Misliš? Dobro sam ih oprala. Tata ih je uzeo pa sam ponudila, ali sama sam htjela čekati domaće jagode. Znaš li kada one stižu? Njih ću vjerojatno koristiti u obroku. Ovo je više bilo za gnječenje.
Printable View
Misliš? Dobro sam ih oprala. Tata ih je uzeo pa sam ponudila, ali sama sam htjela čekati domaće jagode. Znaš li kada one stižu? Njih ću vjerojatno koristiti u obroku. Ovo je više bilo za gnječenje.
To se ne može oprati, nikakav ocat ni soda ne mogu isprati te kemikalije
Špricaju se i domaće jagode. Gdje ima nešpricanih? Kumicama ne vjerujem.
Trenutno ih nema. A u konzumu se prodaju lubenice, 4 mjesec. Strasno, to nije samo kemija iz vana nego i iz nutra. Đabe oprat koru kada jedes kemiju. Isto je i sa jagodama, kojima sad stvarno nije sezona. Meni u vrtu jos ni ne cvjetaju.
Dakle, cekaj sezonu da to stvarno budu jagode, pa ih onda namoci u sodu i ovat da ispere kemikalije, to je vec jestivo onda :)
jagode su oko mog rođendana sredina 5.
Ima za kupit svježi u listovima, al ja nisam. Kupila sam onaj smrznuti u listovima, al one male porcije u vrećici (u šparu ona austrijska bio marka Natur-Pur). To mi je baš praktično. Ovako kad prevladava špinat mu pripremim dvije "kockice", a s krumpirom samo jednu. On je mali pa ne pojede više od 100 g. Pojednostavnim si jer na žalost nemam kapaciteta malo više se angažirati. Preko tjedna sam sama s bebom cijeli dan, a još i radim subotom 8 sati.
A rižu ne znam zapravo što me sprečava. Malo se igram da vidim kako će to ići. Vidim da se bebama daje rižino brašno, ne piše riža. Kupim integralnu, nedavno sam jednu kupila koja se kuha 45 min. Nisam uopće na to obratila pozornost u dućanu. Al baš mi je fina. Samo se trebaš na vrijeme sjetiti :)
Ja sam maloj dohranu počela s rižinim pahuljama iz DM-a. Puste se malo prokuhat minutu dvije, i doda se voća.
daje se bebama riža, ko je reko da se ne daje, ali obična bijela
Zašto ne integralna?
D: zobena s bananom
MO: grickali krušku, ali nam nije išlo
R: crvena i crna leća, proso, maslac
MO: pola banane
V: griz na mlijeku
Zbog vlakna
žutaminuta, po kojoj tablici daješ dohranu
vidim da su nam djeca blizu al ja puno tog što ti navodiš još nisam dala
tipa sir, vrhnje i tako
daj link neki
Po nikojoj. Netko je od osoblja Rode javio da su tablice zastarjele. Imaju novi tekst na portalu, ali mi se nije dalo čitati. Ne dajem samo par stvari. Mlijeko, jer ima moje. Med radi botulizma. Začine tipa sol, papar, jer su teški za bubrege. Rafinirani šećer, zna se. Pedica rekla ne svinju jer je teška za probavu. Kakao, češnjak, ljuta paprika će isto pričekati. To onako moja procjena, iako ne mislim da bi joj bilo loše da i pojede malo češnjaka, hehe.
Sve ostalo što nije jela nije samo zbog toga jer nije sezona. Neću davati šljive sa kalij sorbatom.
Daj cesnjak, cesnjak je dobar. I prasencetu nis' ne fali. Ne mora svaki dan.
Jucer sam imala jako kompliciran dan pa sam otvorila kašicu (breskva i riza). Bas je to dosadan obrok. Samo smlati ko pajcek. Fino mu je, ne mora zvakat, a nije mi nista ni smijesno. Ovako znam krepat od smijeha dok gledam dok jede. Jedino sto je ciscenje kuhinje malo kompliciranije :)
Mi smo imali komplicirano jutro, pa je dobila sir i kruh.
Glođali kruške. Ručak: proso, heljda, bučino ulje.
Okusili ribanu sirovu mrkvu. Glođali kruške. Gnječili kuhano povrće i pomirišali hren.
Večera će biti junetina, bulgur, vrhnje, i malo češnjakića. Mama uzela tenfalicu za češnjak. :)
Sinoć otišla spavati ranije, preskočila večeru.
D: avokado, banana na kockice
srkali naranče sok
R: bulgur, junetina, češnjak, vrhnje
glođali jabuke, srkali naranče sok
Večere nije bilo.
Christine, koliko tvoj ima mjeseci? Mi smo isto sada na dva čvrsta obroka, ujutro voćka, a poopdne povrće, al ja ubacim i palentu i zob sa povrćem kako koji dan. Al ako mi ne pojede sve za ručak (što je uglavnom slučaj), onda mu to ponudim i predvečer, osim ako nas nešto ne poremeti.
Ja mu još uvijek sve miksam u sjeckalici, strah me samo vilicom zgnječit. Kad ste vi počele gnječit vilicom?
Sjeckalica mi je sad dva put dnevno aktivna.
Moj ima sad 6,5 mjeseci. Mislim da te ne treba biti strah gnjecit vilicom. Moraju naucit zvakati. Nekad malo izrezem nozem prvo, pa mi je lakse gnjecit. Ne znam sto bolje iskoriste, skroz mljeveno ili krupnije. Ja nadjem cestice povrca u stolici. Ocito neprobavljeno. Al kao sto vidis u medijima sad se protiv smoothija pise tako da mislim da je tu znanje krhko.
Zuta, dosla sam zbog tebe tu u ovaj kasni sat. Vec 3 sata pokusavam uskladiti uputu pedijatrice i upute iz knjiga i naci neki optimum. Zakljucila sam - ma oni su ludi, to se ne moze. Idem vidit sto zuta daje bebici.
Pisu kao da imam kucnu pomocnicu. Isla sam vidjeti koji mi je cilj s 9 i s 12 mjeseci da pokusam narihrati polako ritam, al nema sanse (bas me zanima kako cu na ovo gledat za tri mjeseca).
Uglavnom ne uvodim samo dodatni cvrsti obrok, nego smo promijenili kolica i sad bi trebao gledati okoliš dok sece. Do sada je uvijek spavao. A jos k tome je i sunce u podne kad smo mi izlazili. Sad gadjam druge termine izlaska, mijenjam raspored hranjenja. Jadno dijete. A jadna i ja jer moram dvaput kolica nosit s njim po stepenicama. Inace ne mogu vise skupit 2 sata setnje s toliko ogranicenja.
Malo se zalim i u dubini duse se nadam da ce mu za tjedan dana biti ponovo OK po novom, a meni sve biti logicno. Malo sam se izgubila.
Nisam još ni jednom silazila s kolicima jer bih se otelila s petog kata bez lifta. Furam je u nosiljci. Je da je grije moje tijelo i ne znam kako će biti kada dođu sparine. Stalno se nadam da će prohodati do nj 14 mj. Moš mislit. Bebe koje napreduju ko po udžbeniku ne prohodaju do tada. Ne znam zapravo što si me htjela pitati, ja slušam savjete po procjeni. Pedijatra iz knjige koji kaže da stavim šećer u kašu ne slušam. Pedijatricu kada veli da mala može mlijeko kravlje (a ima još moje) isto. I tako...
Počela sam sjeckati, a ne miksati, s nekih njenih osam mj, mislim. To je dosta ovako kasno kada se uzme u obzir da im se može dati već sa šest mjeseci da sami grickaju, gnječe, bale.
Nisam te nista htjela pitati. Samo sam dosla pronaci utjehu u tvojim prethodnim postovima i jesam :heart:
Hvala sto tako marljivo pises.
(Ja imam desetak stepenica za nositi, a do sada sam bila po 2 sata u setnji. Nosila sam u marami do negdje 6 kg, onda mi je bilo tesko, a snijega je bilo. Lijep je osjecaj s maramom, al meni je postao pretezak za duge setnje)
Znaš što Christine, ja mislim da roditelj na prvom mjestu treba biti samopouzdan. Onda dolazi sve ostalo.
Ja imam ergobaby koji je super jednostavan. Maramu ne bih znala zavezati.
Čovječe, pa kolike ti moraš onda imati bicepse. Gledam ovog svog, i on se hoće oteliti tih pet katova dok nosi malu.
Doručak preskočili.
Ručak: bulgur, junetina, češnjak, vrhnje.
Glođali jabuke.
Večera: brokula, batat, heljda, junetina, jogurt.
Banana.
Jucer za rucak pirjana mrkvica i tikvica (vele da je dobro da je sareno pa sam mu razdvojila malo tikvice i malo tikvice s mrkvom, al on jede i ovak i onak :) )
Vecera banana s malo AD mlijeka i rizinih pahuljica.
Danas za rucak spinat s malo AD mlijeka i rizinim pahuljicama.
Za veceru ribana kruska.
Katapultirao je danas zlicu od spinata u zid. A bilo ga je posvud. Spustila ga poslije umivanja i presvlacenja na pazle i dok sam kuhinju brzinski spremala, malo se igrao i zaspao na pazlama. Prebacila ga na kauc i beba iz snova spava dalje. Malo me iznenadio :) (jutros smo isli autom pa je 20 min u autu odspavao, bio je ocito pospan).
Danas ce nam tata kupit proso i zob pa mozemo dalje sa zitaricama.
Ja sam danas zujala po Sparu i nisam mogla naći proso, a nisam ga vidjela ni u DM-u. Morat ću do BioBio.
D: banana, jabuke, vrtićki knedle
R: heljda, batat, brokula, junetina, vrhnje
V: ostatak od ručka, jabuka
Da, nije ni MM nasao proso danas u DMu. Ja sam na kraju tu ribanu krusku popodne napravila sa zlicom one mjesavine 7 zrna za bebe i vodom i vidjela na kutiji da pise da se doda malo biljnog ulja, maslinovog ili repicinog pa sam ubacila malo maslinovog i zazmirila. Izmijesala, probala - fino je. Moje ulje je slicnije istarskom nego dalmatinskom pa nema jaku aromu.
ja sam samo prvih par puta miksala kad smo počeli dohranu s 5,5mj
sad joj izmiksam npr meso, ako nemam kad sitno rezati, a ostalo povrće i priloge malo pritisnem vilicom da bude u komadima
d. jabuka i suhe sljive kuhane sa zobenim
r. piletina, mrkvica, cvjetača, masl.ulje
v. vjerojatno gris
Di nađeš šljive?
Edit:
Mi smo danas za doručak njupali vrtićke knedle. Ručak avokado s bananom.
Večerica će biti možda avokado s naribanom mrkvom. To mi palo na pamet još neki dan.
obične suhe šljive uzmem u dm-u, konzumu..di se nađem
ne jede ih nikad sirove nego ih operem u kuham
D: zobena s jabukom
malo jabuke
R: batat, brokula, heljda vrhnje
malo jabuke
Jučer
D: zobena s bananom
R: bolje da i ne pišem, uzela sam heljde što je ostalo od dan ranije, i knedle što su ostale od dva dana ranije, s vrhnjem, i češnjakom
V: banana
Danas
D: sir i žganci
glodali jabuku
R: proso, mrkva, pile, paradajz
V: griz na mlijeku