Anemični kruhovi dođu sebi nakon 10 do 20 minuta na "održavanju topline".
Printable View
Anemični kruhovi dođu sebi nakon 10 do 20 minuta na "održavanju topline".
da imam tri stupnja za boju korice i to samo mijenja boju sa satrane, a ne i odozgo.
Probala sam više puta peć kruh srednje veličine i ne bude niti malo tamnija krica. Pečena je, samo što me boja malo smeta :/
tome možeš doskočiti tako da kruh, sa cijelom posudom, staviš u pećnicu na najjače na 2-minCitiraj:
ivanag prvotno napisa
Pečem kruhove od maximalno 400 grama brašna i do sada mi ni jedan nije ostao anemičan ,a pečem na srednje i jako i ostavljam uvijek barem 10 minuta.
Ali jučer sam pekla brzi na french program mali kruh i on se dobro zapekao
E da..i može li vrsta šećera imati veze.imala sam zgrudvanog tamnog i nisam imala u što potrošiti...pa sam njega u zadnje vrijeme koristila.
probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije
probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije
tvoja lova, tvoja stvar :/
ali mislim da stvarno nema potrebe biti toliko razočaran
da, gornja korica je drugačije debljine i svjetlija je od ostalih strana, ali to je tako u pekaču koji nema i gore grijač
ima još puno stvari koje u pekaču možeš raditi
da ne spominjem da se može i samo zamijesiti i dizati u njem, a peći u pećnici
i meni stvarno nije jasno kako je baš toliko jako svjetlija da ti smeta
:? pa nije sirova
e ovako: obožavam svoj pekac a kruh mi je mmmmmljac ali...
kukuruzni mi nikako da uspije uvjek je nekako mljackast odnosno u sredini mokar a mm me uvjerava da je prijesan :/
a i ulegne se
u cemu griješim?
previše vode
a ulegne se zbog previše kvasca, možda
jel' se prvo fino digne, a onda upadne dok se peče?
jel ti pečeš kruh radi izložbe ili radi zdravije hrane..a ujedno i dosta jeftinije... ???Citiraj:
ivanag prvotno napisa
ako je izložba a onsa sorry :mrgreen:
hm previše vode - moguce probat cu smanjit
a germe stavljam skroz malo (svježu) i da podigne se onako lijepo i dok se pece upadne :roll:
nije kruh za izložbu nego mi takove stvari idu na "jetrene probe" ali izgleda nije stvar u pekaču nego u mojoj nevještini, i kratkim živcima
probavam danas popodne po vašim savjetima ostaviti još desetak minuta pa da vidim što će biti
:x
pozdrav
svježa ti je uzrok, ona je malo "preživa" i preraste dok se kruh ispečeCitiraj:
djuli prvotno napisa
probaj suhu instant
nije nevještina, ako radiš po receptima koji su došli uz pekačCitiraj:
ivanag prvotno napisa
bit će da je do živaca i jetrica :mrgreen:
ajde ti triput polako udahni i broji do deset :* :love:
a ja odoh sliknut gornju koricu svog raženog, upravo je izašao iz pekača
pa usporedi
imamo isti pekač
ako je i to nedovoljno dobro, onda kaj da ti velim...
pita mm koliko ga cijeniš :mrgreen:
http://picasaweb.google.hr/Imga73/Kr...00507324349730
evo ga
malo je čak i spljosnut, mislim da je kvasac krenuo nizbrdo
kupila sam ono veliko pakiranje i držim ga u hermetički zatvorenoj posudi, ali svejedno - vidim da nije onaj stari
a obicni kruh mi je super s svježom ono pravo narasteCitiraj:
Imga prvotno napisa
možda se svježa i kukuruzno brašno ne vole
kako se zove taj program za održavanje topline ili to samo treba ostavit u pekaču, molim za brzi odogovr jer mi je kruh pri kraju
samo ostavi u pekacu i dobit ce boju
uspjela sam hvala svima na strupljenju i savjetima thnx :D
:lol: :lol: dakle, ništa od prodaje :lol:
Super! :DCitiraj:
ivanag prvotno napisa
Super!
Trik za lakše vađenje propelera je ostaviti posudu izvan stroja da se hladi zajedno s kruhom jedno 10 minuta prije vađenja kruha iz posude. Time se korica odozdol malo uznoji i propeler ide lakše van, a kruh se vrlo brzo i osuši jer je još vruć ;)
Smanji malo kvasac, očito se bio previše digao pa je krenuo dolje. Inače super, sasvim uzoran kruh.Citiraj:
Imga prvotno napisa
Roger Wilco.Citiraj:
Davor prvotno napisa
U osnovnom receptu piše 1 1/2 žličica kvasca, ja sam u zadnjih par tjedana smanjila na 1 i odlično je! Fantastično se digne i ništa se ne ulegne.
Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.
stavila manje vode i manje germe i eno ga pece se ali je opet upao :/
nadm se da nece biti ljepljiv
djuli, ja cekam tvoj uspjesan recept, pa da ga primjenim :lol:
Kupila sam kilu kukuruznog brasna i oprezno ga dozirala u kruh, nikad vise od 10-15 % od ukupne kolicine brasna i nikad mi nije dobro ispao. Jednako kao i tebi - digne se i ulekne.
Pa jos i bude gnjecav iznutra.
Odustala sam od njega.
mislm da imamo isti recept i savrsen osjecaj za napravit kukuruzni kruh :lol:
evo moj i opet onako fino meckav a ja nikako da odustanem :roll:
moj imaCitiraj:
anchi pp prvotno napisa
Upravo sam nasla recept za palacinke od kukuruznog brasna. Potrosit cu ga i necu misliti vise na kukuruzni kruh.Citiraj:
djuli prvotno napisa
Ako se zazelim - kupit cu ga 8)
ako su dobre proslijedi mi ga pa da se i ja spasim :)
vrijeme je da pocnem jesti opet fini kruh
ljuta sam ko pas...
Teta u Mercatora na info pultu dala mi je info da imaju glutensko brašno , no naravno da ga nemaju...ona je krivo razumjela šta meni treba, shvatila je da mi treba bezglutensko...
Bez veze...
Sve mi se čini da ću morati tražiti veze po pekarama... :evil:
Upozorio sam te...
Mi sm se baš lijepo navukli na instant seitan, kad ono...
Osim danas. Katastrofa! :lol:Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Grbavo i popucalo! Kao da nije bilo dovoljno vode, a stavila jednako kao i inace.
Da li jos netko pece na tom programu? Kakva su iskustva?
Citiraj:
Davor prvotno napisa
A jesi...ali ja sam bik :lol:
Ovako. zvala sam Advent d.o.o. koji je zastupnik i kaže da ga neće biti cca 2 mjeseca ...razlog:-zadnja naručena tura nije stigla iz Češke a naručuju svaka 4 mjeseca .
Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Pekla i bilo mi super...jučer sam pekla na turbo brzom programu mliječni bijeli kruh iz knjižice, pekao se sve skupa 1:20 i ispao savršen i danas je sasvim mekan i vlažan.Doduše ide unutra 3 žličice kvasa ali eto..
Evo nakon višednevnih pokušaja i neuspjeha , kad mi je već došlo da zašvijučem pekač kroz prozor :evil: i još ni sama ne znam što, znači, iz iskustva vam savjetujem:
PROMJENITE BRAŠNO JER NE VALJA
ma daaaaj...zbilja :lol: :lol:
e pa ništa me u životu nije ispreskakalo ko taj pekač. Kupima ja pekač (XXL) i vrećicu brašna (5kg) i sretna kući, kad onda nastaše muke. Nikako, nikako i nikako speć kruh. Kad sam potrošila sve to brašno i odlučila baciti pekač kroz prozor nešto mi nije dalo mira nego ja u dućan po novo brašno i spečem kruh ko iz snova :D
koje si brasno upotrebljavala? Meni do sad super sa bilo kojim!Citiraj:
ivanag prvotno napisa