ANa cestitam na malom cudu!
Printable View
ANa cestitam na malom cudu!
ana i ja čestitam!!!!!!
Suborke, kako stojite s kilama???
4mjeseca i već 5kg u plusu! Doktor kaže da su pola bebe a ovo pola je moje. 8-)
Danas sam bila na pregledu (sad sam 26 tjedana) i dobila sam uputnicu za uzv srca zbog blizanačke trudnoće. Imate kakva iskustva s tim?
kile najviše skaču u zadnjem tromjesečju, ja nisam radila uzv srca ali su mi radili ekg 2 dana prije carskog reza.
33 tt i dobila 12/13 kg samo u trbuhu.
mi smo 28 tt,i na zadnjem pregledu +4 u 4 tjedna,sveukupno 10 i po,zato sam i išla jutros na ogtt,
Sybylle,nisu te slali na ogtt?
Ana cestitam!!!
Jeli ti se endometrioza vratila nakon prve trudnoce?
Sto se tice kila ja sam ih dobila 20. Sa 58 na 78, bez iakavog nakupljanja vode. Ali su me u bolnici svejedno prozvali lolipop. Jer sam stvarno izgledala kao giant lizalica na dvije strkljave noge. Cak sam negdje od 16og do 20og tjedna nabacila 5 kila ali tlak je kao i secer ostao nizak do kraja trudnoce. Sad 2 mjeseca nakon carskog sam na 62-63 kg s tim da doslovno metem hranu kad i koliko stignem od presvlacenja, dojenja, podrigivanja, uspavljivanja...Sve sto dobijete cete izgubiti vrlo brzo. Ja se iskreno nadam da necu ici ispod trenutne tezine.
(ja se u bolnici odmah nakon poroda vratila na prvobitnu težinu, otiško 10 kg, asd sam dobila 5, tako da...zbog dojenja sam više jela, a i sveki predobro kuha:-))
sybylle, i moji su jos uvijek poprijeko (26. tjedan).
A što se kila tiće, +9. Meni se čini kao da samo trbuh raste i to naočigled svakodnevno. Više ne znam kome vjerovati, jedni kažu sve do +20 je ok, neki +15. Mislim da je najbolje ne misliti previše o tome. Ne čini mi se da više jedem, čak dapače, prođe koji dan da mi se čini da jedem manje nego inače.
Pozdrav dupličke! :bye:
Ana čestitam na prekrasnom čudu!!! :-D
evo da vas utješim što se kilaže tiče, ja išla roditi s +23kg, prekosutra su 3mjeseca, ja sam na 0, tj. na početnoj kilaži, a jedem više nego ikad u životu! zbog dojenja sam stalno gladna i žedna! :njam:
sad još da ode onih 3-4kg koje sam dobila u stimulaciji, ali to će ako ne prije kad klinci počnu puzat i trčat :)
Pih.
Ja valjda jednina koja se nakon trudnoće udebljala....
i to žestoko...
TRUDNICE U 2013.g. (termini poroda):yes:
Lela86 - 09.11.2013. ?
Leva - 13.11.2013. ?
Pinar - 26.11.2013.
TRUDNICE U 2014.g. (termini poroda) :yes:
Angel_26 - 08.01. 2014.
leeloo77 - 19.01. 2014
anita 0108 - 10.02.2014.
đurđa76 - 18.02.2014.
sybylle - 02.03.2014.
boss - 03.03.2014.
zlatokosaST - 04.03.2014.
nikolina.m - 10.03.2014.
AndrejaMa - 24.03.2014.
veca
m2a
jojo - 15.06. 2014.
RODILE U 2013.g. :zaljubljen:
amyx - 03.01. cura i dečko
adria13 - 07.01. 2 cure
Tikica78 - 14.01. cura i dečko
elizabeta - 17.01. cura i dečko
dada.star - 21.1. 2 dečka
danci3107 - 28.01. cura i dečko
TamoNeka - 02.02. 2 dečka
BigBlue - 10.03. cura i dečko
finger - 16.05. cura i dečko
mileraj - 28.05. cura i dečko
malena85 - 28.05. 2 dečka
mami81 - 14.06.
mare41 - 28.06. 2 cure
Bab - 12.07. cura i dečko
frenkay - 12.07. cura i dečko
Heli - 20.07. 2 dečka
mery-0065 - 26.07. 2 cure
tanyk - 07.08. 2 cure
Tinich - 09.08. cura i dečko
petramali - 22.08. 2 cure
medonja - 28.08. cura i dečko
legal alien - 27.09. 2 cure
Branka - 17.10. 2 cure
Pilek - 22.10. cura i dečko
*mare* - 08.11. 2 dečka
migulica nisi jedina i ja sam se udebljala mada sam svih 10 kg kaj sam dobila na porodu izgubila a sad sam ohohoooo............
legal alien draga vratila mi se nakon trudnoće 2 puta s time da je jednom op.lpsc-om nakon poroda i jednom prije poroda zadnje je bilo jako zahvačeno puno toga se čistilo tak da je ova trudnoća
največe moguće čudo da se dogodilo :) ako te šta još zanima slobodno pitaj
twin-trudnice da izdržite sto duže
mamicama da uživaju u svojim mrvicama i mrvama :heart:
Pozdrav cure!
PEvo i mene među vama! Ana i ja ti čestitam od srca!
Prijavljujem svoje kile: 29+3 tjedan, i na 15 kg u veeelikom plusu! Nemojte me zbedirat i rec da je to puno. :( U prvoj trudnoći sam dobila 20 kg i sve uspjela skinut tako da se ni sad necu zamarat. ;)
anita,dobrodošla
vidim da su nam skroz slični potpisi!!!!
i ja mislim da to nije puno,pogotovo sa blizancima,ne sekiraj se ako su nalazi u redu,ja sam sad na nekih +12 mislim,u prvoj trudnoći dobila oko 16 i izašla iz bolnice sa istom kilažom kao prije trudnoće i uskočila odmah u svoje omiljene traperice
Evo da se i ja malo javim... pisala sam na ovoj temi 2011. godine:)
moje curice sada imaju 26 mjeseci, a sada čekamo jedno čudo:)
9 mjeseci nakon što su se cure rodile imala sam jednu vanmateričnu trudnoću gdje je došlo do prsnuća jajovoda i jedva su me spasili, nakon toga ove godine u 2. mjesecu blighted ovum, i sada sam ponovo trudna...
nevjerovatno je da prije ivf-a nismo uspjeli doći do bilo kakve trudnoće 6 punih godina, a sada... meni je nepojmljivo!
Čestitam svim trudnicama, a vidim da ima još jedno malo čudo na putu kod ane - čestitam!!! Neka sve prođe školski:)
baš mi je drago radi vas!!! :)
Za tebe će jedna beba nako blizanki biti mačji kašalj! :mrgreen:
Fresia, čestitke na i na tvom malom čudu!!! Baš je lijepo čuti ovakve vijesti...
Fresia draga čestitke i na vašem malom ćudu evo dokazano da se čuda događaju :)
neka nam je do kraja sretno mene mučnine ubijaju doslovno tak da mislim da bu u minus išla 5.12. imamo uzv za malo :heart:
Đurđa76, vidjela sam potpis. Prvi datum skoro identican...
Fresia cestitke!
Trudnice, kako ste? Koliko mirujete? Imate li problem sa stvrdnjavanjem trbuha?
Ja moram priznati da nisam mislila da će mi kretanje tako brzo postati teško-naivno sam vjerovala da ću bar do Božića biti poletna :-) (Sad sam punih 6.mj.) Ispalo je da već i nakon najkraće "šetnje" po dućanu trbušni mišići počnu dosta boljeti, a trbuh se skroz skameni. Dobila sam diazepam i preporuku da čim više ležim.
Mame blizića, kada su vam bebice počele sjediti i samostalno držati glavicu i ramena?
Evo mene na 30+1 i trenutno se osjecam izvrsno. Idem u srijedu na kontrolu pa cu cut sta ce mi rec. Nadam se da me nece jos poslati u bolnicu. Ali kod mene se to promijeni u sekundi. Imala sam par dana bolove (vjerojatno BH kontrakcije) prije dva tjedna pa sam brzinski pripremala torbu jer sam u 2-3 navrata pomislila da cu morati na hitnu i da cu ostati...
Sybylle, i ja moram mirovati, sad zadnja 3 tjedna moram cak i lezati. Nisam se previse pridrzavala lezanja, ali nisam dizala curicu od 12 kg ni cistila ni radila nesto previse po kuci.
Evo, ja u 24 tt.
Preporuka od prošlog tjedna mirovnje, kontrola za 2 tjedna, uz mogućnost serklaže....
Ne znam što da mislim. Osjećala sam se super sve dok mi dr. nije ovo rekao. Sada previše pažnje posvećujem steže lime što i pratim sveki pokret.
Ovaj tjedan idem i na OGTT, malo me frka jer u prošloj trudnoći sam imala gestacijski. U tom slučaju će me vjerojatno hospitalizirati....Blagdani u bolnici... koma uz troje dječice kod kuće... ne smijem ni pomisliti....
zašto OGTT? Jesi puno kg dobila?
Meni je kontrola za par dana i tako me strah... Bojim se serklaže, čitala sam previše toga što joj ne ide u prilog.
Za strah od boravka u bolnici te u potpunosti kužim, nije isto kad nemaš dijete doma i kad ga ostavlješ (u tvom slučaju troje). :-(
AndrejaMa, cestitam na broju djece. ;) To mi je bas slatko. Moja curka ima godinu i 9 mjeseci i sama pomisao da bi mozda mogla i ja u bolnicu mi je grozna... A da moram ostavit troje djece kod kuce, srce bi mi se raspuklo. Nisam te nesto utjesila... Ali treba sve to gledat s vedrije strane. Trudnoca ce nam brzo preletit tako da cemo opet bit svi na broju ( u jos vecem broju)! :)
M2b, u kojem si tjednu? Zasto mislis da ce ti mozda raditi serklazu?
U 18 tjednu... Dr. mi je na zadnjoj kontroli rekao da nosim nisko no u ovim tjednima bi se trebalo podići.
Kroz razgovor je spomenuo seriklažu i to kako se nada da mi neće trebati jer ni on nema baš najbolje mišljenje o tome, rekao je da je njegova preporuka s blizancima mirovanje koliko se god može. :psiholog::mrgreen:
cure moje ja sam imala serklažu u 22-23 tt
i sve je bilo ok mirovanje i ovako ionako je bilo izdržali smo do 36+4 tt a šav je skidan u 35 tt jer je tada i čep ispao bila jedan dan na tokolizi a poslje na partosistenima koji vidim da se ukidaju tj se ukinuli
ja s time nemam loša iskustva i preporučila bi svakome kome se indicira da treba ju napraviti.Bila sam uloživa za vrh prsta i to nije neka indikacija za šivanje ali moj dragi doktor je reko idemo napraviti šav jedva ste do njih došli
pa bolje da ih ovako sačuvamo što duže jer nikad neznaš kad se može počet otvarati nedaj Bože.
Odmarajte i uživajte u bušicama svojim :)
Ma nisam dobila kile, na +4 sam sada u 24 tt.
Imala sam gestacijski u prijašnjoj (doduše bilo je na granici), regulirala prehranom.
A sada pod normalno šalju trudnice iza 24 tt, bar u većini slučajeva ili gotovo svi koje sam čula.
I imam pitanje... kako da mirujem? Za mene je to nemoguća misija....
AndrejaMa, vjerujem da je mirovanje za tebe nemoguća misija, ali pokušaj maximalno zamoliti obitelj da ti uskoči, cijelo vrijeme, svaki dan....
da te hospitaliziraju (kao što sam ja bila hospitalizirana pet tjedana) kod kuće bi sve funkcioniralo i bez tebe (kao što su i moji funkcionirali...doduše sa samo jednim djetetom...)
:love2:
Ah, nema tko uskočiti...
Mama bolesna, svekrva otišla kćeri u Njemačku na mjesec dana...a i žive daleko od nas, pa nisu "pri ruci".
Snaći ćemo se... pokušavam odmoriti, ali uz renoviranje dijela stana (prisilnog, je li :-) , spremanja i kuhanja, uspijem odmoriti.
Klinci idu u školu i vrtić, pa u miru i uz pauze stignem napraviti stvari po kući.
A popodne se opet moram posvetiti njima.
Da, znam da bi sve funkcioniralo i kad me ne bi bilo, meni bi bilo najteže, tog sam svjesna....
Moram završiti to što je po kući slijedeći tjedan, polako, pa onda odmor... ili? ........ onda dolazi Božić, pa kolačići, pa spremanje.... šalim se , ovo ćemo preskočiti ove godine...
andreja, bit će kolača i čistih prozora dogodine...duplići traže više mirovanja jer više pritišću..ja sam imala gestacijski pa me nisu tako rano hospitalizirali, tek iza 30.tjedna kad sam dobila tlak, al dosta sam mirovala (skuhala, lagano u dućan, ponekad na kavu u kvart-nije bilo strogo m irovanje, al svejedno je to sve bilo polako i puno odmaranja kad bi mi došlo)
Bok mame blizanaca!
Evo da se i ja malo javim,ja sam sad 26+4 a kilažu nebi rekla jer sam jako puno dobila.Zbog kilaže svaki mjesecmijerim šečer i u redu je...Sad sam bila naručena na pregled kad ono nema moje doktorice sad moram zvati suprotnu smijenu....Tko zna kad ču sad obavit pregled.Uglavnom sve teže podnosim trudnoču,sve više sam nepokretna,noge mi natiču,ne spavam po noči(zbog nesanice i moje bolesti sa kičmom pa mi je teško ležat,namogu se nikako namijestit,okretanje po krevetu jaki bolovi a i dizanje iz kreveta).kako ste mi vi šta ima kod vas novog?
Pozdrav nikolina.m!
Evo ja sam sutra u 31.tjednu. Ponekad se osjecam odlicno, a ponekad umorno i iscrpljeno. Bila sam u srijedu kod gina i rekao mi je da vise ne smijem dobiti ni kilu. Dobila sam 15 kg, a u prvoj trudnoci 20kg, pa ne kuzim sta da radim. Ne jedem previse, ali jede mi se dosta slatkog. Nadoknadjujem sve ono slatko sto prva tri mjeseca kad sam imala mucnine nisam mogla ni okusiti. :)
Ni ja ne mogu spavat po noci, pogotovo ako me moja curka probudi oko 1, ja ostajem budna do 4-5.
Naucila sam spavat na lijevom boku, nekako ispruzim lijevu nogu i prebacim tezinu na jastukom podboceni trbuh i uspijem zaspat. Inace me rastura lijevi kuk od tog polozaja.
Idem na kontrolu 18.12.i toplo se nadam da me nece poslati u bolnicu jer sam vec u tjednima kad se blizanacke trudnoce salju na odrzavanje (tako je bar sa Vz rodilistem). Kako je kod vas? Jel kome najavio odlazak u bolnicu? Inace mi je trudnoca uredna, svi nalazi ok, jedino sto mi je decko na zadak, a curka poprecno...
A jesam se raspisala.... :-D
Evo ja sam u 35. tt i kako je sve u redu moram samo svaki tjedan na kontrolu u bolnicu a inace sam doma. Jako se tesko krecem jer me boli zdjelica i ligamenti ali tjesi me da nema jos puno do kraja ...uglavnom kad lezim je dobro :-)
Od kad si krenula s kontrolama svaki tjedan? Nisu te ni pitali dal ides u bolnicu ili ne?