Eto, super! Ja nisam trebala subotom doći jer su mi valjda folikule rasle predvidljivom brzinom.
Printable View
Eto, super! Ja nisam trebala subotom doći jer su mi valjda folikule rasle predvidljivom brzinom.
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba :-)
http://forum.roda.hr/images/icons/icon4.png Pomozite Mirni da napiše diplomski rad :-)
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV
pozdrav! kakvo je sad stanje u Vinogradskoj sa IVF-om? ima tko nedavnih iskustva ?
Cure kakvo je gore stanje? Tema nam je slabo aktivna...ja krečem uskoro na drugi ivf..
malo friških informacija iz Vinogradske:
nakon godišnjih započeli su s radom punom parom od 16. 8.
za stimulirani se čeka više od 6 mjeseci, sad upisuju za postupke u ožujku i travnju 2017. :-(
za prirodnjake i inseminacije ide brže, kad se prikupe nalazi, u postupak se ide odmah s idućim ciklusom
za konzultacije se naručuje na telefon: 01 37 87 689
Inesz hvala na info...znači da je gore poprilično gužva kad upisuju za ožujak-travanj?? :-(:-(:-(
Bok cure!
Ja sam se u 11.mjesecu prošle godine upisala za listu lijekova u 6.mjesecu. Nisu mi padao TSH pa sam odgođena za 7. mjesec a onda i 9. Taj vremenski period čekanja mi se čini otprilike isti kao i sad.
Meni su rekli da rade vikendom, ali ne svaki vikend, jer nekad nema punkcija (ima smisla). Da probam nazvati da javim za prvi dan ciklusa, pa ako se nitko ne javi, nazvati u ponedjeljak.
Gužva je, ali ja se gore stvarno osjećam ugodno, a to mi je ful bitno za barem prvi postupak. Sestra mi je morala ko debilu objašnjavati što i kako s injekcijama i kako se računa ciklus ovisno o tome dođe li menga ujutro ili popodne :lool:
Btw. ono što ja nisam znala je da rade UZV kad dođeš po lijekove :D A ja došla na antibioticima, na početku gljivične upale, totalno nepripremljena i prilično me izbezumilo :o :lool:
Sestra Anita ima toliko strpljenja, zaista je predivna osoba.
I meni je uvijek sve objasnjavala, svaki put iznova, a nekoliko sam postupaka imala.
Kad sam gore isla po lijekove, uputnicu za betu, ma samo ih pozdraviti, bila sam pripremljena za uzv.
Nikad se ne zna. :mrgreen:
Imam jednu nedoumicu...nakon što sam pokupila lijekove, bemfolu, u ponedjeljak, uopće ih nisam stigla pogledati jer sam imala tonu obveza...sad sam sjela i krenula gledati uputstva i slučajno naletjela da treba biti u frižideru. Nije bila u frižideru. Nitko mi nije rekao :-( A uopće mi nije palo na pamet. Imate iskustva kakva ili savjet? U stanu je bilo cca 25-26 stupnjeva. :scared:
Hej.Ni meni nije receno da treba bit u frizideru.E meni nije jasna jedna stvar.Znaci upute su: 2-4 DC bemfola od 225, 5-6 DC bemfola od 150 i to izmedu 16-18h od 6 DC orgalutran. 7 dan doci u kliniki na UZV. Znaci prvi dan DC se ne uzima nista? Al sad mi nije jasno ovo za 6 dan tj.od 6 dana.Jel onda taj 6 DC si dam bemfolu 150 + orgalutran? Ili ide org.tek 7 dan? Ima tko iskustva.Budem nazvala gore al me sad to kopka.
Kasnim s odgovorom skoro 2 tjedna, al nek se ipak nađe :). Nema problema. Bemfola, se može čuvati "Prije otvaranja i unutar roka valjanosti, lijek se može izvaditi i čuvati izvan hladnjaka do 3 mjeseca na
25°C ili ispod 25°C, bez ponovnog odlaganja u hladnjak."
Tak da je sve ok!
Vidim nitko ne pise... da se ja prijavim kao cekalica bete. Jucer transfer 2 odlicne blastice, a 2 zamrznute. Lezim i odmaram. Javite se...
Eto neka se nešto i ovdje dešava...ja u petak po lijekove i krećem :)
Pitale ste kakvo je stanje u Vg, pa ja sam eto cekala na red za ivf od 2/2016 do 9/2016. Nije strasno!
Curke,danas sam dobila protokol.Od 2-4.dc 225 j puregona,5.dc 150 j puregona.Na uzv trebam doc 6.dc.
Moze mi netko dat misljenje, s obzirom na moju dijagnozu niskog amh ,da li je to dovoljna terapija?
Zapravo ne znam kako bi protumacila te jedinice,koja je to jacina stimulacije???Hvala na odgovorima :-)
Pozdrav svima! Ja sam nova ovdje i u MPO vodama! Iako vas pratim već neko vrijeme, konačno sam se odlučila i registrirati. Zahvaljujući forumu, dobila sam mnogo korisnih informacija i na temelju toga odlučila se za Vinogradsku! Prošli sam mjesec bila na prvim konzultacijama i ugodno sam bila iznenađena atmosfermom gore. Sestre su bile vrlo ljubazne, a liječnik iznimno empatičan i otvoren za sva pitanja. U postupku smo skupljanja nalaza, zapravo, još su ostali HSG i markeri. Ovo što smo zasada obavili baš i nije dobro, a osjećam da će dijagnoza biti još :/
JA: 31 g, subklinička hipotireoza, AMH 4,7 :cry:
ON: 35 g, oligoasthenozoospermia
Iako smo tek na početku puta, već se osjećamo potrošeno. Ima li netko da je uspio sa sličnim dijagnozama?
Pozdrav! Ja sam trenutno u svom 1. IVF-u. Forum mi je bio dragocjen izvor informacija te sam se na temelju toga i odlucila za Vinogradsku. Za sada sam zadovoljna sa svime gore. Od stimulacije koristim od 3. -7.dc klomifen, 7. -8.dc menopur, 9.-12. menopur+orgalutran. Sutra 3.uzv, vjerojatno stoperica i u cetvrtak punkcija. Sretno svima!
Evo da se i ja prijavim,narucena na prve konzultacije 22.12.iiii jedva cekam
Pozdrav cure
Da li netko zna cijene postupka u Vinogradskoj?Ja sam ispucala preko HZZO-a i znam da mogu u Vinogradsku uz plaćanje,pa me zanima da li je netko od Vas bio?
Svima sretno u postupcima:fige::fige::fige:
Pozdrav! Prošli sam tjedan bila na drugom pregledu sa svim nalazima. naručena sam za prirodni IVF/ICIS u drugom mjesecu, a za stimulirani u 7. mjesecu. U veljači trebam doći 8. dan ciklusa na UZV. Zanima me koliko ću često
morati, oprilike, dolaziti na UZV i ostalo u tom ciklusu? Nova sam u ovome, a važno mi je da znam da suprug i ja možemo oragnizirati raspored na poslu? Hvala unaprijed i sretno svima :angel:
Heh, znam da odgovaram puuuno kasnije, ali svejedno, mozda pomogne :-)
Ides od cca 5-7 dc gore, najvjerojatnije svakodnevno. Ne znam ima li razlike u prirodnom, iako sam ja u cekaonici vidjala svaki dan iste zene bez obzira na vrstu postupka/stimulacije. Racunaj na to. Nekad ces cekati dulje, nekad krace.
Nemoj odustajati vec na pocetku, nije dijagnoza garancija za bilo sto! Ima ljudi koji su b.o. u svim pogledima pa godinama i godinama nista - i onih s nizom dijagnoza kojima upali od prve! Ako imas jos kakvih pitanja, javi se :-)
Uf! ovo je već treći post koji pišem, ne znam gdje su završila prethodna dva. Uglavnom, puno hvala na odgovoru. Ovaj mjesec krćem s prvim IVF/ICIS u prirodnom ciklusu, a pitanja tek slijede :-).
Pozdrav svima! Nova sam na forumu..Čeka me prvi puni stimulirani IVF, u trećem mjesecu. Dosad sam bila na jednom slabo stimuliranom (dvije blastociste), i 3 inseminacije. Imam Hashimotov sindrom te blagu inverziju LH i FSH.
Jučer sam dobila nalaze hormona TSH: 3.83 i FT4 17.1. Zanima me kako u Vinogradskoj gledaju na ovakvu vrijednost TSH prije IVF-a?
Sybila, rekla si da su ti dva put odgađali ivf radi tsh. O kojim vrijednostima se radi?
U ponedjeljak idem kod svoje doktorice sa nalazom, da mi možda pojača terapiju, ne bi li se tsh nešto snizio do ožujka..
Meni je u sklopu obrade neplodnosti utvrdena subklinicka hipotireoza, TSH mi je bio izmedu 3 i 4, ne sjecam se tocno. Vec mi je moj soc.ginekolog tada rekao da je to previsok tsh za mpo i uputio endokrinologu. Dobila sam eutyrox 25 mg i nakon mjesec dana mi je tsh pao na 2.6. U Vinogradskoj mi je dr. K. rekao da toleriraju do 2.5. Eto, to je moje iskustvo, najbolje da jos pitas. Sretno!
Elaine - Tako je, trazit ce te da spustis TSH na ispod 2.5, moj je TSH bio oko 6 i zatim oko 4, a u postupak sam na kraju isla s 0.069 (ne moras ti biti tako nisko). Da, odi endokrinologu, digni terapiju i vadi tsh opet prije samog postupka. Lakse ti je odgoditi postupak mjesec dana nego se nadati da ce ti u stimulaciji tsh ostati relativno ok - moze divljati i to jako. Obavijesti gore odjel nakon sto vidis dr.u ponedjeljak. Nadam se da ce terapija brzo djelovati :-)
Iskreno moj tsh koji je bio 3,77 nitko od doktora u vg nije dozivio. Ocito je gore za svaku pacijenticu drugacija klima.
Hvala ti na odgovoru. Malo me strah tog spuštanja jer mi je prije godinu dana tako otišlo u hiper, pa naglo u hipo..trebalo mi je par mjeseci da se vratim u normalu. Inače, pijem Eut. već skoro 3 godine, i uz sve terapije koje sam pila (počela sa 25, sad pijem 50 svaki dan), nikad mi tsh nije bio niži od 2.55. S takvim nalazom sam bila na polustimuliranom prošle godine. Da li imate iskustva da je nešto od prirodnih pripravaka pomoglo u spuštanju? Ili samo - bez stresa? :)
Evo dobila sam povećanje terapije Euthyrox 62,5 svaki dan. Sad me još kopka inzulinska rezistencija, pošto imam Hashimota i inverziju LF i FSH, možda sam kandidat i za IR. Nemam problema sa debljanjem..U biti, imala sam problem što se nikad nisam mogla dovoljno udebljati. Ali imam česte napadaje gladi, već dugo sumnjam da nešto nije ok s te strane. Do normalne kilaže sam došla prošle godine, vježbanjem i većim unosom proteina (60kg, 171 cm). Sad jedem relativno raznovrsno, ali dosta ugljikohidrata. Šećer već par godina svodim na minimum. Vježbam povremeno.. Ali čitam da debljina nije nužno povezana sa inzulinskom rezistencijom. Da li znate koje točno testove bih trebala obaviti za Inz.rez.? Danas sam od dr.opće prakse dobila uputnicu za OGTT test. Da li je to dovoljno? (Molim admina da mi prebaci post ako smatra da trebam biti u nekoj drugoj temi..Hvala!)
Hej curke, nešto je tiha ova tema..vidim da ni dazler još nitko nije odgovorio na pitanje iz 12-og mj, a i mene bi zanimalo isto: da li postoji i koliko košta postupak uz plaćanje,,ako itko ovdje zna,,naime ovo mi je četvrti stimulirani pa me zanima ukoliko ne uspije koja je razlika (ako je uopće razlika) u cijeni između privatno i plaćanje u državnoj ?
Iskreno vec ako placate mislim da ima puno boljih privatnih poliklinika od vinogradske.
Pozdrav svima, evo i mi smo novi u MPO svijetu. Dobili smo uputnicu za prvi pregled i sad se dvoumimo između Petrove i Vinogradske, pa molim preporuke i vaše mišljenje.
Zulta, ne znam koliko vam se *žuri* te koje su vam dijagnoze, ukoliko ste obavljali ikakve pretrage...Meni osobno u vinogr.je bilo ok jedino je strašna gužva za lijekove, pa stoga ne znam kako je u petrovoj no ovdje se čeka skoro pola godine na stimulaciju...
Zulta, sve ovisi o tome sto te muci i koliko si voljna cekati. Za mene je VG bila relativno slucajan odabir (preporuka mog gin i cinjenica da sam tamo operirana prije 8 god), ali nakon istrazivanja, ne bih ju mijenjala. Da, na lijekove se ceka cca 6mj (u prirodnjak mozes odmah), ali meni je tim super, nema "nastimavanja" punkcija na radne dane, nego se radi i nedjeljom ako treba, dobijes anesteziju, i informacije koje trazis. Imala sam lose iskustvo s dr.Tomicem i njegovim pokusajima transfera i stvarno mi nije drag (prezivljavanje mojih embrija je stvarno bilo skoro cudo, ali govori i o sposobnosti biologa i stanju opreme), ali znam da neki idu ciljano njemu, tako da je to samo moje osobno iskustvo. Vodio me dr.Bolanca i s njim sam izuzetno zadovoljna, a sestra je odlicna. Meni je plus sto mogu u istoj bolnici obaviti sve - i endokrinologa i druge pretrage, ja sam u principu tamo stacionirana :-)
U Petrovoj nisam bila i zarekla sam se da u nju u bilo kojoj situaciji nogom necu krociti - tako da je moje vidjenje Petrove stvarno subjektivno. Ono sto vidim na forumu ovdje je da ima dosta nekih propustenih punkcija, sfusanih postupaka od strane doktora - ali napominjem, nisam bila i stvarno ne znam, taj djelic svog misljenja o njima baziram na par procitanih upisa ovdje i na ranijem stavu o samoj bolnici.
Ako imas kakvih dalje pitanja, vici ;-) i na kraju - najbitnije ti je kako se negdje osjecas. Ako ti nije ugodno - odi dalje, nemoj zapeti na jednom mjestu.
Kod nas je priča bila takva da smo već neko vrijeme pokušavali raditi na bebi, bez force, što bude bude. Ali onda je prošla godina pa dvije i ništa od bebe. Da bi nas prošle godine u proljeće iznenadio plusić i baš smo se veselili, ali je naše veselje ubrzo prošlo. Već na prvom pregledu ustanovljena je vanmaterična trudnoća. Sve smo očekivali, samo to ne. Hitno su me poslali na operaciju i laperoskopski je uklonjen lijevi jajovod, na desnom su micali priraslice.
Svi nalazi su uredni, brisevi i papa. Radila sam HSG nakon oporavka i desni jajovod je prohodan. Nešto povišeni TSH (4,5) i sniženi AMH (9). Čekamo nalaz spermiograma, ali vjerujemo da će sve biti u redu.
Svi daljni pokušaji su neuspješni, svaki mjesec iznova velika iščekivanja i nakon toga još veće razočaranje.
Naručeni smo na pregled i konzultacije u Beta+, ali dobila sam uputnice i preporuku ginekologa za dr.Bolanca u Vinogradskoj, još se nismo naručili. Ne znam ni sama što čekamo. Općenito nam je MPO teška odluka.
Da li prilikom naručivanja mogu tražiti pregled kod određenog doktora? I da li onda taj doktor vodi cijeli postupak?
Svakako bi za početak voljeli skupiti više mišljenja.
Zulta, naša priča je da smo radili na bebi dvije godine i ništa, otišla sam HSG koji je pokazao da je lijevi začepljen i mora van zbod hidrosalpinixa a desni *kao* uredno prohodan..S tom mišlju izgubili smo još dodatnu godinu ,,, tada sam došla u vinogradsku i prof.Kuna mi je prije ivf-a predložio laparaskopiju jer toksičnost iz lijevog jajovoda nije dobra za embrij.... Nakon laparaskopije ostajem bez lijevog jajovoda a za desni su ustanovili da je također skroz začepljen...Kako ne znam, dakle HSG je pokazao da je prihodan a laparaskopija da nije...Svi ostali nalazi suprugovi i moji su uredni, amh dosta veći od tvog, uvijek dobijem lijep broj jajnih stanica (preko deset) a eto upravo se spremam za PETI postupak...kako i zašto ne znam ni sama, mislila sam da će ići puno lakše jer su svi ostali nalazi uredni no očito se puno tog mora poklopiti...Možeš ti traziti za prvi pregled npr dr.Bolanču, meni je on super, no kada jednom kreneš u postupak teško je da te samo jedan doktor vodi jer oni nisu uvijek baš te dane kada ti moraš ići na ultrazvuk ili punkciju ili transfer gore...No tako je u svim državnim bolnicama ne samo u vinogradskoj...Ja sam eto otišla od njih jer je lista za lijekove preduga,,nakon postupka mi se ne da
6-7 mj.čekati na listu za lijekove...Inače sve ostalo je ok gore i nemam nekih zamjerki...Možda da odete na više mjesta na konzultacije pa tada odlučite... Sretno i naoružajte se novom vrstom strpljenja...
Zulta na zalost ne postoji opcija u drzavnim bolnicama da te vodi samo jedan doktor. Meni je to iskreno katastrofa jer u proslom postupku je svaki imao svoje misljenje, svatko je vidio drugi broj folikula, sve u svemu ja u vinogradskoj nisam bila zadovoljna. Od tog postupka gdje su se oni nadmudrivali ja sam dobila jedno veliko nista. Transfer nisam ni imala a pistupak sam potrosila. I drugo je zaista ogromna lista cekanja od nekih 6-7 mjeseci.
I svima nama je MPO teška odluka, ja sam bila baš u komi kad sam nakon laparaskopije saznala da prirodno ne mogu ostati trudna, no tada se jednostavno isplačeš, prihvatiš problem i kreneš ga rješavati, nema druge,,,Iskreno sad mi je samo zao sto i prije nismo krenuli na MPO a ne čekali tolike godine na prirodnu trudnoću koja se uz moje jajovode ne bi dogodila...
Zulta - ti mozes traziti jednog odredjenog doktora za prvi pregled,ali folikulometrije, a mozda i punkciju i transfer ne mora raditi on. No, nakon mog neuspjesnog transfera, meni je dr.B obecao biti na probnom transferu i na onda pravom i tako je i bilo - iako taj dan nije bio rasporedjen gore i drugi dr.je bio u ordinaciji - pozvali su ga i on je obavio ET.
TSH ce ti snizavati, mora biti ispod 2.5. Recimo, meni se bas potrefilo - u 11/15 su me stavili na listu za lijekove za 6/16 uz napomenu da rijesim TSH koji je bio oko 6, i jos neke pretrage. 6/16 nisam jos imala termin za endokrin, prebacila se za 7/16, kada je TSH jos uvijek bio povisen - 4.5. Opet se odgodila za 9/16, kada je TSH napokon pao i tada smo isli u stimulaciju. Izmedju sam mogla prirodnjake, ali nije imalo smisla jer mi je tsh bio visok, a zbog endometrioze nije bilo preporucljivo pustati moje cikluse bez kontrole. Na svu srecu, uspjeli smo iz prvog postupka tako da nisam morala opet cekati 6 mjeseci.
Ako se sad narucis i stave te na listu, taman ces doci na red kad tsh padne i ustabili se, bar ce ti se to podudarati.
Osim toga, ako je sperm.ok, najvjerojatnije ces izmedju stimulacija raditi prirodnjake, mozda cak i inseminacije ako se pokaze da postoji sansa za to.
Tesko je krenuti u MPO vode, da, ali ne bih ti savjetovala bilo kakvo cekanje ili odgadjanje...godine i vrijeme leti, meni je ovo cekanje od godinu doslovno proletjelo. Odi gdje mozes na konzultacije i odluci sama gdje ti vise odgovara, mislim da sam vec spomenula - najbitnije je da se ti dobro tamo osjecas.