Napokon i tebe ovdje Jagodice! :)
Guglala sam taj hsg kad je Ljube pisala (nisam znala što je to), pa sam pročitala da je postotak trudnoća nakon toga 70%. Nadam se da će vam se objema posrećiti! :kiss:
Printable View
Napokon i tebe ovdje Jagodice! :)
Guglala sam taj hsg kad je Ljube pisala (nisam znala što je to), pa sam pročitala da je postotak trudnoća nakon toga 70%. Nadam se da će vam se objema posrećiti! :kiss:
Dajte vise info. Ja sam razmišljala cak otici mozda i negdje gdje imaju humanu reprodukciju samo da naprave sve pretrage detaljne. Ne znam jeli to uopce moguce dobiti na racun spontanog i vanmatericne.
Znam da nije tema al eto ako znate... Koje uopce pretrage su moguxe za obaviti ovako? Jer ja jos nebi isla na potpomognutu. Nisam jos ni kandidat
Ja ti ne znam baš 100% za sve, ali znam da mi je prijateljica išla provjeriti hormone, štitnjaču, neke briseve je radila. A njen muž spermiogram.
:heart:
Lista za 08.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~73.dc
justme409~~~~~~~~~~29.dc
Andydea123~~~~~~~~~29.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~19.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~15.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~10.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~9.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~8.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~3.dc
Naravno da je moguće. Oni mogu utvrditi zbog čega je došla do spontanog i vanmaterične tj je li zbog genetike, nedostatka vitamina, hormoni (bubam napamet). Ne šalju oni odmah na potpomognutu oplodnju . Zajedno s njima ideš stepenicu po stepenicu i radiš pretrage dok se ne utvrdi u čemu je problem. Spermiogram i hormoni su ono što ćeš prvo napraviti, zatim bakteriološke briseve ako šalju na hssg itd. I tada sve ovisi o rezultatima pretraga. Ja sam se jako bojala odlaska na humanu, ali sad mi je drago što sam tamo jer se osjećam puno sigurnije zbog toga što napokon znam u čemu je problem. Zanimljivo da nitko od mojih ginekologa uključujući i privatnike nije spomenulo taj problem već je uvijek sve bilo uredno. Ja sam tek na početku i ne mogu dijeliti puno savjeta, ali ako postoji problem,a sam problem je već ako godinu dana pokušavate, a ništa se ne događa, mislim da je ok potražiti stručnu pomoć.
Da, da. Nejde se odma u postupak. Meni je drago da smo presli na humanu jer kod njih nema ko kod mog gina "Radit cemo to kad ce trebati". Znaci prvo od socijalnog gina nalaze uzv-a, i pape od soc.gin. i sgram od supruga. Onda su mi dali uputnice da kod svog gina napravim SVE briseve, i vadili krv za hormone i inzulin.
Dobro je sto prije hsg-a obavezno treba napraviti sve briseve, pa odma znamo dal se krije kakva upala ili bakterija koja se ne manifestira nikako.
Meni je drago da smo krenuli jer nemam onaj osjecaj da moram moliti da mi se nesto napravi, vec dobijem uputnice s humane i ne moze mi nitko reci da mi to sad ne treba ili tako nesto.
Ja idem na VV na rtg hsg. Rtg je navodno bolniji, ali uzv rade samo privatno. A ja sam odlucila ici kod njih kad nas sad oni vec vode.
Inace smo od onih parova s kojima je na prvu sve oke. Sgram savrsen, moji ciklusi uredni, folikuli u redu, ali eto nejde. Tako na nakog hsg-a ako nema prepreka idemo na insemenaciju, a ako je zacepljeno na ivf.
Nema nikakve svrhe mjeriti temperaturu tokom dsna. Samo je bazalna temperatura točan pokazatelj stanja menstrualnog ciklusa.
Treba mjeriti svako jutro, nakon bar 6 sati sna bez dizanja, i to prije bilo kakvih pokreta, ono, otvoriš oči i toplomjer pod jezik. Nakon 5 minuta mjerenja zapišeš vrijednost.
Točnije pokazuje ovulaciju od bilo kojih trakica i najranije pokazuje trudnoću. Ako temperatura ostane i 16. dan nakon skoka povišena, trudnoća je.
Samo treba mjeriti od prvog dana menstruacije. Jutro nakon ovulacije skoči od 0,5 do 0,8 stupnja i ostane na toj visini. Na dan kada će doći menstruacija pada za onoliko koliko je porasla i znate da trudnoće nema.
Curke, imam pitanje.
Od jucer ujutro me boli trbuh/zeludac/nesto! Nije to ni jaka ni konstantna bol, ali me uhvati na par sekundi i popusti. Kao grc. Ali nije dole nisko nego bas ono u predjelu trbuha, ne mogu opce odrediti dal je trbuh ili zeludac.
Nisam nis krivo pojela, nikad me inace ne boli.
Jel bi mogao to biti ikakav znak? (Osim da nisam normalna pa izmisljam simptome jel... :Mrgreen: )
Jagodice ja sam naucila jedno... Sve sto mislis da je nije, i sto mislis da nije je. Hahahaha
Evo meni prsa jos uvijek kipe iz grudnjaka, i bole, i pocelo je kapati. Doslovno kapati. Nema izljeva ko inace. Ali pocelo je!!! Tako da sam sretna
Jos jedno pitanje. Prvo hvala jagodici na detaljnom opisu kako to ide. Napokon shvacam malo bolje.
Ima li itko iskustva da je u dr gradu. Tj ja bi uzela uputnicu za tamo, a pretrage radila u zd i tipa sa se kontaktiramo mailom - ja njima nalaz oni meni dalje upute i uputnice
JustMe ne znam dal sam te dobro shvatila ali, ovo sto ja obavljam preko humane reprodukcije u bolnici, to me bas traze da dolazim osobno ako i nije pregled samo na dogovore. A kod gina dodem samo po uputnicu (moj ima svaki dan sat vremena kad nema preglede nego se dolazi bas samo po uputnice i nalaze). Znaci u bolnici ti kazu sta ti treba do sljedeceg ciklusa od tvog gina. Do tad to skupis i onda u bolnicu sa time. Ne znam da li ti to odgovara na pitanje.
Ja pisnula test.... Ucinilo mi se da sam nesto vidjela, poslala frendicama kazu da vide. Ali to je ono sjena od sjene od sjene i mogla bi prije biti evaporacijska jer sam izasla van i pogledala tek nakon sat vremena... Vidjet cemo
Ohoo Jagodice, držim fige! :)
ajme jagodica ja drzim fige da je to to..
ja sam radila rtg hsg, mene je uzasno boljelo,meni je to bilo gore od poroda evo.. tu bol necu nikada zaboraviti, jos mi je jedan jajovod bio zacepljen pa su pustali ponovno kontrast i odcepili ga
Je, jagodice, dobila sam odgovor. Hvala
I sretno!!!!!!!! Nadam se za tebe!!!!!
A za hsg sam cula da je bolan ako ima zacepljenja. Ne znam jeli istina.
Neznam bas ..mislim kako kome... ja radila prije nekih sedam osam god rtg hsg i nalaz pokazao potpuno zacepljenje oba dva jajovoda... ali ja uopce nisam osjecala nikakvu bol ni trunkice boli...
Ali kazu rtg bolnije od sono hsg
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Lista za 09.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~74.dc
justme409~~~~~~~~~~30.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~20.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~16.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~11.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~10.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~9.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~4.dc
Andydea123~~~~~~~~~~2.dc
justme409,stavila sam ti 30.dc ali sam vidila da si napisala da ti pomalo kaplje... kakvo je stanje?
Curke, nista. Danas bijel ko snijeg. Eto svi u cudu vise manje, osim mene. Mislim ono jesam se ponadala ali sam se drzala onog "too good to be true". Frendice kojima sam poslala jucer test, nije im jasno da danasnji nije pozivitvan. Mozda stvarno evaporacijska
ja vise testove ne radim osim ako mi debelo ne zakasni.
Helou :mrgreen:
Jagodice, jel nije to rano? Ne znam koliko ti inače traju ciklusi ali ako je 20. dan, stigne se još promijeniti.
Mene od sinoć boli grlo, a od jutros toliko jako da mi se plače. Kao da mi netko noževima prolazi tu. A nedjelja je, šta mogu. Trebala sam izvaditi krajnike kad sam bila dijete kao sav normalan svijet. :roll:
Je je, dosla je, došla. Malo bolnija i malo cudnija nego inace. Ali to je ona. Mislim da je 2dc
Uh Riri odi sutra doktoru ako mozes, da si nebus streptokok navukla. Nema gore boli od takve angine.
A je, rano je za test svakako. Al eto to je jednostavno jace od mene a imam doma puno onih s ebaya pa eto...
JustMe meni jako rijetko kasni M, ali tih par puta kad zakasni uvijek bude bolna i obilnija.
Drz se!
Andydea, pametno.
Ma hoću, inače sam tip osobe koja pokušava sve da ne mora kod doktora haha ali vidim da neće uspjeti jer kašljem krv. Mislila sam da sam izderala grlo jučer jer sam išla na utakmicu u Osijek, ali nije to to. Boli me i glava, a i mišići me onako bockaju podmuklo.
Jedino ne znam jel smijemo ići na bebu ako mi da neki antibiotik? Jer mi plodni dani počinju preksutra.
A mislim da ovisi kolko dugo ces ih piti. Tipa ako dobijes za tjeda dana mislim da onda ne smeta, ali ako ti nije bed pitaj. Reci da radite na bebi i da li to moze utjecati negativno. Inace ima dosta slucajeva di se trudnoca dogodila bas kad bi zene bile bolesne, jer padne imunitet malo. A i ja sam takva da izbjegavam doktore i cekam da prode. I to sam jednom radila bas kad me grlo bolilo. Na kraju sam otisla jer nisam danima nis jela kak spada kolko me bolilo pa mi se pocelo mantat. Dijagnoza: gnojna streptokokna angina. Tako da, samo ti odi.
Uff Jagodice :/ Pitat ću sutra pa nek me onda liječi kako hoće. :lool:
Lista za 10.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~75.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~21.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~17.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~12.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~11.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~10.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~5.dc
Andydea123~~~~~~~~~~3.dc
justme409~~~~~~~~~~~3.dc
I ja sam jednom trpila... Bronhitis dobila. Jer mi kao nije jista posebno... Ja isto idem u zadnji tren doktoru. I to je lose
Evo ja sam jutros po prvi put napravila odgovornu stvar i otišla, ali bilo bi mi isto i da nisam. Rekla mi da pijem čaja s limunom. Tako se znam i sama liječiti. :lool:
Eto na!! Jednom odes i onda sipak!
Riri, mozda neke one pastile da si uzmes? Meni je Angal dosta dobar.
Ja sam se danas probudila, uzela test i casicu, zastala....pospremila ih nazad i popisala se ko covjek u wc skoljku. Najbolja odluka ikad!
hahaha pa da,tako to bude. i obavezno te nakljuka pripravcima koje i sama mozes kupit u apoteci i odere ti novcanik haha.
inace,ja sam jutros narucila LH trakice. za par dana stizu pa pocinjem sa testiranjem. sljedeci tjedan idem kod ginekologa pa ce i on popratit O. stvarno se nadam da ce ovaj ciklus ipak bit ovulacija i da je onaj prosli ciklus samo bio slucajno anovulacijski. ipak sve vise mislim da prirodno nece ici i da nam ne gine mpo... zato sad kad idem ginekologu odmah cu ga trazit uputnicu pogotovo ako ne utvrdi ovulaciju. vise nemogu cekat. po noci sanjam trudnice i u snu sam tako tuzna da odmah skrecem pogled sa tih savrseno okruglih trbuha i onda se budim sva bez volje. a neki dan sam srela jednu frendicu koja je imala rani spontani nedugo nakon mene a sada je vec 4 mjeseca trudna. mislim,drago mi je zbog nje ali toliko me to ubilo da vam nemogu opisat. sve me to preopterecava. moram se maknut s ove mrtve tocke...
Ma ja sam se nadala da će me bar pregledati kako treba jer mi se prvi put dogodilo da krv kašljem pa sam se prepala. Uzela sam si pastile i pijem čaj pa će valjda proći bez da moram moliti za pregled. :roll:
Jagodice, bravo! Ma i ne treba testove raditi prije nego što kasni, ali tko bi se suzdržao..
Andydea :love2: Normalno je to kad nešto jako želiš, drži se. :)
Jagodice svaka cast!!! To nam je cilj svima hahaha
Andydea ja sam pisala jednom o tome. Totalbo te razumijem. Drago ti bude ali si ujedno i ljut, bijesan, ljibomoran, razocaran... Svasta.
Ja sam u 1.mj onu vanmaternicnu rjesila. I u 3mj mene zove mama i govori da mi je sestra trudna. Slomilo me to. Skoro pa je jedva punoljetna i to trudna slucajno, a ima jedno od jedva 2 godine. Isto "dogodilo se" djete... Onda sam se nadala samo nek ne bude curica jer ja hocu curicu jaaaakoooo. Pogodite sto je - curica. I u jednom trenu sjedimo svi skupa i komentiraju oni imena koja ce. I naravno da su htjeli ime koje je meni top zs curicu vec 10 godina. Znaci sve se potrefilo tako protiv mene.
Ja sam poludila i imala polu kontrolirani ispad pa se mala nece zvati "mojim imenom".
Tako da... Ako nista drugo andydea totalno te razumijem. Ja sam to prolazila i prolazim jos uvijek.
Joj, sad ću se malo sramotiti haha. Ja sam imala te napade ljubomore kad su mi se sve prijateljice udale. :oops: Dobro ne baš sve, ali ja i moja kuma smo bile jedine i u užoj i u široj ekipi koje smo 'kasnile'. Iako realno gledajući glupo je uopće reći da smo kasnile, njoj sad 27 godina, meni 26 još uvijek. :roll: Ali tad se sve tako potrefilo, sve redom su se udavale, a ja taman imala i izlazak iz užasne veze.. Uglavnom loše sam se osjećala.
Hoću reći, ako sam se ja zbog tako banalnog razloga osjećala ljubomorno i bijesno, imate se i vi potpuno pravo osjećati zbog tuđih trudnoća tako.
Iako je i to dvosjekli mač, recimo meni je skroz propao odnos s jednom prijateljicom nakon moje slučajne trudnoće. Ona je smatrala da to nije fer jer ona i njen muž pokušavaju već dugo, a ne ide, a nama se omakla noć u kojoj je bilo malo više alkohola. I slažem se ja s njom da to nije fer, ali što se može kad se tako dogodi? Ali ipak, koliko god da nije fer, njena reakcija mi je bila jaaako ružna, pale su teške riječi s njene strane i više uopće nismo popravile odnos nakon toga. Iskreno, nemam ni volju popravljati ga nakon toga.
Lista za 11.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~76.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~22.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~18.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~13.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~12.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~11.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~6.dc
Andydea123~~~~~~~~~~4.dc
justme409~~~~~~~~~~~4.dc
Riri,justme,hvala vam na podrsci. znam da cu ovdje uvijek naici na podrsku koju od okoline nemam. ali iskreno,i ne govorim vise nikome oko sebe nista jer se samo razocaram. shvatila sam da oni koji to ne prolaze ili nisu prosli da su losi slusaoci i da ne shvacaju. mozda sam i ja bila takva kad nisam imala problema pa u neku ruku i razumijem da netko bez takvog problema i nemoze pomoc.
Eh, to je bas ono: sretna sam radi tebe ali tuzna radi sebe.
Prije pola godine sam ja dobila M navecer, bas me rastuzilo, i ujutro kad sam otvorila oci docekala me slika poz testa od kolegice. Uzas...
Sad mi je drago vidjeti ju i drago mi je da je sve u redu.
Moj pregled danas kod gin.dosla nova dr.mlada i mislim da cemo puno toga napraviti...
Poslala me na svi spolni hormone izvaditi krv , štitnjaču i inzulin... danas mi je 6dc endom.8.5mm trolinski, desni jajnim folik.vodeci 9mm a lijevi nismo nasli... u pon.opet uzv vidit cemo cemo stanje i uzet ce brisovi...
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk