Baš lijep i pozitivan stav. Bravo Sadie! I ja sam stava da ne treba strahovati bez razloga, a naročito ako trudnoća prolazi u redu i sve je ok. Btw, Sadie ja te pratim u godinama, samo 3 manje od tebe.
Printable View
Cure, da nas opet ne "opletu", ima tema ogtt :)
Ne opterećujte se toliko kriterijima za šećer. Ako je sve ostalo u redu, malo kontrolirati unos.
Mi bi svi trebali biti bolesni, obzirom da su se naše majke i bake znale debljati po 30 kg.
Jedna moja poznanica ima koji kg viska, ne znam iskreno koliko tocno al je bi rekla da ima nekih 8kg..sto nije puno viska, nosi to ugodno..ali njena dokt ju je stavila u tudnoci na dijetu- to recimo nisam nikad prije cula...mozda je isto secer u pitanju al nisam isla u detalje..
Pitanje je i koliko je dobila u trudnoci.
Curke, ja bila na 3d uzv u bolnici. Divno, divno, divno. Nosic, usta, usi, oci. Ljubav neopisiva :) Zdrava, ziva, sve mjere normalne. Divota :)
jeej :-) :klap: jesi to dobila uputnicu ili si isla privatno?
Ja imam divnu ginicku u DZ i mislim da cu ici kod nje i kroz trudnocu, ali me brine nedostatak i eventualna zastarjela oprema koja mozda nece bit za neke stvari dobra pa jel netko ima prijedlog koje pretrage da ipak napravim kod svog privatnika?
ja imam problem...dobila sam temperaturu, 38,3 je bila
boli me cijelo tijelo, grlo
popila sam lupocet
nadam se da ne moze stetiti
termin za carski mi je za tjedan dana
koliko temperatura moze stetiti bebi? da li se javiti na hitnu bolnice u kojoj cu roditi?
ni sama ne znam...ima li netko neki savjet?
Uputnicu sam dobila. Ali nisam ni slikicu dobila, pa razmisljam otici privatno bar jednom..
temp koja je viša od 38,5 kod trudnica se skida paracetamolom, nisi pogriješila. ne paničari, ne može štetiti, liječi se dozvoljenim sredstvima i bit će sve ok!!!!!
Sanjice ma jooooj pa to je divno! a što nisi žicala slikicu?
hvala na savjetima, danas je bolje, nema temperature
jedan lupocet je sve rijesio
Ja sam isto jako prehladjena...uzas. od nedjelje ne spavam od zastopanog nosa i sinusa...da ne nabrajam dalje.
Jel.znate smije li se djumbir koristiti u trudnoci? Neki kazu da, neki ne...koja su vasa saznanja?
Twinolina, a dali su mi tu knjižicu i nalaz, mislila sam možda je unutra slika. Teta mi poznaje medicinsku sestru pa je rekla da će pitati da li inače ne daju sliku ili trebam pitati. Ako sam samo trebala pitati, baš će mi biti krivo :/
Ja dumbir normalno klopam, nisam cula da stetu u trudnoci, no za vrijeme dojenja ga nije dobro konzumirati.
Ja sam pocetkom zime imala uzasno jaku upalu sinusa i nisam mogla funkcionirati koliko me glava boljela. Sve su rijesile tri inhalacije s pola kapsule dexametazona (dobila od opce dr., provjerila s mojim ginom da je ok). Spasilo me..
Jarica bas gledam u svojim nalazima za glukozu piše referentna vrijednost od 4-6, tako da je tvoje sasvim u redu.
ValaMala hvala puno. Bas cu pitati...
Ja sam gotova s vođenjem trudnoće kod "obične" ginice. Sad nastavljamo u bolnici. Tijekom vođenja trudnoće sve sam radila kod nje, čak i jedan ctg.
Daklem, napravit će ti 3 UZV-a na kojima mjeri opseg glavice, bušice, dužinu od kukića do koljena, težinu (možda sam neki parametar izostavila). Moja ima obični 2d UZV i sve mi je to napravila i isprintala je slikicu i tablicu s mjerama. Ja na slici niš ne kužim, ali bitno je da kuži ona i da je to dobro odradila, objasnila mi je kak je bebica okrenuta i sl. Na ostalim pregledima radi obične pretrage (pregled, težina, piš-proteini i sl.). To je sva egzotika.
Išla sam na kombinirani probir, ali to se ionako ide u bolnicu (ja privatno). Jedino ako trebaš ići na 4D UZV, onda to keširaš privatno, oko 600 kn. Neke cure idu s razlogom, neke da vide dijete. Ja nisam htjela jer je sve bilo u redu, a to što kažu da je 4D siguran, ne znači da se medicina neće predomisliti za 20 g i reć da to nije rekreacija (al poštujem da drugi drugačije misle).
Koliko znam, đumbir je čak dobar u trudnoći, za žgaravicu (kao čaj). E, sad, proguglajte koliku količinu smijete koristiti. Meni je moja ginica rekla nek se ne zamaram, da smijem sve, samo u umjerenoj količini.
Imate temu o tome, al ne znam je li se pisalo pa pogledajte (meni se sad ne da) - http://forum.roda.hr/threads/53096-%...trudnoci/page4
Sigurna sam da ćeš raditi samo ove rutinske, krv i sl., da će sve biti dobro. ;) A kolicno si trudna? Možda si negdje napisala, al puno nas je pa ne pamtim.
Ooo, vi ste jo majušni. :) Meni je o bila 21dc, ali mi računaju trudnoću po zm - da sam 33 umjesto 32tt. Automatski mi je i termin 12., umjesto 18.4. (kak mi je rekao mpo dr). Nadam se da će biti razumni u rodilištu i da neće piliti po zm i da prenosim trudnoću. A beba ima mjere za 32tt.
Malo me peru depresivni hormoni, pa me jučer počela loviti panika da ak rodim s 40tt, oni će računati 41tt pa neće valjda požurivati porod. Onda sam čitala teme o dripu, rutinskoj epiziotomiji, rodilištima... hororci, kao da ljudi s pozitivnim iskustvima ne pišu po forumima. Odlučila sam više ne čitati neke teme po forumima jer se samo uspaničim. Srećom me mm kuži i tu je kad počnem paničariti zbog nečega što se nije, a vjerojatno, niti neće dogoditi.
Bila sam danas na pregledu i uzv napokon, beban nam je veci za tjedan i dva tjedna sto se mjera tice, po kilazi procjenjen na 1532g, sve u redu s njime. Vidjela sam i maleno srceko kako titra. Sad htjela me je dr poslati za Petrovu, jer ju zabrinjava moj papa nalaz, koji je po njoj nedefiniran, i nije dobar. Odgodili smo to za 3 tj, kad ce ga ponoviti pa cemo onda vidjeti sto cemo.
AdrianovaMamica, sto ne valja s papom?
Imala sam prije cin 2, skoro cin 3, pa se povuklo nakon poroda, sad stoji ASC-H. I ona veli da je to nedefiniran nalaz.
Evo i mene sa pregleda,sutra sam 25tj.decko nam je 946 g.a curka je 863,s njima sve super,jel se vama desilo da vam se stomak osipao,onako mi crven kao da sam legla u koprive i svrbi uzas,a mazem stalno uljem,dao mi je tekuci puder sa necim pomjesan nek mazem i sutra da odem izvadit krv.
Danas sam napravila Betu HCG s kojom onda sutra idem doktoru, piše HCG 17500:?:
Puno? Malo? OK? znači danas sam 5t+5d od zadnje M...(tj. 25 dpo po mojim LH trakicama)
Nina 83 meni je stalno koza ko da imam neki osip i isto jako svrbi kolkogod se namazala...
LadyB beta divna :-)
i mi danas bili na pregledu, 35+4 saznala sam da nosim curicu, teška 2990 g. mislim da će biti velika do poroda, uloživa za vrh prsta,cerviks smekšan, dr. kaže da je sve u redu, ako ima tko da zna šta znači uloživa za vrh prsta neka se javi :-)
sretno ostalima
Cure, ja ne znam sto je meni danas.. Od popodne mi nije dobro. Ne znam ni kako da vam opisem. Kao blaga vrtoglavica, neki cudan feeling u glavi, kao da bih se mogla srusiti. Jeste imale takvih teskoca?
mozda tlak? jesi mjerila?
I mi bili danas na pregledu. Na anomaly scanu u ginekosu. Sve je super, bebac raste kako spada, posteljica se podigla, a hematom na njoj se cak malo smanjio. Sad je oko 3 cm.
Meni je od niskog tlaka tako nekada, kao lagana vrtoglavica. Mozda je to. Ili zeljezo...
I ja sam uloziva za vrh prsta. Mislim da sam cak negdje citala temu o razlic ulozivosti i otvorenosti. Dakle, ulozivost je kada dr u sam vrh cerviksa moze "uloziti" vrsak, prst, ili vec koliko.., ali to ne mora nista znaciti u smislu skracivanja cerviksa (npr, moj je sjajne duzine, bez obzira na ulozivost, a to je vazno) ili pak otvaranja, koje se dogada, kako sama rijec kaze na ulazu u maternicu. Dakle ako su uloziva, a ostalo je ok (cerviks je ok duzine i ne otvaras se, to moze biti sasvim ok nalaz, osobito kod drugorotkinja ili u kasnijim mjesecima trudnoce).