e to je vec neki pomak. tako nesto ocekujem i ja od svog ginekologa. jos cu ga pitat jeli mi on kao socijalni ginekolog moze dati nekakvu terapiju posto to nista ne spominje.
Printable View
Moze... mi ovaj ciklus zakasnili sa terap.ali rekla dr.da cemo korak po korak i pratiti to sve bar tri mjeseca . Danasnni nalaz nisam imala od kiretaze koja bila 6.7. 2018.. tek ovaj ciklus end.super i vodeci folik.prirodno bsz lijekova ...do sada sam bila skoro svaki drugu mjesec bez O sa endo od maksimalnih 6mm u dane O...
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
justme,jeli jos krvaris? meni je jutros sve cisto. znaci,imala sam krvarenje u subotu popodne,nedjelju i ponedjeljak. to je sve od ove M. sad ce me i to opteretit ufff.
Andydea i meni gotovo. Brzo, nije bilo obilato kako zna... Ali bilo je ugusaka bome ko u prici. Pa ja vise ne poznajem svoje tijelo niti mi je ista jasno.
I isto se slazem, ja uopce ne pricam s nikim o tim nekim svojim stvarima u glavi jer to nitko ne razumije
Ljube super vijesti! Bas mi je drago zbog tebe!!
Curke, mozda vam je zbog ove promjene vremena m malo skracena. Ali nemojte se osjecati cudno ako se nadate da je bila lazna m. Ja za svaku mislim da je lazna i da sam mozda ipak trudna. Doduse, od kad sam narucila testove vise ne. Tako da eto, bar nesto pozitivno iz negativnog testa.
Viki, kako si? Ima kakvih novosti kod tebe?
Himalaya, Buncek, Iva kako ste?
Di su nam nase trudnice? Ako citate pisite nam malo kako ide.
Mi se svi (pesica, maca i ja) jutros digli u 6 da ispratimo muzeka koji ide polagati vozacki!
:heart:
Lista za 12.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~77.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~23.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~19.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~14.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~13.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~12.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~7.dc
Andydea123~~~~~~~~~~5.dc
justme409~~~~~~~~~~~5.dc
Sretno mužu Jagodice! :-D
Ja ne vjerujem u laznu m.
Oliti ta lazna m mora biti toliko oskudna ili tako jako tamna... Ni blizu onoj pravoj m. Barem kad mi je bila vanm.bila je tako tamna da sam skuzila odmah da nesto nije ok. Cim nesto sumnjas nista od toga.
Ma ja sam frik. Ja sam u svojoj glavi trudna 365dana u godini vec 3 godine hahaha
Kod mene ništa novog... U niskom startu za hopsanje i novi red simptoma haha
Hahahhah jagodice. Razumijem te. Ja i izgledam kao da sam trudna. Samo sto nisam
Hej cure. Ja sam kupila prek ebaya ovulacijske testove i testove na trudnocu (20+10) za par eura. Cisto da vise ne trosim kune na testove za trudnocu (nakupi se kad dajes 15-20 kn za 1 test), a i da vidim kad mi je otprilike ovulacija. Popiskila sam prekjucer i jucer, bila je onako slaba crtica. Danas je skoro kao i ova kontrolna, mozda mrvicu svijetlija. Nemam pojma dal to znaci da je ovulacija bila ili ce tek doci...
Piskila sam uvijek oko 18 sati.
Jagodice :lol:
Kod mene bi preksutra trebala biti O i nadam se da će i biti tad jer u subotu idem na rafting, pa da idem opušteno bez boli.
Buncek, ja bi to gledala kao da tek dolazi jer kad prođe, barem po mom iskustvu, samo bi pala razina LH i crtica bi već drugi dan postala jako svijetla, skoro pa ko na početku. Tako da, sretno sretno :fige:
I super da si odlučila pratiti sa trakicama, stvarno je bitno da se prati kad je ovulacija jer pratiti preko kalendara je gubljenje vremena. Ja sam tako nakon 4 mjeseca skužila da imam kasniju ovulaciju i da se uopće nisam ´trudila´ :mrgreen: kad bi bila ovulacija.
:heart:
Lista za 13.06.2019.
(Ne) čekalice
angie_88~~~~~~~~~~~78.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~24.dc
iva777~~~~~~~~~~~~~20.dc
Riri92~~~~~~~~~~~~~~15.dc
Buncek~~~~~~~~~~~~~14.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~13.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~8.dc
Andydea123~~~~~~~~~~6.dc
justme409~~~~~~~~~~~6.dc
Ema, bas me zanimalo kad mi je. Negdje sam procitala da ustvari to nije dokaz da ovulacije uopce ima, al bolje ista nego nista. Po trajanju ciklusa ja sam mislila da je ovulacija 10-12 dan. Cini se da je ipak 13-15. Danas cu isto popiskit jednu da vidim da li je jos uvijek tamna linija.
i ja ovaj ciklus krecem sa trakicama pa cemo vidit...
da vas pitam,kako imate smjestenu maternicu? moja je zavaljena (RVF). i malo sam istrazivala i nasla da je kod tako smjestene maternice teze spermijima doc do tamo i da bi trebalo radit odredene poze,tj. malo vise vratolomija u krevetu haha. jedan od prijedloga je da bi trebalo lezat na trbuhu sa jastukom ispod zdjelice tako da je guza malo vise odignuta od poda a da je glava nize-tu pomaze sila teze haha a onda bi u tom polozaju trebalo ostat barem 20 minuta. naravno da sam sinoc odmah isprobala hahaha! dragi je odmah bio ZA jer da tako nismo nikad hahaha. i mogu vam rec da je ova poza i manje bolna za mene jer inace ima nekih odredenih poza koje mi ne odgovaraju bas zbog takvog oblika maternice. neki govore da tako smjestena maternica ne prestavlja problem zatrudnjivanja dok neki govore da ipak postoji mala prepreka koja se moze rijesit pravilnom pozom. e sad, mi pokusavamo od kiretaze vec skoro godinu dana a prije toga prosle su 4 godine bezuspjesnog pokusavanja,tako da me ne kosta nista isprobat i ovo nakon 5 godina. i na lusteru cu probat ako treba :lol:
e da, dobro vam jutrooooo!!!:mrgreen:
Andydea, sad si mi dala za misliti! Moram bas pitati prvi put kad idem na pregled kak je smjestena jer pojma nemam. A tebi drzin fige da ostanes trudna prije nego zavrsisi na lusteru :mrgreen:
Buncek, lh trakice obicno najavljuji ovulaciju mislim da se radi o nekih 12-48h unapred. Ali ja sam po sebi skuzila da mi bude brzo nakon peak-a. U roku od nekih 12h. Ja ti preporucam da danas svakako pisnes jednu. Ili ce ti jos vise potamniti testna linija, ili ce biti svjetlija.
Jednom mi je receno da kad trakica posvijetli znaci da je folikul puknuo. Ali to je sad vec rekla-kazala.
A jel osjecas ovulacije? Ja se uvijek osjecam ko da mi je netko zraka napumpao u jajnike
Jagodice ja nikaj ne osjecam. Znam samo da mi je seks bolji od negdje 10. dc do cc 15. dc. Probala sam pratiti sluz i bude sluzavo kad se obrisem poslije piskenja. Bilo jucer i prekjucer, onako sklisko za wc papir. Ne znam koliko je to u koincidenciji s ovim trakicama. Staviti cu sliku trakica.
Umirem na ove svoje opise hahaha ko da sam pala s marsa.
Ok. Znaci da smo uhvatili ovulaciju najvjerojatnije pa sada ima 10-20 % sanse da se primi. :-)
Radila sam sad test i opet je jako svijetla. Hm?
Ma to sam i ja čitala da nekim ženama LH bude radi nečega stalno visoko i ne mogu čitati te trakice, ali to su iznimke, nemoj se s tim opterećivati. Ti testovi su osjetljivi na porast luteinskog hormona a on pokazuje da dolazi do O. Nema tu puno komplikacije.
Ugl, koliko vidim po onim slikama koje si poslala peak ti je bio 12., znači kroz 12-24 h ide O. Ja sam kad bi imala peak pokrila taj isti dan ujutro i navečer i drugi dan isto tako. Za svaki slučaj. Probaj više od jednom u svakom slučaju, da budeš mirnija.
Ako ti je sad već svijetla, to je ok, moguće da je već prošla i da si ulovila peak. I probaj za svaki slučaj sad naredne dane usporiti i odmarati, ležati i tako to. Nije na odmet :)
Ja sam si te trakice ljepila na papir sa označenim datumima i vremenom u danu (najčešće bi oko 14h i poslije oko 17-18h) i tako uspoređivala iz mjeseca u mjesec kad se približava. Tako ćeš ih najbolje skužiti da ti poslije neće ni trebati usporedbe, skužit ćeš odmah kad dolazi ;)
Eto jucer smo bas pokrili. Ah... ne vjerujem da cemo i danas. Tnx Ema na objasnjenju i savjetima. Ja se inace dosta bavim sportom, al pasati ce mi malo odmora jer je ful vruce. I mali je u nekoj cudnoj fazi pa smo muz i ja mrtvi umorni na kraju dana. A stan nam izgleda kao krški reljef.
Ja nemam pojma u kojem položaju mi je maternica, nije mi to nikad nitko rekao. Iako, Andydea, ni meni ne odgovaraju sve poze, neke su mi jako nelagodne. Ne znam jel bi i kod mene mogao biti taj slučaj ili je nešto drugo u pitanju.
ja imam zavaljenu maternicu, sa bivsim partnerom nisam mogla ostati trudna godinu i pol, pcos plus zavaljena maternica bla bla.. sa sadasnjim muzem prvo iz prve se primilo, nikakve posebne poze nisam radila ni nista, a sada kada smo krenuli pokusavati nakon 2-3 mj je bila biokemijska i nakon biokemijske proslo nekih 6mj kad sam ostala trudna, nikakve posebne.poze ni nista.. to sa guzom podignutom ili kad zavrsis da se okrenes na trbuh i ostanes tako lezati sam sve isprobavala sa bivsim i nista
e da i neke me poze isto bas bole ,vjerovatno zbog toga
Buncek, znam ja slucaj di je pokriven samo dan kad je bio peak, i ostvarena trudnoca. Cak i ako je O danas, spermiji zive par dana.
Viki, svu srecu ovog svijeta ti zelim u Utorak, i vibram da se javis s dobrim vjestima ~~~~~~~~
EmaG, tak i ja ljepim u biljeznicu sve
Viki sretno! :)