Da Trina, baš to. U svakodnevnom životu ne puno, osim što će moći voziti auto kad ako polože vozački.
Po zakonu - sve se mijenja.
Je li netko možda gledao sinoć ovaj film? https://www.imdb.com/title/tt2132285/
Nekako mi se uklapa u temu.
Printable View
Da Trina, baš to. U svakodnevnom životu ne puno, osim što će moći voziti auto kad ako polože vozački.
Po zakonu - sve se mijenja.
Je li netko možda gledao sinoć ovaj film? https://www.imdb.com/title/tt2132285/
Nekako mi se uklapa u temu.
Jel ta osoba normalna ako se i poseksa tek sa 20 ? Samo pitam.:mrgreen:
Eh sirius sad zekaš, sex je nešto posve drugo i na ovoj temi valjda legitimno da se ne posexaš do 30te isto sve ok, normala.
A sad ozbiljno slažem.se s ninochkom, da ti se baš nitko ne svidi da dobiješ želju poljubiti ga između 13 i 20te god života, a ono...ja bi se zapitala i razgovarala s djetetom jel mogu pomoći s kakvim savjetom :mrgreen:
I da priznali ili ne u praksi se često ( ne kažem uvijek) radi o nesigurnosti i manjku samopouzdanja (priznali mi to ili ne).
Kosjenka đe si, javi se, zakuhala pa nestala ;-)
Zar je dovoljno željeti nekoga poljubiti da bi se to i ostvarilo?!
Btw. ne znam zašto bi sex bio nešto drugo, zašto bi bilo normalno ne sexati se do tridesete ili do kraja faxa, a nenormalno ne poljubiti se do dvadesete? I jedno i drugo vjerojatno debelo odskače od prosjeka, pa ne vidim po čemu je jedno normalno a drugo nenormalno. Jako čudni kriteriji. Ukratko, naravno da svatko ima pravo misliti što hoće, ali nije baš ok razbacivati se ovako 'nenormalnim' kvalifikacijama.
nećemo te ubiti :lool: ali varaš se.
ja znam par ljudi koji su se prvi put poljubili iza dvadesete godine, niti ih je što mučilo, niti su zaostajali u bilo čemu. razumljivo je da imamo različita mišljenja i iskustva, ali za nekog reći da nije normalan jer se nije poljubio do dvadesete je u najmanju ruku smiješno.
A primjećujem da su ove nove mlade generacije dosta nezainteresirane za suprotni spol (draži im glupi gadgeti), ma svašta bi napisala na ovu temu.
Gledam ih po kvartu, jedva da znaju malo “migat“ jedni drugima. Ja to sve matram razvojem.socijalnih vještina. Al da ne idem OT :mrgreen:
Mima upravo sam suprotno napisala. Ono je bila ironija.
Nije mi baš uobičajeno ni jedno ni drugo, nadam se da mi djecu neće zakačit ta vrsta “normale“.
nije smiješno reći da nije normalno. svi se nekako mjerimo po svojim iskustvima :) ne tvrdim da ti ljudi nisu normalni, ali takav "odstup" od norme čini nešto "nenormalnim".
naravno da svi imamo svoje razloge, ali za sex je potrebno puno više nego za kiss kad imaš 13-14-15, tu ćemo se valjda složiti... i da , prvi sex s 30 mi isto nije.... da ne velim normalno... nije mi nešto s čim bi se hvalila :))
ma postoje. al u 7 godina da na nikakvom tulumu, logorovanju, rođendanu, kupanju, druženju, izletu baaaaaš nitko ne uleti? :predaja:
baaaaaaaš nitko.
e jbg.
zašto? sve je u najboljem redu, svi sretni i zadovoljni.
Pa nije valjda da ti se svidi samo jedna osoba u tom razdoblju intenzivnog razvoja od 13 do 20 kad se izlazi van, druži puno s vršnjacima, hoću reći puno je prilika za upoznat neke stare/nove osobe u svom životu i da ti se ne svidi baš nitko osim te jedne...onak mala mi je vjerojatnost.
Pa nije valjda da i za grlit se s nekim trebaju bit neki extra turbo kriteriji...
Ja opet imam u svom jedan ekstrem, pa pušem na hladno. Od prijateljice kćerka tako čekala, prolazile godine, ona nikad dečka ni za ruku uzela..došle tridesete, psih.krize, sve žešćih stupnjeva..već je nekoliko puta bila hospitalizirana.
A nikad je nisu poticali na druženja, forsali il bilo šta sl.ona nije ispala sretna i zadovoljna.
To su sve ekstremi i ninochka je u pravu da kad nešto jako odskače od norme da naravno da se može reći da nije normalno.
Nije to ništa ružno ni loše nego je jednostavno van okvira norme.
to je bitno :) moj komentar je zapravo u dužem smislu bio "a ne znam, onda nemam niš pametno za reći" :D
Sto se mene tice mogla sam slobodno preskociti par prvih poljubaca koji se se desili iza 15 godina, ali ipak prije 20.
Bilo je nekoliko koji su mi se svidali, ali s njima nista. Normalni oni , normalna ja, ali sramezljivi ili im se nisam dopala ( ok, ovo drugo je manje vjerojatno :lol: )
Sirius ludo :lool:
Da meni je prestrašno, ja se inače nosim teško s ovom fazom kad su veliki, a mali kada misle da sve znaju a pojma nemaju i tako. Meni je strašno, ja se valjda strašim toga. No da mi kaže sad moj trinaestogodišnjak da se poljubio sa curom bila bi cool. No svejedno mi se zgrči želudac.
Ja ne volim baš te podjele na normalno i nenormalno ali je, malo mi je čudno kad se netko ne poljubi do 20-e ili ne poseksa do 30-e. U mom slučaju nemoguće zapravo :)
A kad se pokušam sjetiti, ne znam za ikoga da je bio djevac do tridesete, mislim nisu to stvari kojima se ljudi hvale Ali znam za jednu curu koja je do dvadesete bila djevica (toliko ja znam, kasnije pojma nemam), a bila dvi godine u vezi s momkom iz snova. S njom nešto nije bilo u redu. Kasnije je razvila razne fobije, zatvorena je više manje u kuću i sama je i sad sa 40. Ako ćemo skratiti ovaj dio teme na jednu rečenicu, možemo reći da-K psihu čuva
Sad padaš s Marsa...pa pune su novine, portali, crkve, razne grupe, duhovne obnove, susreti itd. mladih ljudi - aktivnih katolika koji hodaju, žive u čistoći i čekaju vjenčanje. Ako ti misliš da ih nema, to ne znači da ih zaista nema.
Ja ne znam tko je što od moje djece, za kćer sumnjam da se poljubila ikad, mislim da netko pokuša da bi mu glavu odgrizla. A sin već drugo ljeto nosi kondome u džepu. Poljupce, cure i curice, galebarenje, zaljubljivanja..to ni ne računam. A sad me podsjetilo...možda ne bi bilo loše otvoriti temu-Kako se ponašaju srednoškolke iz unutrašnjosti Hrvatske na ljetovanju? Imala bih svašta na tu temu.
Na stranu to ( imam posebno misljenje o tome, presiroko za ovu temu) znam vise djevojaka , skroz normalnih , koje su imali kompletan spolni odnos ( " do kraja") tek debelo punoljetne. I sve su bile i ostale koliko toliko normalne.
Koliko mogu biti normalne nakon muzeva i nekoliko djece.:mrgreen:
Pohvalno je to sto barem kontracepciju koristi.
Tako nekako je bilo i kod mene.... krajem osnovne škole je bio običaj ići u kino s osobom suprotnog spola, pa sei danas sjećam kako mi je išlo na živce kad klipan pokušava turati prste i jezik kojekuda, a mene zanima film..... Bilo je pametnije pristati na loš film, pa se u mirunatezati i istraživati....ali sve je to bilo do razine jezika u uhu. U pravilu su mi se sviđali dečki kojima ja nisam bila zanimljiva i obrnuto. U srednjoj je to ipak došlo u ravnotežu, ali kad razmislim, više su mi tada značile prijateljice, a dečki su bili vježbalište za međuljudske odnose. Trebalo mi je puuuno godina da naučim kako ostvariti zadovoljavajuću vezu. Nije mi išlo jer sam imala druge prioritete, studij, hobije, posao, pa drugi faks od kojeg sam falabogu odustala na vrijeme.
Gledam generaciju svoje djece i baš vidim kako nisu nešto jako zainteresirani za cure....mislim, ima moj stariji hrpu kolegica i nešto prijareljica, a mlađi je u muškoj školi, ali isto ima i žensko društvo, ali sve je to čoporativno. Rijetki su parovi. A možda je to ok. U moje vrijeme, imala sam u osmom razredu nešto usputnih avantura (trebalo mi je dugo da naučim reći NE kad bi me zvali van, a isto da prokužim tko i što mi se sviđa, a što ne) ,i jednu spomena vrijednu ljetnu ljubav nakon 2.srednje. Nako toga ništa do faksa, a i to nije potrajalo. Ništa se muško za mene nije zalijepilo do 30+. Lastane, da li sam normalna? :angel:
Jok, trebala si sve u kinu obavit :lol: .
Kod mojih prijatelja i znanaca mnogi stariji teen sinovi imanje cure smatraju teškom gnjavažom - te moraš stalno biti skupa, te mjesec, te zvijezde, 100 poruka dnevno, ono...ne da mi disati :nope: .
po iskustvu iz moje okoline jako je malo ”parova” u osnovnoj školi. A i kad sam ja išla u osnovnu isto su to bili rijetki slučajevi.
Oh, Kosjenka, morat ćeš se pomiriti. Današnje generacije jako rano stupaju u seksualne odnose. Ima tih istraživanja, ali 15 je granica za više od 50%, a nakon 16 već se mogu brojati pojedinačno.
Vjerujem da je razlika kad se anketa radi u gradu i na selu, ali nije tako velika.
Uostalom u seksu nema ništa loše, ako se odgovorno ponašaju. Droga i alkohol su puno opasniji. Moje mišljenje.
majke mi, kad čitam vaša ljubavna/sexualna iskustva u mladosti, osjećam se ko najveća droljetina :lol:
Sad sam išla tražiti, a bolje da nisam. U V. Britaniji već sa 12,5 godina, a u bližem susjedstvu je prosjek za dječake 15,5 a djevojčice 16,3 godine. Vrlo je lako naći ta istraživanja.
Uglavnom kažu da je uzrok tome sve raniji pubertet.