problem i je u tome što je taj rotor (ako govorimo o istom, onaj veliki poslije ulaza u maribor) pod vinjetom, i onda se lijepo slovenac stane na rotor i globi teCitiraj:
tinaka prvotno napisa
Printable View
problem i je u tome što je taj rotor (ako govorimo o istom, onaj veliki poslije ulaza u maribor) pod vinjetom, i onda se lijepo slovenac stane na rotor i globi teCitiraj:
tinaka prvotno napisa
a njih ti to jako veseli
Otkud to?! To je rotor dosta poslije izlaza iz Maribora i to je stara cesta koja nema veze s autoputom. Godinama već idem onuda, kako ja tako i većina ljudi koje znam, a neki od njih su Slovenci i to nema veze s vinjetom!Citiraj:
ivy prvotno napisa
Ako odeš na stranicu slovenskih autocesta (DARS) vidjeti ćeš šta je sve pod vinjetom. Nije identično onome što je bilo pod naplatom. I nisi u pravu. Samo si imala sreće da te policija nije zaustavila i naplatila ti debelu kaznu, jer rotor je pod vinjetom.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
O tome je bilo govora i na forumu.
Mi smo zaustavile lokalnog čovjeka da ga pitamo idemo li pravim putem i isto nam je rekao da na taj rotor ne smijemo jer je po vinjetom.
A i policaci tamo stoje tako da se ne možeš zabuniti na koju stranu treba ići.
tinaka, imala si sreće :)
i na HAK-u ti kažu da je rotor pod vinjetom. a ćuj, to su ti oni namjerno tak i napravili...
evo vam detalja:
http://www.dars.si/Dokumenti/Vinjetn...ceste_222.aspx
duša od čovjeka :zaljubljen: pa da i s vama podijelim http://www.motori.hr/forum/index.php...,112100.0.html
je, je, ja sam već vidjela taj sajt i odapela :D , ali morate paziti jedna slika je kriva jer su fulali skretanje, pa su onda rekli da se skreće lijevo, a u stvari je desno, jer su se oni vraćaliCitiraj:
ninochka prvotno napisa
i nisu toliko detaljni :P
Hvala ivy i cure na detaljnim uputama, sigurno će koristiti pri sljedećem odlasku u shoping :*
evo još jedne solucije.
po nama jednostavnije i kilometarski najkraća:
GP Macelj – Ptuj – Lenart - ideš na GP Murek i pratiš cestu do autoputa za Graz
zanimljivo. koliko produžuje put?Citiraj:
bubimira prvotno napisa
ma ne znam ni dal je vremenski duže... ako i je duže, zanemarivo je
evo tu se na ovoj karti baš dobro vidi taj put
http://www.ex-yucafe.com/karte/karta-slovenije.html
ok, kad pređeš tu malu granicu murek, onda ideš žutom cestom odmah lijevo ili malo prema gore pa onda lijevo
Čim pređeš rijeku odmah lijevo.
Zapravo uđeš u grad Murek. To je ova deblja žuta cesta koja prati samu granicu.
I usput ne zaboravi na nekoj benzinskoj kupiti austrijsku vinjetu
wow, to moram probati :DCitiraj:
bubimira prvotno napisa
hvala :)
ma nema načemu.
to smo ti mm i ja od prije godine dana kad smo se spremali na porod prostudirali valjda sve putove i kombinacije koji vode do Graza[/quote]
[/quote]Citiraj:
bubimira prvotno napisa
šta ni u trudovima ne bi platila vinjetu? :lol:
ahm, da, onda nije bilo vinjeta :oops:
Cesta preko Ptuja i Lenarta vremenski skoro uopće ne produžuje put do Graza jer je promet slab i nema onih ograničenja od 50 km/h kao na putu prema Mariboru.
nema veze s auto-putom ali se računa kao nekakva brza cesta, a one isto podliježu vinjetama, barem kod njih.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
mi smo išli onim putem s ivy-nog linka i super je jednostavno, nazad je već bila noć ali smo bez problema došli.
Gledala sam malo na online shopu i vidim da su došle te proljetne stvari (makar mislim da ima dosta univerzalnih, npr trenirke i majice koje sam kupila u zimskoj kolekciji) ali pogledala sam usput i C&A online i tamo je veći izbor ljetnih stvarčica pa me zanima jel ih netko i uživo vidio u austrijskim dućanima :) (planiramo otići za desetak dana)
:?Citiraj:
la11 prvotno napisa
bili jučer putem ptuj-lenart. tamo je bilo ok, samo me muž ispilio da jesam li ziher :roll: a nazad smo malo fulali selo još u austriji
i dok smo mi tako upoznavali austriju :lol: ...ma pazite šta nam se desilo.
tražimo malu granicu na Muri po austrijskim selima i stanemo na benzinskoj po vodu. ja se vraćam u auto a muž i frendica nekom liku daju naše pasoše :shock: vele pokazali nam značku neku policijsku (a oni u civilu i civilnom autu). i tako su nas lugari držali 15 minuta i provjeravali, a ja sam na svom "tečnom" njemačkom objasnila von graz, nach kroatien, durch mureck, slowenia teuer :lol:
bravo za njemački i alternativni put :D :lol:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
i jel komplicirano?di ste se zeznuli u povratku?
i kaj ima u grazu? :)
ja bila u belgiji prije tri tjedna u H&M, naravno usput, a još uvijek ne razumijem da netko ide u čak do Austrije da bi otišao u taj dućan
no dobro...
izbor je tako-tako, mislim na proljetnu kolekciju, a i dosta je skupo
htjela sam joj kupiti prijelaznu proljetnu jaknicu, ali bio je samo jedan jedini model i to za nekih 35 eura
od neki zgodnih haljinica,također samo jedan model i to za skoro 30 eura, obična pamučna...to mi je zbilja tu mač
nakraju kupila par majica na sniženju dok je redovna cijena majčica - najjeftinije 7,90 pa sve do skoro 20 eura
zato sam lijepo nakupovala majica za po 25 kuna u Zari u Zagrebu kao i proljetnu jaknicu za 69 kuna (naravno, sniženje)
C&A u belgiji, isto tako :?
još skuplje nego u H&M, baš ništa nisam ni razmotrila da bi kupila, a gaćice koje sam joj nedavno kupila u C&A u bratislavi su koma od kvalitete, sve su se isparale
OT
la11 cestitam :)
ivy nije komplicirano, al ne znam di smo zaribali. moraš samo zapamtiti di se uključuješ na autoput za greaz i tamo se skinut. mi smo se prerano skinuli i iako smo imali navigaciju malo lutali jer su imali neke radove na cesti
ne znam, nisam još bila u tom H&M-u, ali najlakše ti je otići na njihov web i store locator i tamo ti izađe adresa, radno vrijeme i koje njihove linije prodajuCitiraj:
la11 prvotno napisa
ajme ninochka riknut ću :lol:
ajd reci jel ima šta gore? u kojem si bila? seiersberg ili centar west?
ja se spremam drugi tjedan
evo ga, smajlić koji trlja ruke prije nego što objasni :mrgreen:Citiraj:
sofke prvotno napisa
što se H&M-a tiče, ja stvarno ne mogu naći taj omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj (ti si to naletila na nešto skupo, ja jaknice obično kupujem po max 15 eura). Imam dva dečka i sve što bi kupila starijem izdrži za mlađega i duže. i još što imaju totalno fora stvari, svaki put me iznenade. I to što imaju divnu kolekciju za debele na kojoj im se :naklon: :mrgreen:
i to što sam mu skijaške hlaće kupila za 10 eura, a fantastične su
skijaška jakna je bila 15
sve hlaće imaju patent na gumbiće da se regulira
i to što taj patent ne puca nakon godina uporabe
i to što ja ima trenirki koje mi traju već evo :oops: po 10 godina
idemo dalje - :) uz H&M stoji krasna kuća IKEA....tu neću ni obrazlagat :mrgreen:
ono što je nama još važnije Toys Rus, igračke za koje znam da su kvalitetne a zna ih se naći na popustima da ne povjeruješ, evo zadnji put kupili prekrasan drveni biciklić bez pedala za učenje vožnje na velikom bicikliću, em šta je odličan za koordinaciju em šta je lijep :mrgreen: , em šta je 20-ak eura...
nadam se da ćemo te nagovoriti da i ti kreneš :D
ma drago je meni uvijek ući u H&M kad mi se nađe na putu, dapače
ali često znam ući pa nema ništa (mislim, nije da nema ništa, nego nema ono što mi treba ;) ) pa si mislim da sam samo zato potegla sve do austrije, bilo bi grrr
pogotovo je H&M imao smisla kad se tu ništa nije dalo naći...sad ima par dječjih dućana koji nama odgovaraju po brojevima, sačekam sniženje i voila
mislim, da ima H&M u zgb bilo bi :D , ali mi nikad nije palo na pamet da ciljano idem do tamo
bubimira bila sam u seiersbergu i centru grada.ima svega, sniženja laabavo :)
ivy-sve rece u moje ime,hehehe,ko da sam ja pisala post,sve se podudara,imam isto dva decka,obozavamo hm,ikeu pogotovo,toys nam je zaaakon,i takooo, 8) ;)
I nikad nam nije tlaka sjest u auto i vozit se sat i pol-dva do Graza.
To nam je barem jednom mjesecno "izlet".
I ja sam ljubitelj HM robe, Tari puno kupujem u njihovim dućanima, što u Grazu što u Mariboru. Nikada nisam imala loše iskustvo što se tiče kvalitete, nakon što tu robu preraste dajem je dalje i fakat se iznosi. Što se cijena tiče, stvarno se nađe povoljnije dosta nego u Zagrebu, ima super donje rublje za djevojčice /potkošulje u kompletu sa boksericama/, super haljinice za ljeto pamučne, vestice zimske i sl.Nikada mi se nije desilo da odem i ne nađem ništa za nju. Mada, u Mariboru mi se nekak čini da je bolji izbor za manju djecu nego za Tarinu dob.
Bila i vidjela. U C&A već godinama nije bilo tako lijepe ljetne kolekcije za djecu: sve u bijelo-plavim morskim tonovima, sve od pamuka, sve vrlo ljetno i vrlo curičasto. :heart:Citiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
Sorry, nisam ti pogledala potpis, imaš možda dečka? :mrgreen: (Stvari za dečke nisam gledala.)
ne, imam curu...super!!!! :D Tnx
U H&M-u je akcija...ako kupis tri proizvoda,najjeftiniji vas dodje 50% jeftinije...
Jucer smo bili na maskarama u Mariboru,i naravno svratili u HM,zalosno kao i uvijek u slovenskim hm-ovima,nema ni pola stvari sto sam vidjela u Becu i Grazu.
Ajde, super! Nema na čemu. :*Citiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
I u Austriji je trenutno ta ponuda, ali samo na odabrane komade koji su uj-fuj. :/Citiraj:
Christy prvotno napisa
evo bili danas i bitno kak sam vam govorila za put a naravno da smo mi danas fulali...zapričali se i fulali skretanje za ptuj :roll:
uglavnom ima ok robice za curke za proljeće.
i ak nekom treba austrijska vinjeta koja vrijedi još 9 dana nek mi se javi na pp