Ja sam utrogestane dobila od punkcije i u Mb i na Sv.Duhu. Jedini što sam ih na dan transfera popila da ne bude kreme po svuda...
Printable View
Ja sam utrogestane dobila od punkcije i u Mb i na Sv.Duhu. Jedini što sam ih na dan transfera popila da ne bude kreme po svuda...
uff ma kada ja uvijek u onoj brzini zaboravim pitati neš
Nebi ja ni znala koliko ima folikula al ajd to sam pitala, ne znam ni sam kak
Linalena, utrici idu od dana punkcije (tipa pocnes to popodne nakon punkcije) do bete, jedino ih na jutro transfera ne stavis vec poneses 2 kom sa sobom pa ti ih dr. ugura nakon sto ti stavi mrvice.
ma stvarno, on nam ih zgura, joj joj svašta ćemo još doživjeti
Bugaboo kaj je s tobom, u kojoj si fazi????
utrogestani idu odmah nakon punkcije pa dalje.....i to guranja utrica poslije transfera, vjeruj ni ne osjetis da je gurnuo ;) ja sam cak pitala a utrici??
a dr.; vec su unutra :)
a bolje je vaginalno nego oralno ih uzimati
Linalena, utriće svakako nabavi prije punkcije, ja sam ih nakon punkcije odmah koristila vaginalno (po preporuci dr.) iako neke bolnice prakticiraju oralno između punkcije i transfera......10 komada....pa to je super...bit ćeš ti prava koka:)
Kiara, sretno i da se više pomaknu s mrtve točke...
Kiara će točno znat, kada su ono na SD na zimskom ferju??? Gori su nego mi u školama
Curke mojeeee, evo mene....danas bila na kontroli 30.d.c i još nisam dobila onu vješticu, sad kad je trebam nema je...a kad je nisam trebala nacrta se kako god...
Malo sam nabrijana :-(
Nego htjedoh pitati kada ste dobivale M (nakon koliko dana) što se tiče decapeptyla?????
Iva, ja sam počela s Dec 22dc i dobila potpuno normalno 28dc, točno u sat, utorak popodne a još sam ujutro bila kod doktora na pregledu i on jpoš meni da ak vam ne dođe do petka blablkabla, rekla ja njemu da će doć popodne
Dakle, meni dec nije utjecao na ciklus
Sretno IvaMia
Iva, meni je zbog dec menga isto kasnila cini mi se 2-3 dana, nemoj se zbog toga zivcirati.
Cureee hvala!!! Baš me izluđuje to čekanje...ludaaaa, samo da dođe vještica pa će onda biti lakše!!!
Ajde da vam ispričam nešto....
Jučer ujutro ja idem na pregled, ulazim na naš ulaz, penjem se na stepenice. A svaki taj korak do ambulante u meni stvara osjećaj da sam i korak bliže onom konačnom cilju. I dobro, pred samim ulaskom u ambulantu susretnem ženskicu; pomalo zbunjena i onda ide ono; oprosti može pitanje!? Može, naravno! Pita ona mene gdje je ovdje ginekološka ambulanta? Normalno da znam, misliš na ambulantu za humanu reprodukciju!? Kad ono pljas, pljas odgovor kao da mi je netko šamračinu najveću opalio, njezin odgovor je bio NE nego za pobačaj.....
Moj odgovor je bio kratak dolje, valjda!
Ženice moje, znate ono kad doživite nekakvu nepravdu, pa kad vas bijes uhvati nakon određenog vremena!!!
Sad bih ja mogla pisati čuda! Nemam riječi, bila sam totalno šokirana, i jučer sam si cijeli dan vrtila taj susret po glavi, i sama sebi davala ćuške zašto joj nisam samo rekla gdje ja zapravo idem, pa da ipak možda promjeni svoju odluku...ne znam, ne znam
Morala sam vam ovo napisati jer će većina razumjeti kakav je to kontrast.
eh draga Iva ima toga jako puno...nažalost...
isto tako prije otprilike godinu dana,idem ja na HSG,ležim u sobi sa otprilike 10-12 žena-hmmm ne znam točno...
sa ženama koje su došle na pobačaj...sve do jedne,osim mene..
koje li ironije,meni se smračilo pred očima...
pokrila sam se sa plahtom preko glave i tisuću puta ponovila,nemoj ga ubiti...rodi ga i daj ga meni..
to mi je ostalo još i dan danas tako živo,čak i više od boli HSG-a...
eto koje nepravde...mi se borimo,patimo i molimo za jedan takav mali smotuljak,a druge ga se tako bezdušno rješavaju...
Cure ja sam u ovom nova danas sam bila na folukulometriji i za cetvrtak me narucio za punkciju zanima me jel to bolno i dali mogu trazit lokalnu barem kod dr baumana sam pliz pomoc fakat me strah
Nisam ništa spavala noćas, potpuna nesanica, meni to baš nije karakteristično. Jedva čekam sutra ujutro da vidimo kaj ima kod mene, kakav će biti ponovo mužev spermiogram, kak će zgledati ples u labu i tak
ajde linalena sve bu super sutra...:-)
biti će puno lijepih jaja,a nakon toga ples sa zvijezdama u labu,onak za čistu 10-ku..:heart:
Kiara tebi puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~ da se sve lijepo pokrene, pa i ako ne vlovite stanice ovaj mjesec postupak u veljači bude vaš, super kaj te doktor odmah stavio na listu
Yeeeesss,pa naši doktori su zakon!!!!!!!!:heart:
no da,htjela sam i napisati da sam se pomirila da ništa od mojih jaja ovaj mjesec...a dalje ćemo vidjeti...
sad bih se mogla baciti malo na neke pretragice,možda ima nešto novo...
Kada dobijemo nalaze spermiograma???
Dajte mi još jednom ispričajte kako to ide na dan punkcije, pliz
Linalena, čim dođete, prvo se javite tamo gdje se radi s-gram. Tamo ćete dobiti nekakve papire za ispuniti, a TM će dobiti čašicu za svoj doprinos:)
Ti za to vrijeme popij nešto protiv bolova ako nisi dogovorila nekakvu anesteziju. Malo ćete pričekati, a onda će te sestra prozvati i ulaziš na punkciju. Kad sve završi dok još budeš ležala na stolu reći će ti koliko imaš js, a dr. će ti onda još i dati papir na kojem će sve to pisati + terapija (koliko utrogestana) + telefonski broj koji zoveš sutradan da se dogovoriš oko transfera. Mene nije baš zanimalo kakav je s-gram, jer smo ga radili mjesec dana prije, bilo mi je samo važno da dođe do oplodnje.
Sretno sutra i držim fige za dobre i kvalitetne js:)
Ma pitam jer smo mi kod njih imali samo oligoastheno, terato izgubili, a prije uvijek OAT pa čak i azoospermija, pa sam jako znatiželjna da to nije bilo slučajno nego da se baš popravilo pa je i veća šansa za oplodnju. Ma biti će sve super, znamo i vjerujemo u to
Linalena za punkciju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)
linalena ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za puno kvalitetnih mrvica :-)
OK, javljam se prvi puta u ovoj temi i imam jedno pitanje. Naime moj nezakoniti i ja se polako spremamo na prvi pregled na Sv. Duhu u ponedjeljak. Molim vas ako netko zna odgovor na pitanje (koje znam da ce vam se ciniti glupo) ali moze li postojati problem u cinjenici da nas dvoje nismo vjencani i da se spremamo na nesto ovakno?
nije problem ..samo morate ovjeriti kod javnog bilježnika da živite u vanbračnoj zajednici duže od 3g .. tako smo i mi morali ..i pregled psihijatra :-) da ste sposobni za dijete ..
I s time mozemo u bolnicu? To trebamo donijeti na prvi pregled ili ce nam to reci u bolnici?
IvaMia i Kerolajn hvala puno za vibrice, djelovale su
Imamo 19 oocita, sutra zovemo da vidimo kaj se oplodilo, al dok kaže da će biti za zamrzavati i da će transfer biti u ponedjeljak, kaj nije to kasno??? Valjda idu na blastice
Punkcija me bolila, i ona pikanja ali i nekakva tiskanja joj, al nisam ni glasa pustila. Samo sam grizla usnicu i žmirila.Ali eto sada kada je prošlo niš, ležim doma i odmaram. I da ja gore i ovaj ga pika li ga pika a mene sestra ispituje kak se zovem, prezivam ,koliko lijekova uzimala, ma rekla ja njoj da se moram koncetrirat i jedva protisnula odgovore
Bile su danas 2 stimulirane i 2 prirodne
Za terapiju dobila utriće 3×2, andol100 1×1 i deksametazon 1×1
ideeeeeeešššš to je posao 19 komada :-) ;-) :-) znaši tulum u labosu do ponedjeljka...joj super bitno da je ovo najbolnije prošlo ,,, bravo!!!!
Bravoooooo Linalena - svaka čast, ne mogu vjerovati da ti za toliko js nisu dali nikakvu anesteziju!?
A sad držim fige da dobiješ lijepe blastice, a ostatak zamrznu...a šta je taj deksametazon?? Zašto se on daje??
ajme linalena...:-o..pa ti si stvarno prava koka...:-P
ajde samo nek se one lijepo oplode i u ponedjeljak idu mamici na idućih 9 mjeseci..
ja sam opet sutra gore...katastrofa..:roll:
tetka ti samo prikupi papire,čak im ih ni ne moraš pokazivati,oni će ti u hodu reći sve kaj treba,al bitno da ih ti imaš kad pitaju...najbitniji su ti hormoni,spermiogram,brisevi,papa,UZV,hiv,hepatitis markeri..
p.s. mene nikad nisu tražili vjenčani list,niti išta pitali...jesam u braku,nisam...baš ništa..
sretno...:-)
ak sam dobro shvatila deksametazon je za smirivanje upale nakon pikanja po maternici a i smiruje reakciju mojeg imunog sustava
Al nisam pohvatala koliko dugo ga piti, imam za 10 dana
Kada sam u srijedu bila na kontroli dok je rekao 10 foliula na desnoj strani i mislio je da od lijeve niš, ali eto danas je prvo punktirao tu lijevu
Kiara hvala, baš sam ti počela pisati SMS
Ja sam od danas na bolovanju a kako bi transfer bio tek u pon mislim da neću ići raditi sljedeću srijedu neg ću ipak iskoristiti većinu bolovanja
ja sam dexametazon pila do transfera
Kerolajn, kako da toliko dugo čekaš injekcije....kad su ti rekli da će doći?