crvena leća se uvijek raspadne pri kuhanju
zato i jest odlična za ovaj umak, probaj :-)
Printable View
thnx
a ja prestala kupovati crvenu, jer sam mislila da nesto krivo radim :lool:
betty :lol:
cvijeto ne možeš dobiti favizam, radi se o genetskoj varijanti, rodiš se s tom varijantom gena koja dovodi do smanjene aktivnosti enzima i favizma tj.hemolitičke anemije kad pojedeš bob. ima više mogućih genskih polimorfizama pa je možda ta mačka s rode prije jela bob, manje, ili ga je samo probala, a ovaj put ga je unijela previše obzirom da ima manje enzima.
anci rižoto bez temeljca ko srdele bez pinjola.
Jela je bob vrlo rijetko: http://forum.roda.hr/threads/71725-F...-moje-iskustvo
Možda glupo pitanje, ali treba li taj Ledov bob guliti ? Nikada ga nisam kupila, pa ne znam..
ja ne gulim bob. ni fažol.
Crvena leća je super brzinski ručak za izbirljivce. Kapula, leća, na kraju kurkuma - super umak uz tjesteninu od heljde.
Danas je mm radio piletinu u cornflakesu. Prvo sam mislila da me zafrkava. Ubacio je u pećnicu na masni papir i bilo je prefino i zanimljivo.
n.grace bolonjez sa tjesteninom
ja bob gulim kad mu je sezona na izmaku pa jako zadeblja korica.
ne mogu više dočekati da krene divota na placu, mladi luk, rotkvice, šparoge, mladi češnjak.... još malo!!!
dosta više kelja i zelja.
pih, sasa, ko da ti kuhas kelj i zelje :lool:
al i ja jedva cekam
Przeni krumpirici i incuni, zelena salata.
Direktno sa Dolca.
sasa, ubola sam rotkvice i mladi luk za sutra. :D
jesu dobri? čini mi se ko da je još malo prehladno..
Moji doma obožavaju tjesteninu (pogotovo bezglutensku kad ju uspijem nabaviti) s umakom od brokule. Samo skuham brokulu u slanoj vodi, čak malo dulje da omekša, pa je lagano izgnječim viljuškom i zalijem maslinovim uljem. Od začina - češnjak i papar. Ponekad uz brokulu kuham i mrkvu (na ploške ili kockice), ponekad ne.
Vrhnje - zaobiđi ako imaš problema s disanjem, mliječni proizvodi potiču stvaranje sluzi u dišnim putevima.
I ja gulim ako je malo duže stajao, ali kad sam skužila koja je to muka jako pazim da ga odmah pripremim. Kad je skroz mlad sve je predivno nježno i mekano!
Ja gulim bob za pesto od boba koji toliko obozavam da mi nista nije tesko :)
A danas smo jeli komarcu s gradela i blitvu s krumpirima
I nesto mi se sve cini da cu sutra upravo spomenuti pesto od boba, s tjesteninom
tang, kako taj pesto radiš?
Sad ti ne znam tocno kolicine, morala bih iskopat, ali bejsikli:
Cca pola kila skuhanog i oguljenog boba
1 tvrdo kuhano jaje
Mozda 50g maslaca
2 cesnja cesnjaka, originalno ide sirov ali ja to ne volim pa ga nasjeckam i kratko popecem na maslinovom ulju
Koje isto ide unutra, po procjeni
2 zlice skute ili svjezeg sira
Sol, papar
Par listica svjeze mente (nije obavezno ali daje super okus, kad nemam mentu stavim suhi kopar)
Mislim da sam sve navela. Uglavnom smiksas, ako ti je pregusto dodas malo maslinovog. Jednom sam stavila manje masl., a vise maslaca i napravila pastetu, to je isto super
Ali ne pravim ga sutra, idem kod bake i nadam se da ce nekakva peka bit u igri :mrgreen:
Sad vidim, originalno ne ide maslac, to sam dodavala samo u pastetu valjda. Ostalo je ok
Danas bih mogla pohano, rizi bizi i ciklu. I pecene paprike punjene sirom (to sam nekada prije radila, morala bih se podsjetiti kako, ili improvizirati).
Subota-
Blitva/ krumpir leso, fasiranci od puretine
nedjelja -
juha od mrkve, janjetina na marokanski ( neka improvizacija janjeceg buta sa puno zacina da se ne osjeti da je janjetina), riza ( ponestalo kuskusa-a), zelena salata sa mladim lukom i rotkvicama, cimet-rolice
ponedjeljak - grah varivo sa kobasicom
Juneće šnicle u umaku od povrća, riža, cikla
Sasa, bijah u harissi i kupih wasabi sezam. Probala bih al me sram na ulici, pa ce pricekat dok dodjem doma. Nije bilo aceta od ljesnjaka, a taman su na snizenju sva aceta
n.grace thnx na receptu, mm veli da mu je ovaj bolonjez bolji od pravog :-)
danas smo u gostima na rucku
sutra jos ne znam
Ja sam danas kuhala dorucak :mrgreen:
Jaja Benedict,ajme kako je to bolesno savrrsenooo!
Za rucak smo s prijateljima,peći ćemo rostilj,prekrasno nam je vrijeme planiramo biti vani :)
krem juha od brokule i prosa
tijesto u umaku od karfiola i pureći medaljoni
kiseli krastavci
krem juha od povrca
fuzi u bijelom umaku sa tartufatom
Eh da, rozata za desert.
Klasicni nedjeljni rucak - teleca juha s povrcem, domaci peceni picek, pire, zelena salata s cesnjakom, strudla od jabuka
Nedjeljom je uvijek stol bogat :)
Krem juha od rajčice, pečeno pile, zapečeni krumpir sa sirom, a za desert sladoled.
majko moja, il sam ja smotana i nije mi za kuhat nego onako po svom il ne znam. sat vremena sam filetirala hebene srdele, već su svi umrli od gladi, pojeli sendviče i ne znam ko će, osim mene uopće jest te sendviče od srdela. ispatih se ko isus na križu.
Ajoj, suojećam :tele:
Kod nas quiche lorraine.
Praznim frizider,pa je bio burek sa sirom.
Za sutra sam izvadila svinjska rebra. Inace ih mariniram u puno zacina,soja sos i med,al to mi je dosadilo. Ima neko drugu ideju kako spremit svinjska rebra?