21.tt smo saznali da nam dolazi curica! :-D
Printable View
21.tt smo saznali da nam dolazi curica! :-D
Bok, cure
ja sam prvi put saznala da je cura , u 20.tj, jer prije se nije htjela okrenuti, i bila sam toliko sigurna u tvrdnju ginekolologice, da nakon poroda nisam pitala da li je cura ili decko, vec samo jel sve u redu, a sad sam zbog godina otisla na amniocentezu i na nalazu jasno pise da je decko, mislim, ako nisu zamijenili nalaze(ne daj bože) onda mogu biti 100% sigurna da ce biti pišonja
Ludaci! :psiholog:
Pa nije to astrofizika, prvi dan zm se racuna kao 0 i onda od 1 dana zbrajaju tjedne.
Da ne budem skroz off, a i svrbe me prstici, ne mogu vise "sutiti" :mrgreen: - na 16+5 vidimo da cekamo malog pisonju, na sljedecem pregledu potvrda za javnost :-D
postoji stariji način računanja termina koji ide ovako: datum zadnje M minus 3 mjeseca plus tjedan dana. tako ti ispada da je termin nešto kasnije od punih 40 tjedana. meni je 40 tt 17.2., a "službeni" termin mi je 20.2., isto sam 3 dana kasnije otvorila porodiljni (točnije, baš od danas sam na porodiljnom ;-)).
maco pa čestitam na pišulincu. MM se nadao da bude pišonja, a sad se boji da doktor na pregledu ne kaže:došlo je do zabune, ipak nije curica nego dečkić. kak se to razmišljanje u sekundi promjeni. sad stalno proča nešt tipa:moja curica, moja djevojčića, moja kčerkica, samo moja... :zaljubljen:
mishekice meni je termin po mom MPO dru, jer mi on vodi i trudnoću, na 40+1
Tek sad, u popodnevnim satima, vidim da sam skroz fulala temu :lol:. Tako mi i treba kad piskaram po forumu prije prve kave!
Mi smo bili skroz bez zeljica u vezi spola, samo jaaako znatizeljni da cim prije mozemo poceti "personificirati" nase malo bicence!
Mishekica svaka cast, ja ne bi nikako izdrzala 9 mjeseci obracajuci se svom djetetu sa ono. Doduse, ja sam tip koji ne vidi nista romanticno i carobno u takvom iznenadenju, bespredmetno je o tome uopce raspravljati, stvar ukusa!
Jesi sad vec znatizeljna? ;-)
Ja sam isto jedva čekala da saznam. Ne zato što je spol bio bitan, nego je znatiželja bila golema. Slično kao kod mace.
:lol: Ma ne obraćam mu se s "ono". Koristim razne imenice, pa s tim u skladu ide rod - beba, bebač, ljubav, sunce, bubica...
Znatiželjna sam od početka, ali nekako mi je slatko iščekivanje. Kao kad čekaš poklon ispod bora. :mrgreen: Meni, recimo, nikad nije bilo fora kopati po maminim ormarima da nađem poklone prije Božića. Za razliku od moje sestre... :lool:
Sad se samo želim što prije poroditi. :mrgreen:
Ma nisam mislila doslovno ;-)
Ja poklone otvaram na Bozicno jutro, ali spol bebe sam htjela znati u 12 t :mrgreen:
I bilo mi je duuugo cekati jos tih par tjedana...
Drzim fige da uskoro grlis vase malo zlato!
Ja sam 16+5 i jucer na uzv mi kaze dr da je prerano za vidit spol mislim znam da me samo htio otkantat ali idem krajem mj na 3d pa nadam se saznat
Super,jedva čekam da i mi saznamo,sad sam trudna 14 tjedana...
Danas sa 18+4 sazanali da je curka!!! Kaže moja doc da je 100% sigurna!
Jupi:-D
Meni je dr. u 12. tt rekla da misli da ce biti djecak, ali da je rano da bi mogla biti sigurna. U 16. tt nije bio nimalo stidan tako da smo i MM i ja bez dileme mogli vidjeti sta je :)
Ovo mi je prva trudnoca i trenutno sam u 19 sedmici,jos uvijek ne znam sto je ,jer prosli put kada sam radila ultrazvuk a to je bilo prije 3 sedmice beba je bila okrenuta bolje receno okrenula je guzu tak da doktor nije vidio sto je.
Imam osjecaj da ce biti deckic mali zuti na tatu,ali doduse meni je potpuno svejedno il curica ili decko.
32+4 nakon dva dječaka stiže nam djevojčica:heart:
U principu da, jer sam sa 22 tjedna imala zadnji UZV i rekla sam mu da mi ne kaže....
e, a on veli pa niti ne vidi se( e tek me je onda zanimalo) i to mi je bila buba u uho jer su se dečki baš pokazivali da ne kažem hvalili...
Ovaj put sam išla na Sv.Duh i bila je dr.TAdić i pita me kaj imam,velim ja 2 dečka a ona se smije ....veli pa morate znat....baš me bilo teško nagovorit,još ne vjerujem
Spol smo saznali na 39+3 - kad se rodila. :)
Za drugu curku saznali danas 16+1 :)
Evo, jučer na 20+2 tt radili uzv, pitam za spol,
a bebo opet (kao i u prvoj trudnoći) stisnuo nogice, a dr pretpostavlja da je opet cura!
A niš, moramo čekati još 2 mjeseca pa će valjda biti sigurno vidljivo :yes:
mi se nadamo da cemo sutra saznati do sad je bilo u nekim cudnim pozama pa se nije vidjelo...sad smo 22tt
Curke, kako to da beba bude u cudnoj pozi pa se ne moze vidjeti spol?
Klempo do sada uvijek na uzv budan, mase rucicama, nozicama, a i dr ga je skroz elegantno izokretao sa vaginalnom sondom kad smo radili mjerenje za kombinirani, pa mi nije bas jasno da mogu zauzeti tako cvrstu pozu da se nikako ne vidi :zbunj:
sad nije da su se bas polomili da bi vidjeli ali je svaki put ili okretalo guzu ili bi skupilo nogice i ne vidi se,doktor je jednom posumnjao da je curka ali nije siguran :-/,zadnji pregled je bilo toliko nemirno da nismo uopste izmjerili duzinu samo mjere stomaka,bedrene k,i glavice,i vidjeo na kolor dopleru da je sve ok....nadam se da ce sutra uspjeti uhvatiti pravu pozu :-)
maco, neki doktori ne zele prognozirati spol prerano, dok se jos moze vrtiti sondom jer je veca mogucnost pogreske.
A kasnije, kada je beba veca ne mozes bas puno uzv-om napraviti ako je okrenuta guzom ili ako ima stisnute nogice pa se ne vidi izmedju.
veliki decko :heart: se pohvalio vec u 14tj tako da smo znali od pocetka
a u ovoj trudnoci sa 27tj jos uvijek nismo sigurni jer drzi stisnute nogice i nece pokazat, dr svaki put kaze da misli da je cura, a ja se nadam da ce i ostati cura :heart:
Ma ni moj ne obicava rane prognoze, obicno spol gleda tek oko 18 tjedna. Nego racunam, ako uzv pregled traje par minuta (3-5?), da se u tom vremenskom okviru beba nikako ne okrene i pomakne da bi se moglo vidjeti :?:
Doduse, ja polazim od svog jednog i jedinstvenog iskustva, a Klempo je toliko aktivan da sam ga osjetila vec u 15 tt, a u 20-tom dobivam vec prave kickove, sto, prema iskustvima koja sam sakupila iz okoline, bas i nije cest slucaj...
nista ni danas,beba je skupila nogice i neda se :-),doktor opet sumnja ali nije htjeo reci sta,cekamo i dalje,bitno da je sve u redu s bebom...danas smo bas imali detaljan pregled ali eto nije uspio vidjeti....
Da, da, ponekad zafrkavaju. :) Ja sam s 20. tj bila na anomaly scanu kod dr. Kosa i nikako se nije htjela okrenuti kako treba, a gledao me puno više od par min. Ne samo da pokaže spol, nego i neke druge stvari važne za pregled. Pa me dr poslao da prošećem i nakon pola sata smo nastavili pregled (tad se namjestila kako treba). :)
Tvrdoglave i lijene nase bebice :heart:
Svoje od samih pocetaka!