Ne znam na koju reklamu misliš. Ali svejedno, najvjerojatnije nisam jedan od tih, koji god to bili.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
Printable View
Ne znam na koju reklamu misliš. Ali svejedno, najvjerojatnije nisam jedan od tih, koji god to bili.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
A ja mislim da se i mujica i realist osjećaju uskraćenima jer nisu u stanju lapiti laku lovu:
http://www.spontaneouscreation.org/SC/$75,000VaccineOffer.htm
Natječaj je otvoren samo za američke liječnike, a znamo da zbog interkontinentalnih razlika aditivi ne djeluju jednako na Amerikance kao na nas kršne balkanske brđane. Naša dječica s lakoćom podnesu i 5 puta veće doze i ništa. Šta autizam, ovdje toga nema.
He, he, Davore, izgleda da us američki doktori puno bolje plaćeni nego hrvatski, kad se nitko nije javio na tako primamljiv oglas.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Nego, ne mogu ti reči koliko sam sretan što se realist ovdje javlja, tako da je tvoja pažnja sada podijeljena na nas dvojicu, pa ne poklanjaš svu svoju pažnju i energiju vezanu uz diskutiranje o cijepljenju mojoj malenkosti.
i meni je drago što je realist tu...vako je "zabava" puno poučnija, zrelija, argumentirana...Citiraj:
He, he, Davore, izgleda da us američki doktori puno bolje plaćeni nego hrvatski, kad se nitko nije javio na tako primamljiv oglas.
Nego, ne mogu ti reči koliko sam sretan što se realist ovdje javlja, tako da je tvoja pažnja sada podijeljena na nas dvojicu, pa ne poklanjaš svu svoju pažnju i energiju vezanu uz diskutiranje o cijepljenju mojoj malenkosti.
da se ne bi tko uvrijedio...pod "zabava" mislim na diskusiju koja se odvija...iako ponekad liči na sve osim na diskusiju...
:mrgreen: :mrgreen: :D
Daj bar budi originalan, nemoj linkati Marilu-ine straniceCitiraj:
Davor prvotno napisa
Suzaks, to o napretku civilizacije je jedna poprilično filozofska tema o kojoj svi mogu svašta razglabati, isticati negativnosti, ali pri tome nikome ne pada na pamet odreći se onih pozitivnih strana koje idu s njim. Zamisli život bez struje...
Dobro si napisala "...nekad su stari 50-godišnjaci..." jer su nekad ljudi od 50 godina bili starci, a pogledaj ih danas - u naponu snage.
Opće je poznata stvar da lijekovi i pojedine trave imaju istu aktivnu tvar s tom razlikom da se zna kolika je količina te tvari u dozi lijeka, ali ne i u litri ili kili travnatog pripravka i to ti sve govori.
Luna, nisam ja tu zastupnik farmaceuta i lik koji će objašnjavati njihove postupke. Ali kad već pitaš, možda su im troškovi proizvodnje bili preveliki sa spomenutim spojem
Rađe budimo realni nego originalni. Novost na gore spomenutoj stranici u odnosu na prijašnje ponude je da će se iznos love podizati dok netko ne pristane potamaniti taj otrov.
Po pitanju troškova za cjepiva sa živom, pogled ti je sasvim originalan, jer proizvodnja bilo kakvog pripravka bez konzervansa je skuplja - bila to hrana ili lijekovi. Radi se o marginalnoj razlici u cijeni, ali u velikoj razlici u rizicima. Čim je poricanje štetnosti prestalo biti učinkovito pojavila su se cjepiva bez konzervansa i s tržišta istiskuju stara toksična. Jednostavan zakon tržišta. Živa u cjepivima je samo, jedino i isključivo konzervans i nema nikakvog povoljnog učinka. Pretpostavljam da za svoju djecu kupuješ hranu bez konzervansa i da takav postupak ne treba posebno opravdavati. Zašto za našu djecu HZJZ i dalje šiba cjepiva s konzervansima? Pa... vjerojatno treba potrošiti nečije zalihe.
Ako cijelu paradu promatraš kroz perspektivu dobrobiti, ne bi te trebalo smetati razmatranje korištenja netoksičnih varijanti cjepiva. Postoje.
Bez obzira na Davorovu neoriginalnost, bi li ti popio te neštetne sastojke? Ne vjerujem da ti tih 75 000 ne bi dobro došlo, svakome dođe. Ili čekaš da ponuda dosegne 100 000? 8) :lol:Citiraj:
realist prvotno napisa
Gle, do sad sam primjetio da si maštovit, ali nakon ovog izvatka vidim i da si zločest. Sam znaš da to nije lijepa osobina i ti definitivno nisi osoba s kojom bih pustio svoje dijete da se igra kauboja i indijanaca.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Samo ukratko, nigdje nisam rekao, a ni pomislio, da me smeta razmatranje korištenja netoksičnih varijanti cjepiva.
A na ono izrečeno kao :lol: :lol: :lol: od gospođe Lune samo ću uzvratiti kontrom: pojedi ti ekvivalent hrane koju pojede tvoje dijete. Za sebe sam izračunao da bih trebao pojesti 9 kila što krutoga, što tekućeg pa ne mogu reći da stavim u sebe i pola toga. Dakle, je l' treba išta više reći o ozbiljnosti i inteligenciji ponude s te famozne stranice. A ne bi vam škodilo ni da se informirate malo o imunološkom sustavu čovjeka i odgovoru organizma na antigene.
Da, bolničko liječenje nuspojava se plaća iz zdravstvenog osiguranja isto kao i liječenje necijepljene djece koja su se razboljela upravo od bolesti protiv koje nisu bila cijepljena. Tu se ne pravi diskriminacija.
Thimerosal - autizam??? Hoćeš reći da je dokazano? Pretpostavljam da taj dokaz ide otprilike ovako: neka djeca su razvila autizam nakon cijepljenja cjepivom koje je sadržalo u sebi opasni živin spoj i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.
Ako se baš igraš s dugoročnim posljedicama, pročitaj negdje koliki je bio očekivani životni vijek prije, neću ići tako daleko, 100 godina, a koliki je sada. Ili bi bio još veći da nije cijepljenja?[/quote]
Nisi shvatio sto sam prije napisala. Djeca koja su imala posljedice nakon cjepljenja su dobila od vlade ostetu (to je ovdje u SAD, ne znam za druge zemlje), ne od osiguranja. Jer zdravstveno osiguranje je vecinom privatno u SAD, a samo socijalni slucajevi imaju drzavno zdravstveno.
Sto se tice Autizma i cjepljenja, ima dosta doktora, znanstvenika koji su sigurni u to.
Na dugorocne posljedice mislim, beba se cijepi u prvoj godini, a u osmoj godini joj nadju tumor velicine velike ping pong loptice. Sad se ti smiji na ovo, ali mojoj prijateljici nije ovo bilo nimalo smijesno. Sreca imala je veze na Stanfordu i hitno je operirali, te se sada oporavlja. Da bi mi poslije pricala koliko samo djece ima te danas tumore. Sad, zahvaljujuci danasnjoj tehnologiji i razvitku medicine kod raznih operacija (u tome smo stvarno uznapredovali!)te jakim drogama koje nas odrzavaju na zivotima, definitivno priznajem da je danas zivotni vijek duzi u prosijeku.
Ali ne zato sto se prije nismo cijepili. Zivotni uvijeti su nam bili puno gori, higijena, prehrana, ratovi, itd
Danas ipak najduze zive oni ljudi koji se nisu niti cijepili,niti imaju regularnog doktora, a i udaljeni su sto dalje od civilizacije. Imas one cetri vrste ljudi koji dozivljavaju preko 100 godina. Pa citaj kako oni zive...
Nešto bih primijetila /bez zlobe/, nekako mi oko zapelo za ovo.Citiraj:
marilu prvotno napisa
Ako žive što dalje od civilizacije, ne žive li i van doticaja sa zarazama, virusima i tome sličnim pa im cijepljenje i nije potrebno?
Marilu, stvarno si pretjerala. Nakon ovakvih natpisa sve će te manje ljudi shvaćati ozbiljno.Citiraj:
marilu prvotno napisa
Od sveg srca želim tom djetetu ozdravljenje i dug i sretan život i da ne primi nikad više niti jedno cjepivo ni lijek (drogu kako bi ti rekla). I tko bi rekao da na Odjelu bolnice za liječenje dječjih neoplazmi leže bolesna djeca? A ako misliš da je 7 godina raspon koji se može uvrstiti u dugoročne posljedice varaš se. Tu se misli na generacije.
Moram primjetiti da tvoja Vlada nije normalna kad plaća tuđe greške, a pri tom ih dalje potiče. Naš, i tvoj možda budući, Ivo to ne bi dopustio.Citiraj:
marilu prvotno napisa
Citiraj:
marilu prvotno napisa
Imaš dosta znanstvenika koji vjeruju da postoje izvanzemaljci, ali ja još nisam popričao s nekim od njih (vanzemaljaca naravno).
Slobodno onda primijeti da živimo na jednoj plavoj lopti s bijelim polarnim kapama i da dijelimo sudbinu svojeg klimatskog pojasa. Ako još malo zatopli, doći će nam malarija, a ovi genijalci još uvijek nisu izmislili nikakvo cjepivo za nju. Liječenje je uglavnom s kininom, a od njega nakon par mjeseci otkaže mozak.Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Fakat nemam što dodati
Tu ispada da su trave nešto loše, a Galen tek neki napušeni lik s gomilom trave u naprtnjačiCitiraj:
realist prvotno napisa
Da bi potom ispalo da je zločesto zalagati se za zdravi život.Citiraj:
realist prvotno napisa
Hmm... daj se već jednom odluči, zbunjuješ nas. Mujica se barem dobro zabavlja ;)
Pa nisam bas sigurna u to, jer jedan komarac moze donijeti svasta, a cjepivo tipa tetanus se bas i daje za one koji idu dosta u prirodu.Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Zivjeti dalje od civilizacije sam mislila na nacin zivljenja, ono fast food, preradjena hrana, dosta plastike, stresa, doktori za sve i svasta, i pilule za sve...itd...
Sto se tice vanzemaljaca, ne znam tko bi to htio s nama razgovarati??Citiraj:
realist prvotno napisa
Realist napisa:
Gle...puno smo se već informirali...pa zato i imamo stav...evo - ovo je dio studije koja je meni promjenila cjelokupno razmišljanje - šta su to antigeni, ali šta imuno sustav ORGANIZMA - ne možeš nešto odjeljivati i promatrati samo za sebe...Citiraj:
A ne bi vam škodilo ni da se informirate malo o imunološkom sustavu čovjeka i odgovoru organizma na antigene.
Taj stav zapadne medicine u kojem se prtlja po posljedicama, ali se nikako ne prčka po uzrocima ( jer bi se trebalo pogledati čovjeka kao spoj fizičko-emotivno-mentalnog-uzročnog) meni je odavno prežvakan...pa i u tom smislu je moj stav o cijepljenju
Citiraj:
"Vaccines isolate antibody function, and allow it to substitute for the entire immune response. Scientific evidence questioning the role of antibodies in disease protection can be found in research performed by Dr. Alec Burton, published in a study by the British Medical Council in May 1950. The study investigates the relationship between the incidence of diphtheria and the presence of antibodies. Since diphtheria was epidemic at, or just prior to, the time of the study, the researchers had a large number of cases to investigate. The purpose of the research was to determine the existence or nonexistence of antibodies in people who developed diphtheria and in those who did not. It looked at patients and people who were in close proximity to patients, such as physicians, nurses in hospitals, family, and friends. The conclusion was that there was no relation whatsoever between antibody count and incidence of disease. The researchers found people who were highly resistant with extremely low antibody counts, and people who developed the disease who had high antibody counts. Dr. Burton also discovered that children born with a-gamma globulinemia (an inability to produce antibodies) develop and recover from measles and other infectious or contagious disease almost as spontaneously as other children."
Drago mi je da si prokužio Mujicu, on je sigurno presretan zbog tvojih riječi.Citiraj:
Davor prvotno napisa
A što se tiče citata i komentara na njih odao si još jednu svoju osobinu - manipulaciju istinom. Dakle za sad si maštovit, zločest i manipulator.
Ahh, manipulacija istinom.... :)
Suzaks,
Možeš li, moli te, napisti odakle ti ovaj tekst koji si citirala u zadnjem postu?
Realist, tu si već dva tjedna, a još nisi skužio da je Davor i ciničan.Citiraj:
realist prvotno napisa
I neinformiran... ali dobro, to nije karakterna osobina......
Ali i slatki je (bar malo), zar ne?
:trept-trept okicama:
Primi moje najdublje isprike zbog zaboravljenih navodnika.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ja sam ipak forumaš balavacCitiraj:
mujica prvotno napisa
Da, sladak je...jakoCitiraj:
mujica prvotno napisa
Mujica napisa:
Baš ti hvala na pitanju - išla sam malo prčkat o tom dr. Alec Burton- ima svoje stranice - baš je guba lik - tak si ja zamišljam medicinu Novog doba...Citiraj:
Suzaks,
Možeš li, moli te, napisti odakle ti ovaj tekst koji si citirala u zadnjem postu?
Citiraj:
Hygiene studies and attempts to understand the intimate relation that exists between the organism and its environment. We cannot separate the organism from the environment that supports it. The living organism is self constructing, self defending and self repairing providing that the materials and conditions supplied are usable and innocuous. There are definite limitations regarding the capacity of each individual organism and if these are exceeded, impairment is inevitable. Excesses or deficiencies of the basic needs of life invariably detract from the health of the organism. Disease represents a defensive, remedial, reparative and adaptive process in relation to materials and conditions unfavourable to the survival of the organism. It is a mechanism of the organism's survival but it is not something to be destroyed, conquered, overcome, suppressed or cured.
Jucer sam cula info od jednog pedijatra da ce se do kraja ove godine povuci oralni polio iz kalendara. Mujica, jel istina?
koliko ja znam, neće se povući, nego bi se od slijedeće godine trebalo preči s oralnog (živog) polija u potpunosti na inaktivirani polio.
Pa, upravo to i rekoh, oralnog vise nece biti u kalendaru cijepljenja djece. Bit ce dakle IPV, 5u1, 6u1 i ta cuda teknike i teknologije.
je, stvarno. Tak si rekla. Promaklo mi je u tvom pitanju da piše "oralni".
pardonček.....
U USA su vec davno presli sa zivog na inaktivni, sto lijepo pokazuje gdje trose svoje "otpatke"!!Citiraj:
mujica prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...890&highlight=
Dajte mi recite nešto pametno, pliz.
ima neka pedijatrica koja prakticira homeopatiju...metka?! ja homeop... ne korstim... obzirom da ne znam baš o tomeCitiraj:
momtobe prvotno napisa
Znam za M. Regan, tnx, samo bih ja voljela da netko kaže "mi smo to probali..."
aha?? možda "puhovi obožavaju smokve"...kontaktiraj je na pp... no ona isto ne cijepi..pa ne znam hm?!Citiraj:
momtobe prvotno napisa
najvjerojatnije.Citiraj:
marta prvotno napisa
nažalost.
:(
Ne postoji homeopatsko cijepljenje.Citiraj:
zmaj prvotno napisa
Doduše postoje remedije koje se daju prije i nakon imunizacije da bi se ublažile posljedice/nuspojave.Postoji i homeopatska alternative cijepljenju,ali to je nešto sasvim drugo.
Možete malo više pročitati u knjizi "Cijepljenje-priručnik za brižne roditelje"Aviva Jill Romm-izdavač Planetopija
Kontaktirajte neke klasične homeopate pa ih pitajte što misle o tome.
tnx sirius.
Postoji način ublažavanja nuspojava ali ne i prevencija, po dr. Regan. Bum se još raspitala.
koliko je meni poznato-postoji, ali ne znam koliko je to uobičajeno.Citiraj:
Ne postoji homeopatsko cijepljenje.
može se dati preventivno ako vlada epidemija.
Google search homeopathic vaccines i naci cete puno toga. Recimo prva sto sam ja nasla je http://www.cure-guide.com/Vaccine_Gu..._vaccines.html
Ali ovo bi bio sasvim drugi topic, zar ne?