dobit će mobitel kad završi cjelodnevni, u 4.razredu, prije ni pod razno
Printable View
dobit će mobitel kad završi cjelodnevni, u 4.razredu, prije ni pod razno
trosite li vasi bojice? moje em stisce ko manijak, em pucaju da ti stvarno nije humano. imate li preporuku?
Zasada sam zadovoljna bojicama, doduše boja samo ono što mora :). Recimo ima košaru s voćem obojati i on oboja samo nju, dok mu kolegica iz klupe oboja i sve okolo...ako je zadatak nacrtaj on samo nacrtaj, ne pada mu napamet i obojati crtež.
Enivej, ima herlitzove bojice koje je dobio u pernici.
Inače sam zadovoljna, sve je onako kako sam im očekivala. Bojanje, crte i tako to to mu strašno ide na živce, sada kad su počeli raditi zahtjevnije stvari zanimljivije mu je, a crte i dalje katastrofa.
fala curke.
Za one koji su jako kruti s bojicama, dobre su one deblje - jače bojaju i teže puknu. samo bi bilo zgodno prvo provjeriti jačinu boje, jer se cijene kreću od prihvatljivih dvadesetak kuna do 50, 60.
moja sutra ide na I
mi koristimo bojice (debele),šiljilo i gumicu herlitz odlične su,super bojaju i ono što je bitno vrlo lako se šilje ,pola kruga i vrh je odličan. Samo neznam gdje kupiti druge herlitz kad nam se ove potroše?? U rezervi imamo faber& castell bojice,flomastere,olovke,gumice,šiljila ..... i nadam se da će biti odlične.
Ono što mi je drago za sada jako dobro pazi i čuva svoje stvari,ništa ne gubi za sad!
Da li je netko vidio pernicu herlitz na dva kata, Buterfly (leptir) boja ciklame ?? imamo pernicu na jedan kat ,a voljeli bi i ovu na 2 kata, kupljenu u mulleru na Trgu B. J. mislim da je bilo i tamo kod đamije ???
Ako netko slučajno vidi,javite pa se dogovorimo,kupila bih je...
Kuc-kuc mi smo jako zadovoljni i školom, i ekipom, i time kako se sin snalazi. Iznad očekivanja. Škola je vrhunska, svaka čast ekipi koja je vodi, sve je cakum-pakum.
Mi smo dobili u pernici Stadtler soft grip bojice, debele i tanke, i prezadovoljni smo. Tražila sam ih u Muelleru ali ih nisam vidjela, a ove će nam se ubrzo potrošiti.
Mame boravkaša, imam jedno pitanje. Da li vam klinci nose preko tjedna doma torbe? Moja nosi, jel uvijek još nešto mora dovršiti. Zabrinula sam se da je spora ili šta već, ali u priči s drugim mamama iz razreda, ista stvar je kod njih. Samo 2-3 djece ne nosi torbu. Sad mi je to čudno, jer bi u boravku kao trebali napraviti svu zadaću. Ona dođe doma i završi to za 5-10 minuta, pa mi je čudno da to ne dovrše u boravku :zbunj: .
kad je moj klinac išo u boravak nosio je knjige svaki dan doma ( celu torbu) jel je on tak htio, nosio je sam , a ne neko drugi, doma nije pisal ništa osim možda njemačkog i vjerkasa.
mala ne ide u boravak za sad, doma nosi svaki dan kaj odnese u školu, nosui sama torbu, ide sama tam i sim, a zadaću uredno napravi za manje od 30minuta za sad.
Nama je prvih 10ak dana bilo jako čupavo. Ujutro, kad bi ga dovela u školu, je plakao (sjeo u klupu i samo brisao suze), a doma je imao jako veliki otpor prema pisanju zadaće (plač i dernjava).
Onda se smirio, sad ide u školu bez problema, učiteljice jako voli i doma rado i strpljivo piše zadaću (nije u boravku) i sve je samostalniji u tome. Baš me jako iznenadio, očekivala sam da će otpor trajati dulje jer on jako teško prihvaća bilo kakve promjene. I full je odgovoran :-o, uvijek zna što ima za zadaću i ne gubi stvari (kao njegova sestra). Sazrijeva dijete. :klap:
Mislim da je i učiteljica odigrala veliku ulogu u svemu tome, iako je prilično stroga (ne u lošem smislu), jako je topla osoba i puno ih grli i hvali. :heart:
Što se tiče ovih praktičnih stvari o kojima pišete, još sam sa starijom kćeri naučila da je najpametnije - i u konačnici najjeftinije - kupovati kvalitetniji i skuplji pribor, naročito bojice, koje se u prvom razredu puno koriste. Nama su se najbolje pokazale Staedtler i Pelikan, i obične olovke i bojice. Maped nismo probali. TOZ-ov pribor se, nažalost, jako pokvario.
laumi, jeste i vi u šenoi?
mi smo isto boravkasi i vecina djece ostavlja radne i zbirke u skoli, a knjige nosi kuci. mi nosimo sve kuci jer ja volim provjeriti sto rade i ispitati ju navecer da vidim koliko zna toga sto su radili. u nasoj se skoli vjeronauk i engleski obvezno nose kuci jer uciteljice ne zele imati veze s ta dva predmeta, tako da svu zadacu rade doma sami.
mi imamo neke obicne carioca bojice i super su nam, ali s druge strane nisam primjetila ni neko pretjerano bojanje. gotovi smo s crtancicom i koristimo pisanku A za slova. danas smo U. iz matematike smo na piramidi.
kod nas preko tjedna engleski riješe, vikendom ga nose doma.
Za vjeronauk ne znam, ali mislim da nitko od djece ništa ne nosi preko tjedna.
Mi od bojica (i sveg ostalog) imamo samo Staedtler, one ABS, stvarno ne pucaju, a što se tiče oštrenja naoštre se one u pola kruga, što moju naravno ne sprečava da vrti još 10x :) ...sve su nam bojice već na pola skoro.
A cjelodnevni ne znam baš koliko ima svrhe, napiše ona domaći ali kako, pola pogrešno, sve zbrljano, ono baš se vidi da samo žuri za igru, i onda još doma moramo to ispravljat. Doma od knjiga nosi samo ono što su imali za domaći, npr. samo radnu iz matematike i onda ja nemam pojma bez knjige.
Jučer sam tražila (napisala učiteljici) da mi pošalje sve knjige i radne iz Matematike da ponavljamo (radi jezika), poslala 2 od 5 :rool
I da dodam, malci šta ne idu u cjelodnevni 70% ne napišu domaaći, uopće im ne zaokruži, a oni naravno ne zapamte.
nine, pa ne može učiteljica svima zaokruživati zadaće
naša kaže djeci koju stranicu trebaju zaokružiti i to je to
naravno da moze. i mora!
nama za vikend zaokruži, on pregleda što je zaokruženo i samo to riješi.
na razumijem zašto bi morala? pa većina djece (ako ne i sva) poznaje brojeve i mogu sami zaokružiti broj stranice
Naši sami zaokružuju brojeve u radnim bilježnicama, a u crtančici im učiteljica započne red i objasni šta trebaju...recimo nacrta vijaču i loptu u dva reda i stavi X na dno stranice.
moja sama zaokruži sve kaj treba
Meni je jako kratko to vrijeme kad dođe doma iz boravka, do večere - još ako moramo do dućana ili imamo nekog doma - ja ne znam gdje da uguram još i ponavljanje ili pisanje, bude jako umoran i razdražen i vidim da treba slobodne igre. Jako je aktivan u školi, skače, druži se izmori ga to jako :( Ja još nisam pronašla način da uklopim u rutinu pol sata ponavljanja, a stvarno bih htjela.
Ifi, ako učiteljica iz boravka nema primjedbi, mislim da vam je dovoljno prolistati knjige i bilježnice za vikend
Ne sviđa mi se nimalo što puštaju raznorazne akvizitere u razred pred djecu.
Napune im glavu, a još dijete do doma pa natrag vuče nekakvu vježbenicu (po meni nepotrebnu, jer svaki predmet ima sasma dovoljno obvezne literature).
Vaša djeca uče polako slova u školi ili si već sami moraju čitati zadatke i pisati jednostavne rečenice?
Pitam, jer se priča da ovdje kod nas prvi dan već pišu: 'Ovo je moja učionica', a u rješavanju zadataka
tamo i doma učiteljice kažu pročitajte zadatak.
A djeca u vrtiću nisu naučila slova i sad imaju velike probleme i frustracije.
Kako je to moguće?
Djeca na početku 1. razreda ne moraju znati čitati. Dobro je ako poznaju slova, ali čitati ne moraju znati. Moj ne zna čitati, ali je slova naučio kroz igru, doma, s nekih 4 godine. Sad ga doma potičem da si sam pročita zadatak (sriče slova) kad piše zadaću i da mi pročita kakvu kraću pjesmicu (par stihova).
Vjerujem da tako rade i u školi i da im učiteljica pomogne.
Pa tako i ja razmišljam, nas čeka sljedeće godine prvi razred, i moja zna već i sve kroz igru...
Ali ne znaju svi, neki vrlo malo, neki roditelji su se oslonili samo vrtić gdje kod nekih teta
rade listove samo tko želi i tako.. uglavnom, ima svega.
Ali kažu roditelji da ne uče slova, da čitaju pišu rečenice kao da su već naučili u vrtiću.
Mislim, ako su prvi dan pisali rečenicu to mi je dosta da nešto nije baš u redu, je li.
Ok, baš ću re raspitati malo o tome jer mi stvarno nije jasno, mislim, žao mi je te djece,
kažu roditelji da su obilježeni od početka.
Naši su tek na grafomotorici, nismo došli do slova. Curka piše i čita, učiteljica mi je nakon pohvale napomenula da rade puno sporije nego što bi to mojoj lumenici pasalo ali da je takav razred, dok se uhodaju maloj će davati dodatne zadatke da joj za sad nije dosadno i ne buni se. Sunce moje, čim dođe iz škole napiše zadaću, ja iz kuhinje pitam jel ruke oprala a ona odgovara da završava zadaću. :lol: Štrepsica mala. Znali smo da će tako biti jer je ona prije zadnje godine u vrtiću išla i u malu školu, dr. na testovima komentirala da je za 2. razred ali dobro je, ona je prezadovoljna i ja sam, samo obadvije fraziramo zbog ušiju u razredu. 8-)
Moja ide na boravak ali sam vidjela da sve sama obiljezi sto su trebali imati za zadaću i kad dodje doma kaže što su točno radili. Od zadaće većinom sve napravi u školi ali joj ponekad ostane nešto sitno što nije dovršila od dodatnih listića koje dobiju na boravku(a dobiju ih dosta). Jedino mi je čudno da stalno ponavljaju kako djeca ne trebaju znati čitati (jos uvijek nisu počeli sa slovima), dok u isto vrijeme radni listovi koje dobiju na boravku su tipa da dopune slova u riječi ili da pročitaju rečenicu ili pospajaju riječi s odgovarajučim crtežom. Ne čini mi se u skladu s onim što rade na nastavi, premda moje dijete kaže da to svi naprave kako treba.....
mi imamo post-it papiriće u boji po želji ili one manje ljepljive oznake u boji. curama je to fora i mlađa jedino tako ne zaboravi zadaću. engleski donese doma jer ga za sad ne stiže u boravku.
čujem da svaki dan trči natrag u razred po knjige za doma jer se ženskica nikad ne sjeti na izlasku iz razreda! sušta suprotnost od starije seke. sreća njezina što ima njenu pomoć.
Ja se držim onog što je jednom, mislim Poslid napisala: sve što je djetetu ponuđeno da odnese doma, besplatno je.
Ifi, pa nisu engleski i vjeronauk svaki dan. Često budu isti dan po rasporedu pa je to onda 2 dana u tjednu sve skupa. Kako je kod vas?
o, kod nas se od prvog dana pise. bas sam pokazivala svojoj sestri, pa mi se ruga kako ja nisam znala ni jedno slovo kad sam krenula u skolu, a moje dijete svaki dan u biljeznicu pise naslove lekcija koje rade ( "skola i dom", "ucenik i ucenica", pa su imali predavanje "dolazak prometnog policajca". isto i iz matematike, svaka stranica svoj naslov). iz hrvatskog preko slova samo lete. inace, sva djeca u razredu znaju pisati i citati tiskana slova, a citali su vecinom slovkanjem.
sad vise ne smiju tako, dobili smo vjezbe i svaki dan vjezbamo slijevanje ( m a m a= maaaamaaaaa).
za sutra su imali neki jesenko igrokaz na pamet nauciti. rimuje se, pa smo to sredili popodne i malo provjezbali prije spavanja.
samo da od treme sve ne zaboravi :lol:
Imamo mi i neke druge zadatke, i naravno nema svaki dan, ali barem četiri dana imamo nešto za odraditi, makar nešto izraditi ili nešto...
Moja je danas ucila prvo slovo- I
do sada su vjezbali grafomotiriku i nekako bas i nisam zadovoljna, ocekujem od nje da ide tocno od crte do crte
jesu vasi skroz pedantni?
Kod nas se vec na veliko ide na informacije, sto me zacudilo, nekako mi je to rano, ali da ne budem jedina morat cu i ja slijedeci tjedan