za lijecenja u inozemstvu o svom trošku za koje nikada nisam tražila da mi ih hzzo plati
Printable View
za lijecenja u inozemstvu o svom trošku za koje nikada nisam tražila da mi ih hzzo plati
kako se zove taj obrazac i koje troškove pokriva?za koje razdoblje se on može podnijeti jel ima neki rok?nisam baš zapamtila koji je tvoj problem,gdje si išla na liječenje i kada?
u Ljubljanu ove godine u lipnju i studenom zbog PGD metode koja se ne radi kod nas .U pitanju je genetika .
zahtjev se podnosi za nadoknadu troškova zdravstvene zaštite korištene u inozemstvu.
Ne bi ti znala koji je rok za podnošenje zahtjeva ali kao što vidiš kod mene je još friško.
Zatržiti ću samo za zadnje lijecenje jer mislim kada bi im navela cifru od oba lijecenja da bi me odmah odpisali
Vodeći se zdravom logikom rekla bih da imaš 6x pravo ići na plaćeni postupak uz donaciju. Da je omogućeno u HR išla bi 6x besplatno, pošto nije odobreno u HR analogno bih rekla da isto 6x imaš pravo na plaćeni postupak vani. Eh sad, logika nije uopće zvijezda vodilja u Ministarstvu ili HZZO-u. No ranije sam rekla, da mi to treba ionako bih tužila Darka osobno i Golema, pa onda redom........................ jer su mi nešto omogućili zakonom što se uopće u praksi ne provodi.
Cure, sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~
Vidjeli ste novinski članak, cura je u roku od tri mjeseca dobila rješenje od HZZO-a da ide u plaćeni postupak. Koliko čujem to rješenje vrijedi 3 mjeseca, treba dobro sve isplanirati, što se tiče retroaktivne refundacije, također sam nažalost čula da to nije moguće no pokušala bih svakako, isto kao što ću ja tražiti da mi refundiraju retroaktivno u HZZO-u utrogestane koje sam sama kupovala.
Milivoji, sretno!!!
ja sam bila nedavno o trošku hzzoa
muš mi ima azoo, biopsiom mu na svetom duhu nije nađeno niš, ja potpuno zdrava.
Ja sam odma slala zahtjev, dobila odobrenje bez problema i eto.
Neznam zakaj onda mene nisu slali na inseminaciju nego su mi odma odobrili icsi,
nije mi jasno. Pa tumor testisa je ozbiljna bolest a ljudi sa azoo se još i nadaju
da ce imat biološko djete.
zadnje vijesti iz PFC :
sinoćnji tulum kod dr.H je bio izgleda malo razuzdan, oplodilo se 8 :)
znači imamo 8 embrijića i sad čekamo razvoj situacije što se tiče transfera...
a snijeg pada li ga pada...
milivoji iz sveg srca~~~~~~~~~~~
milivoj, pa svaka čast dr H i vama, super rezultat, baš me zanima da li će ići na morule, kao svima? jeste pitali? bit će tu i lijepih smrzlića, ne sumnjam u uspjeh, pozdravi Onu koja ne piše:-)
milivoj, jel sad možda rađen picsi?
da rađen je picsi, to je bio plan od prvog trenutka zbog moje indikacije(i jedan od najvećih razloga pri odabiru klinike u početku) a mudrolija je bila pogoditi stimulaciju...pa jedina bitna razlika u stimulaciji je bila da je dr.L odmah krenula sa visokim dozama od 5 gonalaf...imala je u planu sniziti pri kraju ali se pokazalo da nema prostora za taj manevar...znači 8 dana po 5 gonala i zadnji dan 2 gonala i 3 menopura koji su imali funkciju dozrijevanja narasle stanice ...dakle ukupno 42 gonala i 3 menopura...
prenosim pozdrave "Onoj koja ne piše" :)
milivoj, sad ću malo OT, al ne mogu ne prokomentirati: dr savršeno pogodi stimulaciju i štopericu (toliko sam uhvatila po forumu), embriji budu super, ne kužim zašto onda nema više forumskih trudnoća? Kako se tebi čini obzirom da ste tamo? Da li ima više trudnoća, al nisu na forumu (znamo da ih puno ne forumira, al ne znam otkud relativno slab forumski uspjeh, ili se tek zahuhtavaju:-)?
:evil:potaknuta zadnjim postovima vezanim za plaćanje preko hzzo-a,i pomalo ljuta zbog cjelokupne situacije gdje nam se sve informacije daju na kapaljku ili ne daju nikako pa ne znamo imamo li pravo ili ne ,za šta nam vraćaju lovu za šta ne,zbog čega ne bi bilo isplata za odrađene postupke i plaćene iz našeg đepa(taj dio mi nikako ne ide u glavu,ako imam pravo da mi hzzo nešta plati zbog čega ne mogu ja platit ako mi je postupak dogovoren prije rješenja pa da mi oni po računu vrate),upravo sam poslala mail našem ministru i baš me zanima da li će mi odgovorit!!!!
nemam uvida u stanje izvan foruma tako da ne mogu komentirati ali iz prijašnjeg iskustva mogu reći da forumske statistike nisu mjerodavne...to je samo jedan mali uzorak i nije relevantan...mogu se izvući neki zaključci i trendovi ali prava slika ne...
milivoj, to mi je jasno, slična situacija je na nekim drugim klinikama, nije mjerodavan uzorak, mislila sam da možda čujete od njih nešto-znam da su meni rekli da imaju lijepe rezultate.
Đurđa, nek si im pisala, kako si ti?
marijakr reci mi kada dobiješ riješenje koje ti hzzo odobri da li oni plaćaju postupak klinici u pragu,ili mi moramo platiti pa onda oni nama refundiraju?
Sigurna sam da nije HZZO taj koji odlučuje da li najprije ići ili ne ići na inseminaciju nego tročlana komisija MPO liječnika iz različitih klinika. O njima ovisi vjerujem i GO-NO GO odnosno preporuka za inseminaciju. Usput vjerujem da je HZZO sretan za svaki postupak koji može ušparati....
marijakr, ne znam jesi ti prošla odnosno vas slučaj tu tročlanu komisiju jer čujem da su prvi slučajevi morali imati samo jedno mišljenje MPO liječnika a ne i uz to te tročlane komisije.
Isto tako, slažem se s Đurđom i bravo za mail koje te molim da proslijediš i na Golema jer će on sigurno odgovoriti ante-zvonimir.golem@mzss.hr
Cure moje, da se bar ostatak foruma hoće boriti na ovakav način kao vi za vaša prava!?
SRETNO!!!
Milivoji ... :klap: sjajno!
za slučaj s PFC-om znam da HZZO plaća direktno njima sam postupak,znači nije da platiš ti pa tebi HZZO refundira...... za putovanje ne znam kako uplate tih 1250 HRK za dvije autobusne karte, hotel ionako ne plaćaju (makar je i to bezobrazno, pa nije Prag Slovenija i ne možete spavati pod mostom rijeke Vltave u Pragu.
hvala kadauna,jel znaš da li se sa mirnom u pfc mora ranije dogovoriti postupak ili je to dovoljno kada dobijemo riješenje od hzzo?
ne znam jer nisam iz ili u toj priči, no ja bih paralelku. Dogovaraj s njima u Pragu termin, reci da si predala zahtjev hrvatskom HZZO-u i što dalje. ONi imaju iskustva s tim. Znam da kad rješenje stigne isto vrijedi 3 mjeseca.
da dopunim kadaunu-kad se preda rješenje čeka se oko 2-3 mjesseca, a odobreno vrijedi 3 mjeseca, kako je rekla Kadauna, prema tome-paralelka.
"Ona koja ne piše" je prezadovoljna punkcijom, smještajem, hranom i zimskom idilom:-).
milivoji, čestitam na razuzdanom tulumu u labu!:-D:-D
da to sam negdje pročitala da vrijedi tri mjeseca.marijakr kako si ti kada si išla?
onda pozdravljam "onu koja se ne javlja" i vibram iz petnih žila ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ovo bude dobitni postupak i da donese jednu bar jednu Snježanu i jedno Snješka iz Praga
Prošla sam ja isto tu troclanu komisiju. Rješenje sam poslala u sedmom mj i vec u desetom sam bila u Pragu u postupku. Ja sam sa klinikom sve dogovorila i samo sam cekala rješenje i taj mj sam krenula sa pikanjem. rješenje sam trebala iskoristiti u roku od 60 dana. Meni je hzzo platio cak i veci iznos postupka zbog velikog broja jajnih stanica u odnosu na predracun. Sve u svemu nikakvih problema nisam imala i cak nisam ni dugo cekala rješenje pošto su bili godišnji. Za prijevoz nisam tražila povrat a pfc je uplatu od hzzo cekao 30 dana jer placaju po orginalnom racunu koje malo duže putuje poštom al ni klinika se nije bunila ništa po tom pitanju.
milivojčići moji, generacijo moja (milivoj, ne ž), low responderko moja (žena, ne milivoj heheeh) piksići moji, radosna sam TOTALNO!!! bit će tu malih milivoja!! i ja sam na ovom postupku krenula dan ranije sa stimulacijom, malo žešće nego inače i dobila 7js. picsirale se i evo danas mi počele mučninu izazivati. još ne znam jel se uhvatila ekipa ili samo jedan, nije ni bitno. želim vam od srca isti scenarij ko meni!! a sve mi miriši na to!!! :heart:
Marijakr jel znaš može li se predati sva dokumentacija i potraživati od HZZO ako imaš smrzlića u Pragu.Jesi ti bila na donaciji ili?
Da bila sam na donaciji. Neznam ti to, kolko sam svatila papire treba pedati prije odlaska na postupak a sad šta ti trebaš i za šta ti treba povrat stvarno neznam.
Al ako vec imaš zamrznuto mislim da nemožeš dobiti povrat za cijeli postupak nego samo možda za transfer na kojega bi opet išla. Možda koja druga cura zna.
Hvala Marijakr je ostalo nam je četiri zamrznuti....uradila sam draga jedan kućni test sad u ponedjeljak to je bio deveti dan od transfera i pokazao mi je jednu crticu i što da ti velim možda sam malo uranila s testom ,betu trebam izvaditi po njihovom 15 i već sam onako malo spremna na sve....nisam uopće probala s tim papirima za povrat preko HZZO-jel to komplicirano za dobiti.Koji dan si ti radila test?
Super! To ti je to, piše ti u uputama testa
da test nikad nemože biti lažno pozitivan. Cestitam na trudnoci!
Ja sam vec peti dan nakon transfera imala pozitivan test. Ponovila sam ga još jednom i isto je bio plus.
Ja od pocetka od tog petog dana imam mucnine i ne bole me nego peku bradavice
al se ne bunim, znaci da je živo i unutra :)
Pa ja nisam imala problema ali cure baš i ne dobivaju pozitivna rješenja, ovisi valjda o dijagnozi.
venera, ja se i dalje nadam da će se pojaviti i druga crtica na testu, pričekaj betu, i tako oni traže da javiš taj dan kad su odredili.
transfer u petak...
sinoć održana još jedna praška pivica (kavica) sa "onom koja ne piše" i njd