Cekala sam ga sat i pol, popi_ila i otisla....ocito mi nije sudjen taj HSG a ni ista drugo :([/quote]
A bila naručena...Baš bezveze!
Printable View
Cekala sam ga sat i pol, popi_ila i otisla....ocito mi nije sudjen taj HSG a ni ista drugo :([/quote]
A bila naručena...Baš bezveze!
BEZ KOMENTARA.
tikice jučer je valjda u Vinogradskoj bio dan D- navodno su svi doktori bili na nekom velikom sastanku... Ja sam za hsg bila naručena u 8 a došla sam na red u pola 11, i ja sam popi....
U ponedjeljak idem opet probati....al ako ga onda ne docekam, citat cete o tome u crnoj kronici vjerojatno :evil:
A tko ti je radio HSG? Dr. T.? Jel' sve ok i da li ti je išta još rekao?Citiraj:
Gabi25 prvotno napisa
Jel' spominje postupke?
Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
drži se draga.. ništa njima ne znači što se mi živciramo oni će tako i tako napraviti po svome ...
ja sam svoj HSG četiri mjeseca dogovarala .. naplakala se i naživcirala .. nije ni čudo da mi ciste po jajnicima skaču..
Kad se samo sjetim telefonskih poziva u Petrovu, Merkur, S. Duh, Varaždin, Sisak.. pa obilazak Petrove i neuspjeli pokušaj HSG..
i napokon Vinogradska (spasila me jedna forumašica)i od jedno petog pokušaja smo se uspjeli svi uloviti dr. Kuna, ja , kontrast i kateter :lol:
Ove dva AIH-a su ništa naspram onoga što sam prošla s HSG.
Ne, radio mi je dr. Kraljević. Jedan jajovod nemam od prošle godine kad sam imala vanmateričnu a drugi začepljen- utvrđeno hsg-om neki dan. Gore nisam ni bila ali je dr. Kraljević rekao da svakako odem jer se zakon mijenja i da on misli da će postupci uskoro krenutiCitiraj:
bebica2009 prvotno napisa
Tikice nadam se da ćeš ga u ponedjeljak uhvatiti, treala bi biti oba onda gore, navodno se Kuna vraća u ponedjeljak :)
Ima li igdje podatak koliko ima Vinogradskih trudnica :mrgreen:
Imaš na listi odbrojavanja .... uzmi u obzir da jeVinogradska počela raditi tek 02/09!Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
a i da puno njih nije na rodi (ja znam bar 4) ...Citiraj:
rikikiki prvotno napisa
ne trudnica :lol: nego žena koje su na vinogradskoj a nisu na forumuCitiraj:
nina1 prvotno napisa
Ja znam 4 otkad idem gore...jedna ti se i tu oglasila ;)
Samo škicam....kako se odvija situacija.
ella roo ,isprazni si pp !Citiraj:
ella roo prvotno napisa
HsG sam radila kod Tomića - izvrstan....
evo cure, jučer ujutro sam išla u vinogradsku krv vadit pa sam navratila, više informativno, na 5 kat - i naručila me sestra za pregled preksutra, jer mi je 8.dan ciklusa. inače sam prvi put bila na dogovoru 15.7. sestra je rekla da izgleda kreću s postupcima od sljedećeg tjedna. još sam je pitala, što se tiče administracije, da li idem po starom (bez pravne i psiho potvrde) ali je rekla da još nisu dobili nikakvu pismenu depešu o tome.
dakle, čekamo sljedeći tjedan...
I ja sam prekosutra gore.
Može info kako naći odjel?
Hvala.
na petom katu odmah po izlasku s lifta ti je odjel kraj pedijatrije.... a sad ako neznaš gdje je zgrada to ti ja neznam objasniti .... :oops:Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
znam da ti je ginekologija na 3 katu te zgrade
kad se uđe na glavni ulaz u bolnički kompleks prođe se ispred ulaza u crkvu, prema lijevo i zapravo se naleti, opet s lijeve strane, baš na tu zgradu - lako se prepoznaje jer je renovirana, i rodilište je unutra. čim se uđe u kompleks postoji putokaz i samo slijedite rodilište. MPO odjel je na 5 katu, kad se izađe iz lifta pozvoni se na vrata odjela i sestra otvori.
Hvala.
Nadam se da ću posjetiti jednom i to rodilište.
Aurora,
šta ti je bilo rečeno 15.07.?
Mislim, da li si dobila kakav popis pretraga da obaviš preko ljeta ili si imala već neke nalaze?
Ja sam isto prvi put bila sredinom srpnja, pa sam dobila domaću zadaću, koju sam na pregled nosila krajem kolovoza. Tada mi dr. nije htio propisivati nikakav protokol dok se ovo sve ne razjasni sa Pravilnicima, ali znamo da idemo na ICSI.
Sada trebam zvati slj. tj. da mi sestra kaže šta dalje.
Dobila sam i ja domaću zadaću, doktor mi je zaokružio s onog njihovog popisa koje nalaze da svježe donesem. Zapravo sam sve obavila, ali će mi nalazi bit gotovi tek sljedeći tjedan. Pitala sam sestru dal bi bilo bolje da dođem sljedeći tjedan kad budem imala sve nalaze, ali mi je rekla da je ipak bolje da dođem sad u petak kad mi je 8.d.c. Onda će mi doktor vjerojatno uzv radit, ali morat ću doći još jednom u svakom slučaju jer s onog popisa još moram obavit postkoitalni test - a to mi doktor mora objasnit kad, šta i kako :) . A inače, dr.Tomić mi je samo napisao da planiram postupak u 10.mj jer im biologa nema krajem 9.mj. Nije definirao kakav će biti postupak...Citiraj:
bebica2009 prvotno napisa
Ja to ne moram. Valjda su nasi spermici odmah presudili :/
Danas sam bila kod dr.Tomića na pregledu jer sam imala dogovoreno za IVF u 10 mj. međutim nula bodova.Dobila sam samo hrpu pretraga koje moram ponovo obavit po zakonu i čekati da sabor donese odluku kako dalje.Znači kako je doktor rekao sljedećih mjesec dana sigurno ništa a možda i duže ništa od postupaka :( :cry:
Koja smo mi država...stvarno žalosno
Ninochka, a kada si zadnji put bila u Vinogradskoj? Taj put kada si dogovorila IVF za 10.mj.?
Bila sam i ja danas kod Tomića ali naravno da se situacija promijenila od prije 2 dana kad sam dogovorila pregled. Nije me pregledao jer ionako ništa idućih barem mjesec dana. Nalaze još nisam sve dobila, tako da smo samo popričali.
Inače, i ja sam imala dogovoreno za 10.mj.- i to imam napismeno od 15.07. Tada mi je dao popis pretraga koje moram učiniti. Danas nisam dobila nikakve nove upute. Ninochka, šta je tebi dao?
da, za sve to zaslužan je samo i isključivo loš zakon!!! cure, nije do doktora ništa... oni su bespomoćni!
A baš sam se ponadala, Aurora, jer smo mi nekako u isto vrijeme startale...Ne znam sada sta da radim. Imam dogovoren termin za dr. Reša za 05.10., a bas sam mislila da ce nam ipak upaliti jer smo započele prije 31.07. :(
Zadnji put sam bila na pregledu početkom 7 mj. kad mi je rekao da bi ivf bio u 10 mj. i isto me danas trebao pregledati ali isto mi je rekao da nema smisla jer nema ničega barem mjesec dana dok ovi idioti ne odluče kako dalje.
Dao mi je papir sa pretragama za mene i muža...ono tipično...hormoni hiv hepatitis,tsh itd. kao to po novom zakonu sve treba biti novo.neke pretrage smo već napravili davno a neke sam tek sada prvi put vidjela.Sve u svemu opet tuga i jad do daljnjeg :evil:
Ma ja se nadam da taj zastoj ipak neće trajati duže od mjesec dana i isto tako se nadam da nećemo morati pravniku/psihologu. Nije mi danas ništa o tome rekao.
Ali ako ovakvo stanje potraje i ja ću u Ljubljanu... iako mi je sve to komplicirano... U svakom slučaju, slažem se da ne treba gubiti vrijeme. Bebica2009, zvat ćeš ipak Vinogradsku sljedeći tjedan?
Doktori su isto vidim totalno zbunjeni....meni je danas Tomić rekao da se nadamo da će dozvoliti zamrzavanje,tj.oni sami ne znaju na koji način bi trebali inaće izvoditi postupke... izgleda dok se to ne promjeni ništa od postupaka....tako je to kad jedan primitivac donosi zakone!!!
Ja sam došla jutros u 8.20. Ti si bila prije mene? Ja sam taj papir sa zaokruženim pretragama za hiv, hepatitise, vdrl, neke hormone, dobila već tada u 7.mj., valjda zato jer sam prvi put došla pa to moraju imati svi po novom. ma to nije neki problem, to je 1 vađenje krvi na zavodu za transfuziju, rezultati su za 8 dana.Citiraj:
ninochka28 prvotno napisa
I ja bi u Sloveniju ali nikako da nađem način kako da skupim novce :cry:
Osuđena na ovu državu i čekanje...nema mi druge :cry:
Naravno. Zvati cu 15.09. Iako bih sada odmah nazvala, a znam da ce mi reci nesto sto ne zelim cuti. Javit cu sta mi kaze sestra. Ne ide se ni meni u Slo. bas (zbog para, naravno) kada to nista nije 100%, a opet tamo su vece sanse...
Ja sam bila tam nešto malo prije 9 i bila je jedna cura koja je ja mislim čekala drugu curu koja je bila na pregledu.ak si to bila ti onda smo se vidle :mrgreen:
Ma nije bed obaviti sve te pretrage samo mene već iscrpljuje to silno čekanje i iščekivanje...inače imam problema sa prolaktinom koji reagira na stres jako intenzivno i danas mene Tomić pita da kako je prolaktin...a ja njemu....ludo doktore, divlja!!! :mrgreen:
A pitam ja danas Tomića što misli o zakonu, a kaže on (na moje iznenađenje) - pa puno je bolji nego stari! I počeo pričati o doživljajima kad su mu došli on (84) i ona (35) nevjenčani naravno, da žele potomstvo radi nasljedstva itd itd... i kako je sad super da se to reguliralo. Ja kažem: pa to su sporedne stvari... ključno je to što nema zamrzavanja i što je ograničeno na 3 jajne stanice. A kaže on: pa ne možete i ovce i novce, nitko ne spominje da se sad ne gleda da li imate više od 38 (ja imam 39), imate 6 besplatnih postupaka. Onda je još dodao kako su oni, liječnici, presretni jer im je ministar obećao opremu i obrazovanje a do sada su to morali sami plaćati. Eto, tako da ih je ministar kupio, i to je to. Ali uspjela sam izvuć iz njega rečenicu na kraju da je ipak šteta što nema zamrzavanja i da nisu trebali limitirati na 3 broj jajnih stanica.
Ne moram ni reći da mi je cijeli razgovor ostavio gorak okus u ustima...
I ja sam taj papir dobila u 7.mj. Sve sam nalaze donijela krajem 8.mj. I sada to čekanje...Dok se sve ne razjasni, nama ce nalazi ostariti, pa cemo sve morati ponovo vaditi!
nismo se vidjele, ja sam došla u 8.20 i izašla u 8.45, mislim da nije bilo nikoga kad sam izlazila. bila je jedna cura prije mene.Citiraj:
ninochka28 prvotno napisa
Eto...u tom grmu leži zec...
Ja ga nisam puno htjela pitati ali iskreno nisam znala da tako razmišlja :evil: :evil:
A onda mi više nije jasno...u čemu je problem...zašto onda ništa ne rade ako im je ovaj zakon bolji?šta se čeka?