curke pred porod - sretno!
Printable View
curke pred porod - sretno!
Sanda kakvo je kod tebe stanje? Ima li jos cura "u finalu" ali mi je promaknulo?!
medonija, ti si najfinalnija :-)
Mah, ja sam u finalu vec 2 tjedna, sad me vise ne bi cudilo ni da prenesem! Ko je rekao da blizanci nemogu 40tt! :-P
Ma to neće bebe van dok je onako jako vruće bilo :-) Sad će se one pokrenuti
o dragice jos ste u jos jednom komadu, ja od kad sam pocela jesti sve mi ima nekakve nove okuse, pojedne stavri koje su mi bile fine sad vise nisu. danas idem ponovno na pikanje. Od proslog ponedjeljka povracala sam samo dva puta to je napredak.Muma okupaj se i za mene,mali mini kakvo je stanje sad si stopala sat vremena u kojem su razmaku?željkice i ti si nama falila. Kaj ste vadile od pretraga do sad(vrci, boss, ginger,sybylle)?
htjela sam pitati da li su brojila trudove(ako jesu) , na sat vremena i u kojem intervalu dolaze?
Pretrage:
prije uzv sa 9tt sam vadila krvnu sliku, urin i guk. Urin je bio lošiji, pa sam radila i urinokulturu, ali to je ispalo ok.
Na tom uzv me pitala za papu, budući da sam radila prije par mjeseci nisam trebala ponavljati
Pitala sam za briseve, rekla je da ako nemam indikacije sad, da ih oni u pravilu ne rade. Ali ako hoću, mogu ih napraviti. Nisam htjela, prošli su bili čisti, vidjet ću što će mi reći dr koji će mi voditi trudnoću
Ništa drugo nisam radila
hvala vrci da se znam pripremiti kaj me ceka ovaj tjedan!
Bok cure..
Medonija ti i tvoje curke obarate rekord..ma ovaj tjedan ces sigurno roditi.. Mozda da otvorimo kladionicu..he he.. Samo hrabro i sretno..
Ja cekam pregled koji je u srijedu, ne mogu ga docekati, nekako me strah hvata jer me ni cice vise ne bole, ni trbuh.. Nemam pojma sta se dogadja, nadam se da je sve ok.
Vrci a krvnu grupu? Toxoplazmozu?
ja sam toksoplazmu i krvnu grupu vadila dok sam prije dvije godine isla u Maribor u postupak!
jos da vas malo zagnjavim, jako mi ide krv iz desni i upaljene se da li je imala koja problem sa tim i kako ste to rjesavale?
Pa krvnu grupu imam u papirima koje smo dali za postupak. Za torch ću pitati...
Meni je zubarka rekla da su zubi u trudnoći osjetljiviji, pogotovo desni. Ja sam zato dobila savjet za korištenje interdentalne četkice, meni je pomoglo. Uglavnom kaže treba ih redovito prati i četkati, prođe to brzo
snupi bravo!
ja sam radila isto što i Vrci + toxo
krvnu grupu imam još od prve trudnoće, a kako sam rh+ ne treba ponavljati zbog senzibilizacije
ah da, vadila sam i hormone štitnjače prije pregleda u 12 tt (to me tražio mpo-vac, ne soc.ginićka)
za krvarenje iz desni mi je pomogao vitamin c (500mg dnevno) i ona skorz mekana četkica (cuporex, tako nešto)
paradontax i inače koristim, tako da meni tu i nije pomogao
redovito sam detaljno četkala i flaksala i dosta se smirilo
ali su desni i dalje osjetljivije nego prije trudnoće
meni pomaže Paradontax pasta i obavezno koristi zubni konac ili neku interdentalnu četkicu poslije svakog obroka da počistiš ona nedostupna mjesta između zubiju jer ta zaostala hrana se brzo ˝ukiseli˝ i onda nastupaju problemi.
inače, meni ta pasta nije uopće odvratna, iako svi pišu da je koma....valjda kako kome....
Kad se radi toxo?
Ja koristim elmex/aronal paste, curaprox cetkicu i curaprox interdentalnu
Meni su mpo muke donijele kroničnu parodontozu i morat ću na neku operaciju navlačenja zubnog mesa. I "pojela" sam si zubnu caklinu škrgutanjem u noći. Ja po preporuci zubarke koristim Elmex sensitive (zelenu) četkicu, pastu i vodicu, i nemam nikakvih problema s krvarenjima, bolovima i sl. I, naravno, uvijek konac. snupi nadam se da ćeš riješiti problem, evo imaš hrpu savjeta do sad :-)
Muma uživaj , Medonija sutra ću se otić okupat za tebe !!!!!!!!!
ja sutra idem radit ogtt jel ta tekućina koju trebam popit puno ružna?
ja vodim muža sa sobom ,meni su rekli da ponesem limun, tako da sam ja danas kupila 2 za svaki slučaj!:-)
Ako ti bude muka i slabo...nije ružno, nego je preslatko popiti. i nemojte se puno kretati. sjedite i ne mičite. ja sam tako uradila i nije mi uopće bila muka. doduše, ja nisam trudnica 8-)
Snupi ja sam isto radila kompletnu krvnu sliku, urinokulturu i GUK. Briseve sam radila prije postupka, kao i krvnu grupu, hepatitis i sve ostalo što ide uz to.
Vatra i ja čekam pregled u srijedu. Isto se tak dobro osjećam (kao da uopće nisam trudna) da me čisto brine :-)
Željkice dobro nam došla nazad :klap:
Meni je ta tekućina ništa posebno. Isto sam se bojala prvi puta kad sam išla, ali stvarno nisam imala problema. Mislim da je to više na lošem glasu nego što je tako loše
Kad se radi ogtt, ja trudna 18 tjedana ?
neznam ni ja zašto limun valjda da je lakše popit.
hm.. meni rekli od 23h, ali ja ionako ne jedem više navečer tak da mi je svejedno
rekli su mi da se ravnam po ovim uputama http://www.lab-breyer.com/pretrage/s...-tolerans-test kod njih i radim ogtt.
vidim da i mokraću će trebat dat to mi nisu rekli,ah!
eeeee ta cetkica
a izmedju zubiju mi nista ne stane osim konca pa ja flaksam
Toxo se radi odmah
A ako nisi prebolila, kao ja, preporuka je ponavljati svakih mjesec dana-tako mi pisalo u nalazu
Ja se dogovorila da cu paziti i ne dirati zivotinje pa cu ici svaki kvartal jednom
Što se smije limun za ogtt? Meni su rekli, ništa osim te vode niti jesti niti piti
Moji zubi su užas gusti, niti konac ne ide svuda. Ali za interdentalnu mi je zubarica izmjerila koja mi veličina odgovara i stvarno je super. Bolje nego konac.
Za toxo, ja cijeli život imam mačke, po 2-3 sam znala imati. Sa mnom bile u krevetu, gnjavila sam ih...meni se čini da sam ja to sigurno bila preboljela. Zapravo mislim da nije problem najviše u mačkama, nego da se ne smije dirati izmet ili tako nešto
A evo, sad sam čitala o toxo, treba biti visoka higijena s mačkama, i obvezno dobro pranje voća i povrća i termička obrada mesa
Budem pitala dr na idućem pregledu za torch test
e, i ja sam cijelo djetinjstvo provela s mackama, pesima i jos nekim domacim zivotinjama
i dala bih se kladiti, a ja se nikad ne kladim, da sam preboljela
I kad je stigao negativan nalaz, bila sam u soku!