To su genski testovi, nema tu "lijeka".
Neće te odgodit već će ti vjerojatno dati niskomolekularni heparin kojim ćeš se pikati u trudnoći. Naravno, ako su nalazi takvi da to zahtjevaju.
Printable View
Ja sam pak pokazala nalaze ali moja doktorica nije reagirala na njih.
PAI-1 homozigot 4G
MTFHR heterozigot
AclIgm jako pozitivna
Sad si me bacila na razmišljanje.
Ja sam homozigot i PAI -1 i MTHFR. Naši daju za to heparin ili aspirin 100, dok Slovenci vele da je to sve nedokazano i ne uzimaju u obzir. Pa sad nek si mi mislimo.
Hmmm ja pijem svaki dan andol 0,75 mg od kad sam otkrila visoki cardiolipin i sa vrijednosti 41 pao mi je na 13 u roku 2 mjeseca. Tako da vidim da i ta mala doza pomaže. Mislim da ću se naručiti kod hematologa i vidjeti što on kaže.
Istina, i ja sam trebala piti tu dozu aspirina.
doktor kaže da dođem sutra na dogovor oko protokola. iako sam već dobila lijekove. sad sam zbunjena - kaj se kod trombofilije neki poseban protokol radi? mislila sam da bi samo u slučaju trudnoće trebala heparin primati
Mene zanima da li ginekolog u Petrovoj kod kojeg si u postupku na temelju nalaza propise nisi molekularni heparin ili vas salje hematologu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Specijalist je rekao heparin i onda sam natezanja sa svojim primarnim ginekologom oko recepta, znam da sam išla do Sandre i primarnog par puta, loptali su me kao ping pong lopticu. U međuvremenu su mi na odjelu dali nešto heparina, a kako je bila biokemijska više mi nije ni trebalo.
Otiđi Sandru pitati, ona sjedi u Klinici kod sestara na prijamu, tamo gdje predaješ papire za konzultacije i pregled za MPO.
Hocu havala na info ;-)
Cure, treba li MM ugovoriti dopunsko što se tiče mpo-a? Pretrage za hepatitis, hiv i sifilis smo obavili, ima li potrebe zbog daljnjeg postupka ugovarati dopunsko?
Dijagnoza neplodnosti oslobodjena je placanja participacije tako da samo pazite da mu tu sifru pise ako ce trebati jos koju uputnicu.
I mi smo jučer dobili nalaz od MM za spermiogram - normozoospermia, tako da sad još čekamo do kraja mjeseca ljekove. Činilo mi se dugo, ali brzo to sve prolazi. Optimist nama čak nije doktor opće prakse ni čuo za šifru neplodnosti, ali je na kraju napisao na naše traženje....
Pitanje! dobila sam femaru od idućeg ciklusa. Čitam upute kad sve ono o raku dojke, menopauzi i slično. Jesam li dobila dobar lijek (trebam za stimulaciju ovulacije)????
dobila si ok lijek, jest da je citostatik al radi na istom principu kao i klomifen, jedino što je pozitivnije od klomifena je da femara ne stanjuje endometrij :-)
Hvala!! :-)
nisam imala ovulacije po klomifenu tako da je dr.odlucio probati s femarom, ali eto - upute su me uplašile :-)
zanemari upute :mrgreen:
kad bi svaka od nas krenula čitati upute o lijekovima koje koristimo u postupcima mislim da bi svaka druga odustala na početku...
svaki lijek ima određeno djelovanje i potencijalne nuspojave...a farmaceutska industrija mora sve navesti da se ogradi ;-)
da nisam offtopic, koga preporučate za prve konzultacije, kojeg mpo doktora?
Ja sam kod dr.Streleca. Pristup uredu, ali nisam nešto zadovoljna. Dr.Vrčić mi je ostavio najbolji dojam i osobno bi se prebacila kod njega. Pisalo se tu da više ne radi s pacijenticama, no ja sam prošli i pretprošli tjedan viđala ujutro na folikulometrijama.
ja cekam na transfer zamrznute blastociste i zato mi "treba" ovulacija.. nadam se da će biti uspješno jer taj transfer cekam još od 12 mjeseca..
suncokret19-sretno! :fige:
Hvala maca2!!
I ja želim sreću svima! :-)
Konačno dođem kod novog dr.na pregled u nadi da idem u postupak kako sam trebala ali zbog povišenog prl.i moguće histeroskopije opet mi se odgađa...e moj profesore baš si ga zakomplicirao!
Samo da vam kažem, adminima, da stvarno komplicirate s tim editom u roku 2 min.
Htjedoh nadopuniti da sam lijek dobila normalno na šifru n97. Išla sam pitat koliko košta, pa mi u ljekarni rečeno da nek idem po recept kad mi je već propisan. Tako je i bilo. Samo sic.ginicu moram pokazati protokol dobiven u bolnici da on to ima čime " pravdati", kako mi objasnila njegova sestra.
Bok cure imam par pitanja:)
Kojeg vi dr preporucujete u petrovoj? Da li dr. Vrcic i dalje radi mpo??
ja ti preporucam dr Radakovica...dva puta kod njega i evo dvije bebice ( jedna vec predskolarka, drugo 4,5 mj) :)
Hvala zeljka33 na infu
Da li se puno ceka na konzultacije kod dr?
I za ulazak u sam postupak?
Inace kakav je ??? Da li ti on sve vodi..? Mislim od samih folikumetrija do punkcije i transfera??
Ja nisam puno cekala na konzultacije...u par tjedana sam dobila termin al sam na kraju odgadjala zbog nekih obiteljskih obveza i opet sam bez problema dobila termin. Konzultacije obavila u 9. Mj, a postupak dobila u drugom mjesecu...u medjuvremenu sam obavljala pretrage pa mi je brzo proslo
Meni je oba puta sve vodio od folikumetrija do punkcije i transfera pa cak i za vikende kad mi je padalo, te nakon toga i cijele trudnoce
Da li netko zna kakva je situacija sa listama za lijekove? Koliko dugo se otprilike čeka?
kojim listama za lijekove? ja sam lijekove dobila sukladno terminu koji mi je bio zakazan....
Zeljka33 lista za ljekove jednaka je zakazanom terminu. Pitanje je kad se dobije termin od dana konzultacija. Ceka se 4mj, 5mj ili? Primjerice ako sutra odemo u Petrovu na knzultacije kad mozemo najranije dobiti termin za stimulirani postupak?
Ja sam cekala malo manje od 2 mj. nod dana konz.do postupka, morala sam raditi hormone i papu (nalazi su bili stari), da sam i to imala "frisko" mogla sam odmah sa sljedecim ciklusom u postupak.
Cure koliko dugo vrijedi nalaz markera
Ja sam ga radila prosle godine i sestra Iva mi je rekla da nalaz nesmije biti stariji
od 30 dana a kasnije sam cula da je drugim pacijenticama rekla da nesmije biti stariji od godine dana
kako je sad?
Koliko ja znam papa i brisevi godinu dana, markeri 2 godine. Nek me netko ispravi ako nisam u pravu , ja sam zadnjih 6 postupaka isla ovim pravilom
Markeri 2 godine, papa i brisevi godinu dana.
Osim možda ako tek ulaziš u ove vode. Pitaj sestru Ivu ili bolje Irenu ponovo.