pročitala "sumrak" s. meyer!
knjiga mi je ooooodliiična!!!
Printable View
pročitala "sumrak" s. meyer!
knjiga mi je ooooodliiična!!!
Dajte koji savjet za poklon učiteljici od 1-4 razreda, može neka nova knjiga vezana uz struku, može koji krimić, čini mi se da to voli ili neka sada ultra popularna ali da je dobra ( ne Nives Celzijus-namam ništa protiv nje i knjige, da se razumijemo)
Netko je pitao za knjigu od Zlatka Suca tj. D. Ujević Razgovori, košta 150, kn u Profilu, ako je ne nađem kod njih u knjižari, naručit ću je preko interneta ovdje
http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=24199
ovo je njihov top 10, jeste li što čitali od ovoga i što po vama vrijedi od ovih knjiga pročitati?Citiraj:
1Gola istina
Nives Celzijus 2Koliba
William P. Young 3Imprimatur
Rita Monaldi, Francesco Sorti 4Secretum
Rita Monaldi, Francesco Sorti 5Ispričat ću ti priču
Jorge Bucay 6Hotel Grand
Renato Baretić 7U lovu na Harryja Winstona
Lauren Weisberger 8Djevojke iz Riyada
Rajaa Alsanea 9Tiha kuća
Orhan Pamuk 10Bajke Barda Beedlea
J. K. Rowling
puno hvala na odgovorima
Evo, Maja je to lijepo slikovito objasnila :) Ne znam prikladnu hrvatsku riječ... kvaruša?Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Progutala sam ovo jučer, baš je odlična. Idem odmah u potragu za drugom.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
kvaruša :lol:
ma svaki ti s topica o idealnima dao..
pročitala Tim Winton "Jahači"
Na stilu bi mogao i poraditi, ali inače intrigantno
Ne znam jesi li već odustala, ali meni ovo isto nije baš leglo, no drugi dio mi je bolji.Citiraj:
Maja prvotno napisa
ajde, onda probat ću
u međuvremenu krenula s Pennacom, diktator i suuuper je
kako je witty!
K. Devlin: Matematički gen - zanimljivo, a mislim da bi matematičarima bilo još zanimljivije ;)
Ugrešić: Baba Jaga - kako napredujem, sve mi je bolja i bolja, inače nisam Ugrešićkin fan, ali priznajem joj da ima jednu nevjerojatno otkačenu žicu.
ja sam odvalila - vrlo lako i pitko - Na kraju duge, a sad puzevim korakom od par str. dnevno grizem
BILL BRYSON- kratka povijest gotovo svega.
nakon tolikog chick lita mozak mi je atrofirao, a i treba mi koji dan da prozvacem sve te cinjenice - starim...
a jucer u knjiznici ugledala knjigu i sjetila se Balarose, posudila je odmah - naslov - Opake kućanice uživaju u slatkišima :lol: ako i bude totalno sranje naslov mi je bas nekako dobro legao :mrgreen:
How to get things really flat. A man's guide to ironing, dusting and other household arts. Andrew Martin
Donjela frendica MM iz londona. Beskrajno duhovito, onak british oštroumno. MM kaže da sam ja jedina žena koja ne pegla, a čita o peglanju. Mislim da je samo ljut što sam mu otela poklon :mrgreen:
taj B. Bryson (Kratka povijest gotovo svega) mi je bila super knjiga!
pročitala sam ju davno, i već par godina ju gledam na interliberu ne bih li si ju priuštila i svake godine iz nekog nepoznatog razloga odustanem :/
ali knjiga je za svaku preporuku (ukoliko vas zanima svašta, a da je to na jednom mjestu).
O.T. ja sve radim kao prava kućanica, a to si nisam mogla ni u snu zamisliti, osim peglanja, to fakat mrzim iz dna duše i jako loše radim, pa si MM rađe pegla sam- eto tako da znaš da nisi jedina koja ne pegla- i koja bi rađe čitala o tome nego to i radila :lol:Citiraj:
pikula prvotno napisa
Daniel Wallace- Krupna riba
Tim Burton je snimio film po tome pa reko mora bit dobra knjiga. Svidjela mi se.
A film me sve strah gledat..iako inace volim Burtona.
Sve redom progutano tijekom blagdana
(blaženo spajanje radno/neradnih dana :mrgreen: )
Johnatan Topper "KAKO UTJEŠITI UDOVCA"
(moj favorit, ponešto opora i cinična ali topla priča o procesu oporavka od gubitka voljene osobe-nemojte propustiti)
Kate Kerigan "RECEPTI ZA SAVRŠEN BRAK"
(uz par zaista interesantnih irskih recepata dvije generacije žena odgovaraju na pitanje: može li se ljubav doista naučiti?)
Deanna Kizis "IZGUBLJENI U PREUREĐENJU"
(skoro pa chick-lit roman, osvježavajuće i opuštajuće)
Odlična knjiga - Lederman: Božja čestica
Preporučam od srca - prikazuje tok otkrića u prirodnim znanostima - kako jedno vodi drugome; pisano divno, tečno, jednostavnim jezikom, duhovito!
Kad dođete do kraja, počet ćete opet ispočetka. :)
Citiraj:
Nobel Laureate and physicist Lederman is funny, clever, entertaining, and highly accessible as he charts the course of experimental physics from 430 B.C. to the planned opening of the Superconducting Supercollider (SSC), of which he is one of the principal architects. This book might be seen, in fact, as a sort of advertisement for the SSC, answering as it does the question, What is the SSC for ? Even allowing for Lederman's open bias toward big physics, his book is a delight to read and absorb, far more accessible than most books about contemporary physics, because it is rooted in the experimental; the "God particle" of the title is the missing link of experimental physics, just as this book is the missing link between a complex world and the general reader. By contrast, Amit Goswami (physics, Univ. of Oregon) is interested in the metaphysical, or perhaps the meta-metaphysical. Drawing heavily on New Age and Eastern philosophical concepts, he attempts to demonstrate that the world as we know it is but a construct of human consciousness; mind, not matter, is the stuff of which we are made. Where Lederman explains for the delight of knowing, Goswami explains only to support his thesis, making for a much more abstract and strange book. All but the converted will find this heavy sledding. The books are thus not interchangeable: Lederman will appeal to those interested in learning about science and the physical world, Goswami to those seeking a hip confirmation of their own sense of self-enlightenment.
Ledermana bih željela kupiti MM-u za rođendan. Zna li netko gdje je mogu pronaći u ZG? Ili je jedina mogućnost web-shop?
Novu godinu počela sam s On Beauty od Zadie Smith.
Jako dobra knjiga. Preporučam.
Uho,grlo,nož od Vedrane Rudan.
A sad ću morat zanemarit ono što volim i čitat lektire. :(
Ana Karenjina, Zločin i kazna....šmrc...
Što fali ruskom realizmu? To su mi bile najbolje lektire u životu!Citiraj:
leeloo17 prvotno napisa
Prošli tjedan pročitala sam "Martinove strune" Sanje Lovrenčić, doslovno u jednom danu. Jako lijepa knjiga koju sigurno nećete naći na top-listama najprodavanijih (ja sam je jedva našla u knjižari, zaturenu u drugom redu knjiga na polici), iako je po meni 10× vrednija od popularnih hitova.
Zahvaljujem (cini mi se) Zdenki na preporuci za Kradljivicu knjiga, fenomenalna je. Autor je fantastican pripovjedač.
Zato mi Margret de Moor (Prvo plavo, pa sivo,... tako nesto) nikako nije legla. Premalo pripovijedanja, previse nabrajanja. A mozda mi nije legla zato sto sam ju pocela citati odmah nakon Kradljivice pa sam bila po dojmom? :/ Ne znam, uglavnom, nisam ju zgotovila, a ne znam ni hocu li.
ne boj se. film je sjajan.Citiraj:
retha prvotno napisa
ja sam još u potrazi za dobrim sf-om...
Zena vremenskog putnika? Em sf, em ljubic, em shit htjela sam napisati nesto o kraju, al sam se sjetila Maje...Citiraj:
anamar prvotno napisa
Koliba William P. Young
rekla bih, drugačije i zanimljivo
ako neko ima preporuku na temu "teorija zavijere" molim preporuke.
MM se navukao
Žena vremenskog putnika :mljac: , koja poslastica je to bila
baš ću potražit u knjižnici.
tu sam knjigu kupila na dar jednoj prijateljici. nije mi ju nikad hvalila.
Imam ti ja, ako hoces sutra na caj/kavu/rakiju.
MI smo kupili direktno od Izvora pouzećem, došlo za par dana (al nismo u ZG).Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Ima u Profil Megastoreu inače.
kakao?Citiraj:
marta prvotno napisa
svakako!
Cujemo se. :)Citiraj:
anamar prvotno napisa
Jesi čitala Anubisova vrata (Tim Powers)?Citiraj:
anamar prvotno napisa
nisam.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
dopisujem na popis.
Perzepolis, fenomenalan strip o odrastanju djevojke u Iranu, napravljen je i odličan dugometražni po tome.Totalno nova dimenzija za mene.
čula sam za to. a di si nabavila?Citiraj:
pikula prvotno napisa
Dobila za Božić od šogorice. Nemam pojma, na žalost.
vec znam sto cu dobiti za rodjkas :D
kazu da je super knjiga-
ian mcEwan
'na plazi'
Pročitala Veliku obmanu od Dana Browna. Interesantno i napeto.
Prijateljica mi je preporučila Tajnu doline piramida pa sada to čitam.
vidiš, dobro si me sjetila "na plaži". to sam htjela pročitati, ali sam zaboravila na nju.
počela sam sinoć čitati "ženski mozak" i za sad mi je prilično zanimljiva knjiga.
Pročitah Ammanitia Ja se ne bojim. Morala sam vidit u čemu je stvar i nisam ostala razočarana :)
Trenutno čitam Treća tajna Steve Berrya. Solidan početak...
A imam u planu Hobita, kojeg sam davno počela čitati, ali nisam bila u tom filmu onda... Sad jesam :mrgreen:
ja sam počela Blato i nisam to mogla čitat, shvatila zašto taj val zovu- Ljudožderska mladež, satima nisam mogla zaspat
strašno
kakva je Ja se nebojim
Isto strašna, iako jako dobra. Možda da uzmeš malu pauzu od Ammanitija?Citiraj:
lalah prvotno napisa