Uf, danas sam nakuhavala za skrinju:
- Juhica od purecih vratova s puno povrca
- Varivo od mahuna i kelja (bez zaprske)
- Zapeceni makaroni
- Lasagna s mljevenom teletinom i tikvicama
- Pecene paprike
- Tjesto za vocne pite (apple crumble i sl.)
Printable View
Uf, danas sam nakuhavala za skrinju:
- Juhica od purecih vratova s puno povrca
- Varivo od mahuna i kelja (bez zaprske)
- Zapeceni makaroni
- Lasagna s mljevenom teletinom i tikvicama
- Pecene paprike
- Tjesto za vocne pite (apple crumble i sl.)
:naklon: svaka čast.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Koliko god da volim kuhati - mislim da bi mi ovo bilo previše :mrgreen:
danas će biti musaka od balančana
svekriva jučer donijela puno povrća pa moram sad napraviti plan i program :mrgreen:
nesto slicno - samo malo jednostavnije - sam jucer pravila. balancane i pome se prerezu popola, malo se nozem zareze "resetku" da se bolje udruzi sa slijedecim sastojcima: češnjak, peršin, maslinovo ulje, krušne mrvice, sol. ja sam to skroz od oka odmjerila, važno je da je dovoljno slano da se cijelo jelo začini, i da je maslinovog ulja toliko da se fino to izmješa. onda se tom mješavinom temeljito pokrije ova zarezana ploha na balancani i pomi. peče se oko pol sata, pa je onda fino malo posut parmezanom i zapeć još desetak minuta.Citiraj:
štrigica prvotno napisa
ovo jelo mi je totalni hit ljeta, balancane su za najist se a pome su za pretjeran gušt! nevjerojatno koliko su slatke kad ih se ovako ispece! :mljac:
Mi danas imamo paradajz juhu i janjetinu-pečem je s puno maslinovog ulja,krumpirima,tikvicama,češnjakom u kori i ružmarinom.
Za desert nam je ostala američka pita od jučer(svakom komadić,potamanili smo ju :mrgreen: )
sad kad gledan recepte koje stavljam - vidim da malo di piše sol :roll: ali to je posljedica ovoga: ja svako jelo malo, malo posolim jer mm ne voli sol (kokice i frigani kumpir isto ne soli)... na kraju svako soli sebi kako voli...
ali sol mi ide u sve pa čak i u kolače...
Teletina s dinstanim mahunama, zelena salata
kory, tim filom koji si napisala možeš i gljive punit i onda ih uvalit u tavu na malo masl. ulja...
Kako zamrzavate pečene paprike, u kojoj fazi?
Ja jučer homemade pizzu sa slanim srdelama, danas njoke u anek-umaku od piletine, paprike, tikvica i mrkve s abc sirom uz dodatak svježeg bosiljka. Čaša vina. Voćna salata.
za zamrzavanje ih ispečeš, očistiš, oguliš od korice, malo ih pouljiš i posložiš ravno jednu do druge u vrećicu...
( trik- zamrzneš kesicu s paprikama na tepsiji ili pladnju jer onda ostanu ravno posložene i ne prave nered u zamrzivaču nego možeš naslagati 13 katova ;) )... ako imaš vrimena odmrzavaju se prirodno, a ako ne odmrzneš ih na pari i začiniš kako ti drago...
pa kud baš 13... jel može 14, za praznovjerne? :mrgreen:
puretinu sa tikvicama i mrkvom u woku i basmati rižu
:lol:Citiraj:
Maja prvotno napisa
Punjene paprike.
U subotu smo bili kod frendova u viksi na kotlovini, u nedjelju kod drugih frendova na rođendanu, danas se mališa sam pozvao frendovima na ručak na grah :mrgreen: , a sutra budem stvarno kuhala - pileći file na naglo, dinstana riža s graškom, šopska salata.
zadnji su trzaji mahuna iz vrta pa je danas menestrica
:D
Lasagne ili grasak s mrkvicama sa sniclama od mljevenog mesa.
Pohane pilece bocke, zelena salata, krumpir salata, cikla s hrenom i cesnjakom
Pileca juhica, pecena piletina s krumpirima i cikla salata, za desert je brzinski mramorni kolac
Bolognese i bruschette sa mini rajčicama i parmezanom :)
Nistancije, danas suprug i ja slavimo 3. godisnjicu braka i nas troje idemo u Samobor na veceru :heart:
Pužiće sa saftom od pilećih bataka, paprike i svježeg paradajza, salata paradajz s lukom i fetom.
evo i mene
danas poham pile,restani krumpir,salata paradajz,krastavci,paprika
desert ili večera puno knedla sa šljivama i višnjama...njam,njam...
Ja ću danas malo ukrasti Lindin super recept za musaku sa povrćem i preurediti tako da ću danas praviti:
Piletina, tikvice i patlidžan, mladi sir, paradajiz. Sve izrezati na tanke ploške, posebno meso, redati jedno na drugo, s tim da ću prvo malo propržiti tikvice i patlidžan, jer je ukusnije masno :mrgreen: , sir ću isto negdje ugurati između i na kraju zaliti vrhnjem i jajetom.
E da, redat ću to u zemljanu posudu i gurnuti u rernu i nadati se da će ispasti super, jer ovo je iz moje glave...
punjene paprike i pire
puru i jogurt... nemam inspiracije zadnjih dana :(
vidiš, mene je inspirirala tvoja janjetina s bižima, pa sam, u nedostatku janjetine, napravila sinoć teletinu s ledo bižima. :*Citiraj:
štrigica prvotno napisa
cvijeta :love:
Maxime, kad sam procitala morala sam odgovoriti, i ja i moj suprug smo jucer slavili 3 godisnjicu braka i isto smo isli na veceru, ali u "Ivicu i Maricu" u tkalci, mislim da je relativno novi restoran skuplji je, ali je klopa bila super.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
MM i ja danas slavimo 6 godina :D :D :D
Ručak je doma, a večera u restoranu :mrgreen:
msko23 pa sretna vam godisnjica braka :* Znam za Ivicu i Maricu, otvoreno prije neke dvije godina ... Zivimo u centru grada pa nam je gust otici na zrak! Zavrsili smo na rostilju u Aninom dolu i super nam je bilo. Malecka se igrala s djecom od vlasnika, ima i hrpa igracaka i zanimacija po dvoristu dok smo muz i ja uzivali. Nakon rucka kava i kolaci 'u prolazu' i sretni i debeli se vratili kuci :D
Danasnji meni: ljuta juha s piletinom i gljivama, dim sun s filom od racica i korijanderom (za 'tunkanje' soja umak) i za desert sushi od banana sa sesamom i umakom od meda (slavimo i dalje :-)
X naš današnji ručakCitiraj:
alkemicar prvotno napisa
Obozavam filane paprike ali ih nikad nisam pripremila.
Moze recept?!
Ovako.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Meso kojim punim pripremam:
Uzmem pola kg mljevene junetine i 100 gr. sojinih ljuskica (prethodno ih namoćim u slanu vodu).
Dodam - sol, papar, vegetu, jedan manji luk narezan na kockice,
jaje, malu šalicu riže i time punim paprike i/ili radim kuglice koje uvaljam u brašno.
Umak:
Na maslinovom ulju popržim malo brašna, prije zaljevanja sosom od rajčice bacim žlicu šećera da se rastopi i zamiriši i onda zalijem rajčicom i dodam isto toliko vode.
Posolim i pošečerim (ne volim da je jako kiselo) koliko treba.
Kad zakuha ubacim meso i paprike i kuham od prilike nekih 30-ak minuta.
Važno: Sos je domaći (mamin:mrgreen:), caka sa šečerom prije zaljevanja je bakina, bude :mljac: okus i obavezno prvo zaliti rajčicom pa onda dodati vodu.
Hvala Kahna :*
Danas radim njoke u umaku od pršuta i parmezana :)
tjestenina u umaku od gambera sa vrhnjem
danas sam bila krepana od umora
MM i ja smo napravili tost sendvič i popili jogurt
nemam pojma što večeras
e danas imamo špagete bolonjez :D
danas muž roštilja... :D ja samo spremam povrće (a i to ću u foliju da se puno ne mučim :mrgreen: )