Na današnji dan prije 3 godine postala sam mama zahvaljujući Humanoj reprodukciji Rijeka :zaljubljen::zaljubljen:
Hvala Humanoj !! :heart::heart:
Printable View
Na današnji dan prije 3 godine postala sam mama zahvaljujući Humanoj reprodukciji Rijeka :zaljubljen::zaljubljen:
Hvala Humanoj !! :heart::heart:
Nabolje sve u jednom danu da obavite,nama su za spermiogram rekli da uzorak donesemo u roku od sat do sat i pol. To smo predali,u podne dobio nalaz,onda smo cekali red na konzultacije kod dr.Smiljan i imamo samo riječi hvale za nju. Odlična je direktna i konkretna,sve smo je mogli pitati što nas je zanimalo.... Sljedeća pretraga HSSG....Sretno.....
hehe da nisi napisala direktna i korektna, mislila bih da pišeš o nekom drugom. Ovo za pitanja me malo zbunilo. Ali evo, desi se i njoj da ponekad odgovori :) Sretno!
mravak, već? Čestitke!
Nije me bilo neko vrijeme pa za sad samo čitam, a kako je krenulo čitati ću vas i do jeseni. Pak & company, skupljamo se za jesen, opet...
A ja bi rekla da je pocela glumit da je fina u pocetku da ipak privuce pacijente..jer ipak je sefica tamo i bilo bi neprimjereno da nitko ne zeli kod nje..a kad jednom udjes u osinje gnjezdo onda upoznas zalac.. :-)..
Da li u 8.mjesecu postoje konzultacije?ili tek u 9.? Neke planove radim pa me zanima ako netko zna..
haha, pa znala biš već da namjeravam odgodit :lol:
Ma htjela bi ako uspijem dijagnostičku histeroskopiju užicat,a osmi mjesec kada nema postupaka mi se čini kao idealno vrijeme za pripremit teren..ali ne znam da li se održavaju konzultacije ili ne..da, reći ćeš da sam luda što planiram histeroskopiju, a trebala bi mislit da ću sad zatrudnit pošto idem u postupak,ali eto moj mozak ima svoju volju i nije rođen kao optimist :lol:
Pa kada krenes na folik. suptilno se raspitaj,:lool:
U necu ti reci da si luda, daleko od toga da pesimizam nije najbolji stav ali treba uvijek imati realna ocekivanja i plan B.
Ja sam npr. pocela sparati za platiti postupak jer brzo se istope ovi na koje imamo pravo, pa nek se nadje.
mravak cestitke !
Snekice psihicke pripreme u planu? Ma biti ce to plodna jesen. Svi odmorni, napunjenih baterija mora biti bolje.
Nemoj ti meni te fore o plodnoj jeseni ;-)..ugrabi ti lijepo prirodnjak odmah sad pa ces lako i na jesen..samo mu se lijepo smjeskaj i klimaj glavom na sve sta kaze i nemas beda ;-)..meni je normalna stvar da si pocela stedit za slucaj da zatreba..pa treba bit realan..ove njihove stimulacije svakako ne daju prostora za opustanje i nonsalantno trosenje postupaka..a sigurna sam da ces znati potrositi ustedjeno ako ti uspije preko hzzo-a..nece propast lova :-)
Ma ja necu spominjat nista tijekom postupka za dalje jer ovaj ne voli razgovarati o buducim postupcima u tijeku postupka..samo kaze da cemo pricat o tome ako bude trebalo,da ne treba unaprijed razbijat glavu..
I kad si vec spomenula stednju ja bi svakome preporucila da cim krene u mpo preko hzzo-a odmah pocne mjesecno izdvajati koliko moze za eventualnu potrebu placanja postupaka..recimo da preko hzzo-a ako ne uspije to sve potraje 2-3god ovisno o tome rade li se inseminacije i koliko njih..a u 3 god se moze skupiti lijepa cifra koja se lako potrosi ako postupak uspije na kupovinu stvari za dijete ili nesto..jer tko zna hoce li se opet promijeniti zakon pa resetirati postupci,a uz ove jadne stimulacije prevelik optimizam bas i nema jakog temelja..
Ja sam srecom imala od prije nesto ustedjeno i odlucila direktno kod lucija jer sam kbc zamisljala kao neko grozno mjesto sa nekim bahatim starcima doktorima i listama cekanja..al me srecom muz natjerao otic na jedne konzultacije,a tamo umjesto grozote neki simpatican lik bez trunke bahatosti kojem je sve stvar dogovora..tako da zahvaljujuci njemu pare su jos zive..
Ali stedim i dalje i mislim da to nije toliko stvar pesimizma koliko realnosti i brige za buducnost.
Pa S. odgovara na pitanja, meni tu nije ništa čudno?! Problem je jedino što nam se odgovor ne sviđa uvijek.
a ne znam baš phiphy..ja sam ju pitala da mi kaže koliki mi je endometrij,a ona mi je odbrusila nek legnem dole i ne gledam u ekran jer je njen posao gledati ultrazvuk,a mene to ne treba interesirati..pitam se za koga je onda postavljena ona velika ekrančina na zidu,ali ok..
a nekad i odgovori,slažem se..npr. kad sam ju pitala idući put opet nešto za endometrij rekla mi je da ja nikad neću zatrudnit..trebala je za psihologa ići..fulala je profesiju..baš šteta..
Red pepper zašto ti je to rekla?
jer i meni tako rekla,da mi smeta jajovod.poslije vađenja tod jajovoda ja ostala trudna.
Trebala si pitati da ti upale ekran pa sama vidš koliko ti je endić :-) . Istina da na fm. nije baš razgovorljiva i da će pogledati endić i izmjeriti folikule i da često neće ništa reći, ali zato na konzultacijama nema pitanja na koje ti neće dati odgovor. Mene je često bilo sram izaći iz ambulante jer sam bila sigurna da me ostale cure koje još čekaju streljaju pogledima jer sam se unutra zadržala masu vremena jer smo mm i ja imali 100 pitanja. Već sam pisala, mm bi nekad tako zapilio s pitanjima da bih ga već i ja bila izbacila iz ambulante koliko je bio dosadan, a S. je odgovarala bez beda.
Pa bio je upaljen ekran i posto ja svaki put gledam na ekran,a doktor mi sam od sebe sve pokazuje i folikule i endometrij i objasnjava krenula sam i kod nje gledat ekran pa mi rekla nek legnem dole,da nemam sta gledat..
Paty-pitala sam ju zasto imam jako slabu menstruaciju,a endometrij bio 11mm pa mi je rekla da endometrij vjerojatno ne valja i da necu zatrudnit i da cemo se dugo druzit..ali ocito svima kaze slicno pa sam odlucila ju izbjegavat i ignorirat sta kaze..jer sam se dovoljno vec nasekirala oko toga sto mi je rekla..ali sam naknadno saznala da joj je to omiljena recenica.
A ja sam doskocila problemu svojih uzasno dugih konzultacija tako sto svaki put dodjem namjerno zadnja,oko 13h cirka, pa znam da nitko nece poludit od cekanja dok ja zavrsim :-)
Baš me zanima dali i među svojim pacijentima dr. S širi paniku sa svojim blesavim pretpostavkama ili to radi samo s tuđim pacijenticama:-x
A cuj, s tudjima joj je svakako lakse..lupi nesto i zdimi.. :-)
baš me sad zanima dal je baba Manda i meni u pravu..razlog više da užicam tu histeroskopiju pa da vam iz prve ruke mogu reć :coffee: ali ti si subjektivna,tebi je napravila dobitni transfer..
Iako sama nisam čula ništa slično od nje u vezi svog zatrudnjivanja, znam njezinu pacijenticu koja je. Po tome, očito je da ne radi razliku moje/tuđe.
Druga priča je da li se radi o blesavim pretpostavkama. Ja ne bih bila tako hrabra izjaviti to :) . A i sve to opet ide prema onoj prožvakanoj priči što je bolje: ona, koja opali prognozu bez imalo uljepšavanja, još te mrvicu i dodatno (z)gazi ili on, tapš, tapš, ne trebaju nikakve dodatne pretrage, tu treba samo malo sreće, ma sve će to biti ok.
On :mrgreen: tapš, tapš
ubit će me Arđa...
Po meni,tvrditi nekome da nikad nece zatrudnit nikako nije u redu..pogotovo sto svjedocimo raznim situacijama i totalno nevjerojatnim pa cak i filmskim scenarijima trudnocama svakodnevno i ubiti tako zenu u pojam je potpuno ludo..pogotovo sto u mom slucaju ona nije nista znala o meni,nalazima i dijagnozi osim mog laickog pitanja koje sam joj postavila...a opet nije mi ispravno ni tapsanje po ramenu u stilu sve je super,nema problema,sad ste vi trudni u sto me vlasic uvjeravao jer nekoga tko ful vjeruje doktoru on tako uvjeri da samo sto se nije desila trudnoca i nis ne poduzimaju nego cekaju godota..
Meni je doktor odmah u pocetku rekao da ce on napraviti sve sta je u njegovoj moci da zatrudnim,ali da moram biti svjesna da postoje zene koje unatoc mpo iz raznih imunoloskih,genetskih ili nekih drugih razloga nikad ne zatrudne.i to mi je bilo taman dovoljno blago da se ne zanesem,a nije mi bilo pregrubo da se ukomiram..
LOL
"On" - kao da je Svevišnji u pitanju
"Ona" - k'o žena Miljenka Smoje
red, pa nije baš da su ni On ni Ona toliko ekstremni u prognozama
Ma hipotetski govorim..al sam navela svoja dva primjera gdje mi je on rekao da sam sto posto trudna,a ona nakon 20 dana da nilad necu bit trudna :-)
Cula sam recimo da lucinger jako omadjija pacijentice,sve da mu je super..nisam konkretno mislila samo na ove nase..
Meni nije rekla da ću teško zatrudniti nego mi je nakon uspješno obavljenog transfera objasnila kako je moja maternica toksična i ubija embrije (pošto imam endometriozu i to je bio već ne znam koji transfer po redu), uglavnom to sam mislim pod blesava pretpostavka, a bilo je još takvih primjera, sjećam se da je i Aurori nešto prognozirala u tijeku postupka a ona zatrudnila baš taj put. Pa eto mislim kad je već toliko slobodna da daje tkave izjave imam i ja pravo reći kako su blesave i neutemeljene. Kad se samo sjetim koliko sam se zamarala i opterećivala time što je rekla jer sam i sama sklona pesimizmu i vidjela sam i sama da nemamo baš sreće kad dotad nismo uspjeli, i svakako nisam za tapš, tapš po ramenu ali ne treba me ni gaziti pogotovo ako nisu sigurni u to što govore
Samo On!:mrgreen::heart:
Hm nisam imala jos tu cast da mi doktorica ista odradi, samo je bila u posjeti u toku mog transfera i sada sam bas znatizeljna. Jel se to meni cini ili onima kojima je prognozirala ne zatrudnjivanje imaju svoje bebace?
red to bi ti trebalo biti ohrabrijuce, nesto kao obrnuta psihologija :lol:.
Mali mimi-potpuno te kuzim kao pesimist pesimista,haha..ja isto non stop o tome razmisljala i sad sam odlucila napravit histeroskopiju da vidim sta je,a sta nije..
Frcka-bravo mala,tako se kupuju krediti!
Pak-obzirom da je to ocito rekla polovici pacijentica u kbc-u mislim da ipak nemaju svi djecu.haha..barem ne jos..mene ce opet vjerojatno zakacit jer nemam bas srece,stalno mi pada nesto vilendom.pa me bas zanimat cime ce me pocastit ovaj put,haha..
Pak, bas sam htijela to isto iskomentirati... Kad ona kaze da da neces nikad zatrudniti, a ono bingo i ti se iznenadis i budes ful happy... :lol: mozda stvarno ima takav nacin..
A cuj mozda cu i ja uskoro imati cast da je upoznam pa cu ti bolje znati reci.
Nego cure dali mi se cini ili je bilo spomena da na Kbc-u radi neka dobra psihologica?
Da,da,najprije te baci u jad i ocaj dok ti ne uspije,a sto moze i godinama trajat,a onda si happy jer se ipak desilo cudo posto je smilja rekla da nema sanse..dobrodosli u smiljinu skolu psihologije,hahaha! :lol:
Mislis na onu vlasicevu bivsu zenu,kuljanicku?ja znam da ona radi tamo..sta bis isla kod nje na razgovor ili?
Pa neznam cija je zena sadasnja ili bivsa ali mislim da se o njoj pricalo.
Ne nisam pukla :lool: jos, ali sjela mi krivo firma (sefica) danas, pa si mislim prije nego raspalim da se malo posavjetujem.Vec ako je u sklopu KBC-a tim bolje.
Ja sam cula da je ona stvarno super tako da ti to ne bi uopce bila losa ideja ako osjecas da bi htjela s nekim strucnim porazgovarat..karin kuljanic se zove..
pak, šta nisi ti bila u postupcima za vrijeme Milinovića, onda se išlo kod nje na psihološko savjetovanje...ili si ti to obavila negdje drugdje?