nanimira prvotno napisa
Evo da se javim malo sa svojim problemima...dakle,nakon problematične trudnoće, iscrpljujučeg poroda i jako teškog oporavka,velikih problema s dojenjem i općim kaosom u životu konačno sam se nekako uspjela uloviti u koštac sa silnim promjenama bez velikih problema...međutim, stvari su se radikalno promjenile zadnjih 1,5mj....jednu nedjelju sam se probudila sa facijalnom parezom (paralizom lijeve strane lica) ...i tu su krenuli moji problemi...osim vrtoglavice koja je posljedica pareze jer mi je stradao centar za ravnotežu, nisam mogla čuti dijete kako plače jer neke od frenkvecija moje uho nije procesuiralo kako treba pa sam imala osjećaj da mi uši krvare kad god je P zaplakala...nisam joj se mogla nasmijat a kad sam od tuge htjela plakat nisam mogla ni suzu pustiti...nakon pretraga utvrđeno je da je pareza periferna i da je mozak dobro...dakle, nisam ju mogla utješiti,nasmijati joj se, nositi ju itd...itd...ok, krenuli na terapije i pareza se poboljšavala iz dana u dan ž da bi me nakon 3 tjedna ulovilo krvnički u leđima do te mjere da sam 10 dana morala malte ne ležati u krevetu...ok i to je prošlo...sad trenutno imam gadnu upalu oka i nadam se da će biti bolje....međutim-sav taj stres je na meni ostavio gadne posljedice...postala sma tjeskobna,paranoična,hipohondrična...stalno sam u strahu da ću se probuditi paralizirana, samodijagnosticirala sam si i MS i tumor i jednostavno se ne mogu smiriti...nemirna sam, nervozna, smijem se ali jako malo jer kad se pogledam u ogledalo i vidim na što ličim odmah postanem depresivna...a imam predivnu kćer koju obožavam i još me i zbog toga grize savjest....da stvar bude zanimljivija njoj su u zadnjih 5 tjedana izbila 2 zuba tako da po cijele noći nisam spavala što je dodatno pridonijelo mom općem psiho-fizičkom raspadu...štitnjača je poludila ( TSH 12,4) što je donijelo druge zdravstvene probleme...uglavnom, ja ovako više ni ne mogu ni ne želim dalje pa sam odlučila potražiti pomoć psihoterapeutkinje kojoj idem u srijedu na prvi razgovor....nadam se da nisam dogurala baš da ću morat antidepresive, jer ne želim prestati dojiti (naime, to je jedino što sam mogla samostalno sa djetetom raditi pa me veselilo i smirivalo)...ali ako bude potrebno definitivno ću razmisliti o tome....