Evo opet panika :/
Probudila sam se prije 5 min i trbuh je bio tvrd ko kamen. Prestalo je nakon 20 sec. Sljedeći tjedan idem na kontrolu, trebam li se brinuti
Printable View
Evo opet panika :/
Probudila sam se prije 5 min i trbuh je bio tvrd ko kamen. Prestalo je nakon 20 sec. Sljedeći tjedan idem na kontrolu, trebam li se brinuti
Ne. Pijem samo prenatal.
Koji mg i koliko da uzmem? 20 sam tjedan
To je to. I meni su tad počele, čim sam počela osjećati bebu. Mislim da je 300 - 400mg pretežno doza. I napomeni ginekologu.
LadyB dobrodosla :bye:
Lijepo vas je opet citati... :-)
mene brine stosta pa me onda opet ne brine i tak u krug 100put u minuti :-/
trenutno me najvise zabrinjava cudna probava. Mislim da je to cak od prenatala... i sto nema vise mjehurica da osjetim kopkanje ono... al mozda sam i to zahalirala.
Sto se odnosa tice otkad imamo zeleno svijetlo od dr. i otkad ne stavljam utrice, ne brinem oko toga, cak dapace... iako mm zna zadramit nekad, tj.vise se "uplasi" jer su mi orgazmi u trudnoci pojacani na maximum i produzeni i bas bude vatrometa pa se on boji da to ne naskodi bebi... a ja sam stava: sretna mama-jos sretnija beba :mrgreen:
Jutro trudnicice drage !! Ja sam jucer bila na pregledu, sve pet sa bebom. I meni je posteljica nisko straga ali mi je reko da je to za moje tjedne normalno (21 tt). Nego reci ćete mi da sam luda ali ja sam opet u brizi oko varicela. Nakon male dobio je MM koji ih je prebilo kao mali. E sad mi recite da budem mirna. Mozda je virus mutirao tko će ga znat. Do kraja ove trudnoce bit ću kandidat za ludaru.
a moja bebeto.....ne znam šta bi rekla, pa jel moguće opet dobit varičele?!?! možda ih tvoj muž nije zapravo imao, ili ih nije bilo puno, nemam pojma......
ja kontrakcije nemam, nisam ih imala ni s malenom, nikad to nisam bila osjetila, niti su ikad očitali na ctg-u i prenijela sam je i poslali me na inducirani....tek tad sam osjetila šta je trud
ValaMala jesi ti malo usporila zbog tih bh, ili pičiš kao i prije? Koliko su ti uopće česte? Ja sam bila čak na nifedipinu zbog njih. I tjedan dana nakon prestanka dobila sam trudove i rodila. Eh da sam znala, ne bih ga tako rano prestala piti. Mislim, nije mi uopće namjera da strašim, ja sam ih imala puno. One jesu normalne u trudnoći.
Hvala na toploj dobrodošlici :ghug:
pokušavam ubiti vrijeme do pregleda sa milijun drugih stvari, i stvarno pokušavam minimalno kopati po internetu, ali svako toliko mi padne nešto na pamet. kako sam ja prva od mojih bliskih frendica trudna doslovno nemam koga pitat ni najmanju glupost. Tako da ako pitam nešto glupo nemojte mi zamjeriti jer o bebama ne znam ništa osim onoga što mi se čini zdrava logika :oops:
imam pitanje vezano za kozmetiku koju koristim- s obzirom da je transparentno puna raznih kemikalija i mirisa...a koristim ju svakodnevno, da li bi trebala možda kupiti zamijenske proizvode koji su sigurni za korištenje u trudnoći (npr. dezić, krema za lice, losion za tijelo, nešto za prevenciju strija...) Ima netko neki prijedlog barem tih osnovnih stvari s kojima se namačem svaki dan?:lol:
Bebeto draga, ne mora biti da ti i miz imate jednak imunitet. Pokušaj se smiriti. Ionako ne možeš ništa napraviti ako si ih dobila već. Ali nisi, jer bi i ti imala simptome kad i suprug.
LadyB ja koristim sve ko i dosad (rexonin roll, kaladont aquafresh, niveu za lice i nivea gel za tusiranje, glissov/fructis shampon -iako sam sad misla uzet hs zbog peruti), osim sto sam neku vanilija mirisljavu kremu za tijelo zamijenila kakao maslacem kojeg topim u ulje... I ne farbam se ko prije svakih mj dana (evo nas na 17+0 ofarbala se jednom s bojom bez amonijaka) i ne lakiram nokte recimo uopce, a prije nema da nisu bili u boji.
mislim da ne moze to skodit nista u tolikoj mjeri, ako se ne pretjeruje naravno.
Lakiram svaki dan nokte, ostalo koristim kao i inače
Hvala vam na rijecima utjehe, nema mi druge nego cekat jos tjedan-dva da vidim hocu li ih dobit. Nadam se da ipak nisam tolika pegula.
Ladyb cestitam na bebici !!! I ja ti od kozmetike koristim sve isto jedino sam se opiturala sa bojom bez amonijaka i to tek u 13tt bilo ne strah prije jer imam dosta iziritirano vlasiste i ranice po tjemenu od cesanja peruti.
Kontrakcije osjetim svakodnevno, imala sam ih i u proslim trudnocama ali nisam znala da je to to !! I bez obzira na njih i ja sam prenjela obe trudnoce i oba poroda su mi inducirali.
Curke, podigla nalaze danas i sve je super osim sto su mi leukociti 11.37, a referentna vrijednost je 9.7. I glukoza nataste mi je 5.5., a referentna vrijednost 5.1. Ja mislim da nemam razloga za brigu. 10ak dana sam vec prehladena dobrano (grlo, nos, uho), pa su leukociti vjerojatno i od toga poviseni s tim da sam citala da je to normalno u trudnoci..
Leukociti su ugl uvijek povišeni u trudnoći to ti je normalno
Sanja, baš me zanima šta će ti reć za tu glukozu 5.5, moja je bila na granici 5.1, pa kao vidit ćemo kakav će biti OGTT, a čula sam da drugim curama doktori odmah kažu da imaju dijabetes i šalju ih na profile šećera 1xmjesečno :roll:
moji leukociti u trudnoći su išlo i preko 20. nitko nije zano što mi je...
napravila sam milijun urinokultura, briseva, papa uredan...imala sam jedino problem sa nosom i kašalj cijelu trudnoću. posjetila otorinca i pulmologa, sve ok. jednostavno stalno visoki leukoiti, ali crp ok...crp treba pratiti također! ugl nakon poroda, nestao kašalj, problemi sa nosom i leukociti se smanjili. ali je npr maleni prva 2 dana zbog mene imao povišene leukocite malo (kažu da je to normalno alko sam imala i ja.
Tetagogolina, imam u petak pregled kod ginekologice, pa cu ti napisati sto je rekla za nalaze. Glukoza nakon 60 i 120min su mi ok, samo ta nataste je povisena.
Sutra me ceka 3d. Tako sam uzbudena! :)
Moji leukociti su prije mjesec dana bili 13,8, a napravljena je diferencijalna krvna slika, kaže dr da je to sve ok za T. A GUK mi je jednom bio 4,7, a drugi put 4,9 (i to nije bilo šanse da odem gladna, tak da je krv vađena cca sat vremena nakon doručka). Unatoč tome me šalje na OGTT, a ja sve smišljam kako to izbjeći. Iz vene mi možeš litru izvaditi, ali ne diraj mi prstiće! :)
Onda sam dezinformirana, nisam to nikad radila pa su mi neke žene rekle svakih sat iz drugog prsta?! A doručak, hehe bolje išta, nego ništa!
Danas sam bila na pregledu. Od sada idem na preglede samo u bolnicu jer smo vejiki, 33tt.
Radila je ctg. Nisam znala da to rade i redovni ginici. Htjela je vidjeti imam li kontrakcije. 15 min.sam lezala i slusala bebino srceko. Uzela je bris za streptokok. Valjda nisam te srece da ga imam.
Uglavnom, pohvalila me je. Rekla je da se vidi da uzivam u trudnoci, pozitivna sam i sve me vezano uz trudnocu veseli, svi nalazi su do sada bili super, lijepo nosim (imam skladan trbuscic). Mislim da sam ja ovdje najstarija sa svojih 40 g., tak da ne treba slusati stereotipe i statistike kak je trudnoca (i to 1.) teza s vise godina.
Eto, mene ne pere panika vec sam na oblacku jer se blizi upoznavanje s bebicom. Danas sam si kupila spavacice i ogrtacic za rodiliste pa sam si nekak korak blize bebi.
Eto, offtopicarim, al bas me briga. Htjela sam podijeliti svoju srecu s vama.
Sadie, baš mi je drago da je sve super i da uživaš u trudnoći !!!! Brzo ćeš dočekati svoju malu princezu !!!
Meni su vadili svakih sat vremena iz vene, ne iz prsta. Dva puta iz lijeve, jednom iz desne ruke.
Meni se zadnjih dana tako jedu krofne i priustim si ih. Nadam se da necu morati izbaciti slatko :S
Imala sam kontrakcije cijelu proslu trudnocu, ali nisu radile nikakve stete u smislu otvaranja i slicno. Svjesna sam da mogu i ne moraju imati utjecaja na cerviks. Usporila sam malo, vise lezim, pijem magnezij, a ako su kontrakcije cesce, taj dan popijem normabel. U utorak sam na pregledu, pa cemo vidjeti je li sve ok. Na zadnjem pregledu sam bila uloziva za vrsak prsta, a cerviks smeksan, no dr. je rekao da je to vrlo normalno za drugorotku.
I mene uskoro ceka ogtt. Gdje ste to vadile? Moze se u normalnom laboratoriju dz?
Muma, pitala si jos koliko su mi bh ceste. Rekla bih da ih u aktivnije dane imam oko 5-6, ali svakodnevno osjetim bar 3.
Tu vam pise svasta o oggtu. http://forum.roda.hr/threads/20832-Nalaz-OGTT/page21
ValaMala ja idem na SD na internu uputnicu jer gore vodim T.
Drage moje, konačno da se javim. Pregled je prošao super, sve je uredu, bebolino je dobro i jako živahan. Nismo mu baš mogli dobro vidjeti lice jer se skrivao ručicama, ali profil mu je presladak :) Preporučio mi je još jedan ultrazvuk u 28-tjednu zbog moje trombofilije i protoka krvi. Svidio mi se dr. Kos. Rekao mi je da mi je posteljica niže, ali da ne prekriva ušće maternice i da će se to još dići.
Sadie, baš mi je drago da si tako opuštena i uživaš u trudnoći. Meni dođe osmijeh na lice kad god osjetim malog bebolinca da me rita. Nadam se da ću se i ja uspjeti opustiti nakon ovog pregleda.
Što se tiče oggt-a, i ja ga idem vaditi u četvrtak. No, osjećam da moram smanjiti šećer. Posudila sam onaj aparatić za mjerenje šećera, neki dan sam imala 5,9. Danas sam ujutro pojela previše slatkog, osjećala sam šećer u ustima naredna dva sata i popila litru vode prije nego je nestao taj osjećaj.
Kak si ti, najavljuje li se beba, jesi nervozna? Danas sam citala o dripu, rutinskom rezanju i sl.pa mi nije svejedno. Nemam pojma kak cu se osjecati kad budem trudna ko ti.
Sanja s sve ovisi i sta si dan prije jela i kad... meni su npr rekli pit nista osim vode dan prije i poslije 19h nista jest... ali nazalost to ne pitaju kad dodju rezultati nego cim je i malo povisen secer odma na dijetu
Meni to nitko nije rekao. Nisam ni znala da me to ceka. Mislila sam da cu samo vaditi krv. Pojela sam navecer cokoladni jogurt, pila caja s medom jer sam prehladena itd. Ma uzas. Samo se sad stresiram bezveze.
Stres je jos veci okidac secera... nemoj se zivcirat, najgore sto se moze dogodit je da ce ti rec da pripazis na prehranu i mal setas. Wow nadrazaja..
nema sekiracije! :love2:
Nekak si i ja tako mislim, mislim da mi koje smo tek na pocetku trudnoce moramo biti sto vise opustene...
Ja sam jucer navecer bas onako osjetila bolove, kao menstrualne, i to je trajalo, ali nista sto nemogu podnjeti, pa se nisam ni brinula...Citala sam da je to normalno, svi ti bolovi sve dok nisu nepodnosljivi i nema krvarenja jer se maternica siri, tako da sam zaista opustena. Pokusavam ne misliti na lose stvari, i mislim si ako mi je drgai Bog dao da ostanem trudna, da ce sve biti ok, i da cemo u ponedjeljak cuti to srculence i vidjeti malog graskica ili graskicu unutra...