valjda si čuo za kreditni rejting, ili je i to izmišljotina vladajućih?
siromake do grla u dugovima bi takve stvari trebale brinuti.
Printable View
odi se žalit sudu u Strassbourgu
već su imali takav slučaj i izglasali da nema kom šta smetat kulturno nasljeđe i identitet
http://www.katolik.hr/aktualnomnu/os...ma-i-sudnicama
e cure moje da ne bi vama bilo ku onoj poslovici; tko se zadnji smije8-)
Ovaj Josipović me ne bi nagovorio da kupim pivo, a ne da galsam s EU- toliko je uvjerljiv, pogotovo s onim nitko još nije poželio izaći iz EU, a to što Englezi samo što ne izađu, Talijani su tu negdje, a Norvežani su već drugi put na referendumu se izjasnili protiv EU tome nikom ništa. I gdje je tu demokracija i slobodaizbora kad se po cijeli dane puštaju lobirajući spotovi samo jedne strane ZA EU?! U komunizmu je bilo više demokracije!
to isto ko neka zastupnica u saboru jučer
nabrojala kak su, čini mi se, englezi jednom odbili izać iz, tada čini mi se europ. zajednice (dakle, imali su referendum o tom dal izać il ostat, što ne i ponovno)
i tako redom nabrajala
al NIJE naravno rekla da je Greenladn izašao iz te iste europ. zajednice
ne znam jel spomenula da su i švicarci 2x odbili referendum za eu
i da je Island dobio preuzet na se dugove banka (isto mislim 2x)i svega onog što se nama gura te je itekako upitno jesu li za eu
čitam da se govori i o smanjenom ualganju ak ne uđemo u eu
a ne govore da već sada ALbanija ima veća ulaganja onih uzvana!!, i da nisu trpili recesiju i da nisu u eu!!!
još što kaže amer. CIA o raspadanju EU
http://dalje.com/hr-hrvatska/domazet...avovima/241148
ja bi referendum da se vrat austrougarska. apeliram na gospodu u beču da porade na tome.
mislim da je to zadnja normalna država u kojoj smo živili.
naučit ću i njemački, nema problema.
Citiraj:
Kako vam 's ruba znanosti' izgleda skori mogući ulazak Hrvatske u EU?
- Čim čovjek otvori samo jedno krmeljavo oko, vidi da je u priči o Europskoj uniji riječ o svjesnoj laži i manipulaciji. To se jasno vidi, između ostalog, i po zanemarivom postotku odlučivanja koji bi Hrvatska imala u EU, premda valja znati da tamo u stvari nitko ne odlučuje, odnosno odlučuje Europska komisija koja je nadnacionalna struktura. Definicija spoja tako nedemokratske i centralizirane vlade i korporacija zove se fašizam. U kojoj mjeri svaka odluka Europske unije ide u korist korporacija, može se pročitati u svim dnevnim novinama. Danas smo, međutim, zasuti iznošenjem gomile floskula tipa: 'Moramo ući u europsku obitelj' ili 'Nikad nećemo odlučivati sami o sebi više nego kada uđemo u EU', pa onda svi koji tako ne misle ispadaju nekakvi ognjištari odnosno primitivci. Među onima koji su protiv ulaska Hrvatske u EU ja međutim nisam ni jednog takvog sreo.
Citiraj:
- To je propaganda. Jedan politolog tako tvrdi da ćemo otići u novu Jugoslaviju ako ne uđemo u EU. Ta tvrdnja je tako glupa i nerealna da me od nje oči peku. No onima koji manipuliraju, istina nije važna. Jedna od uspješnih metoda manipulacije je i stavljanje etiketa. Danas mnogi jako paze na političku korektnost, što je u stvari jednoumlje gore od bilo kojeg dosadašnjeg. David Icke ih naziva robotskim ljevičarima. Pri tehnici lijepljenja etiketa unaprijed se zna što je dobro, a svako drugačije mišljenje dobiva etiketu zbog koje se svi boje bilo što reći. Možeš dobiti etiketu ksenofoba, rasista, homofoba, pseudoznanstvenika, desničara i slično. U našim novinama ima mnogo takvih primjera. Čitao sam intervju s čovjekom koji vodi nekakvu stranku Finaca. Ništa posebno nije rekao, no u naslovu je istaknuto da je to ekstremni desničar i ksenofob. Znači, mi ne trebamo doći do zaključka već nam je on odmah nametnut. Čim nam prezentiraju činjenice, odmah daju upute što iz toga moramo zaključiti.
Krešimir MišakCitiraj:
Spomenuli ste da ste među izjavama predstavnika desnice pronašli dosta istine. Zašto se u današnjem svijetu desne političke opcije smatraju negativnim, dok je lijevo i liberalno pozitivno?
- Zato jer kroz nametnutu političku korektnost vlada jednoumlje. Politička korektnost diktira da je lijevo i liberalno pozitivno, a desno negativno. Zašto? Zato jer je to dobra poluga za globalizaciju i vođenje globalne diktature. Nažalost, danas se svi protiv EU bore iz perspektive nacionalizma. To je glupo, jer mogli bi svijet decentralizirati još više na regije, gradove, sela, pa da ljudi doista odlučuju sami o sebi. No na trenutnom stupnju povijesnog razvoja, države su ti etniteti koji su zamišljeni da zastupaju i štite ljude i zbog toga su nacionalne države danas prepreka nadnacionalnim strukturama jer imaju carinu, socijalnu zaštitu, tekovine koje su napravljene za građane... Normalno da su 'desničari' trenutno brana toj nadnacionalnoj strukturi i zato su im počeli lijepiti etikete nacionalizma. Znaš onu priču kako više nećemo moći kupiti sira i vrhnja, čemu smo se prije neku godinu rugali. Odjednom vidiš da je u tim stvarima velika količina istine, odjednom se iznenadiš, čak se uplašiš da su desničari u pravu. No u stvari se ne radi o tome je li netko desničar ili nije, nego o tome da su desničari povezani s nacionalnom državom, a nacionalna država je prepreka uvođenju globalne diktature i zato desnica nije poželjna.
Cvijeta, ti se smijes, a ja sam negdje izmedu smijeha i nevjerice. I to bez da imam tri otvorene taba.
Da ovo nisam vidjela, odnosno svojim ocima citala, ne bih vjerovala. :-o
Ovo nije ni za plakanje, toliko je apsurdno, da su moguci jedino smijeh i nevjerica.
..Citiraj:
Zbog čega u javnosti prevladava stav da su oni koji su protiv EU neobrazovani i primitivni, dok su ovi drugi napredni i pametni?
- To je propaganda. Jedan politolog tako tvrdi da ćemo otići u novu Jugoslaviju ako ne uđemo u EU. Ta tvrdnja je tako glupa i nerealna da me od nje oči peku. No onima koji manipuliraju, istina nije važna. Jedna od uspješnih metoda manipulacije je i stavljanje etiketa. Danas mnogi jako paze na političku korektnost, što je u stvari jednoumlje gore od bilo kojeg dosadašnjeg. David Icke ih naziva robotskim ljevičarima. Pri tehnici lijepljenja etiketa unaprijed se zna što je dobro, a svako drugačije mišljenje dobiva etiketu zbog koje se svi boje bilo što reći. Možeš dobiti etiketu ksenofoba, rasista, homofoba, pseudoznanstvenika, desničara i slično. U našim novinama ima mnogo takvih primjera. Čitao sam intervju s čovjekom koji vodi nekakvu stranku Finaca. Ništa posebno nije rekao, no u naslovu je istaknuto da je to ekstremni desničar i ksenofob. Znači, mi ne trebamo doći do zaključka već nam je on odmah nametnut. Čim nam prezentiraju činjenice, odmah daju upute što iz toga moramo zaključiti.
.....Citiraj:
Kako objašnjavate da baš sve hrvatske parlamentarne stranke podržavaju ulazak Hrvatske u EU, iako je velik dio naroda protiv? Ne bi li političari trebali predstavljati narod?
- I tu se odgovor krije iza priče o etiketatama. Riječ je o nekoliko kategorija ljudi. Prvi su oni koji su, pjesnički rečeno, hipnotizirani, koji su nasjeli na propagandu i onda pričaju i prenose dalje. Misle da su informirani, a nisu. Etikete koje su nalijepljene sprečavaju ih da odu u određena područja i vide o čemu se tu radi. Na drugoj razini su sitna koristoljublja. Svi se hoće uguziti na dobro plaćena mjesta gdje se ništa ne radi. Nevjerojatno je mnogo ljudi spremno prodati se za sitnu lovu. To se pokazalo kad je CIA kupovala novinare te kad je kasnije obznanila da ih možeš kupiti za sto dolara. Ima međutim i jedan broj ljudi koji su duboko unutra i koji svjesno lažu. Ne misle oni da je EU napredna, već namjerno lažu. Nije im, naime, nepoznato da EU nije nikakva demokracija, već da je to diktatura kroz legislativu. Čak nije tajna da je EU rezultat zakulisnih djelovanja određenih skupina. Ne moramo se tu baviti teorijama urote. Postoji knjiga 'Tajna povijest Europske unije' koja to detaljno opisuje. Povijest EU je, dakle, manipulacija duga pedeset i više godina. Kad vidimo da je Sarkozy postavljen od Bilderberga, da je Anglea Merkel na isti način postavljena, da je Cameron instaliran od Bilderberga, da imamo predsjednike i premijere koji dolaze iz svjetskih banaka, da su vodeći političari ili iz Trilateralne komisije ili su Bilderberzi ili Goldman Sachs, onda trebaš biti slijep da ne vidiš da je to sve isto. Na hrvatskoj razini također su ljudi sa zadatkom. Ti ljudi nisu izabrani slučajno. To se vrlo lijepo može pratiti već desetak godina.
Ti pričaš o stvarima skojima si upoznata jako površno i očito si nedostatno informirana.
Grenland je zavisno područje pod jurisdikcijom Danske i ima 50.000 stanovnika, 80% njegove površine je pod ledom. Aproksimativno. Na njega se i dalje primjenjuju Ugovori EU, on i dalje pripada područjima koja su pridružena Uniji, ali se zbog njihovog posebnog položaja (geografskog i inog) njima dodjeljuje poseban status. Dakle, Grenland nije izišao iz Unije, nego je promijenio prirodu asocijacije s njom jer mu je tako povoljnije (prvenstveno zbog CFP-a, tj zajedničke ribarstvene politike). I Grenland zbog toga ne može biti primjer ni za šta. Mogla bi ja sad i o Islandu i o suverenitetu, ali ne želim docirati.
Svaki tvoj post je pun ovakvih rupa i nadam si da si toga svjesna.
Ok je biti eurofobičan i euroskeptičan i protiv ulaska u EU - postoje valjani argumenti za to. Ali ti nažalost još nisi iznjela niti jedan takav (kao ni uostalom većina ljudi koji su protiv ulaska).
ovo uopće neću komentirati..neki bi prodali vlastitu m...r za 100EU, a onda kad se od njih najedu onda im nije bolje već gore jer se pretrpaju, a drugi dan opet nemaju ništa..........eto bez uvrede:yes: ...valjda na ovom Svijetu postoji nešto više od"ždreače" i sebičnosti " sam nek meni bude dobro" ...postoji li ikakav indetitet,karakter i samopoštovanje prvo sebe,onda drugoga pa onda i svoga naroda........nikad mi nisu bili jasni oni kojima to nije bitno i nije im stalo do indetiteta svoga naroda a tu žive.......ja bi odselila kada bi tako malo poštivala Zemlju, povijest, narod i naše pretke koji su je stvorili bez obzira na nacionalnost i vjeru.............narod bez indetiteta nije narod, čovjek bez indetiteta nije čovjek, već "marsovac"
ivana zg, niti jedan narod u eu nije izgubio svoj identitet, a paranoja koju širiš je prestrašna.
na popisu članica ja ne vidim Greenland
pričalo se kako nitko nije izašao
a evo tu piše da je:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nordijsko_vije%C4%87e
i ne razumijem onda o čem ti..il je izaša il nije
finte o tom koje i kakve bilateralne sporazume prihvatio, nisu bile tema
nekom je argument ovo nekom ono
nekom to što ne će čekat na granici
a nekom je prepredovlja fiskalna unija da kaže odlučno protiv
hrpica o suverentietu, napominjem x put, je promišljana u saboru!!!!
svoja omalovažavanja, molim, zadrži za sebe :)
Mišak i Pavuna su na žalost redikuli u akademskoj zajednici.
Greenland nije ni bio u EU, jer nije ni postojala, nego European Economic Community. I to smo već prošli, da dobivaju ogromnu pomoć u novcu, a i u obrazovanom kadru iz Danske. Ne znam stvarno kakvi su to primjeri.
ja sam onda definitivno marsovac.
tak mi je svejedno od kuda je netko i to je zadnje što ću pitati.
isto tako ne izjašnjavam se o svojoj nacionalnosti jer mislim da to nikog nije briga.
čak me ponekad sram toga gdje živim.
ne bi prodala vlastitu mater nikad, imam gadan karakter i visoko samopoštovanje i mislim da me određuje puno više od nekakvog nacionalnog identiteta.
ne mogu se svrstati u nijednu nacionalnu ni vjersku ni bilo kakvu skupinu jer mi predstavljaju ograničenje u razmišljanju i djelovanju.
primjeri jesu kad takvu taktiku korsiti pro zastupnica
ak je već navela ko je što mislio i radio u europ. zajednici
mogla je navest da su ovi i izašli
navela je da su englezi na referendumu odbili izaći (mislim da se radilo o europ. zajednici)
pa ak se vladajući koriste tom retorikom, što ne bi običan puk?
Ja mislim da vec i marsovci bjeze glavom bez obzira. :lol:
A i kozmopoliti.
ovo je moja baka zvala: ja te krstim, a ti prdiš.
:lol:
štakori prvi napuštaju brod koji tone, samo ispravni ostaju do samog kraja