arizona to se oni igraju :-)
Printable View
arizona to se oni igraju :-)
arizona ne znam šta bi to bilo, ali mora da im je ludo i nezaboravno - zaigrali su se valjda...a možda si ti ogladnila...meni želudac od gladi kruli negdje između rebara :lol: više ni neznam gdje mi što u tijelu stoji :lol:
Arizona i ja osjetim krckanje, bas me zanima sta je to :)
Svi mi kazu da bolje da ostanem u bolnici jer ja do Rijeke imam sat i pol i nedaj Boze da me ulovi kod kuce sta cu onda.
Moja jedna poznanica koja je imala termin tjedan dana prije mene je lezala u Petrovoj, sigurno vec mjesec dana, i normalno je isla van na kavu i sve to, i jedan dan ode do ducana i uhvate je trudovi. Tako da je rodila na carski dvije curice. Toga me je strah da me ne ulovi kod kuce, bolje da sam na mjestu.
Digla sam neke cetri knjige u knjiznici pa cu s tim kratit vrijeme a i nadam se dobroj ekipi u sobi :)
ma nije bas da ne smijes dotaknuti trbuh... i ja sam se mazala onak na horuk - samo bih natrackala sve po trbuhu u 3 sekunde... stvar je u tome da diranje i mazenje trbuha moze izazvati kontrakcije maternice tako da je zabranjeno trudnicama koje vec imaju ceste kontrakcije ili preuranjene trudove...
MASLINA htjela sam ti poslat pp ali ti je pun inbox :(
TOMISLAVA ti nam sutra možda ostaješ u Rijeci pa da te pozdravim iako ćeš se ti nama već kako javit!
bit ćeš sigurno na 4. katu tamo sam i ja provela par noći, nije bajno al barem su sestre malo bolje nego na 5. katu:-)
ako budeš imala sreće možda upadneš u sobu di ima tv pa ti nebude jako dosadno (mislim da u jednoj sobi ima tv)
samo se čuvaj i javi se tu i tamo, a ko zna možda te i doma još puste:-)
Drage moje,
hvala vam na svim čestitkama, lijepim mislima i dobrim željama. :)
Jučer smo stigli kući nakon 18 dana! Koji fantastičan osjećaj... MD i ja.... ali i mala štruca na zadnjem sjedalu. Blaženo spava. A mi se smješkamo. :)
Samo ukratko da dovršim priču, stali smo kod toga da krećemo s indukcijom... cerviks nije reagirao, ali je pukao je vodenjak (spontano, a ja mislim da je to bilo i prije početka indukcije), pa kad je krenulo jače curkati su me zbog streptokoka zadržali u bolnici. Drugi dan ej bilo jasno da od indukcije ništa, otvorena za vršak prsta... odlučili smo, zajedno s lječnicima i primaljama taj dan napraviti CR. Spinalna nije išla, završila sam u općoj.
Imali smo super babicu koja je malenu dala MD-u na skin to skin 5 min nakon izlaska. A u tih 5 min su ju babica i on izmjerili, izvagali i malo obrisali.
Čim sam ja došla malo sebi, nakon cca sat i pol, dali su je meni na skin to skin i prvi podoj. Znala je točno što treba i povukla ko velika (a što, ne zato jer je moja, i je :)).
Dane u bolnici smo provele, ne samo u rooming-inu, već i u bedding-inu, to mi je fantastično iskustvo... Još prvu noć je nekoliko puta sisala...
Najljepše želje svima, čestitke novim mamama ako ih ima (ne stižem sad čitati unazad), držim fige skorim mamama i svima želim laku noć, pomalo se rušeći od pospanosti. :)
Mojca draga,prekrasno,sad uživajte,čestitam ti još jednom
Mojca, TD i bebica :heart:
Mojca, dobrodošla kući i sad uživajte!
Kordice, ispraznih inbox.
Mojca moja draga :*
Mojca draga cestitke od:heart:tebi i dragom na malenoj princezi:zaljubljen:.
Ako stignes mi napisat ovi dana zasto spinalna nije isla to me sad jako zanima jer ja planiram CR u spinalnoj za 08.11
Pretorija, jednostavno nisu našli put. Kralješci su mi preblizu jedan drugome i ma koliko puta ubola, bola je u kost.
Zna se to desiti, drugi dan sam pričala s doktorom...
Mojca mazite se i uzivajte svi troje, jos jednom cestitam od :heart:
Hvala Mojca sad znam sta mogu ocekivat.
mojca, dobrodosla kuci!
evo mene sa mog uzv, od ponedjeljka sam u bolnici, nema sanse da izbjegnem. posteljica mi je skroz zrela i zbog toga me ostavlja, jer ne vrsi vise svoju funkciju i moji mali misevi nisu bas narasli od zadnjeg puta. tocnije, on jest, ali ona nije i treba me na malo infuzije, a ako ne porastu tako, onda porod, pa njima infuzijica. nisu mali, on je 1800g, ona 1400g, dr planira da budem 2-3 tjedna, pa carski.
torba spremna, a spremna i ja, sto su 2-3 tjedna, toliko dugo cekam ovo. inace sam zatvorena, skroz, plodne vode ima dosta..., ma sve pet osim te posteljice koja je sada kao u 38tt. a ja sam u 34tt.
tomislava, ne znam sto bih ti pozeljela, da ostanes u bolnici ili ne, ja imam 2 minutice do bolnice, pa me je ostavila. mozda to i nije tako losa ideja. i valjda znaju sto rade. koliko god mi htjele biti doma! a bit cemo uskoro s nasim bebicama!
sumskica, i moji se guraju, jedno lupa gore, drugo dolje, trbuh mi na trenutke izgleda kao krumpir! ne mogu vjerovati da se susret blizi, samo jos molim boga da sve bude u redu do kraja.
Makice, sretno!
Biti će sve ok.
Makice cijelo jutro dolazim i gledam gdje je tvoj izvještaj ( i od Tomislave isto :mrgreen: ) i tako kažeš posteljica zrela. Pa dobro, 1800 i 1400 grama i nije malo, još da infuzija pomogne i da odgulite još tjedan dva, on će bit preko 2 kg, a ona oko 2 kg- Pluća su već zrela, pa oko toga nema brige. Inače u EU se u blizanačkoj trudnoći 38 tjedana smatra punom gestacijom, što znači da ako doguraš još dva tjedna da si u 36 tt - skoro puna gestacija. Najbolje da odeš tamo, ležat i biti pod stalnim nadzorom, uzmi knjige, novine i nešto papice (cure u bolnici su mi se žalile na glad) i naći ćeš već društvo. Najljepši susret je tako blizu.... i javi se ako budeš imala priliku :heart:
Mojca super,samo se smješkajte i dalje :-D
Drage moje koliko traje snimak na dvd-u iz CITA 4D? Kaže mi jedna ženska 1min. To mi zvuči premalo a puno para. Ona ga nije radila pa mislim da ima dezinformaciju,ajde recite mi vi koje ste radile.
Evo mene nisu me ostavili, sve je u redu pa nema razloga ali dr. mi je dao fore do 11.11. i to je zadnji datum do kada moram doc. Bebe su narasle on 41/2100 a ona 43/2300, otvorena za 2 cm.
Jeeee Tomislava, još malo ćeš ipak uživat u miru svoga doma!
bravo za bebice!!!!
e koji dr. te je pregledavo i jesi bila na poliklinici ili u rodilištu na 4. katu?
Mojca, bravo za porod i vjerujem da uživate u svakom trenutku. Nije možda sve kako si htjela, s obzirom na carski, ali glavno da je sve sretno završilo. Kad stigneš napiši kako ide uhodavanje (ne sumnjam da se ne snalazite jer je početak po tvojem opisu krenuo baš kako treba).
Andream, ide uhodavanje, ide... ponešto malo bolje, ponešto malo lošije. :)
Osim što se ja mučim s ragadama, rekla bi da je sve ok... istina, da nema reza bilo bi puno lakše, a ovako moram svaki pokret procijenjivati.
Ali, glavno da malena jede, to joj zbilja ide... tako je čarobna... nakon što se najede sretno se smjesti u jastuku za dojenje i smješka se. Zna guštat, vidi se da je iz Splita. :)
Bebice bila sam kod Finderlea i prvi i drugi put jer mi je tako rekao da dodjem. Jucer kad sam bila nisu imali raspored za
sljedeci mjesec pa sljedeci put kad budem dolazila moram nazvat da vidim kad radi. U poliklinici sam bila nisam u rodilistu
tamo cu sljedeci put 8-)
Znači još uvijek sve isto funkcionira, tako je bilo i meni prošli put!
inače Findrle me je zaprimio u bolnicu i porodio, super mi je bio, najugodniji i najbolji od svih devetorice šta su me ispregledavali u tri dana:-)
Znači slijedeći put si na 4. katu:-)
drage moje cure, evo da vam se javim nakon što su moji ''užasi'' nadam se prošli, bar je sad zatišje...da najprije kažem beba je ok, ja zatvorena, nema kontrakcija...ali..
u sub sam nakon obilnog jela povraćala cijelu noć, u ned se smirilo i mislila sam da sam samo preopteretila želudac..
u pon sam ručala malo ali mahune s krompirima i odmah nakon toga počela povraćati, dušu izbacila. oko ponoći nisam više mogla izdržati od bola u području stomaka, desno od pupka. muž me odvezao na splitsko novo rodilište, hitni prijem i oni me uzv pregledali rekli da je beba ok, ja zatvorena, nema kontrakcija, dakle želudac u pitanju. u srijedu i četv nastavim s dijetom, prepečenac, kamilica, riža kako su rekli. povraćanje stalo ali bol sve jača i širila se na leđa ispod rebara. nisam više mogla ni stajati ni sjediti samo bočno ležati na lijevom boku..i odem u četvrtak popodne u svoje opće prakse ona kaže sumnja da je pjesak pa da u pet ujutro mi izvadi sve nalaze naruči me u 9h ali da isto odem u svog gin i provjerim je li idalje beba ok. odem u gin i hvala Bogu beba super. međutim kada sam došla doma počela opet povraćati a bol sve jača kao nožem da me bodu i ja kažem mužu ajmo na opću hitnu.
kada su mi napravili ekg, nalaze krvi, urina, ultrazvuk abdomena ispostavilo se da je desni bubreg stao s radom jer je najvjerojatnije kamenac začepio izlaz iz bubrega i negdje zapeo u mokraćnim kanalima. na uzv od bebe ne mogu vidjeti kanale, samo bubreg pa to pretpostavljaju..
odmah su me uputili u dežurnog urologa ali on me ipak nije ostavio u bolnici i smirio me da to nije tako strašno što trenutno bubreg ne radi, jer lijevi radi i preko njega se obavlja sve a da ovaj probamo najprije odčepiti s litrama tekućine i buscolom. ukoliko to ne uspije onda će mi ugraditi neku cjevčicu koja bi odčepila bubreg da počne raditi jer se ne smije dozvoliti da mi propadne bureg. i tako sam vam sad doma, nalijevam se tekućine i stalno pi-pi, srećom nemam bolova, ili je izašlo ili se negdje stopiralo, uglavnom u pon ću na kontrolu da pogledaju uzv.
nisam nikad imala problema s bubrezima, mokraćovodom ali su rekli da je to moglo nastati jer beba pritišće kanale, zaustavi protok kroz njih i onda se zaštopa bubreg jer ne može iz njega isticati..
poslije upale pluća, 2 krvarenja i ovoga moja trudnoća uopće se ne može zvati blaženo stanje :) ali nek je meni moja Marija dobro mama će sve izdržati!
prag :love2: draga koji užaš, svašta si prošla, nadam se da si sada dobro i da ne povraćaš. Drži se i budi hrabra, lijepo si napisala - samo da je mamina Marija dobro
Tomislava jako mi je drago da je pregled prošao OK i da ćeš biti u miru svog doma još tih 12 dana! Uživaj!
Mojca da li boli rana od carskog? Ležliš li konstantno? Drago mi je da curica lijepo papa :heart:
Prag :love2:Drago mi je da si sad bolje,nisam znala da i sa bubrezima u trudnoci mozes imati problema ako su sasvim zdravi.Ja sam neki dan imala slicne bolove,desno negdje ispod rebara pa je sijevalo prema ledjima,nisam mogla ni sjediti ni lezati,samo stojati,a pocelo je kao bol u zelucu.Na kraju mi je dr. rekao da me bole rebra(ali samo sa lijeve strane).Po tvom primjeru vidim da je bolje otici kod dr. kad vidis da nesto ne stima,jer je ovo sad fakat ''drugo stanje'',pa nam neki simptomi koji normalno upucuju na jedno,mogu znaciti nesto totalno drugo.Sreca pa imamo forum da mozemo cuti tudja iskustva:klap:Zelim ti brz oporavak.
Ajme Prag, naježila sam se. Uf, mogu mislit koji strah. :love2: Držim fige da sve bude ok.
Šumskice, ne ležim stalno, to mi čak nisu ni preporučili. :) Onako, spori kućni ritam, mama mi je tu, pa većinu toga ona obavlja. Rana ne boli, danas mi je bila patronažna, skinula neku foliju koja je bila preko nje, sve izgleda super. Uglavnom ta folija je bila muka jer je stezala, sad kad je nema sam odahnula. Ali bole me s vremena na vrijeme neke točke po cijelom trbuhu, kako se sve vraća na svoje mjesto. I uretra, ponekad kad piškim, to je od katetera, kojeg btw nisam ni osjetila ni kod postavljanja ni kod skidanja. Sad će dragi po čaj od brusnice, pa ćemo i to srediti. :)
bebica
Presladak je:zaljubljen::klap: Posebno sam ''osjetljiva''na bebe sa kosom.Hocu i jaaaaaa:-D
ne vidim sliku bebice :(
mojca baš mi je drago da se lipo oporavljaš i da dojiš.
ja sam se mjesec ipo dana izdajala zbog ugnjojene rane od cr i to je bila muka isusova.
sad već mjesec ipo dojim (doduše i dohranjujem sa ad, nemam puno mlijeka) i to je savršeno iskustvo. kad te bebica sretno pogleda nakon dojenja i zadovoljno mljacne ustima, razvuče osmijeh... ne može to nitko platiti. stoga žene - dojite, vjerujte, savršen osjećaj...
šumsko, ne treba se ležati nakon cr, čak dapače, što se više ustaješ i krećeš bolje ti je, pogotovo prvih dana.
a dio oko rane mi je još uvijek utrnjen...
cmok od mene i mojih bebolinkica
Pinky cmok bebolincama i tebi!
Sve me više okupira misao oko carskog...kako će sve to bit. U subotu ušla u 30. tjedan...pa nestrpljenje raste...
Pinky, slika bebice je avatar. ;-)
Inače da vam ispričam jednu zgodu sa Sv. Duha. Bila sam ono u rodilištu na ctg-u zbog kontrakcija (sve je ok, nisu trudovi, ja zatvorena, valjda maternica stvarno vježba, majčicu joj njezinu). Pored mene iza jednog paravana ležala je trudnica koja je već prošla termin i dolazi stalno na ctg jer treba roditi praktički svaki dan. I tako slušam ja njen razgovor s doktoricom.
Pričaju o ovome i onome dok ju doktorica pregledava i onda u jednom trenutku kaže dr.: "Ma velik je to dječačić!". Onda malo zastane (valjda je trudnica blenula u nju zaprepašteno) i promuca: "Niste znali spol?" Trudnica kaže: "Ne." Doktorica još tiše: "A jeste li htjeli znati spol?" Trudnica: "Ne." :-o
Dajte zamislite, žena je uspjela proći cijelu trudnoću i dočekati termin bez da je znala spol i onda joj ova to blene! Mislim doktorica je bila draga i sve, ali što ju nije pitala, joj. Mene su do sada uvijek pitali (ako je bio neki dr. koji me još nije gledao) znam li spol.
Ovo samo kao upozorenje curkama koje žele spol ostaviti kao iznenađenje (andream), obavezno već prije uzv napomenite doktorima da ne želite znat, da ne bi bilo ovakvih lapsusa
Istina. :zaljubljen:
Malena se napapa, sretno otvori okice, pogleda me, ugodno smjesti u jastuku za dojenje, nasmješi se i izmjeni još nekoliko zadovoljnih grimasa mljackanja i sl... sretno zatvori okice i začori. Sunašce maleno... Kako njima samo malo treba za sreću! Osim što je savršen osjećaj sam čin dojenja, osjećaj ispunjenosti koji nastaje kad znate da ste bebi dale baš ono što joj treba, je neprocjenjiv.
Moram priznati da ne prepozajem sebe... ja koja funkcioniram po principu "sve, sad i odmah", nikad u životu nisam imala previše strpljenja... a sad... totalna preobrazba. :)
Mojca bravo da stignes i na forum,:klap:kako cesto po noci mala doji,dal se budi sama ili ju ti probudis.
Evo spava već sat i pol... ja nešto pišem...
Ne budimo ju nikad. Ona ima svoj ritam i mi mu se prilagođavamo. Po noći se budi 2-3 puta. Ništa dramatično. Jutros smo spavale do 9.30. :)
Mojca tako je lijepo citati tvoje postove o prvim danima majcinstva, jedva cekam biti na tvom mjestu :love:
Ja sam danas prebirala robicu koju sam naslijedila, koliko toga ima i tako je sitno, tko ce to peglati...
Pinky i Mojca bas je lijepo citati vase dozivljaje....brzo brzo cemo i svi mi doci na red.
Eto mi zagazili u 12-ti tt. Bili smo u petak na nuhalnom,pa nam je dr.jos stavila i 4D UZ. Bebone nam ponosno pokazuje guzu.
Prag nadam se da ce problemi i stah proci i da cete uzivati u trudnoci do kraja.Maloj Mariji saljemo pusicu i neka bude dobra i zdrava curka.