Slazem se sushi.
Al moji nalazi zbilja nisu bili stari i odmah sam mu to rekla i jos su radjeni privatno u synlabu u 12 mjesecu.
Zato cure pitajte i ne ustrucavajte se.
Printable View
Ne, odustali ipak...idemo u pon kod Škvorca pa javim dojmove ;). Zakljucili smo da bi nam bilo preveliko financ.opterecenje vec u lipnju ici privatno u postupak. Pokusat cu sada kod Škvorca (ako nam se svidi na konz.),a ako ne onda na jesen privatno ;)
Sutra idem na folikumetriju nakon 5 dana bockanja.vec jucer sam pocela osjecat u jajnicima da se nest dogadja a koristim malu dozu 100 IU puregon
maca,
hoćeš pitati o statistikama uspjeha? koliko je bilo kliničkih trudnoća u postupcima u 2013., koliko je djece rođeno iz tih postupaka? hoćeš pitati i za 2014. godinu? koliko ima kliničkih trudnoća i trudnoća koje napreduju, koliko je već djece rođeno iz postupaka u 2014. godini?
Inesz-pitat ću, evo zapisujem na papirić ;)
maca sretno sutra!
Evo da se javim pošto vidim da vas zanima ;)
Dakle, razgovor je bio vrlo ugodan i detaljan (45 min) . dr.Škvorc je vrlo sipmatična oosba i dobila sam dojam da je spreman i otvoren za suradnju, u niti jednom trenutku se nije postavljao "iznad" nas ili mu bilo teško nešto objasniti. S te strane smo zadovoljni. Pregledao je svu našu papirologiju, u detalje se raspitao o stimulacijama i rezultatima naših dosadašnjih postaupaka. Uz sve što sam mu donijela (svu dokumentaciju iz postupka u Petrovoj od prije mjesec dana) on još želi da mm napravi bakteriološki bris ejakulata (zbog cryptozoospermie na dan oplodnje u prošlom postupku), te da ja napravim kompletnu krvnu sliku i urinokulturu (to me nitko do sada nije tražio) te je mislio da napravim i anti mullerov nešto (?) ali onda je ipak odlučio da nema potrebe jer su mi LH i FSH u redu. Evo, to su neki nalazi koje me nitko do sada nije tražio.
Pitala sam za uspješnost-rekla sam da sam vidjela na njihovoj stranici postotke uspješnosti ali da me zanimaju kliničke trudnoće i broj živorođene djece...kaže da im je kod žena do 38 god. uspjeh kliničkih trudnoća između 30-35%, a iznad 38 god. nešto manji. Za porode nije bio siguran, kaže da tu statistiku vodi bilogica, a ne on.
Sve ostale nalaze koje imamo priznaje, ništa (osim ovog dodatnog) ne treba ponovo raditi-čak je i mom mužu rekao da bakter.bris bolje obavi preko uputnice (iako se može i kod njih).
S obzirom na našu dijagnozu/godine/prošle postupke i 2 trudnoće kaže da su nam šanse za uspjehom relativno dobre ali naravno, sve je stvar sreće tj. puno toga se mora poklopiti baš u pravom trenutku da do trudnoće dođe.
Ugovor im je do 30.6., mene bi stavio u postupak u lipnju, dao mi je recept za yasmine da si njima "poštimam" ciklus jer bih morala dobiti menstruaciju najkasnije do 10.6. da riješimo sve dok traje ugovor.
Kaže da vjeruje da će im ugovor opet obnoviti i da se misle javljati na natječaje i dalje, kaže da se oni sa svotom od 8500 kn uspiju pokriti u stim.postupku jer im MPO nije primarna djelatnost te već od prije ima anesteziologa/biologa u timu jer rade MPO postupke i privatno.
Ono što se naplaćuje kod njih (HZZO ne pokriva) su te konzultacije (300 kn), 1 UZV 8-12 dc. mjesec prije kretanja u postupak (300 kn) i anestezija (1000 kn). Ukoliko ima blastocisti za smrznuti to je pokriveno HZZO-om godinu dana. FET ne pokriva HZZO, košta 2500 kn. Kaže da im je bio HZZO u nadzoru prije par tjedana tzv. "clean room" pa im je napomenuo ta 2 propusta i da se nada da će i to riješiti.
Eto, sve u svemu smo zadovoljni - odlučili smo pokušati kod njega u lipnju ;)
Super maca :)
Ti i ja cemo se u stopu pratit doslovno.
Kod mene bi od sredine sestog mjeseca trebala menga stic i krecem sa stimulacijom.
Joj cure... zapelo mi za oko ovo: "taj Borut", znam da je bez loše namjere to napisano, ali zbilja ne izgleda ni ugodno ni pristojno...
Radi se o prof. dr. Borutu Kovačiću, izvanredni prfesoor na Sveučilištu u Ljubljani za područje Biologije stanice, embriolog u Univerzitetskom Kliničkom Centru Maribor.
http://www.ukc-mb.si/ivf/kdo-smo/ose...-univdiplbiol/
Prof. dr. Borut Kovačič, univ. dipl. biol., je diplomiral leta 1989 na Oddelku za biologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Istega leta se je kot mladi raziskovalec pod mentorstvom prof. Vlaisavljevića zaposlil v Splošni bolnišnici Maribor, kjer je bil vključen v razvoj ustreznih in vitro pogojev za začetek rutinskega kliničnega programa zunajtelesne oploditve pri človeku.
Z ustanovitvijo Laboratorija za reproduktivno biologijo je prevzel delo biologa – embriologa. Danes je vodja tega laboratorija. Leta 1993 je magistriral na Biotehniški fakulteti iz področja kriobiologije. Doktorsko disertacijo je ubranil leta 1999 na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je habilitiran kot izredni profesor za področje Biologija celice.
Ni ugodno ni pristojno- za koga?!
Nije ga bilo.
A ovo je samo forum.
Da li je netko bio u Beti plus na postupku i da je tamo bio taj embriolog?
Razmišljam o konzultacijama i kod dr. R, zanima me gdje on radi postupke mislim punkcije i ET, znam da se folikulometrije rade u Viliju...
I jel ima opciju anestezije kod punkcije?
Više neznam gdje sam što za koga od tih mpo doktrora pročitala, sve mi se izmješalo.
Pa ako netko znade bila bih zahvalna za informaciju.
Dr. R. punkcije i embrio transfere radi u poliklinici Škvorc. Prilikom punkcije možeš zatražiti opću anesteziju.
Svakako preporučam konzultacije. Sretno.
Hvala na odgovoru.
Super za anesteziju, to mi je bitno.
Odlično, onda ću svakako posjetiti i njega.:)
Vikendom se folikumetrija obavlja u skvorcu.
A tko ju onda radi, on ili netko otamo? Najgore mi je da me pred odredjivanje štoperice gleda netko tko mi ne vodi postupak....
sve fm radi dr.R
mislim da je kod vecine privatnika tako
Trebalo bi biti da, ali nije tako, znam iz iskustva pa zato unaprijed pitam za njega. Sad ću definitivno prije konzultacija kod bilo koga spremit papir sa pitanjima, prije mi je bilo smješno kad to netko kaže, al fakat kad si tamo zaboraviš pitat bitne stvari, pa putem nailaziš na iznenadjenja.
Shvatila sam da unaprijed treba ispitat sve detalje.
laura jesi li se liječila kod nekog privatnika i ranije?
sushi moja prijateljica je u Beti i nije joj uvijek bila dr. D na fm.
Za punkciju i transfer cu jos provjerit da budem ziher pa javim.
Evo Sara je taman odgovorila prije mene!
A sto se tiče popisa pitanja mislim da će to lagano postat praksa svima jer mpo postupak je bome preskup da se u tančine ne ispita svaki detalj.
Nisam od onih koja dr zasipa mailovima niti zove telefonom za svaku sitnicu, uopće nemam ni broj ni mail svog mpo dr, al kad dodjem tamo očekujem odgovore na pitanja.
Nažalost, folikulometrije ipak naplaćuju i to svaku po 200 kn. Da li je to zato što to odrađuje prof. V, ne znam.
Za par dana ću vam napisati sve podrobnije.
Dakle, folikulometrije NE upadaju u cijenu postupka kako su mi rekli kad sam ih to pitala na početku i biolog embriolog je njihov tamo zaposlen tako da otpada ona priča da prof.V radi sa svojom ekipom.
I na kraju, moram ležati i mirovati zbog krvarenja koje je bilo nakon punkcije.
Kad me ljutnja prođe, napisat ću ostatak.
Da i kod dr. R se fm naplacuju posebno, nije u cijeni postupka, plus anestezija.
sara i koliko su fm kod dr R.?
Varnica zao mi je sto nije onako kako si ocekivala. Nadam se da ce se ipak na kraju isplatiti.:fige:
Meni U Beti u prvom postupku nisu posebno naplaćivali folikulometrije.
Uglavnom, na kraju ispada da se ipak svagdje te folikulometrije ponekad posebno plaćaju...čitala sam na drugom forumu da i dr. Lučinger naplaćuje te uzv van cijene postupka, zapravo, nekome da, a nekome ne, taj dio mi je još manje jasan....na kraju ispada da je kod svih račun kakav im je dan, pa kako te potrefi.
Al mislim da je u Beti postupak sa svim osim zamrzavanja 12500 kn a kod dr. R je 9500 kn, 1000 anestezija i fm ovisi koliko trebas (200 kn).
Ma dr. L nezelim niti komentirati upravo radi toga.
Krivo sam napisala 12500 kn sa zamrzavanjem na dva nosaca.
I pitala sam prijateljicu i rekla je da je dr. D bila na punk.i transferu al na fm nije bila.
Ne možeš tako računati.
Otprilike ovako ide: folikulometrije koliko ih je bilo, onda 5000 ako je oplođena 1 js, 6500 2-5, 9000 ako je > 5...
Onda 1000 ako je opća i kriopohrana na dva nosača (4 embrija) mislim da je 1500. Naravno ako kaj ima za kriopohranu.
Znači, ovisi o broju uzv, oplođenih js, broju kriopohranjenih embrija i ev. općoj.
Varnica nisam ja to racunala, krivo sam napisala.
Ovu cijenu sto sam napisala je platila moja prija.
Imala 7 js, 5 blastica i imaju smrzlice na dva nosaca.
Izgleda da i oni ozene dobro.
Nisam na racunu tocno gledala sve naplacene stavke al ovo sto sam napisala je naplaceno toliko.
Ma krivo sam se izrazila. Hoću reći da je individualno.
Meni su npr. naplatili ICSI za dvije js, iako je jedna bila nezrela, iako je biologica poslala mail da su izolirane 2js od čega 1 (!) zrela na kojoj se učini ICSI. Sestre su mi rekle da je druga bila nezrela.
A na otpusnom piše da su napravili ICSI na obje.
Pa ko je tu lud?!
I ne, ja sam naravno u krivu i to me koštalo 1500 kn više!
Još me uvjeravaju da se samo jedna oplodila. I kaj, radili su ICSI na nezreloj stanici?