Je li vi ovo o Mariboru pričate da se konzultacije čekaju godinu dana???Citiraj:
martina123 prvotno napisa
Printable View
Je li vi ovo o Mariboru pričate da se konzultacije čekaju godinu dana???Citiraj:
martina123 prvotno napisa
Odakle vam ta info - koji TV? Koliko znam, u Mariboru je rok čekanja na konzultacije par mjeseci - evo, sbonetic ih je nedavno kontaktirala, a na postupak još uvijek godinu dana. Napram onoga što se po novom zakonu sada nudi u Hrvatskoj, uopće nije tako loše jer se u Hrvatskoj sad ne postoji, po meni, opcija normalnog IVF-a tako da nije da se gubi vrijeme dok se ovdje može napravit ne znam što.
čula sam i ja neki dan da se samo konzultacije čekaju godinu dana,jer je pritisak parova iz Hr jako velik...ali nisam zvala pa ne znam,navodno je sam doc V.pričao o tomeCitiraj:
ina33 prvotno napisa
raspitat ću se gdje je to objavljeno...
dr. V je rekao da se za konzultacije upisuju termini nagodinu, dakle čeka se cca 4 mjeseca, a ne da se na konzultacije čeka godinu dana! gledala prilog nekidan
Mozda je bili nejasno receno jer sam i ja shvatila na prilogu da nema novih termina do VI mjeseca. Ova druga inf. je puno bolja :)
Sad je sve jasnije! Ne čekaju se konzultcije godinu dana, zasad je priliv toliki da se produljilo zbog CRO i dobrod dijela BIH pacijenata koji gravitiraju Hrvatskoj za mjesec dana.Citiraj:
ivica_k prvotno napisa
pozdrav, cure
često sam na forumu, čitam i učim od vas, komentar bacim kad sam stvarno ljuta na ovaj zakon MPO i vezano uz njega, onda sam obično zločesta s komentarima. Ja i mm idem u vili čitajući vas vidim da se tu dopisujete bez obzira na kliniku glavno da je privatna, nadam se da vam se mogu pridružiti da i sebi olakšam dane. Htjela bi vam se malo predstaviti, dvije godine i 3 mjeseca se borimo s neplodnoću, moji nalazi ok, mm oligozospermija, krenuli smo u vili i još nismo došli do postupka, samo smo vadili nalaze do besvjesti i narivali su nas za 3 pa 4 mjeseca na kontrole i tu je mom strpljenju došao kraj, pa smo u 5 mjesecu otišli u Vili i u 6 bili u postupku icsi, ja 30 menopura , dva spreja i kak već slijedi, transfer 01.06. i pazite sad za tri dana teška hiperstimulacija, nemogućnost mokrenja hematom 6 cm na mjehuru, cijelu noć krvarila doma i trpila bolove i čekala jutro da nazovem vili i dođem na pregled, Radončić je poludio kad je vidio kaj sam trpila cijlu noć, da skratim završila sam u bolnicu s kateterom, i strašnim bolovima ništa mi nisu davali jer nisu znali dali sam trudna, i tak su prolazili dani ja sam odlučila sama stati na noge i piti tekućine i jesti svoju hranu koju su mi nosili u bolnicu bez obzira kaj dok to nisu dozvoljavali samo da se dignem na noge, odbila sam uzet krv i snagom volje koja neznam od kuda mi digla se na noge i otišla iz bolnice. Sada bi trebala ponovo ići na postupak u 12 mjesecu sve ispočetka, skupljam energiju i snagu za nove pobjede.
Pripremam se u 10 mjesecu proči na konzultacije da me primi u postupak bar u 11 mjesecu.......eto to je od mene htjela sam to podijeliti s vama vi me bolje razumijete jer prolazite kroz to isto.......pozdrav
Jel to misliš na onaj prilog od RTL-a neki dan, mislim u subotu? Pa što nisu novinari rekli da su konzultacije kod dr. V. "bukirane" do 6. mj. iduće godine, a da se sada zbog velikog priljeva na postupak čeka i dulje od godinu dana. Tako sam ja čula neki dan na TV-u. Očito novinari svašta izmišljaju kad forumašica sbonetic ima termin za konzultacije krajem 11.mj. :?Citiraj:
ivica_k prvotno napisa
Ma najbolje ih je nazvati telefonom...malo ih je teze dobiti ali to je najbolje za uci u postupak...
ja upravo zvala MB. Termini za konzultacije se sad u ovoj godini vise ne moze dobiti (dakle vise od 4 mjeseca cekanja), sestra je rekla da cekam konac rujna pa da opet nazovem za konzultacije.
A termin za postupke se ceka - kaze sestra Jasna - kao svih godina do sada izm. 12-13 mjeseci, iako ocekuju duza cekanja obzirom na situaciju.
maca2, sto dr. Res trazi od nalaza na konzultacijama?
upravo tako je rekao dr. V...upisuju konzultacije za nagodinu, a ne da se čeka godinu dana za konzultacijeCitiraj:
Kadauna prvotno napisa
Mislim da je najbolje nazvat telefonom i dobiti termin konzultacija i onda na konzultacije ići s nalazima.
Gledala sam i ja taj prilog s prof. V, rekao je da upisuju za iduću godinu već, ne da se čeka godinu dana.
A ja sam izgleda sve krivo čula :oops: Hormoni i nesanica čine svoje :mrgreen:
luna-za tvoj slijedeći postupak želim ti puno sreće
što se tiče mb-čini mi se da nešto požuruju jer su meni već drugi put poslali obavijest da im pošaljem nalaze.
Jel to znači možda da ubrzavaju termine, da bi mogli ranije doći na red. Zovem ih u ponedjeljak da vidim šta se događa.Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
To bi bilo superrrrrrrrrrrrr vijest da malo požuruju sa terminima dogovorenim.
Ako neko nešto sazna neka javi plizzzzz.
sbonetic, sori, znam da s obzirom na tvoj specifican slucaj zelis ostati kod ljudi koji znaju tvoju povijest bolesti, ali evo i ovde moram izraziti zgrazavanje nad likom i djelom simunica. sram da ga bude, potplacena dusa!Citiraj:
sbonetic prvotno napisa
on ima licencu?? kako to on ima licencu vec 5 godina kad je to nova fora???? i samo se u njega ne ceka? ma mrs!
frendicu mi je on "oplodio", peca pacijente po petrovoj da idu kod njega privatno i kad dodju privatno tek onda se ponasa ko covik. uf zgrozena sam sa smecem kojeg nam serviraju on i njegov pajdas mengelinovic!! :evil: :evil:
sorry na offtopic ali stvarno sam ovo morala izbaciti iz sebe :evil: :evil:
hvala, curke! :)
ja sam isto cula da se konzultacije ne mogu dobiti do 6.mj. 2010. :(
a nalazi su mi na VV - hormone nisam ni vidjela, samo mi je dr. rekao da se da s njima radit... nista, pricekat cu drugi tjedan pa u pohode :D
ROZALIJA...MA KAKVU OBAVIJEST SU TI POSLALI? jA IMAM TERMIN U U 4 MJESECU I NITKO MI NIŠTA NIJE JAVIO, PITAO...APSOLUTNO NIŠTA! DA LI SU TI SE JAVILI PUTEM MAILA ILI?
Ja sam se naručila za konzultacije u Mb telefonski 24.8. i dobila termin 23.11.
Isti dan sam poslala i nalaze poštom i to sam rekla sestri, a ona mi je odgovorila da super da sam joj to napomenula da si zapiše da nalazi stižu.
Termin za postupak još čekamo, ali po ovome izgleda da smo se barem za konzultacije naručili u zadnji čas prije opće navale.
I da, i meni su hormoni na VV-u. Poslala sam bez njih uz napomenu da ću hormone poslati naknadno. Samo da mi što prije počne teći ovih godinu dana do postupka.
cure jel bi mi molim vas mogle dati broj tel u Mariboru na koji se može naručiti za dogovor
hvala vam
Najbolje zovi sestru na mob: 00386 31 577 101 između 14h00-14h30.
Tako sam je ja uspjela dobiti nakon par dana bezuspješnih kontaktiranja na razne fiksne telefonske brojeve.
Ja mislim da je bolje poslati nalaze poštom tako sam ja napravila i kad zaprime poštu u roku nekih tjedan dana ti zapišu termin, a ovako se najprije čeka na konzultacije evo sada barem 4 mj. i onda će vam tek dati termin za godinu dana.Citiraj:
Vali prvotno napisa
Ja još nemam termin za konzultacije ali bitno mi je da imam termin za postupak a ovo ću obaviti u tih godinu dana. U biti konzultacije nisu ni obavezne ako imate sve od nalaze, ali bolje je da se ide i riješe neke nedopumice barem ja tako razmišljam.
Hvala za info probat ću sutra nadam se da ne smeta ako je subota ili da zovem u pon?Citiraj:
Miki76 prvotno napisa
Hej ja sam postavila ovo pitanje jer je pčelica napisala da je požuruju sa slanjem nalaza pa sam je pitala da nije riječ o pomijeranju i ubrzavanju sadašnjeg dogovorenog termina.Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
A nisam ja dobila nikavu obaijest a svakako ću ih u ponedjeljak zvati da malo ispipam situaciju pa ti javim ako bude kavih izmjena. Inače ja sam prije 5 dana poslala sve dodatne nalaze koje su mi tražili i sada samo laganini čekam protokol za koji se nadam da će stići u 11 mjesecu.
Mislim da se zove od ponedjeljka do petka, ali probaj sutra za svaki slučaj, nemaš što izgubit.Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
Mi odlučili po svog :saint: otići u Prag!Dobili termin za konzultacije 17.09 :D .SL je aktualna ali me zanima da li koja rodica ide isto put Praga?
Svima :*
Gizmos-meni su ponovno poslali obavijest.Već su mi jednom poslali u 4.mjesecu i sada opet s tim da su nadopunili sa naznakom o embriotransferu-ono ako je manje od 4,onda vraćaju 2.dan a ako je više onda do blastica.
pčelica hvala.... jel ide koja u vili uskoro? Mene isto zanima ako si prvi puta išla po starom zakonu, kako dalje? Tek u 10 mj. imam konzultacije ...
Ja idem u Vili u pon na UZV pa ću probati ispitati kako je kod njih...Citiraj:
luna1 prvotno napisa
MARE41, zlatna si. daleko mi je 10 mjesec neznam kaj će bit s tim zamrzavanjem, sve me to muči, ramišljam o Mariboru ako tu se ništa ne riješi..... :)
Nini, ja isto planiram u Prag krajem godine.Ides u Pronatal?Kako si zakazala konzultacije?Napisi malo o dojmovima i kako to ide kod njih kad se vratis.
I ja sam razmišljala o Viliju više kako bih ispitala imunologiju a onda ne znam možda se odlučim i na neki poluprirodnjak, a znaš da za Maribor treba čekati godinu dana tako da ne škodi i da se tamo prijavite a ako se stanje kod nas promjeni ili ako ostaneš trudna samo otkažeš terminCitiraj:
luna1 prvotno napisa
I ja sam razmišljala o Viliju više kako bih ispitala imunologiju a onda ne znam možda se odlučim i na neki poluprirodnjak, a znaš da za Maribor treba čekati godinu dana tako da ne škodi i da se tamo prijavite a ako se stanje kod nas promjeni ili ako ostaneš trudna samo otkažeš termin[/quote]
daj Boze da se ovo svima dogodi i prije promjene i prije maribora, ili makar 50 posto nama :heart:
hvala cure, znači mogu telefonski nazvati i naručim se na konzultacije i to se čeka godinu dana, ako sam vas dobro skužila, moram još naći broj, dali kod nekog konkretnog doktora ili..... ili se na postupak čeka godinu dana.... a konzultacije su ranije... pomozite mi da mi bude jasnije
Ovako - možeš telefonski nazvati i naručiti se za konzultacije, to se, zasad, čeka 4 mjeseca, ali nemoj puno dvojiti da ili ne, jer ta lista raste kako postaje izvjesno da u Hrvatskoj nema ništa od izmjene rigoroznog zakona jer sad pritišću pacijenti iz cijele Hrvatske i dobrog dijela BIH koji su svoje probleme rješavali u jedno 7 državnih i 3-4 privatne klinike u RH. Postupak se čeka 12-13 mjeseci od kada zaključe da imaš odrađenu dijagnostiku - neki, kojima su drugi doktori rekli da su jednoznačno za IVF (npr. dijagnoza začepljenih jajovoda) i koji su iz daljih destinacija (Srbija, Makedonija), samo pošalju papire preporučeno i onda dobiju termin 12-13 mjeseci od kad Maribor primi papire.Citiraj:
luna1 prvotno napisa
nini i ja se spremam u prag već sam bila kontaktirala s njima ali nikako da dobijem povratni mail s terminom pa sam se čula s gđom.danicom i rekla da vjerojatno mail nije stigao do njih. ja ponovo poslala mail jer mi je rekla da će mi u ponedeljak sigurno odgovorit.
Da idem u Pronatal.Kontaktirali smo ih sredinom 8mj.(telefonski gsp. Danicom).Ukratko rekli naše dijagnoze i šta smo sve od posupaka radili.Za dva tjedna nam se javila i zakazali termin za konzultacije.Kaže da je praksa bolnice prije postupka otići na dvije konzultacije(ne može se riješiti poštom ili mailom).Nije nam Prag onako usput ali...Kod njih se na postupak čeka nekih 2-3mj.Kad se vratim javim detalje.Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Ameli, javi šta ste dogovorile.
Hvala Rozalija, ja sam se izgleda zabunila i poslala pitanje tebi, ali svakako se javi s info kad ih nazoveš.
Sada imam još jednu molbu za vas cure koje ste bile već u postupku, ako mi netko od vas može poslati "dugi protokol" koji su vam poslali mailom prije postupka. Pretpostavljam da svima šalju jednake pa ako nekome nije to problem da mi pošalje. Htjela bi se pripremiti jer vjerujem da će biti dosta pitanja i nakon protokola jer nisam još bila u postupku, a zanima me jako da li je dovoljno razumljiv za nekoga tko trenutno ne razumije ništa...Hvala vam!!!