molim?! :) što, kako, ja bi to pravila :)Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Printable View
molim?! :) što, kako, ja bi to pravila :)Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
pečenje
nedjeljom uvijek to da se mogu pozabaviti malo i samom sobom :mrgreen:
danas juhica, zagrebački i salata
Purece roladice punjene kozjim sirom i spinatom, coulis od paradajza, safran riza i mahune na putru
Joj Maxime, super su mi tvoji jelovnici, tako si kreativna :)
Kikic, na zalost se i po mojim oblinama vidi da sam kreativna u kuhinji :lol:
Ja sam sad pojela rižoto od govedine za gablec, a kad dođemo kući u 4 i pol pravim polpete sa špinatom na vrhnju, a naravno i juhica je spremna i pravim salatu od domaćih paradajza, paprika i krastavaca. Jedva čekam :) .
Ne znam što ću sutra :/
piletinu s gorgonzolom i blitvu lešo... pošto sam zbedirana zbog stanja mašine ručak ću završit sa zdjelom sladoleda...
Dobro, staro grah varivo s kobasom, njam. Nismo ga jeli skoro cijelo ljeto.
Isto, MM je doma pa kuha :mljac:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Slana torta (vrhnje, senf, sunka, panceta, poriluk) od palacinki i mjesana salata
mi smo papali pire i špinat s popečcima od soje...i sad jedva čekamo večeru da se ohladimo nekom voćnom salaticom :D .
MM otišao u ZG na utakmicu
ne kuham :D
živjele salate :D :D :D :D :D
Domaca janjetina iz pecnice, francuska torta od krumpira i ratatouille. Za desert topli 'pie' od sumskog voca i sladoled od vanilije
Maxime, a da ti otvoriš restoran? :D Super mi zvuče tvoji jelovnici.....
maxime, ja bi ti bila stalan gost... :D
Jučer - gulaš
Danas - tjestenina s brokulom i sirom.
jota
kod nas je danas na rasporedu povrtna juha i tjestenina mexicana
Danas sam se okuražila i odlučila sama napraviti pileći fajitas. Rezultat?
Slomili smo se, bilo je prefenomenastično! Uz to pivce, a nakon toga grožđe za desert.
Jučer sam radila široke rezance s umakom od pil. bataka i graška, salata je bila rajčica s lukom.
Prekjučer je bila naručena pizza.
Dan prije je bio mladi grah varivo sa svježim mesom.
Juha od orzi, pohani sir i savijaća od jabuka.
Juha od orzi, pohani sir i savijaća od jabuka.
šalša
bakalar na brujet
Ima li tko kakav dobar recept za canelone? :mrgreen:
mama kuha 8)
inćune i blitvu, juhu od grdobine.
kahna, ja obicno radim ove i super su - vrijedi truda
http://www.coolinarika.com/recept/na...neloni-u-umaku
Hvala :*Citiraj:
MoMo prvotno napisa
Mogla bi probati za sutra, ali morat ću izbaciti špinat ako hoću da MM jede :/
sutra radim po 1. X recept od moje sveki:
krmici se zacin i uvaljaju u brasno i pospu crvenom paprikom, sloze se u tepsiju i na svaki se stavi malo kis. vrhnja i naribanog sira!!
mljac!
uz to pire krompir i zelena salata!!
danas teleći rižot + sezonska salata
Kako si radila fajitas? (sigurna sam da to uključuje izradu tijesta :/ ).Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Ja nekad pojedem fajitas u Daily Freshu za gablec i stvarno je prefin.
Citiraj:
Mima prvotno napisa
Nisam radila tijesto (ovaj put), kupila sam gotove tortilje, a punjenje je bilo kombinacija recepata koje sam našla na netu.
Prvo sam narezala pileći file na trakice, posolila i posipala Vegetom twist piletina i pokapala aceto balsamicom.
Napravila umak od jogurta - u jogurt dodala sol, češnjak, chilli, papar i sjeckani peršin.
Prvo u tavi naglo popržila tri na ne pretanke rezance narezane paprike (crvenu, žutu, zelenu) i luk narezan na kolutove, kad je tekućina isparila odložila sam ih u vatrostalnu posudu i poklopila.
Onda sam na naglo popržila piletinu i kad je tekućina ishlapila dodala sam neke klice iz limenke, neki bonduelle grah i kukuruz u ljutom umaku, popirjala kratko dok se nisu grah i kukuruz zagrijali i začinila po želji (sol, papar, chilli), dodala papriku i luk, ubacila na kriškice narezanu rajčicu i kratko popirjala (2-3 minute) i gotovo.
POslužila s ribanim sirom, umakom od jogurta i salatom i stvarno je bilo prefino (MM inače ne voli eksperimente i bio je jako skeptičan, ali me žicao da bismo mogli to opet ovaj tjedan napraviti :mrgreen: ).
Dal radite kakav prilog uz kanelone?
(stvarno ih prvi put idem raditi) :oops:
MS, hvala :) - uskoro ću zvati neke ljude na ručak pa bih baš napravila neku meksičku hranu (a nemam pojma). Mali problemčić mi je što bi to trebalo biti ljuto, a ljuto ne volim :/ I fajitas u Daily Freshu mi je malo preljutkast, a tamo ga zamotaju u nekakvo tijesto koje meni više sliči na tijesto za pitu nego na tortilju - to je nekakav bosanski fajitas :mrgreen: , ali je jako fino.
Kahna - uz canellone ja radim samo salatu - sad imaš i paprike i paradajza i krastavaca, ja bih napravila miješanu od toga i još luka, sa feta sirom (šopsku).
Mima hvala, tako sam nekako i mislila, ali bolje pitati. :*
Javim kaj sam skemijala i kako je ispalo.
Punjeni picek, mlinci, zelena salata s mini paradajzicima i orasima. Topla strudla od tresanja s umakom od vanilije i sladoled za desert.
Hm, da jednoga dana cu se vratiti svojoj struci i sa suprugom otvoriti maleni obiteljski hotel gdje cemo nase goste toliko maziti da nece htjeti svojim kucama :lol:
Rucak po želji MM-a: krem juha od buće, polpete, pomfrit, kupus salata. Za desert: crni, čokoladni kolač od Adio Mare.
Mi imamo cous cous sa piletinom i povrćem i brownies sa sladoledom za desert
jedva čekam večeru
danas smo bili kod svekrve na ručku
pečenje IZGORENO :shock:
ali salata je bila ok :mrgreen:
Tebi se to nije nikada dogodilo :trep:Citiraj:
alkemicar prvotno napisa