Mislim da nisu makaroni nego oni tanki, tanki špageti, a sad, koji od ovih nemam pojma...
A u vezi quinoe, može onda ovo: falši rižoto od sipe?
Printable View
Mislim da nisu makaroni nego oni tanki, tanki špageti, a sad, koji od ovih nemam pojma...
A u vezi quinoe, može onda ovo: falši rižoto od sipe?
mislim da može :klap:Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
ja se spremam to s mrkačićima napravit. ima kod nas u ribarnici već očišćenih i smrznutih.
inače, ja ću danas zgriješiti :(, nemam quinoe pa sam ubacila smeđu rižu u sarmu, ali se nadam da dvije šake na 700 g mesa neće napraviti veliki nered u mršavljenju :naklon:
neka me netko prosvijetli 8)
je li ok za ručak puretina i uz to malo tvrdog ovčijeg sira (umjesto kruha) i ajvar?
ili sir i meso ne miješati :?
smiješ navodno, samo ne pretjeruj :mrgreen:
sir i meso idu bez problema. jer su oboje proteini--nemaju glikemijski indeks. dobar tek. ja vas pratim iz prikrajka, jos nemam dovoljno samokontrole da pocnem. nadam se da ce se to uskoro promijeniti. u nadi je spas.
super da to ide skupa. nakon takve kombinacije, ili barem malo sira nakon ručka, nemam problema do večere
potpisujem! :*Citiraj:
mikka prvotno napisa
ja krenula super, za vikend sve pokvarila :oops:
imam par pitanja jer danas krećem ozbiljno, ipak je ponedjeljak :mrgreen:
koliki je GI kiselom kupusu?
je li ok za doručak voće, ručak povrće i meso, večera sir, vrhnje, jogurt
ok ti je meni
evo me natrag
još mi danas stiže orbitrek :D
Bravo!!!Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ja moram da kažem da sam fulala na svim područjima i vježbe i jela... kila vratila skoro koliko sam i izgubila... jedem kao da mi je zadnji obrok u mom životu...
eee, drage moje, jucer je bio veliki dan. stala sam na vagu i skuzila da pokazuje vise od 82 kile, znaci apsolutni tezinski rekord svih vremena. tada sam shvatila da je vrag odnija prisu i evo mene na cica montiju (kad me vec md nece :mrgreen: ).
dorucak--standard: neki int. kruh i dona pekmez od sljiva bez secera, plus bianka s mlijekom 0,9 i pola zlicice fruktoze. htjela sam jesti rucak oko 3-4 ali se sve zakompliciralo pa sam jela tek oko pola 6, a do onda sam superdisciplinirano maznula samo malo jabuke, 2 badema i par suhih brusnica. (usput skuzila kak su bademi ustvari slatki, mmm.)
uvela sam i novi rezim--kad f. obavlja higijenu prije spavanja (wc, ruke, zubi) onda i ja operem zube i nakon toga ne jedem, znaci nema emotivnog prezderavrosa u 11 navecer, nakon sto se k. probudila 8504957388464 puta otkad je zaspala.
i the last, but not the least, sutra kupujem sobni bicikl koji pod mus moram voziti svaku vecer kad klinci zaspu po barem pola sata, jer idem na skijanje 7.2. a sve me frka stati na skije nakon 4 godine pauze i to jos sa 20 kila vise. imam strah od lomova, jbt, treba tu tezinu kontrolirati.
tako da sam od danas ovdje, vracam se montica tebi, i dok ne skinem bar 10 kila ne odlazim.
haug.
Evo, drage moje, i ja vam se pridružujem...od jučer.
Ustvari, MM je isto skužio da je vrag odnio šalu pa sad hoće skinut nešto kila, a ja sam se iz solidarnosti pridružila njemu. Uostalom, i meni je vrijeme da se počnem malo zdravije hranit.
Mi smo Montignac početnici pa ću vjerojatno imat puno pitanja, iako sam se potrudila dobro se informirat. Eto, MM skida kile, a ja sam mu kao osobni guru :mrgreen:
Dakle, suho voće može za međuobrok, jel da? Jel svo suho voće dolazi u ozir ili ne?
sve osim grozdica, njima je GI 60.
ne znam kolki je GI suhom ananasu, zna li tko?
moja sinoćnja brza večera:
-1 staklenka zelenih šparoga
-2 kuhana jaja
- jabučni ocat, maslinovo ulje
njaaamiiiii
odoh pojest marmelade i domaćeg kruha
za ručak:
-svinjski šnicl na naglo
-kuhani kelj
za večeru
- nemam pojma :lol:
mislim da ću skoknuti do pijace po cvjetaču
e, to se i ja pitam! i zanima me da li je on ipak uvaljan u šečer ili je baš čist, što nekako sumnjam...bilo bi super da je čist, jer je ful zasitanCitiraj:
mikka prvotno napisa
ovo pali i kod meneCitiraj:
mikka prvotno napisa
naime, lijena sam 2x prati zube :mrgreen:
cure, dajte mi objasnite nešto;
preletila sam pogledom po knjizi i nije mi jasna podjela fazi u Montignaca.
dal sve idete prvo mjesec dana kroz prvu fazu ili miješate prvu i drugu?
i još nešto, po čemu je karakteristična prva faza?
po hrani ispod 50 GI?
hvala! :heart:
prva faza je skidanje kila
druga faza je način zdravog života, neobavezna
ok, dakle u prvoj fazi jedemo hranu ispod 50 GI?
da
meso/bjelančevine kombiniramo sa prilogom ispod GI 35
onaj tko ne mora mrsaviti moze odmah ici na drugu fazu i drzati se nekih nacela jer je tako zdravije jesti-zivjeti.
onaj tko mora smrsaviti (mi s ovog topika :mrgreen: ) moramo ici na prvu da skinemo kile. prva faza ne traje mjesec dana, nego u principu koliko ti treba da skines kile. i onda zeljenu tezinu odrzavas drugom fazom.
da, prva faza je karakteristicna po tome sto u potpunosti izbjegavas namirnice s visokim GI, a u drugoj ih mozes jesti u odredenim kombinacijama tj. redosljedu.
jucer sam jela japrak--sarme u rastiki, bez rize. zalila jogurtom. mmmm. super mi je bio trenutak kad sam stala na onu istu vagu koja je pokazivala 83 neki dan i skuzila da sad pokazuje 79. uh. bas me prestrasio taj tezinski maksimum, ali dobro je da me napokon natjerao na pokret. danas stize sobni bicikl, jeeee.
za veceru nista jer nisam stigla, obecala sam malom da perem s njim zube svaki dan pa nisam uspjela jesti prije toga. nije mi zao. sad sam jela nemontijevski dorucak, ali do rucka ne jedem nista (to je bio najtezi moment), eventualno gricnem malo jabuke ili koji badem. ili popijem kavu bez secera, i dosta vode.
ma nadam se da ide, dosta mi je ovih kila. vec sad se bolje osjecam, imam vise energije preko dana i puno sam motiviranija i nemam griznju savjesti cak i kad pojedem nes slatko.
ja sam sinoć bila na dječjem rođendanu
nakon 7 kiselih krastavaca, 2 šnite pršuta i 3 šnite sira .... poklekla sam i navalila na kolač-e :oops:
al nema veze, jutros me evo natrag
kupila sam suhih brusnica i oraha pa mi to na poslu služi za grickanje kad je panika
moj doručak - naranča natašte, kava bez šaćera i malo mlijeka
ručak - špinat... šta uz njega???
večera - špinat i jogurt? :?
može ovako?
i ja vas stalno pratim.
i stalno nesto koketiram s montijem - nadam se skinuti jos koju kilu do ljeta, al mi se ne zuri (ili citaj: lijena sam i neprincipijelna za prvu fazu), pa sam uglavnom najvise u 2. fazi.
al uvijek je dobro procitati savjete i recepte, cisto da se covjek malo podsjeti.
uz spinat.. jaja na oko, meso peceno/kuhano, integralna tjestenina ili riza, slanutak... ima kombinacija.
ako jedes tijesto bolje ga je jesti za rucak, a meso/jaja za veceru.
kako jedes spinat?
hvala ti do neba!Citiraj:
mikka prvotno napisa
špinat odavno spremam tako da ga očistim, operem i kad se malo prosuši u lonac stavim maslinovo ulje. kad se lagano ugrije staviš špinat. malo posoliš i ubrzo uvene. pusti svoju tekućinu.
divota jer ne bacaš onu vodu u kojoj se kuhao.
kad bih uz to skuhala integralnu rižu i uvalila u to... mislim da bi to bila super kombinacija 8)
Andora to ti je 30% doručka, gdje je ostatak?
jako je bitno unositi dovoljno prave hrane , jer ako ti želudac krulji, mozak zaključi da je suša i počne zaključavati masne naslage da potraju duže (bitno za preživljavanje u teškim uvjetima)
ako u svoj želudac utrpaš 5 obroka dnevno, mozak se opusti i smatra da si u izobilju i troši masne naslage ka da sutra ne postoji :mrgreen:
špinat volim sa sirom
iili sa int. kruhom
imam tri pločice one Wase.
trebala bih kupit jogurt.
trebam u kupovinu i krenut ozbiljno na ovo. sreća pa moji imaju zelenja sa sela, a uz jaja, meso i integralnu rižu+leću, slanutak... ne bi trebalo bit problema.
brine me šta Monti kaže da ove naše mermelade o šljiva bez šećera ipak imaju šećera al u smanjenim omjerima.
kupit od Schneekopa?
po okusu, Dona marmelada nema ni kapi šečera :lol: kisela je ko kupus :lol:
ja kupujem Podravkine đemove sa fruktozom, naj-naj mi je onaj od brusnice
e odlična kombinacija: leća+kelj
leća+kelj - odlična ideja!
koje količine možemo utovarit u sebe? 8)
nego, kako ostvarit ona 3 sata pauze od ručka do večere ako završim sa ručkom oko 15,30, a večera ne smije bit poslije 18h?
Kako kelj i leća? Recept?
U Montijevoj knjizi piše ovako:Citiraj:
mikka prvotno napisa
"Možda ćete vrlo brzo izgubiti suvišne kilograme pa možete pasti u iskušenje da prekinete plan brzog mršavljenja. Ne popuštajte tom iskušenju! Upamtite, cilj tog plana njije samo brzo mršavljenje nego i normalizacija rada gušterače kako biste održali željenu težinu. Ma kakav bio vaš cilj, morate ostati na planu brzog mršavljenja najmanje mjesec dana (poželjnije je tri mjeseca) kako biste stabilizirali metaboličke i probavne funkcije tijela.
mikka, čestitam na odluci!
ja sam počela malo kombinirati hranu, tj. izbjegavati bijelo ...
e sad, da li je ok jesti tjesteninu integralnu (misura) i rižu općenito? mogu je kombinirazti sa povrćem- sve to npr. zapeći u rolu? smijem preliti sa vrhnjem ili ne?
i da li je dopušteno općenito sladiti sa fruktozom?
inače, odustala sam od kupnje integralnog kruha jer ovo kaj se može kupiti a da je i jestivo u mojoj blizini ne postoji... kak vi to rješavate?
ima dobrog kruha u mercatoru...ponekad ga i sama pečem..više kao peciva jer su brže gotova, dobro je staviti i malo sojinog brašna da bude mekšiCitiraj:
amica prvotno napisa
pardonček, ne sojinog nego heljdinog brašna
pečem kruh
smiješ tjesteninu i povrće, ja izbjegavam vrhnje, prelijem jogurtom, nije to to, ali eto...
hvala!
sad vas još molim da otprilike napišete omjer brašna koje koristite i postupak...ja probala ali mi nije baš bio jestiv... bolje rečeno bljutav i tvrd.... :roll:
i meni su zapravo bolja peciva(kupovna) ali se isto jako razlikuju u sastavu.
i ja imam pitanje u vezi brašna, Tena ima brašno za tamni kruh, koje je tip 1600, nije zrnato kao integralno, a opet po tipu bi trebalo biti integralno. kruh mi ispadne ukusniji
da li ga je netko koristio?
inače, uvijek obavezno stavim lanene sjemenke u kruh (ima mljevenih u DM-u) jer su bogate i omegom između ostalog, a okusom su bezukusne tak da ih se može stavljati u bilo što...
i još jedno pitanje :)
kako vam se čini kao doručak integralni griz sa fruktozom, cimetom i nemasnim mlijekom?
a mene zanima koliko žitarica mogu pojest za marednu i mogu li 2 jogurta umjesto jednog? :oops: