Moja kolegica imala izravan kontakt s oboljelim. Srecom radi u zgradi do moje. Svejedno, frka me
Imam doma roditelje 70+, kronicne bolesnike...ako im donesem bit ce mi koma
Printable View
Moja kolegica imala izravan kontakt s oboljelim. Srecom radi u zgradi do moje. Svejedno, frka me
Imam doma roditelje 70+, kronicne bolesnike...ako im donesem bit ce mi koma
A onda će djecu za koju korona nije opasna čuvati stare bake i djedovi koji su najugroženiji :unsure:
Da, o ovome i ja govorim. Turizam je najviše nastradao i mislim da nas čeka kriza. A što se tiče apartmana, mislim da će se taj virus do leta rešiti.
Plus, ako zatvaraju vrtiće, a ko će onda ćuvati decu? Treba po meni ili sve zatvoriti (radna mesta) i potpuna karantena, ako su mišljenja da je virus opasan, a ne ovako sve na pola, čak su i granice otvorene, osim sa Italijom.
Ja očekujem svaki dan da će javiti da djeca ne idu u školu. Taj tren će pretpostavljam i u firmi javiti da radimo od kuće. Srećom pa spadam u one koji to mogu..
Ostali - ne znam kako će. Vjerojatno ih dio uopće neće moći raditi ako će se i shopping centri zatvarati.
U Austriji od ponedjeljka ostaju doma svi učenici od 14+, od srijede se zatvaraju vrtići i škole za ispod 14 godina. Dodatno su naglasili da ih NE bi trebali čuvati stariji, nego će vrlo vjerojatno (još vjećajaju o tome) jedan roditelj moć ostat doma uz normalna primanja.
Ja ne znam šta naši čekaju...
Srezat sve odmah, ovako samo rastežu ...
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2163973
Malo pozitive
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nesanica, pa čitam portale(da bude još gora)
Zabranjena sva putovanja iz EU u SAD, na mjesec dana. Pojašnjavaju da se to odnosi na Šengensku zonu. Roba ide, ljudi ne.
Kad sam napisala: panika, u naslovu, ni slutila nisam da će ovo biti puno, puno gore.
A što će tek biti!!
Beti kad bi muž trebao doći?
Moj buraz je za novu godinu bio samo dva mjeseca viška na brodu jer nije mogao dobiti smjenu
Uskoro. Bi trebao. Valjda i hoće. Možda se ipak ne trebam prepustiti panici. Još. :raspa:
Ma kad dođe nek mu je sretno i nek malko duže ostane
Bit će ok
A naslov lako promijenimo ako je potrebno:ghug:
Sve skole dobile upute kako i sto organizirati za online nastavu. Sve treba pripremiti do ponedjeljka u podne (virtualne zbornice i ucionice).
Pretpostavljam da ce svi ucenici biti doma mozda vec od utorka.
Beti3, tko bi rekao u kom smijeru ce ovo ici...:-(
Zapravo, u originalnom priopcenju, prokenjao je da ni roba ne ide, ali izgleda da je ipak bila greska (opet neka, jel).
Lokalni faks razmislja o online nastavi; skole i vrtici jos nista. Guzobrisa vise nema nigdje. Uspjela sam naruciti 4 paketa i nadam se da cu ziva izaci iz ducana, s obzirom da nema sansi da sakrijem sto mi je u kolicima. Ne pripremamo se za svjetsku krizu (u tim razmjerima)--puno nas je. Imamo bar 3-4 ekstra osobe u kuci svaki dan.
Bilo je i tu (doslovno jos danas popodne), ali onda je U of M u Minneapolisu otkazao on-campus predvanja, Trump otkazao izlete u Europu, a Tom Hanks priznao da ima koronu.
I ode guzobris iz lokalnih ducana u roku odmah.
Otkazali su, paralelno s tim, i utakmice NBA lige.
Tom Hanks , micek .
Glavni je otkazao izlete iz Evrope. Kaze da bas zbog neodgovorne Evrope koja ga nije mogla zadrzati za sebe imate epidemiju u Americi.
Bar i sogorica mi bas nemaju srece vec godinu dana planiraju izlet u NY i sad ovo . Sogorica koja voli imati sve isplanirani dobit ce slom zivaca.:mrgreen:
I ja volim da mi je splanirano ali se prijagodim aK moram nekaj pomaknuti
Ali nadam se da neću morati
Gledam danas sprečavanje korone a povećanje gužve u prometu sve samo pojedinci po autima
Ja imam blage napadaje panike svako veče. Samo da izdržimo do bolnice. No čitam sta se u Italiji dogadja pa imam noćne more razno razne..
Ja pisem iz tramvaja, punog starcadi. Fakat su ljudi nekriticni, priznajem vam. Kaj nemaju televiziju? Razumijem da si idu nesto obaviti, ali usred spice u 15 do 8 ujutro?
Sent from my iPhone using Tapatalk
joj, draga. jako mi je žao.
ajde probaj dnevno pročitati samo službene preporuke nadležnih zdravstvenih tijela. molim te ne čitaj novine, portale, ne slušaj vijesti. ciljano otvori što te zanima, pročitaj i zatvori. i to samo da znaš novosti ako bude nekih dodatnih mjera.
izolirajte se maksimalno koliko možete, preporučenih mjera se drži da te košta ne znam čega - jer moraš zbog muža. radi dobro i bit će dobro. vjeruj u to. nemoj paničariti:love:
Prosvetli i mene, molim te, kakva vam je sad snabdevenost po radnjama i pijaci? I mi smo u fazi: apokalipsa uživo.
Trenutno smo po broju obolelih u rangu sa vama, 18 i raste geometrijski. Glavni centri Bačka Topola i Novi Sad.
Pajaci koji nas vode ne zatvaraju škole. Nema potrebe, jer deca imaju blage simptome, citiram glavnog epidemiologa. Pri tome su zabranjeni javni skupovi veći od sto ljudi. Ali ne i fudbalske utakmice uz publiku, osim ako se ne predomisle. Ja sam totalno oborena količinom globalnog idiotizma.
Kod nas nema vec jako dugo antiseptika. Drugo nisam primijetila da fali. I maskice naravno.
Merkel je rekla 60-70% ce se zaraziti. Racunam da su ovih 30% ljudi koji ne idu na posao, a zive u malim mjestima u samoizolaciji.
Jelena :lool: ja sam dapače sigurna da je djeca i ja nećemo pokupiti al brinu me naši stariji članovi obitelji a bome i ekonomske posljedice.
ja se od danas prebacila na bajk. :-)
Draga Kosjenka drži se! :grouphugs:
:lool: pulinka sorry al moram se nasmijati načinu kako si ih opisala, je idiotizam na kub.
Juče sam uzela valjda poslednju litru med. alkohola iz apoteke. Ja sam od onih što i inače brišu mobilni telefon svako veče.
Masku nemam ni jednu jedinu, što će biti problem jedino ako dođe do toga da ne puštaju u kupovinu bez maske kao u Kini. Međutim, pošto ništa drugo nije kao u Kini, ne jedim se previše. Sigurna sam da ćemo virus dobiti, jedino još licitiram prvog od nas četvoro, jer apsolutno sa svake strane smo u kontaktu sa nekim ko je iz zaraženog područja. MM je teoretski najizloženiji, i dok škole rade, ne vidim način da se zaštiti.
Utešno je znati da je bar snabdevanje normalno. Ova gungula po radnjama mi trigerira PTSP na krizu i glad `93.
Da. Kod nas su onaj dan kad je bilo objavljeno da je prvi zarazeni iz E taman bili njihovi u firmi na nekom sastanku. Pa smo zaključili da je najbolje dobiti u prvom valu, dok još ima malo teško bolesnih, ako već imaš peh da imaš komplikacije. A kasnije imaš bar neki imunitet...
Mislim da je procjena sto ju je iznjela Merkel realna, a ja sam od onih koji su izrazito izlozeni na poslu. MM i mali ako se zaraze, to ce biti od mene.