Sara na netu ti imaju broj nazoves ih i pitas to ti je najsigurnije tako sam ja napravila.
Printable View
Sara na netu ti imaju broj nazoves ih i pitas to ti je najsigurnije tako sam ja napravila.
sara,
ednokrinološki laboratorij usestre milosrdnice nazovi.
inače, inhibin b za žene se gotovo više ne radi od kad je u primjenu ušlo testiranje amh
Ok. Hvala....ma zovem ja al ih dobit je cudo.
Petrova neradi...njih sam dobila.
Eto kakve sam sreće. .. znači u subotu punkcija, dobili 8 stanica , od toga 6 zrelih ,od njih 6 se 4 oplodile i super napreduju kako kaže biolog. Transfer bi trebao biti u četvrtak. Ali od jučer krenuli bolovi, napuhala sam se dosta, noćas užasni bolovi, jutros malo teže hodam ne mogu se ispraviti skroz. Već sam imala 2 puta hiper i ovo nije još toliko strašno koliko može biti,jos se da izdržati. Dali da idem na hitnu ili ne? Ne bi htjela ići jer sve se mislim ako miruje možda se smiri do četvrtka. Šta vi mislite???
Zanima me obzirom da me ceka moja prva punkcija u vg, dali anesteziju daju svima bez obzira koliko je folikula ili? Ja ih imam 5 ali jako sam u strahu zbog punkcije da samo o tome mislim i zeljela bih da me uspavaju. Dali to treba posebno naglasiti doktoru na zadnjem uzv- u prije punkcije?
Situacija je bila obrnuta. One koje ne žele anesteziju su to morale naglasiti. Kad ti je punkcija?
Anestezija se dobije bez problema. Svakako razgovaraju s doktorom o tome.
Dalmatinka1983, kako si? Je li bio transfer?
Hvala cure, u cetvrtak je punkcija sa opcom jupiiii :)
Transfer je bio u četvrtak , 2 odlične blastocite kako je rekla biologica. Betu vadim 08.03.
Lagani hiper sam prelezala doma, mirovanje i puno tekućine.
Pitanje. Prije se na ultrazvuku pratio transfer i pokazivali nam mrve koje su vraćali, sad već dugo to ne rade. Nema potrebe? Ne valja ultrazvuk? Što?
Onaj ultrazvuk za folikulometrije je čini mi se ne baš najbolji.
Mene isto zanima zašto ne rade transfer pod kontrolom uzv. Već sam mislila pitati na zadnjem transferu ali onda ipak nisam na kraju.
Mozda da se prati uzv- om se kod mene moglo izbjeci ono sto se desilo...
kod poremećaja anatomije cerviska često je teško uvesti kateter. liječnik nije odgovoran za to.
ovdje u arhivi su cure pisale o traumatičnom transferu:
http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-29350.html
Možda i nije odgovoran za to, ali je za ponašanje kad je već tramatično.
pojam "traumatični transfer" u nikojem slučaju ne opisuje ponašanje liječnika.
Znam što je pojam traumatični transfer, krivo si shvatila rečenicu. Pa evo ponovit ću na drukčiji način. Traumatični transfer je jedno, o tome bi se dalo čitati, proučavati, pripremiti pacijenta drugi put na to, ali trauma se povećava ponašanjem liječnika koje u slučaju Jolice nije bilo ugodno i lijepo.
Cure moje drage obzirom da ja ipak idem po svoju mrvu, baš zbog doktora koji se eto potrudio i rekao da ne zamrzavam nego da dođem jer imamo lijepu morulu sve što se dešavalo ću ostaviti iza sebe i idem dalje.
Bravo Jolica. Bome se mrva izborila :) Odlično i za doktora što te nagovorio da ne zamrzavaš. Ipak će se sve lijepo završtiti. I imam dobar osjećaj za tebe. Što se tiče rasprave, zato se ovo i zove forum i što se mene tiče ako je netko nešto pogrešno shvatio sorry.
Jolice sretno ti bilo. Samo hrabro. Navijamo.
Hvala draga :-)
Pozdrav svima! Prije dvije godine hodočastila sam i ja po Vg. Sad je došlo vrijeme da krenem opet. Zanima me cure kolika je lista čekanja za lijekove, postupak? Imate li saznanja o tome?
Jel doktori još uvijek priznaju nalaze hormona drugih bolnica kao što je prije bilo? Jel dr. Tomić još radi gore? Hvala vam!!
Sretnooooooo svima!!
Priznaju hormone drugih bolnica,lista cekanja je cca 7 mjeseci,a Tomic je jos uvijek gore.Njega sam najcesce vidla.Nadam se da sam pomogla.
Krtice priznaju sve nalaze iz drugih bolnica, ja sam doduše na postupak čekala od 10.mj a Tomić je tamo još uvijek.
Hvala vam drage ženske!!
Cure, imala sam punkciju u petak, danas sam zvala biologicu i od 4 js, 2 su oplodjene. Biologica me trazila da je nazovem jos i sutra, mada je nacelno rekla da je tsf u pon.
To je uobicajena praksa ili se trebam brinuti da oplodjene js mozda nisu kvalitetne???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav svima! Nova sam ovdje i u isčekivanju sam svog prvog IVF-a u 7.mj. u Vinogradskoj. :bye:
Cure za koji mjesec sada upisuju za lijekove?
Cure koliko se prakticira u vg pauze između postupaka?
Kod mene je inseminacija išla jedna za drugom, a između ivf-a po dva mjeseca.
Dakle, aih 9. i 10. mjesec (2014.), a ivf 11. (2014.), 2. i 5. mjesec (2015.).
Medeja dali to po 2 mjeseca između prirodnih postupaka ili stimuliranih?
Drage cure,
možete li napisati iskustva o tome koliko se čeka na postupak nakon prikupljenih nalaza.
Hvala!
Par mjeseci?
Čini mi se da jako ovisi o praznicima, godišnjima i listama.
Jednom sam čekala od 6 do kraja 9 mj. za obicni klomifenski postupak jer *godišnji*
A opet kad sam s AIH prelazila na IVF i pripremila se psihofizički na minimalno 6 mj. Onda sam došla na red za 2 mj.
Tko bi ih znao...
Nego jeste možda primijetili da u zadnje vrijeme jako izbjegavaju bilo što vikendom?
Malo me to živcira jer su mi neke menge baš stizale u subotu i sad ti trebaš nazvati da ti je prvi dan ciklusa, a njih nema do pon.
I u ponedjeljak je već treci dan, a ti si trebao po lijekove doci drugi dan.
I sad se mozes slikati jer kasnis i dodji iduci ciklus.
Čini mi se da pred 2 godine kad sam prvi puta dosla tamo je bila iznimka da nisu tamo vikendom, a sad ih vec mjesecima nisam vidjela ni u subotu ni u ned.
Nisam ja imala prirodne postupke, samo stimulirane.
Ooleot, zato po lijekove koji se uzimaju od drugoga dana ideš ranije, a ne dan prije ili taj dan. Ja sam po lijekove za punu stimulaciju došla dva tjedna prije menge. A i uvijek daju unaprijed dovoljno injekcija da imaš preko vikenda.
Ako ovulacija pada na vikend tu nema izbjegavanja, obavi se, npr. aspiracija u subotu ili u nedjelju (slučaj kod mene). Ili transfer jer se mora. Folikulometrije nikad nisu vikendom radili.
Medeja, jako dugo sam u vinogradskoj i jako dobro znam da se folikulometrije ne rade vikendom.
Samo sam primijetila da su prije relativno često radili vikednom. Zadnjih mjeseci nisam ih ni jednom ulovila.
A smijem li pitati kako znaš da vikendom nisu tamo?
Zoveš li ih telefonski ili baš ideš fizički tamo?
Iz kojeg ih razloga baš vikendom trebaš?
Vikendom su tamo samo prema potrebi i čim sve obave idu dalje za poslom koji ne mora nužno biti u Klinici. Ne znam što bi liječnici i sestra radili gore ako nema pacijentica.
Gore su samo embriolozi koji se neće javljati na sestrin telefon nego samo na onaj koji su ti dali nakon aspiracije tako da možeš provjeriti kako napreduju embriji.
Po pitanju informacija oko embrija i susretljivosti osoblja za koplje premašuju ostale bolnice, poput Vuka Vrhovca gdje nemaš pojma pet dana što se zbiva s tvojim embrijima.
Cure ja sad u 3.mj kada sam bila u postupku folikulometrije su bile i subotom.