I kod nas je cika u punom pogonu i dan i noć.....samo da počne spavati bez dvoznamenkastog broja budjenja i dam joj do škole, ako treba. Ponudila sam joj deal cak, ali pravi se da ne kuzi....:D
Printable View
I kod nas je cika u punom pogonu i dan i noć.....samo da počne spavati bez dvoznamenkastog broja budjenja i dam joj do škole, ako treba. Ponudila sam joj deal cak, ali pravi se da ne kuzi....:D
dojila ga 18 mjeseci..... prestali smo... ja sam podsvjesno željela prestati zbog trudnoće, a ni on nije tražio dojiti.....
inače, jede SVE... doslovno SVE..... sad mu je 21 mjesec, nikada nije probao slatkiš (sem crne čokolade sa preko 70% kakaa), ne jede ništa sa konzervansima, nezdravim začinima (čak i zdrave ponekad), jede ono što stariji ne bi mogli ni pomisliti, prosto ga svi žale zbog jelovnika, no on je zadovoljan.... :) da postignem ovo drugo (prihvatanje dohrane) mi je trebalo gotovo onoliko napora koliko da postignem dojenje..... priči nije kraj, idemo dalje :)
moja nada je da druga beba neće biti onoliko zafrkana kao prva, jer ako bude.... ništa od dojenja :-/
mene više nema među vama. 25 mj je bilo dovoljno :)
Moj malac i ja se odjavljujemo...doduše prekinuli smo kada je njemu bilo 19 mjeseci, dakle ne dojim ga već cca 4 mjeseca. On bi još htio, ali ja više nisam mogla zbog kronične iscrpljenosti i neispavanosti. Bilo mi je teško odlučiti prekinuti, ali mislim da je u tom trenutku moje zdravlje dugoročno bilo bitnije. Mislila sam da će odvikavanje ići teško, ali jednostavno sam mu najprije ukinula dnevne podoje preusmjeravanjem pažnje na neku drugu njemu dragu aktivnost. Podoj prije spavanja sam riješila tako da sam mu rekla da cici mora odmoriti i spavati, on je rekao cici pava , gurnuo ruku i tako je zaspivao još dobrih 2 mjeseca. Čim sam ga počela tako uspavljivati, prekinuo odmah i noćne podoje, budio se još koji dan tijeko noći, stavila ga na krevet, on bi stavio ruku u majicu i tako zaspao. A kroz tjedan dana je počeo spavati cijelu noć bez buđenja. Drago mi je što smo tako dugo dojili i drago mi je da sam toliko izdržala, mislim da je i on bio spreman prekinuti samo nije znao kako jer je to prošlo bez stresa za njega. Ali ono što me iznenadilo da 1,5 mjesec nakon prekida dojenja on uopće nije znao čemu cice služe jednom ih je dok sam oblačila majicu i ponudila sam mu da vidim da li bi još htio dojiti, no uopće nije pokazao ni najmanju želju za dojenjem. Eto tako je završilo naše zajedničko druženje od 10 minute nakon poroda do njegovog 19 mjeseca života. Od prve minute dojenje je bilo savršeno i nismo imali problema. Kao negativnu stranu svega smatram jedino kroničnu neispavanost tijekom noći, a i depresiju koja me oprala nakon prekida. Sada sam tek svjesna da je to bilo zbog toga. Jednostavno, ta veza majke i dojenog djeteta je nešto neopisivo.
mi smo evo prestale s 22 mj. mislila sam da cemo duze,ali poslusala sam intuiciju i sve se odigralo totalno bez stresa (za nju-ja sam cmizdrila par dana :cry: ) vec drugi dan me za ciku pitala-jednom. bilo je predivno dok je trajalo i mislim da ce me zauvijek hvatati sjeta pri pomisli na taj divan osjecaj i sve sto uz njega ide <3
nama je danas zadnji dan prve godine dojenja...i s ponosom korčamo u drugu :) :sp:
Ja još uvijek dojim, malac će sad 17 mj.
Kad radim, dojim nakon posla i po noći, što bi reko' Lionel Richie "all night long", a kad sam doma na bolovanju (a to je često :cry:) onda doji i po par puta u danu.
saf, a sad se javi tamo na vjezbacice :mrgreen:
ja dojim vec 18mj.mislila sam da cu plafon 6mj jer mi je prije sve preko toga izgledalo fuj:-)al eto nastavljamo:-)
malena navrsila godinu dana :heart:
i evo mene treci put ovdje
kako stvari sada stoje, potrajat ce :-)
Evo i nas :-D:preskaceuze:
Evo me i po treći put ovdje, curka će skoro navrsiti 14 mjeseci
i tako meni teče osma godina dojenja:-o
Ja prvi put ovdje ;-) ali u tandemu
Cure imaju 15 mjeseci. Planiram ukinuti nocne podoje vec neko vrijeme a htjela bi nastaviti dojiti preko dana jos neko vrijeme.
Moja ce uskoro imati 19 mjeseci. Ima 10-ak dnevnih i 4-5 noćnih :roll:
Pridružujemo se! Proslavili (nekoliko puta) prvi rođendan! :gumi:
Također još dojimo, iako moram priznati da mi je noćno postalo noćna mora!
Nismo se ovdje prijavili- 22 mjeseca, dojimo do daljnjega bez obzira na svakakve "pametne" savjete.
evo mene i treći put ovdje
sa trećom curkom :-)
Jesam? :lol:
Ja reko kad se svi postrojavaju, da i ja :mrgreen:
Tak ti je to kad tipkas s mobitela i ne vidis prije
da li i izdajalice spadaju u ovu grupu? ako da onda brojimo godinu i mjesec dana!
evo i mi se uskoro pridruzujemo još malo pa godina i nema posustajanja
svako malo ima prijedloga okoline kako prestati al ne slusamo
Mi smo navrsili godinu dana i dojimo :-)
Decko uziva a meni je to dovoljno za nastavak dojenja.
21mj i dojimo :)
18mj i ne odustajemo
16 i idemo dalje.
17mjeseci i nesto sitno.
17 mj
22 mj i mislim da ćemo uskoro odustati jer mi je mjesecima nesnosan svaki dodir cice, a ona umjesto da se smiri samo je još pohlepnija nakon svakog dojenja. Tipa, efektivno popije mlijeka i fino podrigne i onda nakon pola sata je ljuta jer ne može dobiti opet kada i brat.
18mj a doji često i dugo
16mjeseci i ne mislimo jos dugo prestati
Malo preko 12 mj. Nemam pojma dokle ćemo, zasad je prije 2 dnevna spavanja i nocu nekoliko puta.
Mi ćemo bit sad skoro, a noćna dojenja umjesto da se prorijedila sad se povećala, što me nervira. Nije toliko noću dojio ni kad je bio novorođenče, a ne vidim zube na izlasku. :evil:
Sretni vam rodjendani! :))