To i planiramo ali kad odradimo jos ovaj jedan AIH tako da znamo da smo inseminacijama probali i s njima zavrsili..
Zrinkica sretno!
Printable View
Hvala
zrinkica - znači ipak je moguće dobiti otpusno odmah, joj kako to sve očito ovisi o doktoru...
Luck moze li se znati cijena inseminacije kad se radi privatno. Moze i na pp.
Meni je jednom radila aih šprem, moram priznati stvarno je bila super, niti osjetila nisam. I isto sam odmah dobila otpusno.
Bok curke, nikako da vam se javim. Prije nego ste mi odgovorile, ja poslala MM do Petrove. I tamo su mu rekli, da tko zna kada ću dobiti otpusno pismo, jer ne ide to baš tako. :) a dobro, nema veze, nek sam ja to provjerila.
Danas mi je 9. dan od inseminacije... Ne znam što bih uopće rekla o simptomima... osim da ih imam navecer. Osjetljive grudi za poluditi, temperatura 37-37,2 i nesanica... (noćas sam zaspala u 3 :-x Preko dana nista...tako da ja to sve pripisujem utrićima i čekam nedjelju za vađenje bete da sam mirna. Što mislite kad bih mogla napraviti test prije čisto da se pripremim na negativnu betu?
Kako ste vi?
Chiara - znam da nisi mene pitala ali recimo kod Škvorca je AIH 1900kn, plus FM odvojeno... Ima cjenik na netu za sav MPO.
zrinkica - ma meni je Šprem dobra doktorica, na početku mi se nije svidjela ali sada je ok, a drugi put ću nju tražiti otpusno, prošli put je ona otišla a ja sam ležala na stolu, i kasnije me sestra otkantala...
Hvala Mona. Luck mi je poslala pp. :) Ima li novosti kod tebe. Kod mene jos nista...
Greys - držim fige... da to sve može biti od utrića, ali i ne mora :) Šansa postoji i samo pozitivno. Ja sam prošli put radila test na 12.dc, dobila minus i mirno čekala negativnu betu... ali mislim da ću idući put na 13.dc odmah betu izvaditi i mir :D
Chiara - ni kod mene ništa, još uvijek čekam M, prestao me i trbuh boljeti i sve, ne kužim :/
Meni je sutra 14 dpo i nadam se da ce M uskoro. Mene zanima kako to da netko dobije 3x2 utrogestana, a ja sam dobila nakon svakog postupka 2x1 duphaston. Ipak je razlika između 2 ili 6 tableta ogromna. :unsure:
Jer kod inseminacije zuto tijelo normalno obavlja funkciju i dodatni progesteron je samo reda radi za slucaj da zena recimo ima manjak progesterona sama po sebi...a kod ivf-a je drugacije i zuto tijelo ne obavlja kako treba funkciju pa je potreban konkretan nadomjestak...u inseminaciji nekad ni ne daju nista,sve zavisi od doktora.
Evo Greys je par postova iznad napisala da je bila na inseminaciji i dobila utrogestan 3x2. Ja sam i u tempiranim odnosima nakon O (sto smo potvrdili fm) dobivala 2x1 duphaston jer mi se znalo desavati da imam smeđi iscjedak prije i poslije M. Tada mi je dr V rekao da imam manjak progesterona.
Tila sam komentirat ove cijene,nisam znala jel smijemo javno al evo sad kad si ti napisala i ja cu..ja placam u splitu privatno u Cita 1500kn inseminacije s tim da je u to ukljuceno sve i fm i stoperica..samo stimulaciju platim posebno tj 100kn. Nisu mi jasne tolike razlike sa poliklinikama u Zg jer sam u jednoj na internet stranici vidila da je inseminacija 2500kn..
Luck - nisam sigurna za Škvorca ali možda je i kod njega uključena FM, to bi bilo super. A on ti je u Samoboru ne u Zg, pa možda zato ima nižu cijenu, ostali koji su ZG drže cijenu oko 2500kn. nažalost dosta toga u Zg plaćamo skuplje koliko sam skužila.
Chiara - da i ja sam isto u AIH-u dobila 3x2 Utrogestana, ali to je previše, drugi put ću manje uzimati, nema potrebe za toliko...
Mona al ako ti doktor napise 3x2 kako uzimati manje? Ja se sve mislim da on zna koliko treba il oni to daju po svojoj nekoj spranci?
Najbolje piti onako kako ti napise. Ipak su oni strucniji u tome od nas. :bouncing:
U Petrovoj svi dobiju isti papir na kojem piše Utrogestan 3x2, znači imaju sestre hrpu tih papirića već spremnih sa uputama i samo ti daju na odlasku. Oni smatraju da nikad nije previše progesterona, što je istina ali ja ih teže podnosim i drugi put ću samo navečer i ujutro stavljati.. Jer meni odmah nakon ovulacije već skoči temperatura, prije prvog Utrića, tako da mislim da nemam problema s tim inače.
Ja dobijem papir odmah nakon inseminacije koji mpo doktor tipka dok ja lezim onih 15 min. Znaci za svakog se posebno pise terapija. :yes:
Ma to je ok, ali glupo je da sve ovisi o doktoru, mislim da nema on na temelju čega meni dati više nego nekom drugom. Koliko sam skužila jedan doktor svima daje jedno dok drugi drugo i to na temelju ničega... Isto kao i sa Duphastonima za izazivanje M, neko pije 10 dana po 3, netko 7 dana po dvije itd. Ali isti doktor uvijek kaže isto...
Pozdrav curke..nesto ste se usutile pa evo moja obavijest..u subotu prva fm 3.pokusaj AIH..vcrs zadnji letrilan..kakva je kod vas situacija?
Luck i meni je prva fm u subotu, 2 pokusaj ivf-a.
Sretno Chiara! Da bude veliki +
Luck hvala. Sretno i tebi. :)
Ja jos cekam mengu, vec 15 dana od zadnjeg duphastona. Spremna sam za ludnicu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mona jesi razmisljala sta ces dalje? Bas ti je sa zadnjim ciklusom lose krenulo. :(
Chiara - razmišljala sam i odlučila čekati, jer može svaki tren krenuti a da sad opet počnem nekaj piti ko zna koliko ću čekati... Ne znam, nisam pametna, samo nervozna i na rubu suza već 3 dana... Svaki put kad odem na wc suze mi krenu jer nema M, već sam očajna.
Mona to ti vjerujem. Meni je proslo 17 dana od punkcije i dobila 18-i dan i vec sam bila luda sto M nema i sto se ne mogu naruciti. Samo se mozemo nadati da ce ti sto prije doci...
E da, sad zamisli da si čekala još 15 dana duže... izludila bi ko ja. A da, pokušavam se kulirati... ali ne mogu.
:klap::dancingfever::mrgreen:, Mona krecemo u nove pobjede...
Tako je, krenula menga a ja nastavljam bez stimulacije ovaj mjesec. :roll: Još nisam sigurna jel to pametno ali eto... tako je :)
U kojoj si ti fazi?
U fazi da cekam prvu fm koja je sutra, tj 6DC. Nadam se da cu do 21.02. nesto rijesiti, barem punkciju jer moj mpo doktor odlazi u drugu kliniku. :(
Ja tek 20.2. idem na prvu FM u Petrovu a 21.2. sam se sad naručila kod Škvorca za konzultacije i pregled. Pa me baš zanima što ćemo se dogovoriti :)
Ma bit ce sve u redu, vidjet ces. Samo se nadam da ces imati ovulaciju u ovoj prirodnoj inseminaciji.
Da, to je malo riskantno ali moguće :)
Luck - ajdeeeeeeee... dogovoreno :uteg:
Uh uh sad sam uzbudena jakoo :trci:
Evo mene sa prve fm,endometrij 7mm,lijevo dva folikula jedan 16mm drugi malo manji..stopericu cu uzet sutra navecer a inseminacija mi je u utorak ujutro :-) valentinovo :-)