Imam ja protokol koji mi je poslala jedna cura ali je u PDF formatu pa ga ne mogu spremiti na pp. (ne mogu ga kopirati) Spremi ti meni na pp tvoju adresu mail pa ću ti ga poslati.
Printable View
Imam ja protokol koji mi je poslala jedna cura ali je u PDF formatu pa ga ne mogu spremiti na pp. (ne mogu ga kopirati) Spremi ti meni na pp tvoju adresu mail pa ću ti ga poslati.
RPZALIJA POSLALA SAM TI PP, ALI NE ZNAM DA LI SAM POSLALA KAKO TREBA JER NE VIDIM NIŠTA U SENTBOXU.JAVI MI!
Draga GIZMOS,Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
nemaju svi isti protokol, ni u stimuliranom postupku, ni kod FET-a. Što se tiče (ne)jasnoća, sestra Jasna će ti sve dodatno rajasniti. Nemoj se ustručavati pitati. Je li jasno ili ne, je meni teško ocijeniti budući da mi je Mb bio treći postupak. Meni se uvijek čini dobra metoda kad mi netko nešto objasni odmah ponoviti što mi je rekao da vidim jesam li dobro razumjela.
Cure ~~~~~~~~~~~~~~~~ za mariborski
Tako bi trebalo biti, ali neki dan se vodila rasprava na forumu kako uglavnom daju isti protokol pogotovo kad nemaš puno iskustva iza sebe, pa sam mislila čisto da vidim kako to izgleda...zapravo me najviše buni to što ti unaprijed kažu kad je punkcija a nije mi jasno kako to mogu znati prije ultrazvuka i takve stvari...toliko muke oko skupljanja novaca i svega, da jednostavno ne bi htjela nešto zeznuti zbog vlastita neznanja. Svatko tko je bio barem jednom u stimuliranom ima otprilike ideju kako će to ići a meni je sve jedan veliki upitnik!
Gizmos, svatko dobije isti protokol (kolicinu lijekova ti odredi dr. na 1. UZV.). Ali ti si tu da im ukazes na svoja eventualna odstupanja od standarda, pa ce se oni mozda prilagoditi tebi ako zakljuce da je potrebno... Da, kontracepcija se uzima i zato da se ustimaju ciklusi grupe zena, pa se ide grupno na punkcije, transfere, UZV-e...vidit ces i sama.
Zelim ti uspjeh! (obzirom na tvoje (mlade) godine, vjerujem da ne moze biti drugacije nego bingo)
:love:
Hvala ti fritulica, ali ovih dana sam dosta potištena i obeshrabrena pa bi htjela požurit vrijeme, ali ne ide. Drugi tjedan idem na posljednju inseminaciju pa čemo vidjet što i kako dalje!
GIZMOS, ja ću opet ponoviti da ne dobivaju svi isti protokol. Bila sam u Mb u svibnju ove godine. Vjerujem međutim da većina dobije isti i da s obzirom da ti u potpisu piše da kod tebe nema problema i da si mlada, onda će ti vjerojatno dati najčešći. Ako bude razloga za drugačiji protokol, dogovorit će se dr.-i međusobno i dati ti neki za koji misle da ti odgovara.
Mene su pustili bez kontracepcijskih, odnosno nisu mi rihtali termin kako im paše, već kako priroda kaže tako da sam upala u jednu malu grupicu od 4 cure (ostalo je bilo standardno 20 d.c. decap., 2 d.c. gonal). Vidjela sam da za one koje rihtaju da je veća gužva na punkciji i transferu. Ono što me je iznenadilo je da sam ja u svojoj grupi bila uvjerljivo najstarija (35), dok mi se kod "narihtanih" činilo da su starije cure. Možda je sve kriva procjena i neka me slobodno isprave cure koje su bile u takvoj ekipi.
slažem se s fritulicom da nema nikakvog razloga kod tebe za potištenost. vi ste pravi materijal za dobru bebicu ;)
:*
Da, ja bila u ekipi "narihtanih", tamo sam bila jedna od mladih, sa svoje 32 godine. Dominirala je ekipa od oko 35 - 40.Citiraj:
Vidjela sam da za one koje rihtaju da je veća gužva na punkciji i transferu. Ono što me je iznenadilo je da sam ja u svojoj grupi bila uvjerljivo najstarija (35), dok mi se kod "narihtanih" činilo da su starije cure.
Meni se pak ovako čini - ako se upadne s većinom samoplačniki (ne-Slovenke) onda su to starije, ako se upadne sa Slovenkama odna su to mlađe cure.
Jelena, ti si znači, ako sam dobro shvatila, sa Slovenkama bila?
Dakle, "nenarihtane" su samo slovenke, a "narihtane" smo mi ne-Slovenke? I pokoja iznimka?
Lapsus naravno, Slovenke velikim slovom, da se netko ne uvrijedi. :)Citiraj:
Vali prvotno napisa
Meni je to prava koma sa riktanjem ciklusa, neznam šta da kažem na sve to, ali samo da u MB bude bebač, nadam mu se od srca.
I vama cure svim :heart: to želim.
Rihtanje ciklusa je standard svih pacijentima preopterećenih klinika, a Maribor ih rihta dugo i dugo je uspješan. I meni je prvi put bilo koma popit antibeb, ali mi se na tijelu pokazalo lakši protokol s antibebi (nakon neuspješnog IVF-a odmah ovulirala), nego kratki protokol bez rihtanja - neovuliravanje i po 6 mjeseci.
Meni nariktavanje ciklusa uopce nije bio problem, znala sam da je MB najbolja opcija da dodjemo do trudnoce i dogovorila sam se sama sa sobom da cu napraviti sto god traze od mene (u granicama normalne :mrgreen: ) jer smo puni povjerenja izabrali tim od Prof. Vlaisavljevica.
Na punkciji je bila jedna cura iz Bosne i 3 Slovenke, a na transferu samo Slovenke i ja, budući da smi mi imale više stanica pa smo imale 5. dan ET.
Joj, i ja bi htjela pozuriti vrijeme, i nikako nedje.... :mrgreen:Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
cure sad sam zvala dr. Reša, sestra me je prespojila, naručena sam na konzultacije 24.09.2009. u 11 sati, i rekao mi je da će pogledati nalaze i da ćemo možda biti ak treba drugi mjesec u postupku, kak onda netko čeka 12-13 mjeseci, ne kužim
Problem je što ne postoje odvojeni topici za Maribor, Reša itd. pa se koji put ne razumije tko o čemu - u Mariboru se čeka, kod Reša ne.Citiraj:
luna1 prvotno napisa
Ja pojma nemam kako doći do njega ? Ja sam sve krivo razumila ja sam mislila da je Reš u bolnici u Mariboru da je sve to isto
Ne. Otiđi na prvu stranicu ovog topica, imaš post Maribor i kako se tamo naručiti - tamo se konzultacije sada čekaju oko 4 mjeseca, postupak oko 12-13 mjeseci nakon što zaključe da si kandidat za IVF tj. da je dijagnostika odrađena. Reš je privatnik, radi u Postojni i u Ljubljani, Maribor je državna bolnica koji ima dio za "samoplačnike", u što spadamo mi koji nismo iz Slovenije.Citiraj:
luna1 prvotno napisa
U stvari, barem mislim da je privatnik, to točno ne znam, ali znači radi se o dva skroz drugačija mjesta - jedno je Postojna/Ljubljana (Reš), a drugo je Maribor (Vlaisavljević i njegov tim).
Svaka cast nasim moderatoricama ali mislim da su u ovom slucaju napravile veliku gresku. Da ne bismo reklamirali? Pa kao da ne reklamiramo sada i to uglavnom samo Maribor, a manjina koja je zainteresirana za druge klinike na ovom topicu je izgubljena.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Osim toga upravo nas Zakon sada sam po sebi reklamira privatne klinike van HR.
Zar nije svrha ovog foruma pomoc i olaksavanje snalazenja na MPO putu? Sada smo fokusirani uglavnom na privatne klinike, tj. prakticki drugog izbora ni nemamo. I sto nalazimo na forumu? Kaos, sve privatne klinike u jednoj temi na kojoj se jedino "Mariborcanke" uspijevaju snalaziti.
Ako ovaj PDF i dalje ima primarni cilj: pomaganje forumasima, onda definitivno treba razdvojiti privatne klinike (u posebne topike).
hvala sad mi je jasnije......u Mariboru gdje se svi naručujete da li je tamo jetinije nego kod Reša
Ne, skuplje je.Citiraj:
luna1 prvotno napisa
hvala......
Potpisujem fritulicu. Ovaj topic na niš ne liči. :/
I ja se slažem s tim. :/
I ja se slažem oko razdvajanja privatnika trebalo mi je ispočetka dosta dugo dok sve pohvatam, mislim da bi bilo najbolje tako
u potpunosti se slažem s fritulicom i molim moderatorice da nam razdvoje privatne klinike jer se nikako ne snalazimo u ovom čušpajzu.
Evo i moje male kapi - i ja mislim da je došlo vrijeme da se to pravilo revidira, s obzirom da je MPO situacija u Hrvatskoj bitno promijenjena u odnosu na prošlih 10-tak godina i da će se bitan broj korisnika prešaltati na liječenje vani po "privatnim" klinikama, ako ih možemo tako nazvati - Maribor, Reš, Prag itd - "privatnim" u navodnike jer ne znam točno koja je od njih privatna po vlasništvu, ali iz naše perspektive platiša sve su, u stvari.
bog svim forumašicama :D !
evo ja nisam prečesto prisutna pa nije da baš uspijem pratim sve teme, koje su zaista prepune informacija...svaka čast cure... Htjela sam podijeliti sa vama iskustvo odlaska u Ljubljanu. Znači bili smo na konzultacijama kod dr.Reš prije nekih desetak dana. za konzultacije smo čekali mjesec dana iz razloga što je doktor bio na godišnjem, a da ne bilo bi puno prije, najduže 15-tak dana. Prvi dojam - super! došli i čekali možda pola sata, što nam je obzirom na čekanja u našim bolnicama djelovalo kao 5 min. preporuka je da na konzultacijama imate kopirane sve prijašnje nalaze. doktor pogleda nalaze, napravi ultrazvuk i muškarcu i ženi, te pogleda kvalitetu sjemena, što mi je bilo super jer stavi pod mikroskop i direktno se vidi pokretljivost, gustoća i sve ostalo na ekranu, te paralelno doktor objašnjava - super! otvoren je za sva pitanja, ne djeluje tako grubo kako sam imala priliku čitati i u biti super je. ne smješka se nepotrebno, ne daje lažnu nadu i slične stvari, već kaže kako stoje stvari i što treba dalje. ja osobno to volim, nek on odradi svoj dio posla kako treba i bit će mi najbolji doktor na svijetu, zar ne? i ono što je najbitnije u postupak krećemo kad god odlučimo, pa možemo već i slijedeći mjesec - mrakkkk...jer stvarno nisam u stanju sad čekati godinu ako ne i više. vidjet ćemo kako će proći taj prvi postupak...sigurna sam da će biti uspješan, a obavezno javim svima
pozzzz svima!!!
loks imaš pp
Ja sam bila pocela pisati na jednoj stranici o stranim klinikama, ovdje
http://groups.google.com/group/gradj...ne-mpo-klinike
Ali to treba dobro doraditi, i nadam se da sad svi mogu do stranice (pliz javite mi ako vam se ne otvara stranica)
Meni se ne otvara, piše da stranica ne postoji :(
I meni se ne otvara, ne postoji
ni meni
ni meni se ne otvara
kate 32, gdje si bila prva dva puta, obzirom da si sad za 10.mj. napisala da si kod dr. Reša...možda se i sretnemo ;)
loks, imaš pp
loks SRETNO!
:D