Pa gdje, u domu?
Printable View
Pa tek sad prvu, neki su već dvije dobili.
prošli tjedan, mi smo danas tek saznali. ona je zbog izlaska na sprovod bila u izolaciji, a onda opet jer je netko na odjelu bio pozitivan.
Hvala.
Nešto po FB čitam da u Zagrebu stvarno ne kreće plivanje za sve, ali i dalje ne razumijem zašto
Koliko sam ja shvatila prijateljice individualno plivanje npr. za gradjanstvo je po mjerama dozvoljeno, medjutim klupsko ne jer se smatra da ce koristit timski tuseve i svlacione.
Pa sad svi razlicito tumace te mjere kako kome padne na pamet.
Svugdje piše da se tuševi ne koriste,kak onda plivači to srede?
Nekolicina gimnastičara je imala treninge,ok dosta su ih odradili vani ,čak i po livadama ili Sljemenu
Slušam prepirku za kafiće ili kava za van,nažalost viđam cijelo vrijeme u par kvarta da to kontinuirano radi
Pa obrišeš se i otuširaš doma. Ja otkad je buknula epidemija nisam ni sušila kosu niti se tuširala na bazenima - samo oblačenje, kapa na mokru kosu a doma tuširanje i sušenje kose.
Na naşem bazenu se nisu koristile ne svlačionice ni tuševi. Presvlačenje na tribinama, tuširanje kući
Kad prije,pred godinu-godinu i pol nisu
Mi smo za plivanje dobili obavijest da ih na bazenu ne moze biti u isto vrijeme vise od 50 i da klubovi to nikako ne mogu organizirati, a da bi se svi vratili u bazene...moja nije kategorizirani sportas, nego rekreativno
Kod nas je to vrlo lijepo rijeseno predbiljezbama online. U nasem taekwondo studiju ne mozes doci na sat ako se nisi prije toga predbiljezio. Ponekad i izvisis, ali hebi ga, takva je situacija. Mi smo par puta izvisili pa smo otisli tamo prije pocetka sata i uspjeli uci jer se netko nije pojavio. Za one koji ne dobiju mjesto u studiju postoji sat na Zoomu.
Tako funkcioniraju i bazeni, teretane... sve gdje su smanjeni kapaciteti i postoji mogucnost da bi doslo vise ljudi nego sto ih smije biti u odredjenom prostoru.
Svekar cijepljen jutros sa kineskim cjepivom.
Prijavio se, odabrao cjepivo, dobio termin, a jutros je došao na red kroz 15 minuta. Obavio razgovor o alergijama i zdravstvenom stanju, potvrdio pristanak potpisom i cijepili ga. Nakon toga je u prostoru morao ostati otprilike pola sata, kaže da ih provjeravaju stalno kako su, donose im vodu ako treba i da je dobra organizacija.
Nikakvih nuspojava nema zasad, samo mu se crveni na mjestu uboda. Javit će mu kad da dođe za drugu dozu.
Odlicno, sretno! Bome, ispada da su zemlje koje nisu u eu sada u stanju brze reagirati i zastiti svoje gradjane od zemalja eu. Izmedju cega je mogao birati, to mi iz eu perspektive sada izgleda ko sf - kineskog i sputnika?
Evo, kaže Rudanica, švedski stol cjepiva, ona izabrala kinesko, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ni-su-15047222
Kažu da je najviše zainteresiranih za kinesko, a i meni se čini. Možda zato što ga je najviše došlo, ne znam. Ali koga god znam ovdje, birao je kinesko. Danas se i svekrva prijavila, nije još dobila termin, isto za kinesko. To je čekala da vidi kako će svekar proći. :lool:
MM mora neke preglede obaviti za svaki slučaj prije cijepljenja, ali u želi se cijepiti idućih mjesec dana ako može, tako da se ne mora misliti jel smije na porod sa mnom ili ne smije. Ako je cijepljen onda će mu valjda dati neovisno o brojkama novooboljelih, barem se nadamo da je tako.
Ja ovo citam i fakat sam razocarana EU. Razocarana sam.i time sto su vladajuci sebi uzeli Pfizera, cijeli sabor, a mom tati misle valjda dat Oxfordsko, ako ga uopce doceka. Il servirat rij3ci lauca-bakicaca-radmana da se od neceg mora umrijit i da jede juhice i zraci prostore. Stvarno se nadam da mu nece nitko sluzbeno porucit da zamisli kako je gladnima u Africi Sad je jadan nabavio novh transu ffp2 jer vidi da na eu i hrvatsku i ne moze bas racunat. Nazalost, nije umjetnik koji je objavljjvao po beogradu
Vakcioni turizam!:evil:
I sad ispada da svaka suša se smije cjepiti tamo,i onda će za dva tjedna niti priča kak nemaju cjepiva za svoje
EU je u ovoj cijeloj priči ispala budala koja stoji u redu i čeka da ju prozovu dok se drugi guraju i podmićuju i otimaju
pandemija je stvarno najgore moguće mjesto i vrijeme za pokazivanje mišića...umjesto da se svijet ujedini i pravedno rasporedi proizvedene doze cjepiva, gledamo cirkus gdje neke zemlje hoardaju doze koje im ni ne trebaju, neke cijepe građane samo određene nacije, eno se neki premijeri hvale da su dobili "prave" doze (jel to znači da su dosad dobivali fejk doze?).
Iskreno, ja nisam razočarana u EU, razočarana sam pohlepom i gramzljivošću čovječanstva, a osobito bogatih zemalja.
Bome, ja sam razocarana bas eu. Pohlepa i gramzivost covjecanstva nisu novi momenti. Drzave se ne udruzuju zbog l'art pour l'arta i pjesme evrovizije i pisanja projekata, nego znog obrane svojih interesa i jacanja pozicija. Bas smo se ljjepo ojacali i obranili! Ako ovo eu leverage ne moze rijesit, onda mozemo bit i u ujedinjenim zenljama spageti cudovista, for all i care.
S time da valja reci da bi ravnomjerna raspodjela cjepiva dala najbolju sansu da sprijecimo da covid izmutira u oblik koji ovim cjepivima nije pokriven. A ako se to dogodi- u populaciji u kojoj, jer nemaju pristup cjepivima kola brzo- nikakve koristi od 50% procijepljene populacije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
gledaj to s druge strane, mogla bi sada biti palestinka u Izraelu, zemlji koja ima najveću procjepljenost, ali samo ako imaš prava krvna zrnca
šta bi ti onda vrijedila država koja je osigurala svoje interese i dovoljan broj doza cjepiva?
A sebicni gen od dawkinsa bi valjda trebao postat obavezna sk. literatura Dok se ostali cijepe, mi cemo pjevat "kad bi cijeli oovaj svijet". Uh, bas sam ljuta! Ti ljudi nisu placeni da budu sokirani covjecanstvom, nego da djeluju.
palestinka.
izraelke dobiju cjepivo
Ina, ja ti od srca želim da se ti i tvoji što prije cijepite.
Raspolozena sam sad razmisljati a sta da sam ona s naslovnice National Geopgraphica, svijetlih ociju, ciji je zivot vjecni jaram..Dobro je napisala jednom stara forumasica bhany kako je proglas 'Spasimo africke slonove' i privilegiju razmisljanja uopce o tome, dok se ona batrga u bespucina hrv gino podruma i x-tog ivf-a s ogranicenom logistikom., i te slonove shvatila ko pljusku, ko ono sto zuga kaze pisonji, boze, kako neki mogu gore, a ja i zuga, ni na more. Jedva se cekam i ja cijepit jer sam preuzela betyin primat pesimizmu na ovom topicu :). Onda cu s novim zarom raspravljat sto bi bilo najbolje iz perspektive covjecanstva, ako ne zalijepim s nuspojavim, svecano obecajem :)!
Ja sam apsolutno za pravednu raspodjelu cjepiva, ali isto tako ako EU ne želi ni rusko ni kinesko cjepivo, a najviše se baš njihovih može dobiti, pa nije onda EU nitko ništa oteo...