Samo dijagnostiku fenilketonurije i hipotireoze. ;)
a i na " odmoru " sam zadnjih 7 godina zbog E.
Printable View
Muma draga... Čitala sam onu tešku temu dok još nisam bila registrirana.
Razumijem strah, ali.. Nije ovo bez razloga. Dogodilo se čudo i ta mala mrva u tebi to doista i je. Sve će biti dobro, vidjet ćeš. Želim ti da ova 4 tj prolete i da svim bićem uživaš u trudnoći. <3
Stvarno ne mogu vjerovati, kakvo čudnovato čudo :heart:
Jasno da si i nespremna i preplašena i sve to nešto, ali ovo je totalno čudo, čudo :preskaceuze:
Draga Muma, kako je lijepo čitati tvoje postove na ovom forumu. Kao što i ostale cure kažu, vjerujem da je novi život koji nosiš u sebi pravo malo čudo i blagoslov s neba. Usprkos svim statistikama, duboko vjerujem da tvoja priča jednostavno mora imati na kraju happy end. Toliko ljubavi, požrtvovanosti, hrabrosti i dobrote koju nosiš u sebi na kraju mora rezultirati nečim dobrim. Uvijek kažu da se sve u životu dešava s nekim razlogom, no to je teško ili nemoguće racionalizirati kad izgubiš osobu koju voliš. Tvoj je mali anđeo bio kratko s nama, a uspio je dotaknuti toliko srca koliko neki neće za cijeli život. I da nije bilo njega mnoge od nas ne bi nikad spoznale svu ljepotu duše koja se krije iza nicka Muma. Ti si preko noći postala naša heroina i zato smo sretne što si tu opet s nama <3
to je to, kad te oće - oće te. Tako sam i ja dubila na glavi da ne bih prijevremeno rodila (po riječima doktorice da mi ne ispadne),a na kraju, kihala i kašljala, nosila malog od 16 kg, vozila auto, s trbuhom do zuba visila iznad akvarija dok sam ga slagala, došla do 40 tt i onda je Mali br2 istjeran zbog visokog tlaka. Pazila sam se i sa prvim i na jedvite jade došla do 36tt. Ne možeš utjecat na neke stvari.
Cure drage hvala vam na potpori! Odahnula sam...do nekog novog problema ili brige...:)
Nakon sto su neki prigovarali nevjerovatno da na ovoj temi moze proci vise od jednog dana da nismo pisale. Fali mi druzenje.
Slazem se. Uzas. Stalno virkam i jedva cekam da se neko javi... nisam uzivala u tudjim patnjama ali imala sam osjecaj neke pripadnosti i zajednistva, uvijek se osjetila lakse podijelit proveden dan s drugim trudnim zenama a da nisam morala pazit na koju temu cu se javit... ovo sve mi ubilo volju za ikakvim komentiranjem i razglabanjem... :-(
I meni. :-(
A kad smo kod briga (on topic), za tjedan dana imam pregled - konacno - i sad me pocinje hvatati frkica. Na zadnjem uzv je dr. rekao da sam uloziva za vrsak prsta i smeksan cervix, no da je to ok za drugorotkinju, ukoliko ne bi napredovalo. Sad se pitam kakva je situacija dolje, uz moje svakodnevne bh kontrakcije...
Takoder, sljedeci put radimo veliki anomaly scan, pa imam tremu i od toga skroz. Uglavnom, odbrojavam do sljedeceg utorka. Tik-tak...
Kad smo kod straha...i moramo o tome pisati :)
Evo...mene strah na samu pomisao da moram ostat na cuvanju jer imam doma malog koji je velika mamina maza.vec muzu pijem krv lagano smisljajuci im planove sto da sve rade i di da skitaju kad odem roditi.
O tome ne zelim ni misliti, to mi je uzasna pomisao da moram lezati u bolnici na cuvanju i ostaviti moju curicu doma. Zadarmamice, moja Pikulica vec zna da ce mama ici doktoru da izvadi bracu iz trbuscica, polako ju pripremam na sve to (a bracu vec jako spominje i jedva ceka). Takoder, nece je muz voditi u bolnicu nakon poroda da nas vidi, jer znam da bi joj bilo uzasno traumaticno da mora otici, a mene vidi da ostajem s bebom. Jednostavno cu doci doma s malenim i tako ce ga upoznati, a ja onda ostajem i ne gubi me.
Draga Muma..pa to je divna vijest!Samo hrabro naprijed, a mi ćemo te i dalje pratiti jer se takva osoba ne propušta!
Pusa!
Jutro cure, i meni fali naše druženje na ovom topicu. Mene sutra čeka pregled kod gin., a preksutra idem kod dr. Kosa na veliki anomaly scan. Malo me strah, nadam se da mi se posteljica dignula i da će sve proći uredun. Noćas su me ulovili grčevi u trbuhu, mislim da je probava u pitanju. Jutros prošli, sjetila se nečeg stresnog i eto ih opet :(
Trudnice moje, što se sve gleda na anomaly scanu? Plaća li se to posebno?
Meni svaki put na uzv gleda i srce, nuhalni, organe, ali to mi upisuje pod trudnicki uzv. Je li to to?
I meni fali nase druzenje, posto straha nemam onda neznam sta smijem napisat. Dobila sam u mjesec dana 5 kg, u cetvrtak imam kontrolu nakon dugih mjesec i tjedan dana, pa ce me sigurno ''oprati'' zbog kilaze. A pod strah mi trenutno spada ova neka jaka prehlada, danima se mucim sa suhim kasljem, koji mi grebe grlo po pet do deset puta zaredom zakasljem, trbuh mi se sav napinje i onda kad hocu ispirit nos presjece me u stomaku nisko. Sad je pocelo i jako da me pece grlo, smrcam, balim.. Sta je meni ovo trebalo?
Vidim da nas muče sve isti "strahovi" - da nas ne baniraju ili ne zaključaju temu!!!!! Skroz mi glupo, kao da sam po nosu dobila pa sad radim opet nepodopštine...
Jarice i ja sam u prvoj T išla kod dr.-a Kosa, super je, samo riječi hvale. Sad sam kratka s nofčekima i naprosto ću iskoristii, kad sam već dobila uputnicu D1, pravo da sve po pitanju nadzora i vođenja trudnoće obavljam u Petrovoj. Moja MPO dr mi je rekla kod koga idem na UZV-e i eto to je to.
Mene sad "muči" jedno intimno pitanje i postavit ću ga tu jer mislim da nema srama, to je ljudski. Što je sa odnosima u trudnoći? Pogotovo blizanačkoj? Što je dozvoljeno? MM i ja se još bojimo koitusa tako da toga nema, samo petting, kad moram biti tako direktna. Nadam se da orgazam ne može štetiti, bojim se da će više naštetiti odsutnost istog hahahahahha....
Pozdrav cure :bye:
neke od vas već znam s odbrojavanjam i nadam se da neću fulat temu, ali ustvari imam samo pitanje s obzirom da sam friška trudnica i u petak imam prvi pregled kada ću biti 5t+6d..
Zanima me što trebam očekivati da će se vidjeti ili ne, i iz iskustva, ima nešto što trebam pitati gin a da meni možda nije palo na pamet :)?
Hvala Vam na svakom odgovoru :)
LadyB, sa 6+0tt smo mi vidjeli srculence, tako da ako ti je ovulacija bila ranije velika je šansa da ćete i vi vidjeti svoje, al ako se bude vidjela samo gestacijska ne paničari jer je možda još rano za srčanu akciju :yes:
sretno!
[QUOTE=Mene sad "muči" jedno intimno pitanje i postavit ću ga tu jer mislim da nema srama, to je ljudski. Što je sa odnosima u trudnoći? Pogotovo blizanačkoj? Što je dozvoljeno? MM i ja se još bojimo koitusa tako da toga nema, samo petting, kad moram biti tako direktna. Nadam se da orgazam ne može štetiti, bojim se da će više naštetiti odsutnost istog hahahahahha....[/QUOTE]
I mene to jako muci, posto sam sada 8+2 ttpa neznam jel dozvoljeno. Mi cekamo prvi pregled za tjedan dana, a moj muzek ce jadan puknuti :):):)
A i mene neka volja pere...
I jos jedno pitanjce...MI imamo slijedeci tjedan prvi pregled, i ja cu tada biti 9+4, pa me zanima, tada bi se vec trebalo vidjeti sve jel tako?
I jos me nesto zanima, svi pricaju o potamnjelim bradavucama i aureolama, meni jos nista nije potamnjelo, osim sto mi cicke izgledaju kao autocesta od vena, i sto su lijepo napuhnute, ali potamnjele nisu. Radila sam sve testove koji se trebaju raditi u prvom tromjesjecju, i sve je bilo tip top.
ivchice, sve će se tad već vidjeti, ne brini, a što se tamnjenja cicki tiče nisu ni meni potamnile do negdje 12-13tt....valjda je i to individualno
Tetagogolina, hvala ti! Ja sam jako zabrinuta, s obzirom da mi je ovo prva trudnoca i zaista molim dragog Boga da sve bude u redu slijedeci tjedan.
LadyB i ja sam u petak na pregledu, bit ću ravno 6tt. A to vrijeme mi je baš onako - nigdje. Moglo bi kucati srce, ali i ne mora. U prošloj trudnoći smo čuli srce na 5+5, ali je O bila 13.dc. Sad mi je O bila oko 18.dc (pretpostavljam). I sve si mislim, da me barem naručila idući tjedan pa da sam odmah ziher sa svime. Ali dobro, za početak barem da vidimo da li je sve tamo gdje treba biti.
ivchica ti ne moraš brinuti o tome, sve se mora vidjeti i čuti
A po pitanju cica - ahm, baaaaš ništa nemam za prijaviti. Iste kao i prije, nit bolne, nit veće, nit "autocesta", nit promjena u boji. :|
Twinolina ja vise neznam sta je to sex,odkad sam ostala trudna nismo imali odnos,pitala doktora kaze bolje ne,a bas imam zelju:lol:,izdrzat cemo jos malo!!!
Muma thx što si podijelila svoje iskustvo, slažem se da nam je termin za pregleda taman nigdje, znam koliko dan-dva već čine razliku u tome što se vidi...ali dobro, veselim se svejedno vidjeti UVZ :) prva mi je T pa je sve uzbudljivo i novo.
Od nekakvih simptoma nemam ništa osim poprilične cicobolje i pospanosti, ne znam je li velika želja za sexom jedan od simptoma :lol:- ali za to ću pričekat pregled da ja svog gin izrešetam pitanjima :)
Uh, evo i mene s novim, sva sreća prošlim, strahovima. U petak i subotu se mali dripac samo ujutro i navečer nakratko nježno promeškoljio i već 100 pitanja u mojoj glavi... E zato je odlučio jučer od pol 7 navečer pa skoro do ponoći imati kondicione propreme za ne znam ni ja kaj, lupao, vrtio se, skakao po mjehuru i malo sam odahnula. Danas se svako malo nježno javi, valjda je umoran od jučer za neki jači kick! :)
LadyB moja dr u DZ na 6+3 nije vidjela ništa osim prazne GV i napisala uputnicu za kiretažu. Srećom, imala sam dobar osjećaj ovaj put, pričekala do 7+0 (O je bila 13dc) i otišla na drugi uzv u bolnicu gdje je srčeko već snažno radilo! Poslije mi je rekla kak joj je uzv zastario i ne vidi se baš najbolje. Zato sad i vodim cijelu T u bolnici.
Ja za vikend mog dragog trazila da mi ''da malo'', kad on meni stvarno i ''dao sam malo'' :|
Evo sto se teme tice, isla sam kod dr opce, grlo za antibiotik, 3 tablete na dan, uz zeljezo koje pijem to je ukupno 4 tablete. Uzas!
Hvala muma, hvala curke... tu kod nas nitko neide na uzv prije 10-og tjedna, svi te salju prvo vaditi sve nalaze, krvi i urina, jer po tome se moze vidjeti da li sve ide u najboljem redu. Ja se osjecam super, i nalazi su mi super, osim malo povisenog secera, ali i to cemo izregulirati. Prepala sam se jer svi pricaju o tim spektakularnim promjenama na cickama, ali ja ne vidim nista, osim sto me jos uvijek bole onako sa strane, a i te vene koje su poiskakale, to je zadnjih 2-3 dana doslo...Sad me vise ni ne steze onako jako dolje, prije me znbalo boljeti bas onako kao kada ti menga treba doci, sada samo ponekad, onako kao da me malo zaboli i to je to... I stalno sam mokra dolje, stalno... eto to je to! Vi kako ste se osjecale na pocetku? osjecam se kao papagaj, stalkno jedno te isto ponavljam... :)
Prerano tije za mneke drasticne promjene. Ne mozes odmah imari sve simptome. Tijelo ti je tek skuzilo da se nesto dogada. Imas na internetu hrpu stranica sa simptomima po tjednima pa mos pogledati kad te sto ceka.
Samo se opusti i uzivaj u trudnoci. Nemoj nikud zuriti jer vrijeme leti i nemoj previse analizirati svaki osjecaj. Ja sam neki dan zatrudnila i sad mi je vec 7 mjeseci. I imala sam svojih panika, bezrazloznih, srecom.
Meni je pregled sutra, sto je super jer me opet bole jajnici pa me malo strah. Sad smo vejiki - zadnji put nisam bila prije 4 vec 3 tjedna. Sad cesce provjeravamo bebu.
Sto se promjena na tijelu tice, kao sto su tamnjenje bradavica, linea negra i sl., kuzim da stvarno ovisi ne samo o zeni, nego i o trudnoci. U prvoj trudnoci sam imala bas vidno tamnjenje, kao i jaku lineu negru i to dosta rano, a ovaj puta bas nista od toga. Bradavice su mu jako osjetljive, ali nema ni linee n., ni nikakvih tamnjenja.
Na anomaly scanu se gledaju detaljno svi organi, dakle srce, bubrezi, mozak, zeludac... pa onda kraljesnica, kosti, pa cak do detalja kakve su djetetu usne (nama je dr. vec gledao gornju usnu jel ok). Ja cu ga imati u 22tt i bas imam tremu. Osjecam da je sve ok, ali ipak mi jenkoma lezati dok dr ide od jednog do drugog organa i svako malo odahnem kad objasni "komore srceka su ok", "pupcana super, s tri jasne zile"... Uglavnom, samo neka dode-prode sljedeci utorak..
Moj momcic je i dalje najnjeznija beba na svijetu, bas kako je i Pikulica bila. Evo me 21+2, a osjetm ga nekoliko puta u danu i to samo kao mali njezni dodir, hvala bogu sto je ovo druga trudnoca, pa me to ne brine kao s mojom malom. Moje bebe su izgleda jednostavno takve, mirnije u trbuscicu, mali zvrkici vani. :zaljubljen::heart:
Dobro dosle nam svjeze trudnice!!
Muma i ladyb bas vas je lijepo vidjeti ovdje :*
Kod mene sve po ps-u ,imam valjda sve cari trudnoce :) trenutno je najgori zatvor
A inace bas uzivam u javljanjima moje curke ,stalno je aktivna pa ako slucajno spava ,bas mi je neobicno
I trenutno smo u gledanju i kupovini kolica :) al idem na drugu temu da ne idem off
Joj cure, bas ste mi falile. Samo sam cekala da netko nesto napise :D
Ivchica, evo mene na 19+2, a nista od sisa, ni vidljive zile ni tamne bradavice. Jedino su malo punije, kao kad trebam dobiti menzis. Tako da ne brini :)
Evo ja sam bila jutros na tim pretragama. Vjerujem da je vecina prosla ogtt (glukoza i to) i mogu reci da sam se bome izmucila. Em ne smijes nista jesti ni piti cijelo vrijeme, em mi je pozlilo, a jos mi na drugom vadenju krvi nije izlazila krv kako treba, pa me bome i boljelo. A jos me ceka vadenje krvi na transfuziji ovih dana. Uzas.
Ono sto mene muci vec par dana je to sto me probode u donjem dijelu trbuha svaki put kad sjednem. Valjda je to normalno..
ja sam pri kraju trudnoce primjetila tamnjenje bradavica. sada...2 tj nakon poroda, bradavice tj tamnbi sloj oko njih je ogroman;) a linea negra mi se pojavila otprilike u 37 tj, mozda i kasnije...i samo je lagani trag tamne crte, jedva se primjeti.
Cure evo da se javim nakon današnjeg pregleda. Dr. potvrdio, čekamo bebolina :) Posteljica se nije dignula. Sutra idem u Zg na anomaly scan. Držite mi palčeve da sve bude ok. Lovi me uvijek strah prije pregleda. Dr. mi je opet napomenuo da se suzdržimo od odnosa. Vidim većina od vas ima dobar libido, a ja od kad sam trudna uopće nemam želje. Tu i tamo se pojavi, ali toliko rijetko da je gotovo zanemarivo. Zato mi uopće ne pada teško apstinencija. Jedino mi žao MM pa se moram tu i tamo malo aktivirati :)
Drzim fige da sve bude u redu.
Nisi jedina, meni je libido lijepa uspomena. Trudim se, al nema pomaka. Kaze mm da se ne brinem, vratit ce se kad odu hormoni.