cure molim vas za odgovor do kojeg tt pijete decortin?
Printable View
cure molim vas za odgovor do kojeg tt pijete decortin?
zlatica, dekortin ili prednison po uputi dr L. do 12 tt
Marijakr drago mi je da si se javila.Sretno i brzo bilo sa porodom "nase" curkice,draga mamice!
u vezi prednisona/ decortina.... dr Mardešić propisuje samo jednu kutiju ( 20 tableta )- 40 dana traje. Dakle ima razlike među klinikama..
dr L prepisuje 5 mg dnevno. ima više pakovanja , bitno je mg.
ok hvala vam na odgovorima!
pozdrav cure nije me bilo ali vidim puno lijepih vijesti,ne znam odakle da krenem.
Prag želim ti mirnu trudnoću bez posjeta hitnoj.
marta super od četiri embrija dva će se sigurno uhvatiti i bilo bi lijepo da budu blizanci cura i dečko sretno.
venddy sretno u 8 mj.i da sve prođe ok.
Bubamara koliko bilo teško nemoj nikada odustati,znam da je teško ja sam imala pauzu od 2 god.i mislila sam odustati ali eto sada sam opet u akciji,uspjet će nam svima samo kada dođe naše vrijeme.
Bohinj,dobro došla zar kod vas u sloveniji ne rade postupke donacijom js,znam da za strane državljane ne rade donacije.tako su mi rekli kada sam pitala za nas jer mi trebamo donaciju sjemena,rekli su da ne rade i da rade samo za svoje državljane postupke pvf donacijom.
Marijakr,kako vrijeme prolazi i tebi se približio dan kada češ vidjeti svoju curicu,želim ti sreću i da sve prođe ok.
Sela hvala na informacijama iz pfc.
Ja sam nažalost opet na početku i moram ići u petrovu da mi dr ispuni novi zahtjev,pa nositi na urudžbeni i čekati novo rješenje.
olea77,
kod nas postupke sa doniranim stanicama rade, ali se, nakon ti je postupak odobren, ćeka na stanice po više godina. Pošto smo mi obojica 40+, to ne bi nam bilo neko rješenje. Pa i prestari smo za odobrenje, ne bi ga dobili. U praksi i žene mnogo mladje od mene, koje stoje u redu za doniranu jajnu stanicu, u vreme ćekanja često idu još na koji postupak doniranom stanicom u Prag. U praksi i oni parovi, kojim treba muška stanica, dosta puta idu u Graz u Austriju, jer koliko ja razumem i muških stanica kod nas nema dovoljno pa se čeka i čeka. Tako da me ne čudi, da kod nas neće raditi postupke donacije za strane državljane.
Na ovoj temi su same trudnice.
simicv,nisam ja trudna a ima nas još,ali drago mi je kada čujem da je nekoj uspjelo i veseli me svaki njihov uspjeh:-)
ali te sve cure koliko ja pratim forum su već neko vrijeme prisutne na forumu(da ne kažem dugo)jer mi grubo zvuči.ali netkom uspije od prvi puta mislim marijakr,blizanac ima ih vjerovatno ali se ne mogu sada sjetiti a netko mora proći postupak više puta.
teško je jer vrijeme leti i sve ponekada gubimo nadu ali mislim da ćemo svaka ostvariti svoj cilj prije ili poslije.
bože šta mi je danas sva blještim pozitivom :lol:
Olea sutra si u Zg?
da sutra idem u petrovu i ako budem imala sreće da mi ispune pa bi odnela odmah u hzzo na urudžbeni.
Cure ja sam sa najdužim stažem na forumu.
Vjerovale ili ne, kada sam krenula u MPO uspješnost je u Njemačkoj bila 17%.
Kada bi neka zatrudnjela, gledale smo ju ko svjetsko čudo. Transferirale su se sve zigote.
Porod je bio isključivo uz carski.
Mnoge su odustale nako sloma ili psihičkog ili financijskog.
Oko 2003 lijekovi su poboljšani i uspjeh je bio veći.
Oko 2006.godine bilo je puno više uspjeha ali više se plakalo nego smijalo na forumu.
Ovo sada je veliki uspjeh, i sve imamo vrlo realne šanse za uspjeh.
Drage moje,evo ja došla iz zg i naravno nišam ništa rješila.
Kada sam došla u petrovu nije bilo gužva i mislila sam da ču biti brzo gotova jer sam predhodno sve dogovorila telefonski.
Sestra mi je uzela papire i rekla da sačekam,da bi poslije došla sestra sa kojom sam dogovorila i rekla da dr B nema i da je na godišnjem i neće dolaziti do 9 mj.
Ja joj kažem da nije bitno da mi popuni bilo koji dr (jer sam vidjela dr Šimunića koji se je šetao po hodniku),ali ona mi je rekla da može samo dr B,a pošto nje nema može dr Vrčić kojeg također nema ali dolazi u čet. i da ostavim sve papire da dr Vrčić pogleda pa će me nazvati kada bude ispunio.
Ja se bunim i objašnjavam da nisam iz zg i kako sada kada mi je rekla da dođem u pon.
Pa to stvarno nigdje nema,zar im je teško ispuniti dva lista papira,pa nije prvi puta,ne razumijem šta se tu treba toliko gledati ili je to samo izlika da zavlaće ali čemu?Ne mogu vjerovati da se tako mogu ponašati i da im nitko ne odgovara i ne radi svoj posao.
Žao mi je što nema nekakva udruga koja bi pomogla nama sa vakom birokracijom i službeno i pravno bila zadužena za naše probleme jer ovako nas doktori šutaju kako se sjete i nikom ništa.
Ja ne znam jer se ovo dešava samo meni ili?
i prvi puta sam imala problema ali mislila sam eto ne znaju nisu imali takvih slučaja ali toga ne bi trebalo biti jer primaju oni lijepu plaću za svoj posao i ako već dr neće pisati mogla bi zahtjev popuniti sestra ili tajnica i to za godišnji gluposti uvijek netko mora raditi šta bi bilo kada bi svi išli na godišnji i ništa ne bi radilo.
Toliko sam ljuta i uzrujana da idem popiti tabletu za smirenje.
Olea pa ne mogu vjerovat da ti se to dešava:-o
trebala si dići cijelu bolnicu na noge i tražiti Šimunića:evil:,pa stvarno nisu u redu
a da probaš kontaktirat nekog doktora iz Vinogradske ili na Merkur
ja mislim da više ne bi prešla prag Petrove,žao mi je da ti se to dešava,drži se:love2:
Sa lijenom i sporom administracijom za sada jedino pali da pošalješ muža ili nekog drugog srodnika po mogućnosti malo robusnijeg koji treba glumit da je obolio od teškog oblika PTSP-a. To jedino riješi problem.:evil:
olea, jako mi je žao što to sve prolaziš, i stvarno ne kužim sestre koje ti kažu da dođeš kod B, koja je na godišnjem, pa zna se unaprijed ko je kad na godišnjem. I jesu li provjerile -kad dođeš u četvrtak da će ti to biti potpisano? Da se opet novi doktor ne bi čudom čudio?
Nažalost, slažem se s venddy (i đurđom)-pacijenti koji galame i traže šefa ili ravnatelja jedino nešto postignu, a (uglavnom) zaista imaju razloga za to.
milivoj, šteta što nam nisi bliže pa bi te sve žicale za usluge prepadanja:-), i moj socijalac bio koma, al našla novog koji je ok
Olea preko trnja do zvijezda...Drzim fige da ce te zvat u cetvrtak,jedino sto mislim da dr Vrcic nece bez tebe popuniti
zahtjev.No mozda se i varam..Zivi bili pa vidjeli.
više ništ ne znam.moj muž kada bi došao tamo on bi ih sve lijepo poslao u PM i bojim se da bi mi zabranili ulazak u petrovu.
Ali možda bolje prolaze oni koji imaju takav pristup nego ja ljubazno i fino.
on je isto ljut i kaže da ako u čet.ne budu zvli da dođem po zahtjev da ide on i nosi bombu da ih zaplaši jer bio je u ratu ali nema ptsp.
htio je on i prvi puta ići sa mnom ali on bi na njihovo ponašanje počeo vikati pa sam ja rekla da ne ide jer bi napravio još samo gore pa ne bi ništa dobili,ali nakon ove situacije danas mišlim da nama druge.
Curke,moj zbrckani i bolni prosli ciklus od 36dana ipak nije znak dolazece menopauze;danas sam vadila
bazicne hormone i mislim da su ok,FSH je 6,LH 2,3 ,PRL 196 ,E2 45,8.Ocito je bila neka cista ili upala.
Danas nisam isla na UZV i pregled jer je m stigla neki dan(da sam se prije narucila prije bi dosla)..
Vec sam se prepala da ce mi se zivot zakomplicirati( a zakomplicirat ce se kad tad).Osjecam da mi znoj
ima vec polako miris(oprostite vi koje ste gadljivije),ali FSH to jos ne pokazuje.
Svima pozz
Olea 77 moraš biti jako strpljiva. Ne preporučam ti svađe, posebno ne sa liječnicima koji
ti trebaju napisati uputnicu. Samo mirno.
Inače, nitko ne želi priznati da Hrvatska ima vrlo visok postotak neplodnih parova,
obzirom na broj stanovnika.
Svi negiraju ovaj podatak a posljedice su već vidljive.
Umjesto da se politika ozbiljno pozabavi neplodnošću kao socijalnim problemom
sve se stavlja pod tepih. Pravnici tu ne mogu puno pomoći.
Politika da.
na našu žalost, politiku baš briga za nas.
tek kad iz hedezeja bude bilo neplodnih parova, možda će onda nešto napravtit, ovako po njima mi smo za to sami krivi i nema nam pomoći i šta mi uopće hoćemo od njih.
politika = kurva
Sela dobri su ti nalazi.
Meni u zadnja dva ciklusa menga došla 36-38 dan znam da je zadnja bila duže zdog stimulacije i utrića ali mjesec prije isto je bilo 36 dan.
Meni su hormoni isto ok jedino antitjela povišena ali ne znam zašto su produženi ciklusi ustvari uvijek su mi i bili negdje poslije 30 dana.
cure istina je da je sve u politici ali kada se njih ne tiće ništa ne mjenjaju.
Ne prestaje ništa drugo nego naoružati se strpljenjem i biti uporan.
Sad smo malo offtopic,ali kad vec pricamo o hormonima(vise manje sve curke na ovom pdfu imaju neki srodan problem),meni stitnjaca ok,
jedino bih zeljela prekontrolirati jos testosteron i androstendion.Muci me padanje kose vec dveije tri godine,uz poboljsanje u trudnoci lani,a
jako opadanje je pocelo opet prije mjesec dana-razmisljam o perici,mame mi.Jucer sam bila u Suncu,svaki hormon 150 kn,i ovi bazicni su me dosli
preko 600 kn-mislila sam da su jeftiniji nego u Breyeru,ali nisam se dobro informirala.Ali kad pogledam da sam osnovne hormone zadnji puta vadila prije
2 godine,ajd lakse mi je pri dusi.
Moji ciklusi su do prije 4-5 mjeseci bili 28 dana,ovulacija 11.ili 12dc ili bez nje,a onda su se poceli produzavati na 31dan sa ovulacijom 17.ili 18dc ili bez ovulacije.
Ovaj zadnji c od 36 dana mi je presedan.Sad da me dr pita koliko mi traju ciklusi ne bih znala reci.
Neki dan sam gledala Velo misto gdje su se spominjali praski djaci i studenti i konoba Flek,oci mi zasuzile i glas pukao kad se sjetim Praga ili kad ga netko
spomene..jel kod vas cure tako???Osjecate li istu takvu povezanost i ljubav sa tim gradom i Cesima kao ja????Il sam pukla?
Nisi Sela pukla, i ja sam neki dan okrenula taj program i zaiskrilo mi:-). Meni se čini da je normalno da smo na taj način povezani s Pragom (i češki turisti su mi postali super dragi i kužim sad zašto nose svoju hranu na more:-).
Ja sam imala pred više od godinu dana takav ciklus kako ti-od 40 dana, i da te utješim-nije se više ponovilo (što ne znači da neće uskoro).
Dobro jutro, evo jedna kavica od mene.......
danas sam napravila test i negativan je. 12dc
već dva dana sam nervozna ko pas, osjećam veliki nemir. :evil:
sve više imam osjećaj da ni je ni ovaj put uspjelo.
nisam vas htjela gnjaviti sa žalopoljkama, al ne mogu više izdržati, a nemam se gdje "ispucati". :-(
m arta, žao mi je to pročitati, al nema druge nego pričekat još dva, tri dana pa ponoviti test.
Marta jako mi je zao,probat ces jos koji testic kao sto Mare kaze..:love2:
Samo hrabro!:heart:
ma znam, sad ću svaki dan probati, ionako ih imam na tone
do kraja tjedna il će se pojaviti druga crta ili M
prošli put sam dobila M 28 dc, što bi bilo danas, al inače mi ciklus nije isti, bude tu i 35 dc
m arta, to 28. dan je bilo preko utrića? Uh, mislimo na tebe.........
najviše me boli to što sam dobro, čak super reagirala na stimulaciju i što je sve u vezi postupka stalno bilo idealno i začuđujuće odlično, al eto od toga na kraju ništa.
o novom postupku ne mogu niti razmišljati što zbog financija, što zbog psihičkog stresa.
I MM i meni treba malo mira.
još se malo nadam da je ovo preuranjeno i nepotrebno sekiranje.
je preko utrića, mare.
jučer sam se u ljekarni posvađala sa bezosječajnom balavicom koja tamo radi.
moja gin se zabunila i napisla na recept 3x1 tbl, uglavnom, dotična je bez imalo osječaja htjela da joj vratim tbl dok mi dr ne ispravi recept, a to mogu ići tek danas popodne, a ostala sam bez utrića, tj. imala taman do sinoć. ma užaš, kad se sjetim......
marta,žao mi je,vidjet ćemo još za dva dana,drži se