Roko_mama prvotno napisa
Svaki put pišem u nekoj žurbi, al sad ću ukratko opisat naš slučaj.
Katja ima slijedeće dijagnoze:
1. kosa zdjelica (desna nogica bila kraća za 1 cm) - sanirano
2. distony - sanirano
3. bronhitisi sa bronhoopstrukcijama
4. VUR II stupanj obostrano (uz diletaciju oba bubrega i podvojeni kanalni sustav lijevog bubrega) - dijagnosticirano prije 2 mjeseca
Na osnovu prve dvije dijagnoze je CZSS odobrio PPDRNJD do 3 godine, sada tražili produljenje na osnovu sve 4 dijagnoze.
Imali smo preporuku fizijatra, neuropedijatra, psihologa i alergologa.
Nefrologa sam zaboravila tražit preporuku jer sam bila sva u šoku od mikcije koju smo radili dan prije pa sam opće smetnula s uma.
Kada smo bili na vještačenju po CZSS pedijatrica u komisiji je imala njen liječnički karton i pregledala ju je od glave do pete.
Na komisiji u HZZO-u u Jukićevoj, doktorica je tražila da ju skinemo u donji veš, rekla joj da prošeće od mene do nje i nazad.
Samo je komentirala: dobro je, zdjelica je u redu !!!!
(sada je njeno skraćenje 2-3 mm, uz još uvijek naglašenu abdukciju, odnosno ograničenost u pokretima).
Znači, niti ju je pregledala kako spada, niti ima njen liječnički karton iz kojeg je vidljivo koliko je dijete često bolesno i pod kakvim terapijama.
Da i još me pitala dali uzima kakvu terapiju za VUR, a sve joj lijepo piše u papirima na kakvoj je profilaksi. Isto tako je i na profilaksi za bronhitise.
Na moju napomenu da je ona imala u 3 mjeseca 3 upale bubrega, samo je komentirala vi nju ne možete stavit pod stakleno zvono. Ja kažem, ali to nije za igranje, upale bubrega su opasne, pa nisam ja tu radi sebe nego radi nje, njihov je odgovor bio da oni samo meni za moje dobro kažu neka pišem vrtić, jer se dugo čeka pa da me ne iznenadi!!!!!
Odlučila sam svakak nekome se obratit, samo ne znam dal da idem preko ministarstva ili preko tiska jer to što oni rade stvarno nije normalno.