Uf, pa to je jako malo! Držim fige da upadne u barem jedan od tih programa koje si želi. I mislim da joj 4. ne bi smjela biti bauk u ovoj situaciji.
Printable View
Uf, pa to je jako malo! Držim fige da upadne u barem jedan od tih programa koje si želi. I mislim da joj 4. ne bi smjela biti bauk u ovoj situaciji.
Btw poruka xviii-stalkerima
Jutros sam se na putu do Klaićeve prisjetila kako izgleda Savska u prometnoj gužvi... Ne želite to, vjerujte mi! 4 godine tom trasom ići, pa još Glogovcem proći stotinjak stepenica uzbrdo, ili još gore, Schlosserovim stubama...
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Iako u Splitu stanje s bodovima nije ni upola dramatično kao u ZG, vidi se rast bodova za dosta
Škola. Trenutno zadnji koji upada za web programera ima 69, dok su lani i preklani upadali sa 63
Više me zanimaju škole koje nemaju prijemni, V, X, Lucijan, III i XIII. Pitam zbog znatiželje jer je npr. u III od pretprošle do prošle godine prag narasao za više od pola boda. I zanima me hoće li V i X doći na 80+ (ja bi se kladila da hoće).
Ali u pravu si da se tek nakon prijemnih vidi prava situacija kad se preliju svi oni koji nisu dobro napisali prijemni.
"Klara&Goran" obavio ili obavila je odličan posao na forumu i IG, čestitke! Tako se bori za svoju školu :fige::naklon::!:
:angel:
:lol:
Koji j etreći izbor?
Turistička u Frankopanskoj?
Tamo bi joj možda najbolje bilo. Imala bi manji pritisak na prirodnim predmetima, imala bi i zanimljivu praksu (to fali gimnazijalcima).
Nakon te škole će joj biti otvorena mnoga vrata, polagat će istu maturu kao i ovi iz 4. i 18.
PS. Vidim da i oni upisuju jedan razred jezične gimnazije
Ima i turistički razred u Utrinama
Frankopanska sleš Kennedyev sleš Autobusni. Potres sleš podstanari sleš zapela gradnja trajnog objekta.
Uglavnom, tamo je hotelijersko turistički tehničar koji ima praksu, ali nema dosta predmeta iz gimnazije (super je program, ali nema naprednog francuskog). To joj je drugi izbor, ispred IV.
Turistička gimnazija ne postoji vise, bio
je to eksperimentalni program .
jelena, u Utrinama je ugostiteljsko turistički tehničar
Znam jelka moj nećak je u utrinama
Žao mi je ovogodišnjih osmaša, svake godine sve gore, očito će ove godine trebati još bar 2-3 boda više nego prošle godine za većinu škola.
Ja sa sve nadam da će srednjim školama puknuti film i da će uvesti prijemne za upis u srednju školu. Ovih 5 bodova sad je ništa, da prijemni nosi barem 20 bodova smanjio bi se pritisak na ocjene a povećao na učenje i znanje. I ne bi šizili ako im ne idu društveni ili prirodni predmeti….
Prijemne ne uvode srednje škole pojedinačno, nego Ministarstvo, a dosad nisu pokazali želju da se postojeći pravilnik o upisima u srednju značajnije promijeni. One srednje kojima je već "pukao film" (doslovno - morali su upisati više učenika nego što imaju mjesta) već su uvele prijemni za 5 bodova, i to je svojedobno bila prava revolucija u postupku upisa.
Od sljedeće godine uvode se nacionalni ispiti u OŠ, zasad samo kao pokazatelj školama i nastavnicima, ali možda s vremenom to postane put za nekakve promjene u vrednovanju.
Nema bodove za gimnaziju [emoji17]
Da, treći (ili drugi?), početni
Opcija je da francuski nastavi u Alijansi. Ali skupo je, i to je jedini razlog zašto bih voljela da ide u IV. (to je uz XVIII. jedina (jezična) gimnazija za koju ima bodove)
Btw sad sam škicnula - trenutno najmanji broj bodova upisanog u XVIII. je nevjerojatnih 77.31!! Halooo
i u dvojezične razrede?
Je puno je
Frend od velikog se u njemački razred upisao s manje od 70,ali to je bilo poodavno. Očito sad najbolji idu u tu školu
A ix? I oni imaju francuski
Je tak sam se ja skomirala kad smo išli u Ruder na otvorena vrata,svi klinci koji su demonstrirali tamo su bili 78+, ok moj je bio isto tu negdje,ali kad je bila lista puno je njih upali s puno nižim bodovima,tako da se treba uspoređivati sa svojom generacijom i mogućim konkurentima
U razredu mog mlađeg sina (računalni tehničar, novi strukovni kurikulum koji je u međuvremenu postao obični) isto su svi bili s takvim bodovima, ali visoke bodove morao si imati samo za taj smjer. Ostale smjerove se moglo upisati i s manje. Naime, u Ruđer se prijavljuje dosta ljudi koji se ne mogu odlučiti između gimnazije i dobre strukovne škole, pa kad upadnu u gimnaziju, oslobode se mjesta na listi u strukovnoj.
Jelka, a što je još prijavila osim 18., HTŠ i 4. ?
ja sam čula da srednje škole traže od ministarstva odobrenje za prijemni i da je štos u tome da ministarstvo traži da prijemni nosi maksimalno 5 bodova
kome je u interesu toliko odlikaša, ne znam
sad su po novom i rekli da bi smanjili broj strukovnih srednjih škola a uveli više gimnazija jer treba netko napuniti i brojne fakultete ;)
Ma daj a i sad dovoljno klinaca iz strukovnih idu na faks,skoro ko i u naše vrijeme
Kaj se toga tiče trebat će nam više majstora nego fakultetskih ljudi,već je sad problem neke dobiti
https://www.novilist.hr/novosti/hrva...-F0zaN6AmsziDs
evo, piše ekonomisti, tajnice, hotelijersko-turistički tehničari - smanjit će broj po školama a povećati broj gimnazija jer većina koji idu u te škole ionako idu poslije na faks
Catjy, zadnji u tuđeru trenutno ima 74,31
Tehničar za računalstvo.
Mi mo dosta ispod tog . Ali u ostalih pet upada
Pa upravo se o tome i radi. Prijemni se ne uvode općenito za sve škole i programe, nego kako koja škola ima sve više problema pri upisu učenika s maksimalnim brojem bodova, i za to mora tražiti dozvolu od Ministarstva. A sve dok upisuju ijednog učenika s brojem bodova manjim od maksimalnog (pa bilo to i 79,92, kao u Petoj), prijemni se ne uvodi.
I da, bilo je traženja da prijemni nosi više bodova, pa su iz MZO rekli "ne može".
Promjene pravilnika o kriterijima za upis spominjale su se još prije nekoliko godina, ali zasad sve ostaje po starom. Dakle, ocjene, ocjene i ocjene. I dodatni bodovi na državna natjecanja, što igra ulogu kod relativno malog broja djece.
ajd, živo me zanima situacija ove godine...
Želim svima još jednom sreću na upisima i da se svi upisu u željene škole.
Vrijeska Goran ili netko s iskustvom na onoj ig stranici je neka cura iz srednje rekla mom sinu da su joj javili kako je prije 2 godine isto bila navala na 18. Pa da ih ima 18 u razredu jer je bilo dosta dobrih s A2 delfom. Ima li šanse da se tako i ove godine upisu ili je to neka neprovjerena informacija? Moj je 14. Na ljestvici
To stvarno ne znam.
Moguće je da ih je 5-6 imalo iste bodove pa su povećali kvotu (da ne upišu manje od 13-14).
To se može dogoditi u svakoj školi.
Jučer sam malo gledala postove na tom IG profilu i definitivno s puno, puno rezerve uzimati bilo što tamo pročitano. Moj dojam cijelog profila je da je u pitanju žešći "fejk".
Samo banalan primjer, stavili su Klokan testove pod "primjer ispita za Tituš"