Koju listu?
Sinoć sam vidjela da su spominjali na rtl-u naša pisma koja dolaze kao luda, ali bila sam u gostima pa nisam čula točno što se govorilo!
Jel ima kakve akcije u petrovoj, gdje su nam petrovačke trudnice? Jel doc. K skrpo nogu?
Printable View
Koju listu?
Sinoć sam vidjela da su spominjali na rtl-u naša pisma koja dolaze kao luda, ali bila sam u gostima pa nisam čula točno što se govorilo!
Jel ima kakve akcije u petrovoj, gdje su nam petrovačke trudnice? Jel doc. K skrpo nogu?
Osijek na listi si onih koji su ministru poslali pismo ne podrške :yes:
50-a čini mi se
Na ostala pitanja nemam odgovor ali bi i mene jako veselilo da se javi koja petrova trudnica :heart:
gdje je ta lista?
http://forum.roda.hr/threads/54242-q...o-oni%29/page3 i nastavlja se :yes:
EVO NOVA AKCIJA!
AKO STE BILI U POSTUPKU NAKON DONOŠENJA ZAKONA I AKO JOŠ NISTE napravile , MOLIMO DA ISPUNITE UPITNIK USPJEŠNOSTI (u mom potpisu) ... VRLO SU NAM BITNI PODACI KAKO BISMO IZNIJELI "PODATKE STVARNIH PACIJENATA"
A DETALJE POGLEDAJTE I OVDJE:
http://forum.roda.hr/threads/54392-JO%C5%A0-JEDNA-AKCIJA!-VA%C5%BDNO!-sakupimo-svoje-neovisne-statistike!
Curke, gdje ste nestale, moje pismo ministru jučer izašlo u jutarnjem :-o. Nadam se samo da će barem od neke pomoći biti da se netko predomisli u vezi zakona.
Probat ću kopirati link pa da vidite.
Inače jer ima nešto novo u petrovoj je li se doc. Kasum pokrpo?
link je sljedeći: http://www.jutarnji.hr/izgubila--tro...zakona/681010/
Osijek, uvijek me zaštreca oko srca kad vidim tvoj potpis, a ovo pismo... Na poslu sam pa sam morala odjurit poskrivećki obrisat suze....
Nemam blage veze što se dešava u Petrovoj. Čekam m (:-x) pa probat otići opalit još jedan postupak, bilo aih bilo prirodnjak, ali to će bit tek za tjedan-dva.
Bez pretjeranog nadanja čekam 6 mjesec za "pravu stvar"- kad mi je najbolje da krenem sa predradnjama (brisevi i slično)?
Koji su zadnji prohtjevi? 2 uputnice- jedna za bolničko liječenje i jedna za što ono...? Valjda neću trebati ponovo uvjerenje psihijatra :-P
Sretan Uskrs vam svima želim a ja odoh na vikend-planinarenje u miru slušat 'tičice i udahnut malo friškog zraka.
Cure moje drage SRETAN VAM USKRS,svima šaljem jednu veliku pusu:heart:.
Osijek, baš mi je drago da su stavili tvoje pismo jer ta situacija koju opisuješ i proživljavaš najbolje oslikava problem kojeg se svi grozimo - biranje... Članak mi je najbolji do sada napisan, odlično :yes:
btw, SRETAN USKRS TRUDILICE IZ PETROVE !!! :heart:
Sretan Uskrs svim curama iz Petrove!Imam pitanjce za neku od vas koja je nedavno usla u postupak a zivi u izvanbracnoj zajednici.Dakle,jedan od (nepotrebnih)papira koji moram donijeti na uvid u 5.mj.je izjava pred sudom u vanparnicnom postupku o zajednickom zivotu s partnerom.Kako sam do sad bila vec u postupcima po Milinovicevom zakonu,ali privatno,u 11.mjesecu 2009.bila je dovoljna izjava kod javnog biljeznika.Nasla sam na netu da je 16.12.2009.zakonom usaglasen izgled i forma IZJAVE O IZVANBRACNOJ ZAJEDNICI u svrhe MPO.Po tome,ne znam kako Petrova moze traziti sudsku izjavu.Povrh svega,to moje privatno iskustvo je iz poliklinike IVF prof.S.koji je ujedno i glavni u Petrovoj.Moze li mi neka to pojasniti.PS.Suta se narucujem za P&P savjetovanje i jurim soc.ginekologu po uputnice!!!!Krecemo!6.mjesec here we come!!!:-D
Sela, opet ja.To ti je ista izjava, nemoj ici po novu ako vec imas.U Petrovoj ocito imaju stari obrazac jer je u pocetku bilo tako ali je prebaceno na javne biljeznike.
BokTaca70znas da sam si upravo tako nesto i mislila,to da je to neki stari formular jos iz prapocetaka novog zakona...Medjutim,mislim da ce mi trebat nova izjava iz razloga sto stara vrijedi samo za polikliniku IVF i tako je navedeno u izjavi.Al ajd dobro,nije to nesto najgore.:heart:
Cure, mogu li vas zamoliti da prekontrolirate podatke o Petrovoj i opis postupka s ove stranice?
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...skoj&Itemid=81
- Za anesteziju za punkciju svi dobili 5 mg Apaurina osim u prirodnom postupku
- Štoperica? (gdje i kada se prima)
Posebno bih vas molila informacije o ove dvije gornje stavke za koje nisam sigurna . Moze i na mejl pino111@gmail.com.
Puno hvala i sretno u postupcima!
Sela ja na tvom mjestu ne bih išla po nove papire. Samo ako će sestra inzistirati na tome. Meni je nedostajao jedan od dokumenata (oib ili tako nešto) pa me nitko ništa nije ni pitao.
Uostalom, tu superbedastu izjavu (vidiš kak sam pristojna :mrgreen: ) ćeš najbrže od svega riješiti.
Ha,ta izjava je uzeta od strane tima poliklinike IVF,cisto sumnjam da ce mi je dati da je koristim..Kod njih su i moji i od mm nalazi HIVa i hepatitisa...Ma obavit cemo to prek uputnice..:heart:
Tlatincica,vidim i ti se spremas nesto za 6.mjesec?Ja cu,kao sto rekoh,vec krenut polako nabavljat papire i ausweise,pa da prije M u 5.imam sve,pa ak jos nesto treba da stignem obavit.Nadam se da budu svi nalazi OK.U principu nisu me ni trazili nesto specijalno,cak ni cb ni hormone,al ja cu to za svoju dusu jer mi nije normalno da me u godinu dana nitko ne pita za svjezi nalaz.
ma.... tvoji nalazi su tvoji nalazi. Moraju ti to vratiti. Nek sebi zadrže kopije.
HIV i hep su moje najveće traume. Dođi u određeno vrijeme, čekaj sat vremena i onda za 2 tjedna nalaz između 14 i 15! Arghhhhh!!!! Ja sam molila, kumila, prijetila (hihi) ali NE! nalazi se dižu između 14 i 15 i baš ih briga kako ćeš se ti u to vrijeme nacrtati tamo. I još platiš 200tinjak kuna ako nemaš dodatno zdravstveno...
I ja ću sad navalit na briseve, pape i ostale ausweise (:lol:da, to je ispravan izbor riječi). Slijedeći tjedan sam ionako u bolnici, pa ću pitati što je potrebno za ponavljačice. Ja sam hormone vadila prije 4 godine kad se "sumnjalo". Nitko me nikad poslije nije taj nalaz tražio.
Ajjj, krenulo me pisanje :-P
I još nešto: ja sam prošli put bila naručena za 12 mjesec. Došla sa M u 11om i otpilili su me jer: Ako ste naručeni za 12 mjesec onda morate doći sa M u 12om mjesecu. I to ću provjeriti slijedeći tjedan, ali sumnjam da su nešto mijenjali.
Pa da ausweis je pravi izraz jerbo smo mi ko Zidovi u 2.svj.ratu proganjani pa nam trebaju koje kakvi papiri i dozvole...:-(Meni ti rekla sestra da se pojavim u 5.mj.da bi me narucila za pregled jos prije postupka i da bih dobila lijekove po protokolu koji odredi doc il prof te da onda mirno mogu cekati M u 6.mjesecu..Zvuci mi logicno.Pa mozda se i vidimo negdje tamo u lipnju...:-)
Flash news!!Jutros sam zvala Kliniku na Salati da se narucimo za p/p savjetovanje i uspjela sto se tice psihijatra,ali pravnicu,kod koje se posebno narucuje,nisam uspjela dobiti.Ima li netko da se narucivao i nakon koliko dana ste uspjeli sa svim tim?:-o
mislim da je sve to ok, za apaurin nemam pojma jer i ako su mi rekli šta je u injekciji, ja sam to zaboravila, a štopericu dobijem cca 32 h prije punkcije (bar do sad) npr. dobijem u 23h da bi bila punktirana preksutra oko 10h. dvaput sam je dobila u klinici, dvaput kući.
Neznam da li sam pomogla i da li si na to mislila...:-)
Nalazi cervikalnih briseva stigli, e. coli naravno prisutna, a i mislim si nije čudo nakon 4 mjeseca pod ulošcima. Biće da mi je imunitet pao na niske grane. Sad čekam dr.a da mi preporući šta da uzmem, pa da više obavim tu histeroskopiju, već mi je fakat pun kufer svega.
Zauzeta, baš te krenulo :nope:
Nema ti druge: antibiotici, čaj i tona brusnice.
I gajba pive :mrgreen:
Ozbiljno- nadam se da ćeš to uskoro riješiti, vidiš da se skupljamo za ljeto, bilo bi super da i ti budeš sa nama :love2:
Znači štoperica oko 23 sata... dobro je znati jer sam je zadnji put dobila doma.
Zauzeta nadam se da ćeš uskoro obavit laparoskopiju i konačno krenut sa postupkom:yes:.Ja sad čekam m u 4.mj. da vidimo da li mi je cista otišla,jer mi se od stimulacije pojavila i malo pošemesila ciklus:evil:,tako da je moj postupak u 5.mj upitan,nažalost,koji shit:-x.jooooooj ponekad se osjećam kao da čekam Godoa:lol:.
Moji brisevi koji su došli su uredni, samo još klamidia nije došla. Nadam se da je i ona ok. Još malo pa krećemo :-D:-D:-D.
Osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za slijedeći mjesec!
Za sve čekalice koječega~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
... i mi čekamo M krajem mjeseca... ali ne očekujemo je baš velikodušno...
Eto i mene,ja sam nova ovdje i cini mi se nesto mlada od vas(26 mi je godina tek!!!!!).Eto,i ja bi vam se trebala pridruziti u 05.mj.Upravo sam u cekanju M krajem mjeseca,pa 10ti dan UZV pa cemo vidjeti ako bude ovulacije idemo u prir.Ako ne onda....S time da imam smrznutih 5 js,ali sve ovisi o UZV i sto ce sada prof.V odluciti.Moram priznati da sam za sada stvarno zadovoljna sto se tice usluge i osoblja.Ja sam isto zdravstveni radnik,ali stvarno su me iznenadili!!!
JA 1983. SPCO
MM 1978. OLIGOTERATOZS
1.ICSI 02/10 beta+ (nakon tri tjedna spontani)
05/10 cekamo prirodni IVF
Bok Sanjička i dobro nam došla! :-)
Kažem ja da se sprema gužva u na početku ljeta hihi
Oprosti na neznanju, ali znaš li zašto ne uzmu te smrznute JS da ne ovisiš samo o ovulaciji?
Sanjička, dobro nam došla.Svaka Petrovka je ovdje dragocjena jer nas je stvarno jako malo.Vidim u potpisu da si imala pozitivnu betu.Kolika je bila i sta se desilo?I mene interesira ovo sto i tlatincicu za zamrznute js.Jel ti dr.V sta objasnjavao kako to ide i zasto bi radili prirodnjak kad imas 5kom?
Sanjička dobro nam došla:klap: i da što prije ostaneš trudna ali da ovaj put bude školski do kraja;-).
Ma joooooj cure moje sve mi je to nekako komplikovano!!!:-)Ja mislim(nije mi dr. rekao nista direktno) da je bolje ici sa svjezim zametkom pa makar i jednim neko sa odmrznutim js.To je sad ono o cemu se stalno prica da odmrzavanjem jajne stanice gube svoju kvalitetu,vitalnost......Znaci,to je moje misljenje jer mi on ni u jednom trenu nije spomenuo js.Tek na moje pitanje mi je rekao da se mogu koristiti,ali je isto potrebna ovulacija.One se odmrzavaju na dan ovulacije,oploduju i nakon par dana vracaju.:-)
Nakon dva tjedna sam vadila betu i bila je 168(s tim da sam je radila na rebru a petrova nekako drugacije izrazava vrijednosti).Javila sam se sestri Ireni i rekla je da za tjedan dana ponovim i beta je pala na 7,7.I tek nakon dva dana sam pocela krvariti.
Bila sam nakon toga na konzultacijama kod dr i on kaze da moze biti nesto genetski.MM i ja smo radili prije postupka kariograme i uredni su,ALI ne mora biti do nas nego do samog ploda pa ga je organizam sam odbacio.Zatim,moze biti i do koagulacijske strane(faktorII,faktorV).Izvadila sam krv prosli tjedan i do kraja ovog tjedna bi trobalo biti gotovo.
Sanjička, imala sam sličnu situaciju, beta 141 i nista.To je biokemijska trudnoća i vrlo su ceste.I ja sam isla na pretrage vezano za koagulaciju i sve 5.Jednostavno se desi zbog kromosomske greske ploda.Zelim ti vise srece sada.
Ma da,biokemijska kazes!?To nitko nije spomenuo.Mozes mi malo pojasniti sta to znaci?:-o
Pa tako ti se zove trudnoća koja ode prije nego se utvrde otkucaji srca.Znaci, utvrden je porast bete i desila se implantacija ali je sve skupa vrlo kratko trajalo da bi plod ozivio.Jako puno i prirodnih trudnoća tako završi.Meni je i nakon 2.IVF-a beta bila blago povisena (16), svi mi doktori rekli da je biokemijska dobar znak jer se ipak dogada implantacija, ali iz mog potpisa vidis da mi to bas nije pomoglo.
Dugo vas već čitam, ali tek sad sam se odlučila i pridružiti...jer izgleda najbolje informacije zapravo dobiješ na ovakvim mjestima, a ne tamo gdje bi ih trebali davati.
u svakom slučaju, upisana sam za postupak IVF u Petrovoj u lipnju, pa me zanima cijela procedura. Naime, rekli su mi da dođem u svibnju i da tada krećemo, pa me zanima što to točno znači. Inače imam PCOS sa neredovitim ciklusima (naravno) pa pretpostavljam da će mi tada dati nešto da mi izazove menstruaciju (jer ne znam kako bi drugačije?!)
:-)Bok Suzzie,ne mogu ti pomoci glede PCOS,ali samo da ti prva zazelim dobrodoslicu u klub Petrova.Nisam ni ja mnogo duze od tebe ovdje,ali dijelim tvoje misljenje glede najboljih informacija.I ja sam narucena za postupak(IVF/ICSI) u 6.mjesecu i receno mi je doci prije men.u 5.mjesecu naruciti se na pregled kod lijecnika koji ce me voditi i koji ce mi odrediti protokol,a takodjer i da dobijem te odredjene lijekove koje cu trebati u 6.mjesecu.Ti ces vjerovatno krenuti u postupak krajem ciklusa u 5.mj.ali sigurno ce ti se javiti neka cura sa PCOS koja je to prosla.Kako napredujes sa nabavom dokumentacije?Pozdrav:-)
Hvala na dobrodošlici Sela! ;-)
Skupljanje papira i dokumentacije smo tek počeli. Inače, po mom mišljenju većina stvari koje traže je nepotrebna, jer sve te potvrde ne moraju značiti da je bilo tko sposoban proći kroz ovaj postupak ili biti roditeljem! No što je tu je! Sve vrijedi ako na kraju dobijemo male štruce u ruke! :-D
Jel netko možda u petrovoj u ponedjeljak? Ja idem po protokol i lijekove. Još nisam obavila psihologa i pravnika i krv, baš mi je to nekako mrsko.