pa da, nama se pojavila ta nova na kikiriki, a smanjile su se ove stare. Vidjeti ćemo kako će biti ovo proljeće uz Flixotide, a onda ćemo opet do specijaliste
Printable View
pa da, nama se pojavila ta nova na kikiriki, a smanjile su se ove stare. Vidjeti ćemo kako će biti ovo proljeće uz Flixotide, a onda ćemo opet do specijaliste
Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
Uz rist i rast mi obavezno kontroliramo DUNGER, sad i on može biti i visok, i u granicama i ispod granice, mi smo imali sve. Gleda se kombinacija između svega toga!
evo nas s kontrole u alergoviti.
dr . misli da se se kod nas radi o alergiji na polene i preporuca preko zime skinut s terapije a od 4- 10 mj na f50 2x2. u slucaju viroza ili otezanog disanja uvest i preko zime na par dana ili pulmicort ili f 50 .
:)
Nakon mjesec dana bez Flixotide, samo sa singulairom stigla je i prva viroza.
Počelo je prošlog tjedna sa curenjem nosa, ništa posebno. A u subotu počela je mijenjati glas, biti gotovo kreštava, da bi u nedjelju pef-ovi otišli u žuto, pa u crveno.
Plitko diše, muči ju neproduktivan kašalj, a još joj je noć protekla u izbijanju alergije na nogama i guzi uz silno češanje. Jutros sam poslala dr mail, no ona se ne javlja pa ćemo sutra za Du.
Danas ju terapiram uz dogovor s našim lječnikom s Ventolinom, a sutra se stvarno nadam da će naša dr u Du biti tamo.
Naravno sve vrtim u glavi što bi mogao biti okidač za ono na nogama, al :?
Cure jel netko može podijeliti koji pulmicort sa mnom.Budući da ga još nismo koristili, da ne naručujem cijeli paket.Može na pp.
ja imam samo 7 kom sto mi je knap u slucaju napada, a s obzirom da mi je dragocjen nemogu ti dati nazalost. no ako narucis i kupis ga , mozes racunati da cu ti pola ja kupiti. u paketu ti ih je samo 20 sto u slucaju napada nije puno, jer ako ga krenes koristiti koristiti ces ga bar 3-4 dana a to ti je po dve na dan 8 komada i prakticki imas samo za jos jednom ili dvaput. tako da ti slobodno naruci , ja cu ti uzet pola odmah a sav visak ce ti planut ako ti nece trebat sigurno ovdje ;)
ja ne koristim tako puno. obično prvi dan dvije ampulice i drugi dan navečer jednu. mislim da sam negdje pročitala da i richer tako preporuča.
Cure ne razumijem sada točno u kojim situacijama dajete Pulmicort.
Kao prevenciju laringitisa? Ja sam jučer opet dala Medrol nakon dugo vremena :/ zadnjih nekoliko 'situacija' prošlo je bez ikakvih lijekova.
Za Pulmicort koga sam god pitala rekli su mi ne (pitat ću ponovo na Srebrnjaku), danas pedijatrica opet da to nije namijenjeno za davanje izvan bolnice. Znam da ga Richter preporučuje, i on mi je totalni autoritet, ali opet bi mi bilo lakše da mi neki doktor koji pregleda konkretno moje dijete kaže da dajem taj lijek. Možda da odemo kod dr. R. na pregled.
mima kad osjetim da nam se sprema laringitis, kao jučer recimo. nos je počeo curiti, lagano promukao - odmah inhaliranje. noć je prošla ok, kašljucao je, nos je bio pun, ali smo izbjegli trčanje na hitnu.
bitno je da se da na vrijeme, kad napad krene onda je već kasno.
na srebrnjaku ćeš dobiti recept, a i kod richtera sigurno.
Lea više nema one 'klasične' napade laringitisa po noći (tj. imala je jedan u zadnjih godinu dana, ali smo prošli bez lijeka - dali smo Aerius i nosili je na balkon, i smirilo se). Nego, ona užasno suho kašlje, a doktorica ju posluša i kaže da nisu bronhiji niti pluća, nego naprosto 'laringalni' kašalj.
(na Singulairu je i to joj očito pomaže)
Međutim, kad je gadno, onda počne i disati hroptavo, čujno, kao da ima neki zaljepljeni šlajm u grlu ?? (tako zvuči), i kao da se guši. Od Medrola to prolazi kao rukom odnešeno, odmah dođe produktivni kašalj. Samo, naravno, užasno mi je davati Medrol. Ništa, uskoro idemo na kontrolu na Srebrnjak pa ću pitati za Pulmicort.
ja dajem kad pocne nocni kasalj ili kad promukne, uglavnom mi smo bili u alergoviti i ja sam rekla dr. Voskresensky da nam to najvise pomaze pa posto je to ujedno i lijek za astmu i moze se davat kao i flixotide dugo nema problema oko toga. taj se lijek kod nas ne koristi puno jer nije na listi hzzo. inace se koristi tafen ali u drugom obliku za astmu no sastav je isti samo je mjesto djelovanja drugacije. dakle sada nam je i nasa dok. to preporucila.
mozes i kod rihtera u alergovitu iako je meni doktorica puno pristupacnija i bolja :)
l je sadA u mirnoj fazi s kasljom, bez terapije je kuc kuc od kontrole no osipana je oko usta strasno :roll:
Citiraj:
lunahor prvotno napisa
Mi idemo kod nje u Klaićevu!
i ? kako ste zadovoljni, bas me zanima , moze i na pp ? ja sam bila u klaicevoj isto prije kod nje no kod klaiceve me isto uzasava i guzva a o parkingu da ne pricam , ovako to rijesim u subotu :)
Ok ije i pristupačna, mi sad pretežno se naručimo ak stignemo popodne kad radi. U zadnji par puta ( istina svi su bili ujutro čekali smo cca 30 min)
i nama je to rekao na zadnjoj kontroliCitiraj:
Tashunica prvotno napisa
cure, mi smo se preporodili nakon sto smo poceli sa pulmicortom
obicno je potrebna jedna do dvije inhalacije i suhi kasalj prelazi u zreli i evo vec dva kriticna mjeseca (rujan i listopad) nismo jos nijedmo morali na srebrnjak ... pljuc, pljuc
Cappy, za pulmicort sam cula ovdje na forumu. nakon toga sam pogledala otpusnu listu za srebrnjaka od prije dvije godine i skuzila da su mi dijete tamo inhalirali ventolinom i pulmicortom.
ja sam pulmicort nabavila na svoju ruku i na kontroli kod dr. r. sam mu rekla i on je rekao da je to dobro i da uopce ne cekam da krene spazam
cim mu krene curiti nos ili pocne kasljati, inhalacija pulmicortom, tjedan dana singulair mini granule i to je to.
konacno imamo terapiju koja funkcionira! :D
zaboravih pitati cure cija djeca koriste pulmicort - mislite li da bismo se nekako mogle ovdje dogovoriti da medjusobno razmijenimo ampulice pulmicorta?
naime, ja sam otvorila jedno pakiranje i prvi puta potrosila 3 ampulice u 2 tjedna. druge dvije sam bacila.
sad sam prije tjedan dana otvorila novo pakiranje i potrosila samo jednu ampulicu, ostale su mi jos 4 koje se moraju iskoristiti u narednih tjedan dana inace ih moram baciti.
mogu dvije ili tri pokloniti (ostavim si jednu za rezervu) nekome. :)
momze jesi ti sigurna u to, meni nešto zvoni kad se otvori da se mora potrošiti u tri mjeseca ili sam ja nešto krivo shvatila :/
moram priznati da nisam još nikada bacila pulmicort, a koristili smo ga i nakon duže vremena
ozbiljno!?Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
obzirom da ne kuzim bas njemacki (a uputstva su na njemackom), googla sam i nasla leaflet na engleskom gdje kaze da moram upisati datum kada otvorim, bas zbog toga sto se ne mogu koristiti nakon 2 tjedna.
ja sam u petak podigla novu kutiju pulmicorta u ljekarni na dolcu.
ajde, pliz provjeri pa mi javi :*
evo nasla sam:
http://www.pulmicortrespules.com/pdf/ppi.pdf
Citiraj:
HOW SHOULD I STORE AND MAINTAIN
PULMICORT RESPULES?
- Store upright at controlled room temperature (68ş to
77şF or 20ş to 25şC) in the aluminum foil envelope
to protect the medicine from light
- Once you have opened the aluminum foil envelope
containing the PULMICORT RESPULES ampules,
keep the unused ampules in the envelope, protected
from the light. Any unopened ampules remaining
after 2 weeks should be discarded
- Keep out of reach of children
- Do not refrigerate or freeze
- Once you have opened the PULMICORT RESPULES
ampules, the product should be used immediately.
provjerit ću kad dođem doma što piše pa ti javim.
hvala ti :*
Momze možeš mi prodati nekoliko ampulica ?
Cappy, mogu ti dati 3 ampulice kojima je rok trajanja (bar ja tako mislim) jos tjedan dana.
Ili ti mogu prodati jedan cijeli omot (u paketu koji sam kupila ima ih 4) u kojem ima 5 ampulica. rok trajanja je do 03-2011 (neotvoreno) :)
momze ne bacaj, ipak je tri mjeseca od otvaranja folije.
evo ovako piše:
slobodan prijevod - nakon otvaranja folije, ampule treba upotrijebiti u roku tri mjeseca.Citiraj:
Nach Öffnen des Folienkuverts sollen Sie die darin enthaltenen Einzeldosisampullen innerhalb von 3 Monaten verwenden.
dobro se podsjetiti da bi se nakon inhaliranja pulmicortom trebalo umiti oko usta, tj. površinu koja je bila pod maskom i da ampulicu treba promućkati prije upotrebe.
Tash, hvala ti puno! :*
Sad mi zao sto sam bacila one prve ampulice...
ma nema na čemu, moram ti priznati da ih je i meni žao, obzirom koliko koštaju :mrgreen:
ne trebate ih bacat jer one nisu otvorene, samo zatvorite hermeticki, kvacicom foliju u kojoj su ampule. ja ne bacam nikada preostale. inace svaki lijek kojem istekne rok moze se koristit i nakon 3 mj od roka trajanja. mislim na nase lijekove za astmu,.
se to cilja i na ventoline i flixotide?????Citiraj:
lunahor prvotno napisa
Citiraj:
jelena.O
se to cilja i na ventoline i flixotide?????
ventolin je nešto s čim ja osobno nikad nisam i ne bih riskirala. Ma ja ne bih ni s flixotide-om mada nije da se oni pokvare pa postanu štetni već si ja nekak mislim kaj ak sad imaju smanjeno djelovanje pa npr. ne pomognu....di sam onda. Moram priznati da sam ih ja mjenjala i prije isteka roka :oops: . Naravno oni nisu ni približno koštali kao pulmicort pa me nikada nije niti zanimalo da li vrijede nakon isteka.
da , no konkretno za flixotzide i seretide. tako mi rekli u 4 ljekarne, 4 rezlicita farmaceuta bas za ta dva lijeka, za v. ne znam jer nisam pitala, on ima dugi rok trajanja.
kupila sam u ljekrni danas tamiflu nek se nadje za svaki slucaj.
nama je proljetos istekao rok za flixotide kad je imao upalu pluća, odmah su nam gore dali novi i rekli da stari ne koristimo.
ma kaj ja znam. ja ne koristim preko roka nista sve dok imam drugi,no pulmicort koristim jer zbilja ne vidim sto bi mu bilo ako ga odmah zatvorim s kvacicom a ampule su zatvorene skroz, poanta je u mraku i nicem drugom u konkretnom slucaju, a i djeluje sigurno takav ,. seretide i f. bacim nakon ta 3 mj od roka ali za svaki slucaj (slucaj nestanka ) ga cuvam, jer bolje i takav oslabljen / a u tome je fora / nego nikakav za slucaj nestanka s trzista.
K. je jučer bila na izletu. Odmah kašalj navečer i grebanje po koži ujutro - MM veli da je to od priorode - ja ipak mislim da je pojela nekaj s kikirikijem. pa sada fakat nema peludi u zraku
nano ko zna na kaj je jos alergicna a da se nije pokazalo.
prije dvije godine smo ju testirali na dosta prehrambenih namirnica i tada nije bilo reakcije.
Baš je problem tog kikirikija kaj ga stavljaju u razne grickalice a da mi to ne primjetimo. Sigurno je nešto pojela jer ima dosta fleka po tijelu - malo manje kašlje ali još nije skroz dobro.
Mi do sada ionako nismo primjetili da joj išta od hrane smeta. Smoki i slične stvaro doma ne jede, nego samo na rođendanima. Neovisno o sadašnjim saznanjima i inače ne kupujemo grickalice , ali nam je zato kuća puna čokolade
kakav je bio jelovnik, a možda joj smeta kesten ( to je jedino orašasto kaj se jede i OK je )???
Inače mislim ak jede Smokije i ne osipa se , nebi joj trebalo biti ništ od drugih grickalica.
Mi smo još daleko od tog , pa se ne zabrinjavam za kikiriki ( jer ga ne bu vidla ni u tragovima ni bilo kak, ko i čokoladu). A testiramo se svakih 6 mjeseci na alergene iz hrane, i poneke vanjske ( koje nažalost proširujemo zadnje vrijeme) ,a mlađi smo od vas cca 1.5 godinu.
ne znam točno ponoviti što nam je dr R. rekao za kikiriki- nešto kao da se odmah ne primjeti niti osjeti ta alergij. npr, netko tko je alergičan na ribu, pojede ribu i odmah ima problema takvih da više niti ne poželi jesti ribu, dok sa kikirikijem nije taj sličaj.
Jelena, svakih 6 mjeseci vadite krv i radite specifične IgE-e, ili prick test?
rist i rast, dungere,kks, to nas traži i dermtologica, gastroenterologica i alergologica. Prick ponekad po potrebi ako se sjeti alergologica nečeg novog.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Hoću reči ak joj paše Smoki, kaj bi joj nešto drugo bilo štetno. Vidjela sam jednu curu tada staru 2.5 godine koja kad je pojela Smoki odmah bi se počela čohati i dobila bi velike fleke, a pametna teta čuvarica je rekla ajde možeš jesti ali samo jedan ????!!!
Mi zabranjujemo smoki i sl. u velikom krugu, to više ne jede ni veći klinac i ništ mu ne fali.
tek sad vidim da ste i prikasti na kikiriki, pa zakaj ga onda ona jede????.