ali AZ može biti na nekim normalnijim temperaturama od pfizera ako se ne varam
Printable View
ali AZ može biti na nekim normalnijim temperaturama od pfizera ako se ne varam
Da, ali svejedno kad se otvori pakiranje vjerojatno se treba potrošiti u nekom roku.
Da, kažu da je 8-10 doza u jednoj bočici
https://www.halmed.hr/upl/lijekovi/PIL/PIL.pdf
"Od trenutka otvaranja bočice (prvog uvođenja igle) do primjene cjepiva bočica se smije čuvati najviše48 sati u hladnjaku (2°C – 8°C)"
A dobro, to i nije kratko vrijeme. Stići će pozvati ostale :mrgreen:
doista ne znam, ali nešto mi zvoni da je kod pfizera ta temperatura bitan faktor
odnosno jednom kad se odledi, mora se potrošiti
mislim da se AZ ne smrzava, pa se onda ne moraju nužno potrošiti sve doze u kratkom vremenskom roku
ali ponavljam, ne znam ništa o tome, nadam se da će se javiti netko s više info
(Ako si LOM, stigneš pozvati sljedeću osobu s liste za AZ, ako se ne pojave oni koji su trebali doći u nekom terminu.)
Ova situacija s bacanjem desila se s cjepivom protiv svinjske gripe, moja LOM je cijepila mene i još jednog pacijenta, ostalo je morala baciti prvo zato što je već bilo otvoreno, a drugo, zato što se nitko više od njenih pacijenata nije želio cijepiti.
Ajd bar ovo drugo neće biti isto kad je korona u pitanju.
evo danka uletila, hvala!
48 sati je fakat dovoljno da se puno važnih ljudi nađe u pravom trenutku na pravom mjestu gdje ima viška cjepiva
Ja se isto sjećam situacije sa cjepivom za svinjsku gripu, koje je isto bilo pakirano po 10 doza. Kod mog dr je sestra rekla doktoru pa kao što ćemo, morat ćemo baciti ako otvorimo jer sam ja bila jedini kandidat, a dr je odgovorio u smislu: pa ionako ćemo baciti :mrgreen:
ja jedino ne mogu shvatiti, zasto svi ti "ostali" misle da imamo IQ 36?
Cijepljen si, snasao si se, al bar suti. suti i poklopi se i budi manji od makovog zrna.
jer znamo da kod nas nema moralne odgovornosti na pozicijama. meni je jasno da niko od njih nece dati ostavku, jer su jako bitni u nasem drustvu.
al ako ikako mogu bilo bi mi drago da shvate da ipak i mi koji smo tu ostali, imamo bar malo mozga. iako smo davno vec za isti dobili i cijenik :voodoo:
Pa većina ih i šuti LOL
Ovaj HGK se provalio, pa je pukla bruka
A mozak... tja. Da ne spominjem moral, etiku, karmu (ko vjeruje, jelte), kršćanske vrijednosti (isto) i takoto
ja sam jednom imala priliku vidjeti narudžbenicu u kojoj je stajalo da se naručuje 1257 kg brašna u pakiranju od 5 kg
pa nekako mislim da je to ista matematika kojom se računa koliko ljudi se može cijepiti jednim pakiranjem pfizera
Alemka Markotic je danas na presici jasno dala do znanja da se ne osjeca odgovornom niti za sudjelovanje u okupljanju pred katedralom, a niti za cijepljenje vlastite majke u ustanovi u kojoj je ona ravnateljica. Kad su je novinari prozvali i pitali sto s njihovim starcima- optuzila ih je da su oni od nje trazili usluge i cijepili se preko reda. Onda nije htjela reci tko, a novinari su poceli demantirati. Nakon toga je jedna novinarka pitala za slucaj nekog onkoloskog pacijenta koji ne moze doci do cjepiva pa je Kaic rekao neka dodje k njemu u pon pa ce ga on cijepiti? Sumanuto. Mozda i ti Mima mozes doci u ponedjeljak i lijepo zamoliti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Apsolutno je ok. Ali nije ok da se mogu cijepiti jedino ako novinar pita Kaica- pa ga ovaj naruci u ponedjeljak kod sebe?!
Kaiću ne pakirati....
Šalim se, ne poznajem ga osobno, ne branim ga, ne mislim da mu se "pakira"
Jednostavno mi ne djeluje nepošteno, pri čemu... a ne mogu sad tu baš sve raspisivati. Ne znam ništa o opisanoj situaciji, ne radim u zdravstvu itd.
i opet dobijes 3 kg viska, snasao si se :aparatic:
o tome ko sta osjeca, i sto je Kaic reagirao kao Bandic godinama znam sto bih rekla, al ne bih se banala.
Ako imas problem ulovi ga negjde javno, gdje je snimljen, i kad vam kaze dodjite sutra do mene pa cemo to odmah srediti. Bandic sistem rjesavanja problema.
edit. Kaic mi je drag. ali ako nastavi davati ovakve izjave mozda mi nece vise biti drag.
Sad kad je rekao da se dode ( bas) kod njega na cijepljenje...mogao bi nastati red :mrgreen:
Nekim to ne bi bio problem, blizu rade :aparatic:
Da, do blizine posla je 8-)
Nikome ja nista ne pakiram- prenosim sto se dogodilo na presici. Kaicev
nacin rijesavanja problema samo svjedoci koliko je cijeli sustav cijepljenja nepravedan i koliko je propusan za raznorazne privilegirane.
Pa ne moze se cjepivo dijeliti osobno od Kaica- na presici?
Mozda su to ova njegova tri ekstra na koje samo epidemiolozi imaju pravo:)?
Rekla sam da ce redovi nastati...pogotovo jer ce ekipa misliti da on osobno rukuje iglom .:tele::tele::tele::tele:
Pa ima i manje poznatih epidemiologa... kud svi u Kaica?! Ili, otpratite nekog na cijepljenje... kazem vam da je ova moja neki dan dobila cijepivo na tu foru (iako je preko 65), i to kod doktorice koja uopce nije njena. Mislim, zena uopce nije znala da ce je cijepit, na prepad dobila.
Jadranka ovaj forum voli Kaica, jako jako :zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen::z aljubljen:
A jel se iskoristi onih pol doze iz jedne kutijice ,pa kombinira s drugom?
Pa ako je ista sarža zašto ne bi? U kutijicu je možda 5,6, ili 7 doza,ako navuče 6 možda je još pola ostalo kaj bi se bacilo
nisam medicinski radnik, ali nikad ne cijedim kemikalije do kraja, jer to pri dnu mi se mijesa sa zrakom, sto je cesto nepozeljno radi oksidacije.
i samo mi mogu narpaviti glupost. Tako da u kivetama/bocicama/epruvetama uvijek na dnu mi ostane nesto kemikalije bez obzira sto im je cijena cesto tolika da mi se zavrti u glavi.