Da svi imaju osiguran boravak.evo i nasi ipak do 17h.
Kuzim Bubice.
Printable View
Da svi imaju osiguran boravak.evo i nasi ipak do 17h.
Kuzim Bubice.
Naši su danas donijeli torbe doma, inače ih nose u petak.
To je valjda poruka da sutra ne idu u školu.
I do kad to traje uopće?
Šta sad trebam gledati vijesti da vidim kad mi djetetu počinje škola ili je to samo u petak?
Ja sam sad zvala ravnatelja naše škole da pitam imaju li organizirano nešto za djecu. Rekao je da će sva djeca koja dođu (znači, očekuje se da tko može ostavi dijete kod kuće) biti zbrinuta, imati će pedagoški nadzor. Nema potrebe da se nose knjige i bilježnice jer nastavno gradivo neće obrađivati. Ne zna koliko će štrajk trajati, to je u ovom trenutku i nezahvalno procjenjivati, ovisi koliko će trebati da im se ispune uvjeti koje traže.
Sigurno će im netko ispunjavati uvjete na kraju mandata s raspuštenim Saborom.
Znači, nema škole do nove Vlade.
Mene odusevljava ova skolska logika. Nekako sam mislila da djeca ne moraju znati pisati kad krenu u prvi razred, ali ...ne. Domaca zadaca iz prirode treci tjedan skole odgovoriti na pitanja (pismeno) koja ukljucuju pojmove : cesta, ulica, plocnik , kolnik i koji se stranama hoda po cesti. kako to u boravku izgleda? pojmove uciteljica napise na plocu ili slovka svima grupno?
Ako nose torbe doma samo petkom, to znaci da nemaju zadacu?
Ili to vrijedi za one koji su u boravku, a oni koji nisu nose doma svaki dan?
I moji nose torbe kući samo petkom. Drugašići i prvašić. U boravku su i nemaju klasičnih zadaća. Osim što je savjet da ipak nosaju škola-kuća čitanku iz hrvatskog te čitaju redovito (ili da što više čitaju bilo što). Prvašići još ne čitaju, ovo znam od prošle godine, nakon što školska godina lagano krene.
Mi smo u boravku i domaci pisu tamo a uciteljica je rekla da preko vikenda nece zadavati nikad domaci tako da mozemo uzivati u obiteljskom vikendu :)
A thnx, samo me zanimalo
Znaci da oni koji nisu u boravku ipak nose torbe doma
Za vikend je i nasa rekla slicno, al da ce ipak nesto malo dobiti da ovima u boravku ne bude dosadno :-/
Sirius uciteljica im napise na plocu i oni prepisu.
Ni mi zeljka nemamo domace za doma.imali samo jednom.
nama je receno da pratimo obavijesti na webu skole ili na ulazu u skolu.
Ravnatelj stvarno ne moze ni znati dokad ce trajat strajk.to je van njegove domene.
ja osobno smatram da jesu potplaceni i da se nedovoljno u ovoj zemlju cijeni profesija vezana uz obrazovanje nase djece.
U boravku rade zadaće...ali imaju i napisano što imaju za domaću zadaću na ploči(za one koji nisu u boravku). Engleski i vjeronauk ne rade u boravku i te knjige se trebaju uzeti doma(po pravilu sve ostaje ali već smo se opekli za zadaću iz engleskog kojeg je prof dala prvi dan nastave...sada uzimamo knjige doma).
Danas imaju organizirano...ali mi nismo poslali klinca, na poslu je s mm.
Za dalje će isto imati organizirana dežurstva...mislim da im je to dužnost (takva je objava na sindikalnim stranicama)
.
Mi uopće"nemamo posla" ni sa zadaćama, ni sa knjigama, ni bilježnicama preko tjedna.
Dijete ne može dočekat petak da nam pokaže šta su sve radili u školi preko tjedna :-)
može samo pitanje, kaj nisu u pon, utorak došli doma s papirom da nema škole???
mojima je rečeno da prate vrata škole, dal će se nastaviti štrajk ili ne, da ne smiju stavit na web.
moj veliki i njgov cijeli razred danas predavao projekte iz hrvatskog s putovanja, da ne budu u zaostatku, jedino su izbjegli pisanje inicijativnog.
boravkaši nose za vikend knjige da i roditelji malo pogledaju knjige, kaj su radili skontroliraju pernice i slično, ostali nose svaki dan, da napišu nešto pročitaju, i prekonroliraju.
moj klinac je išo u boravak i svaki dan je nosio doma knjige, jer je tak htio, mala nije išla u boravak i nosila je normalno doma n+knjige.
lili i tvoja može donest nešto ili sve ak hoće doma pokazati.
Nisam znala, nama je rečeno da torbe sa svim knjigama i pisankama stoji u školi od pon do pet a kad njoj nešto kaže učiteljica to je tako i nikako drugačije. :-)
Naši su dobili papirić/letak u srijedu u vezi štrajka al nam je rečeno da pratimo na vratima škole ili webu.
Budući da imam pune 2 minute do škole nije mi nikakv problem provjerit obavijest.
istina je da stoje knjige u školi, to znači da su tam gdi ih je ostavila, ali ne znači da ne smije nešto uzet doma ili sve.
moj nije volio ostavljat stvari da čame same, nek da su u njegovom društvu:lol:
e sad sam išla gledat našu stranicu, nigdje ne piše za štrajk, tak da su klinci ipak dobro čuli u školi
naši imaju "normalno" nastavu. Nitko nam ništa nije rekao. Sad ću podivljat ak mi kaže da je samo sjedio tamo cijeli dan...
Sto sada u ponedjeljak? Voditi u skolu ili ne?
Nama su rekli da ako na vijestima stoji da je štrajk da nema škole.
Nema nista na webu skole i nije ni bilo za petak.
U koja konspiracija :roll:
MZOS ionako traži poimence od svake škole popis zaposlenika u štrajku.
Sutra cu bas prosetati do skole pa javim sta pise
A jel mora ista pisati?
OŠ A G Matoš Zagreb samo na glavnom ulazu je plakat Štrajk i da krece od 25. Do daljnjeg. Nikakve obavijesti nema.
Moja se ionako razbolila pa ce sutra u doktorice, inace ne znam sto bi
Kod nas nije pisali ni za petak, nego samo obavijest da nema izvan skolskuh aktivnosti, tj. Engleski, sport, zbir u slicno
Logika mi nalaze da pratim Vijesti i ako kazu da se strajk nastavlja ne vodim dijeye.
Nekako cemo se organizirat.
upravo stigao mail od uciteljice da ni sutra nema nastave. u utorak bi trebali ici na terensku nastavu, pa je rekla javiti sutra sto je sa time.
od dogovora očito ništa. snalazili smo se dva dana, sutra ga šaljemo u školu. najgluplje mi je to što razred do njih ima normalnu nastavu, jer njihova učiteljica ne štrajka...
Joj da nema pravila tko radi a tko ne.
topik o štrajku prosvjetara imamo ovdje http://forum.roda.hr/threads/88836-štrajk-prosvjetara
na web stranici naše škole je upravo objavljeno da škola počinje sutra. :-D:-D:-D
I curka se jako veseli.
Btw bila sam na 1.sastanku Vijeća roditelja, ajme koliko dugo traju ti sastanci.
Jel u vašim školama ima izvannastavnih aktivnosti razne grupe literararna, likovna, matematička,... i jel mogu ići u njih sva djeca koaj pokažu interes ili samo ako je njihova učiteljica voditeljica te grupe?