[quote="tanja_b"]možda si u pravu :lol:Citiraj:
lalah prvotno napisa
Printable View
[quote="tanja_b"]možda si u pravu :lol:Citiraj:
lalah prvotno napisa
pročitala Recepti za Savršen brak Kate Kerrigan. :D
D. Pennac: Od korica do korica
Sviđa mi se :)
zadnje sam pročitala:
Mladi mjesec- S. Meyer odlično
Treća tajna - S. Berry ok
I trenutno čitam Krv cvijeća odlično
jel netko čitao "Odvažnost nade" od Obame, čeka me na polici
sad počinjem čitati "O ljepoti" od Z. Smith
inače, super su vam preporuke, stalno dodajem na svoj popis :D
uh.. moram pročitat to Blato...Citiraj:
lalah prvotno napisa
Ja se ne bojim meni nije bila strašna ali mi je uvik tražila još... Nisam ju mogla spustit iz ruke...
Evo nekih pročitanih nedavno:
- Kradljivica knjiga - nakon izuzetno neobičnog početka očekivala sam više, ili možda drugačije, uglavnom nije ispunila moja nabrijana očekivanja.
- Vasilis Aleksakis: Poslije Krista - nikako mi nije legla.
- Kako izbjegavati kućanske poslove - zgodno, ali zapravo ništa novo. Zafrkavala sam se da meni treba knjiga Kako ipak obaviti kućanske poslove. :mrgreen:
- Budizam za majke - bila mi je dobra, ali ne osjećam potrebu ponoviti. Zapravo isto ništa novo.
- Charlie Fletcher: Kameno srce - dakle, nakon dugo vremena posve drugačija fantastika. Jako mi se svidjela. Jedina mana: prvi dio trilogije - ko će dočekat druga dva.
- John Grogan: Marley i ja - o (ne)sretnom suživotu s neobuzdanim dobronamjernim labradorom. Nisam se prestala smijati od početka do kraja. Mm sad čita i ne smije se, vidim da doživljava manje kao zabavu, više kao horor, suviše ga podsjeća na naše vlastite jade koje uzrokuju ljubimci.
daddy je danas imao dobar ulov u knjiznici! :mrgreen:
ja se ne bojim
pokupit cu te i odvesti
zena vremenskog putnika
ne znam koju bih prvu zgrabila!! 8)
Kći čuvara tajni - ok
Da me barem možeš vidjeti (Cecilia Ahern) - topla, simpatična priča
Krv cvijeća - to me tek čeka
Vi koji ste pročitala trilogiju od S. Meyer (Sumrak, Pomrčina... kak se već zovu) - piše da su to tinejđerski romani. Pa jel jesu ili nisu? I da li je priča too much za one (mene) koji baš ne vole natprirodno.
postoje 4 dijela!Citiraj:
Happy prvotno napisa
sumrak, mladi mjesec, pomrčina i praskozorje!
ja procitala prva dva i neki dan htjela kupit treći, kad ono nigdje ga nema!!
rasprodano!
nisam tinejđerka, a knjige su mi bas super! ;)
netko upita za sf.... Još uvijek me drži "atlas oblaka". Knjiga sadrži 6 priča koje su međusobno povezane i ono u sredini (klonirana djevojka i Hawai nakon nuklearnog rata) bi mogli proći kao sf
uzmite si "atlas oblaka", već sam dosadna, ali stvarno je dobra
prije par tjedana sam pročitala knjigu bosanskog pisca Bekima Sejranovića "Nigdje, niotkuda". Jako mi se svidjelo.
sad čitam od Doris Lessing "Zlatnu bilježnicu" , tek ću vidjeti što mislim o tome
PotpisCitiraj:
bucka prvotno napisa
pročitala sam sve osim Praskozorja, jer je navala u biblioteci
A to je u biti ljubavni roman...nije too much, dapače :)
e da, u nasoj knjiznici je lista cekanja za sve 4 knjige!
Kako ga je priroda stvorila : Dječak kojeg su odgajali kao djevojčicu
John Colapinto
istinita i zastrasujuca, topla i dirljiva.
možda se je već spominjala, ali za sve koje žele malo dublje pogledati u sebe topla preporuka za Eckhart Tolle : Nova zemlja.
progutala "Kako bog zapovijeda" od Amanitija
noćima nisam spavala dok ju nisam dovršila
baš mi je onak legla
sad sam na "Muškarci koji mrze žene" od nekog šveda, no ona ne obećava ko Amaniti
a imam još sa sobom i Marley i ja, no mislim da ću ko vlvl-in mm samo zapadati u očaj jer naime imam istog takvog bijelog labradora doma koji nam rastura kuču
bucka, jel to ona knjižnica koja vam je blizu doma?Citiraj:
bucka prvotno napisa
tinejdjerka sam u dusi i knjige su mi super (a tek film... ali to spada na onaj drugi topic ;) ). po meni, daleko od vampirskog stiva. cista ljubavna prica, s malo adolescentske izgubljenosti i neshvacenosti od okoline.Citiraj:
bucka prvotno napisa
upravo procitala mladi mjesec i spremam se na pomrcinu. trenutno u algoritmu ima samo prve tri knjige - bucka, stigla je pomrcina, ali praskozorja vise nema - valjda ljudi kako citaju kupuju jednu po jednu knjigu ;)
i moram izraziti nezadovoljstvo sto u knjigama nema seksa. al to valjda isto spada na onaj drugi topic... :mrgreen:
:lol:Citiraj:
Felix prvotno napisa
da! ;)Citiraj:
Maja prvotno napisa
a ja glupacha nisam htjela kupit praskozorje u Profilu, jer kao nisam jos nabavila pomrcinu!Citiraj:
Felix prvotno napisa
skupila sam one žigiće u profilu, pa imam 100kn popusta!!
ja bas procitala dvije i mislim da cu krenit kupovati ih polako..mene bas pogodile knjie..jesu malo teen ali su bas ono za dusu, pitke, romanticne...
znaci nema po knjizarama :cry:
treći dio ima!
sad fali četvrti! :roll:
Upravo pročitala: Ludwig Bauer, Patnje Antonije Brabec
Zaključak: mislim da je vrijeme da dignem ruke od Bauerovih romana, kao što sam odlučila i za Jergovića :roll:
(ne, knjiga uopće nije loša, samo su mu u svim romanima glavni likovi previše slični :mrgreen:)
Potpis. Piše na njoj:"Veličanstvena knjiga koju ćete preporučivati svima koje sretnete.", to isto potpisujem. Prekrasno je napisana, zaljubila sam se u autora.Citiraj:
marta prvotno napisa
Svaka cast na citanju kvalitetne literature, ja citam onak laganu trash knjizevnost. Nema sanse da citam nesto sto zahtijeva da ukljucim mozak..
Dakle moja preporuka je: Allison Pearson: Kad sve to stigne. Preoznala sam se u nekim dijelovima. :mrgreen:
U stilu Dnevnika B.Jones, samo sa aspekta zaposlene mame.
Evo odlomka:
A i dobra je podloga za vjecnu forumsku raspravu oko zaposlenih mama, koje se ranije vracaju na posao i mama koje ostaju kucanice barem prve 3g.Citiraj:
01.37 Kako sam se ja našla ovdje?Tko zna? Ne mislim na kuhinju, nego na život. Danas ujutro je u školi božićni koncert, a ja moram donijeti pitu od jabuka, što je monogo zahtjevniji i suptilniji proces.
Bacam Sainsburijev luksuzni omot, vadim pite iz folije, stavljam ih na dasku i primičen noža na njihou bijelom, nedužnom licu. I vjerujte, nije tako jednostavno kao što se čini. Pritisneš prečvrsto, a one ti se poklone kao debela žena kojoj salo visi na sve strane. Ali čvrstim, ravnim pokretom-pritiščući tek onoliko koliko je dovoljno da bi se zdrobio mali kukac-postižeš lijep, nakošen rez, a kolač izgleda baš kao i domaći. A baš to želim postići. Dome, slatki dome. A u domu dobra majka...mijesi kolače za svoju djecu.
A sve to samo zato što je Emily prije deset dana došla iz škole s porukom, koja sad visi na frižideru pričvršćena Tinky Winky magnetom. I u njoj se "roditelje ljubazno moli da dobrovoljno prikladnom blagdanskom poslasticom pridonesu zakuski" koja se uvijek priređuje poslije božičnog koncerta. Poruka je otisnuta crvenom tintom, a u dnu, uz potpis gospođice Empson, stoji snjegović s kapom i glupim osmijehom. Ne dajte se zavarati ljubaznim tonom ni stotinom debeljuškastih uskličnika!!!A, ne. Pisma iz škole nose tako vješto skrivenu poruku da ih mogu odgonetnuti samo u Bletchely parku ili žene koje osjećaju krivnju u trenutcima kronične neispavanosti.
Uzmimo, naprimjer, riječ "roditelji" oni zapravo misle, oni još misle -majke. (Je li otac koji živi s djetetovom majkom ikad pročitao pismo iz škole? Tehnički to nije nemoguće, pretpostavljam, ali ta bi poruka bila poziv na zabavu i to na zabavu koja je bila prije deset dana.) A riječ "dobrovoljno"? Pod tim učitelji misle "pod prijetnjom srtne kazne ili: vaše se dijete neće moći upisati u školi koju želite". A što se tiče "blagdanskih poslastica" to nipošto nije kolač koji će lijenčina kupiti u samoposluživanju.
Allison Pearson: Kad sve to stigne.
procitala sam je ima i dvije godine, meni je odlicna, ja samo citam takve za mozka na pasu.
meni su dobri i svi djelovi shopingholicarke :mrgreen:
Ja inače nisam sklona tom tipu knjiga, ali Pearsonica mi je baš bila sjela svojevremeno.
Meni je ta Pearsonica bila jedna od najgorih knjiga svih vremena. :/
završila sam sa čitanjem "krv cvijeća" i oduševljena sam! :D
Kako to? Meni je bas realno prikazala polozaj zaposlene zene i majke. OK, kraj je malo sladunjav (osveta kolegi sovinistu), ali je vrlo istinito pokazala realnost.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Ma, ne toliko zbog sadržaja, nego zbog prilično slabog vladanja pisanjem. Ne znam kakav je prijevod, ali u izvorniku prečesto koristi iste stilske figure, predvidljiva je i dosadna, a ne volim takve knjige, pa da im je priča i najbolja na svijetu.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
I onda ona scena kad joj je ponuđena babysitterica iz Hrvatske, a ona je ne želi uzeti, jer si misli da je to sigurno neka ratna zločinka, suradnica Slobodana Miloševića, joj, znam da je to trebala biti ironija na englesko nepoznavanje zemljopisa i svijeta te nedostatak zanimanja za iste, ali to mi je baš diglo živac. :mrgreen: :roll:
Sanja, bolje si zapamtila knjigu nego ja :lol:
Meni stil nije nešto, ali nisam ga tamo ni očekivala. Ne znam kako bi je sada čitala, ali tad mi je baš sjela, pogotovo što sam znala nekoliko bliskih žena u posve istim situacijama (ja ipak nisam nikad bila tako poslovna :mrgreen: )
Meni se Pearsonica svojedobno svidjela, iako sam u međuvremenu malo sabrala dojmove i shvatila da to i nije baš nešto. Na stil nisam obraćala toliko pažnje :oops:
Inače, knjigu koju sam spomenula u svom prethodnom postu, "Patnje Antonije Brabec", bavi se vrlo sličnom tematikom kao i Pearsonica, samo u drukčijem vremenskom kontekstu (razdoblje socijalizma 60-tih i 70-tih, iako ima dosta detalja primjenjivih i na naše vrijeme).
Inteligentna, duhovita, zanimljiva, filmicna: Lea ide u Hollywood od Nine Mimice. Za svaku preporuku. Knjiga je za odmor, ali je vrlo inteligentno pisana, specificnog stila (autorica je reziserka), dok je citas nisi sigurna jel citas knjigu ili filmski scenario. Jako puno citata iz nekih dragih filmova. Meni je knjiga izvrsna.
Sad sam na Zlatnoj biljeznici by Doris Lesing i predobra mi je.
Znači, dobra je Kradljivica knjiga. Držala sam je u ruci i htjela kupiti, ali nisam jer sam mislila da je teen...
Jel netko pročitao "Trinaesta priča"?
Ili "Vodoriga"??
Zadnje sam pročitala Centimetar do sreće od Marinka Koščeca. Depresija.
Dobila sam onu Babu Jagu za rođendan ali mi ju je mama otela (ne sviđa joj se)
Čitala ja, prošle godine, svidjela mi se.Citiraj:
Happy prvotno napisa
Mima, ni mojoj mami se isprva nije sviđala Baba Jaga, a kad sam je počela čitati, odmah sam shvatila zašto (mislim da je generacija naših roditelja specijalno osjetljiva na bilo kakve knjige o starenju). Poslije mi je upravo mama tu knjigu kupila za Božić uz preporuku da je knjiga odlična - i zaista jest, duhovita, zanimljiva, neobične kompozicije...