vrci, meni su rekli da ga ponesem a sutra ću ti reć zašto mi je treba.
Printable View
vrci, meni su rekli da ga ponesem a sutra ću ti reć zašto mi je treba.
Nista se ne smije ni prije ni poslije ogtt
I nakon sto se popije, treba mirovati
Meni je od toga jaaaako mucno
thnx :kiss:
koliko sam skužila različito je ovisno gdje radiš... ja sam radila na Vuk Vrhovcu i tamo ne znam koliko te glukoze mješaju u ca 2 dcl vode i već je limunska kiselina unutra pa nije strašno, a negdje ne stavljaju limunsku kiselinu ali smiješ ponjeti svoj limun pa si malo staviti unutra;-)
inače, meni je to čak i pasalo, ja čim otvorim oči moram jesti i ovo dok sam došla tamo, pa čekala već su mi se ruke tresle i mislila sam da ću se srušit, tako da mi je ta "slatka voda" baš sjela i zapravo me skroz "digla" i razbudila i zasitila, skoro sam ih pitala je li mogu dobit još jer sam bila gladna ko pas!:-)
Evo čitam koje ste vi sve pretrage radile, ja nisam ništa,čekam uzv idući tjedan pa ćemo vidjeti.
ja ujutro obavila ona antitijela u Petrovoj, i konačno bila tamo i prvo popunila onu prijavnicu za trudnicu - dosada sam samo čeznutljivo gledala trudnice kako to popunjavaju pitajući se Kada?
Oduvijek imam problema sa zubima, imam nekoliko navlaka. I iskreno nemam naviku korištenja konca, no bar nemam problema sa kamencem. Ja isto koristim već dugo Curaprox četkicu
A kaj se tiče simpotma - cice više ne bole tooliko koliko su fino popunjene, kao da se žile vide jače a bradavice nekada izgledajju malo drugačije i tamnije, no ne stalno
-žgaravica me i daalje muči, podrigujem kako kada, muka mi bude ali dosta slabo samo ujutro pri buđenju
-gladna stalno, no niš me baš posebno ne privlaći ali i ne odbija, niš me ne smrdi
Ja nisam do sada radila pretragu na toxo niti mi je tko spominjao. Jel to obavezno u trudnoci? Zasto se to radi i gdje?
snupi ja radila kompletnu krvnu sliku, sedimentaciju, zeljezo, glukoza pre jela i sat vremena poslije jela , urin , e sad ja radila i tsh ft4 i anti tpo al to je zato sto imam problema sa stitnom i jos mi dali uputnicu za krvnu grupu i rh faktor iako sam davalac krvi traze da se ponovi. i to sve radila u 7 nedelji .
ni ja nisam radila pretragu na toxo,niti mi je tko spomenuo!
ja sam u prvom tromjesečju sve zube popravila koje sam morala jer sam imala upalu neku pa dok mi je to liječila sam promjenila neke plombe,desni su mi isto krvarile pa sam non stop četkala zube i eto sad mi opet počele krvariti,zubarka mi je dala neki kalodont i četkicu i super mi je to.....
željkice dobro nam došla natrag,falila si! molim jedan kupanac i za mene! :-)
muma uživaj i kupaj bušeka,nek se frajer dobro iskupa! :-)
ostalima big kiss!
a di nam je sanda???
tina29 hoću hoću , svi me zezaju da će mi mali sigurno bit vaterpolista ili plivač jer se non stop kupam!ja te još uvijek čekam!
cure jeste vi smislile ime za svoje frajere?ja i mm nikako da nađemo ime!
izbio mi prišt!!!! i eto sada ponovo paranoja
dosada lice čisto i suho ko nikada
željkice kaj drugo da ti kažem nego da uživaš,blago tebi,nemoj mi dva puta reči jer ču stvarno krenut ako ništa drugo pješke :-)
a ime nam nije ni na vidiku,još uvijek,naše dijete če izgleda biti bezimeno :lol:
I mene zanimaju inf za toxo, od malena sam bila s macama, i nije mi baš svejedno.
A što se tiče OGTT-a i limuna, ja sam ga smjela ponijeti i ocijediti malo u onaj fiiiiiiini šećerni napitak. Meni nije bilo prestrašno za popiti, ali bilo je trudnica koje su jedva zadržale sve u sebi (doduše, one su bile u fazi trudničkih mučnina). Sretno cure!
ej cure, vidim sutra gužva za lab.
ja sam danas dobila nalaz OGTT-a i sve je ok. Nisam imala pojma kako se radi,niti šta se pije a niti da se ponavlja nakon 2h. Dan prije najela se baklave!
ona tekućina nije tako loša,to vam je voda sa šećerom koja nakon vađenja krvi natašte, dodje kao naručena.
Onih dva sata čekanja skratila sam u shopingu i vrijeme mi je proletilo!
sretno cure
Dali su ti da ideš u shopping? Svugdje piše da se treba mirovati, a to sam čula i od doktora. Mene su pustili da odem doma, jer sam bila autom 5min. Ali su rekli da moram doma mirovati
Inače super što je dobar nalaz :-)
Linalena, meni je za zgaravicu bilo spas popiti čašu hladnog mlijeka i odmah bi prestala... Nekome pomažu i bademi pa probaj...
Drage moje, nekako i dalje redovito pratim ovu temu iako mi je malo blesavo pisati, no samo da znate da često mislim na vas...
Svima koji su blizu najljepšeg susreta želim što kraći i bezbolniji porod i da sve bude odlično!
Svima velike puse od mene i moje male dame!
Vidim ovdje se vode lijepe raspravice..
Da snadovezem na zubnu higijenu, bila sam na pregledu prije prvog postupka i sve super, i ja koristim tu curaprox a pastu sensodine, ali cu je promijeniti.
Kako mi je danas bio super dan, bez mucnina i lijepo sam jela i pila sam sok od iscijedjenih naranci i limuna, peglala i cistila po kuci nakon sto godina, za veceru sam samo casu jogurta i 2 komadica dinje i kad sam se umirila digao mi se zeludac i sve ispovratila... Svasta...
Cure sretno sutra na pretragama i nek budu uredni nalazi..
Laku noc...
bluebella a jel se smije znat koje ste ime odabrali?
123beba cura ti je pravi bombončić!!!!!!!!
vatra86 iš iš mučnine!:love2:
ja i mm smo se bili bučnim u more i bašm sam se lipo osvježila i sad bi tako nešto pojela a nesmijem a glad je velika more otvori apetit!:-)
123beba samo ti nama svrati :) curica ti je preslatka :heart: ova tema je baš specifična i meni isto jako draga.. možda da otovrimo temu mpo mama nakon svega :lol:
mene je u prva tri mjeseca voće navečer tjeralo na mučnine, možda ti je od toga...
zvat će se Maks :zaljubljen: već mu u buši tepam sa Maksiću :-)
Dobro jutro svima! Mogu vas ponuditi jedino sa cajem od kamilice jer mi je zeludac jos nadrazen, ne sjecam se kad sam zadnji put poveacala, mozda od alkohola :lol:
Zeljkice zasto nesmijes jesti?
Blubela mi isto bebicu zovemo po imenu i to muskom iako neznamo spol :lol:
Cure sretno jos jednom na pregledima, pretragama...
jutro malene moje, kako ste? nadam se naspavane jer je eto konačno moguće duboku udahnuti, ja se čak pokrila s dekicom i sada ujutro se još pol sata mazila u krevetu. Muž ode u 6 s pesom na trčanje, pa se vrati i zaleva ruže u vrtu, onda sam ga uzela malo u krevet meni da ga ugrijem a da on mene onako hladan razbudi
a navečer mi bila frendica s posla, nisam dugo kuhala kavu (imam espresso aparat) a ajme kako mi se želudac okretao na taj inače obožavani miris, a onda nisam mogla pojest komad mađarice
puno puno pusica našim finalisticama - da li uopće imamo negdje popis termina
i naravno mamicama i dobra je ideja za temu Mpo mama
Blago tebi linalena kad si se i s dekom pokrivala, ja sam se opet probudila u znoju u 4 i išla upalit klimu, dok se mm kojem je uvijek toplije nego meni pokrio s plahtom. Kako nam je ona Dubrovčanka s blizancima?
Pa je gdje god da čitam piše samo za mačke
ma ja nemam pojma, nitko mi nije napominjao nikakvu disciplinu večer prije vađenja, a niti na dan vađenja! Ja sam sve normalno jeladan prije, večerala oko 21,00 h i onaj dan tako skratila 2 h čekanja. Rekli su mi samo da u ta dva sata mogu slobodno pit janu od limuna ili senzaciju od jamnice. Ja izabrala ovo drugo!
Bitno da mi je nalaz ok pa sam bez brige.
Mislim da sirovo meso i neoprano voće i povrće mogu biti preosnici listerije,a ne toksoplazme.
vatra86 nisam sinoć smila jest jer sam jutros bila vadit šećer-ogtt, al zato sam sad smazala burek neznam kad sam ga zadnji put pojela jer inače to ne jedem!
ni ja nisam smjela mrdnut teže su mi bile 2 ure čekanja nego pola litre napitka!
Meni došao nalaz štitnjače. Kad sam vadila, rekla je dr hormoni štitnjače, antitijela i guk. A sad vidjela još neke čudne stvari da su gledali. Googlala sam i ispalo je isto vezano uz šećer u krvi, ali neka dugotrajna razina. Nikad čula za to prije. Ali koliko vidim i to je uredno, sad prestajem sa metforminom
A onda ćemo vidjeti kad dođe ogtt kakva je situacija
željkice kako si podnijela ispijanje one tekućine?
meni je bilo grozno :drama: dali su mi tu slatku vodu sa malo limunske kiseline i na prazan želudac mi je jako teško sjelo. prvih sat vremena sam varirala između dali ću se ispovraćati ili ću pasti u nesvjest. baš sam to loše podnijela... sestre su me tri puta pitale dali sam dobro jer sam posivila u licu.
nakon izlaska iz laba sam pravac u pekaru po burek sa mesom :lol: htjela sam kilu solu stresti niz grlo :lol:
nalaz su mi rekli iza 14h poslati....
i isto nisam nikud smjela niti mrdnuti, jer ako hodaš glukoza iz krvi se troši i onda nalaz nije relevantan. jedna ženskica iz čekaone se prošvercala van i kad se vratila sestra joj je rekla da dođe ponovno sutra jer to više nije to.
baš mi sad i nalaz sitgao i dobar je.... jupi :-D sad mogu mirno na more.
Super za nalaz :-)
Mene danas bole grudi,prilicno. Jel nije vec to trebalo proci ili se dogada cijelu trudnocu? I pomalo bolovi u trbuhu, al to je pokoje probadanje u danu