Ne puni iznos- klasika koliko odobravaju. Nama su se odma javili iz PFC-a, dogovorili za 10 mjesec
Printable View
Ne puni iznos- klasika koliko odobravaju. Nama su se odma javili iz PFC-a, dogovorili za 10 mjesec
Poštovani,
možda glupo pitanje ...ali da li su uopće nekome na HZZO-u odobrili veći iznos od onog što inače odobravaju , dakle 1000 Eur a ostalih 3600 plačaš sam ( kod donacije occite ) ?
koliko sam ja shvatila to je maksimalni iznos ?
Drage moje na koji način ste pokrile troškove, jel im se može plačat na rate ili se sve odmah mora platiti? Pitam jer nama isto jedino donacija jajne stanice dolazi u obzir
Placa se iskljucivo u EUR. American ne preferiraju ostale kartice da ali nema na rate plus ostavlja se odmah polog na prvom ultrazvuku nekih 1600eur
Sent from my iPhone using Tapatalk
Anitsirk, možete probati preko hzzo-a dobiti odobrenje za dio troškova liječenja, tj. 1000 E....Inače, kao što kaže mikipika, nema na rate i mora se uplatiti prije....
Jeste već nešto pokrenuli ili ste tek u planiranju, klinika isl?
Nismo ništa pokrenuli a i sumnjam da budemo jer nemam više snage ni volje po bolnicama, imam iza sebe 3 teške operacije i 4 mpo postupka,e možda da nisam svu snagu ispucala na operacije možda bi čak i išli nešto pokretat ali pošto još ni ta priča nije gotova jer mi u budućnosti slijedi i 4. operacija,teško da ćemo se borit u tim vodama, ali redovito vas pratim i želim vam svima puno sreče, mi smo krenuli putem posvajanja :-)
Pomoć!
Prošli tjedan smo poslali Pronatalu ( Kseniji Medved, koordinatorici ) mali da priupitamo jesu našli donoricu. Do danas nam nije odgovorila...Zna li itko jel ona na godišnjem? Mislili smo sačekati do slij.tjedna, pa opet slati mail...
veliki pozdrav cure, ja i moj muž smo se definitivno odlučili za češku i za donaciju. Kod muža je problem sa neopstruktivnom azoo, imala sam 5 neuspješni postupaka , pošto mužu nekad nađu natalno spermija 2-3 ..al odlučili smo se za donora samo još ne znamo gdje je najbolje, i da je cijenovno pristupacnije pošto idemo o vlastitom trošku???
Nadice, nadam se da će brzo odgovoriti i da će se uskoro naći donorku....proces traje nekoliko mjeseci....i moja prijateljica već neko vrijeme čeka....:love:
tin, super odluka :-D Na prvoj stranici teme su okvirni cjenici za obje klinike, pa si malo pogledaj i prouči....pošalji mail objema klinikama s objašnjenjem dijagnoze i dosadašnjeg mpo puta, pa ćete odlučiti čiji vam uvjeti bolje odgovaraju....sretno :love:
Javili mi se iz Pronatala. Dobili su nove donorice koje su sada na testiranju. Čekaju rezultate, pa će nam se javiti! Eto, za sve koji čekaju, da znaju...Mi smo malo nestrpljivi, pa....
ispraznila :-)
stupila sam u kontakt sa PFC i Pronatalom međutim čini mi se da nećemo moć sve završit jednim posjetom, nego 2-3 X ić u češku . bar tako su nam rekli u pronatalu. A to će na biti jako teško. kako ste vi cure, one koje su išle za češku, planirali smo stimulaciju radit doma ko d svog ginekologa po protokolu koji dobijemo iz češke, i prije punkcije se zaputit u češku..Zapravo ne znam kako je u PFC, njih nisam pitala?
Problem je taj da mi je Biljana iz Pronatala kordinatorica napisala da ćemo morat doć bar 2 do 3 X. mi idemo na donora i samo ja trebam ić na stimulaciju.
Mozda si ih krivo shvatila, vjerojatno misle na uzv prije punkcije pa transfer, ne na pojedinacna putovanja
ma ne znam, nemoguće je sad da putujemo toliko, koliko ste vi puta išli?
Provjeri s njima, i s pfc, al postupak se odradi kroz par dana boravka gore, tu te neko prati na uzv i nakon stoperice putujete, ili prije ako mozete duze boravit u pragu
Al ne isplati se putovati kuci od punkcije do transfera, stvarno se moze naci povoljan smjestaj, pogledaj nasu stranicu u mom potpisu
tin, također mislim da je došlo do neporazuma, ne 2-3 puta putovati u Češku, nego doći na kliniku....priprema se može obaviti ovdje, a onda prema rezultatima uzv-a se putuje na punkciju i, nakon par dana, dolazi na transfer...u međuvremenu ste par dana u Pragu. Mi smo doputovali u četvrtak navečer jer je u petak ujutro donorka imala punkciju pa je muž ostavio uzorak, i nakon 5 dana došli na transfer. Idući dan smo se vratili doma.
Sanatorij Pronatal je jako skup, nismo odsjeli tamo nego smo si našli jeftin smještaj u hostelu koji nije bio blizu klinike, ali nam je to čak i odgovaralo zbog razgledavanja grada i bili smo super zadovoljni.
rekli su nam iz pronatala da imaju hotela od 30 - 40 eura, skupo nam je to sve, pošto idemo o svom trošku. Probat cu nam nać nešto jeftinije
Mislim da manje od 30 eura nema, al gledaj kad idete last minute na booking.com
Pogledajte na www.airbnb.com
Ja stalno tamo tražim smještaj dok putujem i do sad sam bila zadovoljna.
Hosteli su puno jeftiniji od hotela, ako vam je to opcija proučite malo, mi bili zadovoljni.
Curke, nesto u zadnje vrijeme razmisljam o donaciji embrija (meni je stitnjaca smrdala organizam) i nema neke naznake da ce to biti kao sto je do prije 3/4 godine...mogu se za sada nadati samo da drzim sve pod kontrolom i nastavim zivjeti s tim. Pa sam pocela razmisljati o donaciji embrija. Zanima me malo vise o tome, pa ako je netko bio da me malo uputi.
Hvala :)
Draga Rominka, jesi li kontaktirala Prag u vezi toga? Mislim da bi bilo dobro da im se javiš pa tražiš stručno mišljenje dr, bi li u vašem slučaju to bilo potrebno ili da još pokušate s tvojim js...vi ste u pfc, jel tako?
Koliko ja znam, postupak je sličan kao i u donaciji js ili sjemena, traže se donor i donorka prema osnovnim fizičkim karakteristikama para, i transfer se radi sa svježim embrijima....
Izgleda da se polako počinju javljati iz Praga! Tako da sve koje čekate, znate!
Mi idemo u 11. mjesecu...Napokon!!!
da li je moguće u zagrebu ić na donaciju spermija, znam da je se nekad moglo?
U Hrvatskoj su zadnji postupci heterologne oplodnje doniranim muškim spolnim stanicama obavljeni 2004. godine.
Te godine su iskorišteni posljednji uzorci iz banke sperme i od tada parovi koji trebaju donaciju idu u inozemstvo.
U Hrvatskoj, iako je zakonom propisano, ne postoji banka spolnih stanica.
ja i muž smo se odlučili da idemo u krajem 10 mjeseca u Pronatal, sad smo dobili spisak nalaza za napravit, između ostalog piše i chlamidie. Jel se to odnosi na papa test il šta ?
Ne, to je bakterioloski bris na Klamidiju.
ok, hvala Inesz
cure da li znate ima li u češkim budejevicama zračna luka, pošto smo mislili ići sa avionom iz Splita?!
Ja sam nova u ovome... pratim ovaj forum već duže vrijeme i iskreno puno toga mi nije jasno..razni nazivi koje kakvih postupaka.... pokušavam googlati ali teško je... nisam bedasta samo se nisam još nikad susretala sa tim pojmovima... trebala bi pomoć... naime suprugu je dijagnosticirana azoospermia i u 4 mj.je bio na biopsiji.... ništa..danas samo bili u Petrovoj,te smo razgovarali o oplodnji u Češkoj... znam samo da bi trebala ići donacija spermija... pokupila sam formular koji treba ispuniti dr. Sad bi trebala izabrati polikliniku poslati im nalaze i onda to šaljem u hzzo ili? Kakve nalaze još moramo vaditi? Dr.mi je rekla da postoje dvije opcije ili inkriminacija ili IVF... ko to odlučuje... u glavi mi je kaos... ali barem sam prošla fazu plakanja... nemam nikoga da pitam..samo forum da čitam i ništa ne razumijem...
...
Draga ribek, dobrodošla :)
Ako još niste odlučili u koju kliniku, najbolje je pisati objema, poslati nalaze i ukratko opisati situaciju i dosadašnji mpo put. Na temelju odgovora ćete odlučiti čiji uvjeti vam bolje odgovaraju.
Za hzzo (refundaciju dijela troškova) treba vam:
zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvu (ispunjava specijalist mpo)
liječnička dokumentacija (spermiogram, gin.nalazi, hsg)
vjenčani list (ili potvrda o izvanbračnoj zajednici)
potvrda s pravno-psihološkog savjetovanja (mislim da za donacije još uvijek treba)
Sretno i piši novosti :-)