A što ne maknete tu mačku skupa s buhama, za početak?
Printable View
A što ne maknete tu mačku skupa s buhama, za početak?
I još da nadodam: u cijelom postu SikePike meni je najznačajnija rečenica da je njezin suprug jedna predivna osoba i da ga ne bi mijenjala nizašto na svijetu, a ove buhe, vrata koja cvile i ostalo mi nema toliki značaj. Ali, eto, svi smo različiti...
Zašto bi trebala biti?!
Svaka od nas je muža "birala" prema nekim parametrima (s tim da je ljubav, prijateljstvo i povjerenje nešto što se podrazumijeva i uopće nije predmetom rasprave).
Zato i nisam rekla "da sam ja na tvome mjestu", nego govorila o tome koliko sam ja nespremna za takve ustupke.
Pa, apricot, mogla si to zadržati i za sebe. Uopće ne vidim kako si
pomogla sikapiki sa svojim "joj, ja to ne bih mogla".
Svašta, od tebe ne bi nikad očekivala ovakav komentar.
Pa rekla je što ona misli ?!
Nigdje nije bilo niti truna patroniziranja !
Pa da ja napišem što sve moj muž radi po doma, 90 posto forumašica bi mu diglo spomenik , od bračkog kamena... a meni nije ni pribiližno savršen
Zato što se SikaPika čini kao žena koja je zadovoljna i sretna. I zato što ne kuka nad svojom sudbinom.
A tema njezina posta je - žrtva. O tome razgovaramo, ne?
Ona je prihvatila svojega muža, voli ga jako, vidi u njemu te predivne osobine do kojih joj je stalo.
I to je vrijedno svega.
Ali ne i meni.
mozda joj je pomogla da se zapita "zasto ja to cinim?" ili "zelim li ja to stvarno ciniti?" ili "zasluzuje li se ovakvo funkcioniranje zvati "odnos"?" ili bilo koje drugo pitanje koje ce je navesti da preispita i sebe i partnera i uzajamne doprinose zajednickom odnosu.
e, ova moja gornja pitanja ne podrazumijevaju da ce odgovor na njih biti - "ne znam, zapravo, zasto" "valjda zelim, nisam sigurna" ili "a kako bi se drugacije trebalo zvati?"
odgovori mogu biti sto posto pozitivni, bitan je sikapikin dozivljaj cijele situacije. ako joj valja - njoj valja. ako joj ne valja - njoj ne valja.
Ne mislim da je apricot pretjerala, jer sam istog mišljenja, bez obzira što sad te moje riječi nisu ništa pomogle.:mrgreen:
Meni se kosa digne odmah na prvi dio gdje se muž digne u pola 12, osim ako je razlog bio da je radio noćnu smjenu. To je nešto drugo.
Dakle, nisam od pomoči.
A što se tiče buha i ja bih ludila "kao sa engleskog dvora", jer buhe stvarno prenose svakojake zaraze (koliko sam ja upoznata), ma da i ne prenose, dovoljno mi je da plaze po štakorima i miševima, tako da definitivno mislim da mački s buhama nije mjesto blizu ljudi, djece, guralice za dijete,...
A da je to mogao sanirati muž, a ne nužno žena, tu smo opet na početku kod apricot.
Samo srećom dotični nije vaš muž, već sikapikin..Niti ste vi sikapika. U tome je sva razlika..
Evo zbilja, meni bi bilo ok u sebi se zgroziti (ako već tako mislite), ali ne to i napisati..
Meni je grozno ocjenjivati nečiju bračnu situaciju iz svojih
cipela, pogotovo kad to netko nije niti tražio. Ne znamo cijelu priču niti ćemo je ikada znati.. I zato su ovakvi
komentari destruktivni.
Jer žena se očigledno ne misli razvoditi, pokušava hendlati svoju situaciju kako najbolje zna..
Najvažnija je upravo ta posljednja rečenica.
To nije žena koja očekuje tapšanje po ramenu, sažalijevanje... djeluje kao žena koja drži konce u rukama, bez obzira što se mnogima od nas čini kako su ti konci - prelabavi :-)
Zato i mi koji smo drugačiji imamo pravi na komentare, pa čak ako nam je "foršlag" bio nečiji post.
apricot, zbilja imaš zanimljiv način izražavanja divljenja.
Citiraj:
Jer, da je moj muž i samo 10% onakav kakvim opisuješ svojega, bio bi mi bivši već tjedan dana nakon vjenčanja.
I nema te ljubavi zbog koje bih ja tu žrtvu podnosila.
ne kužim u čemu je problem ako se komentira pa sve što se napiše na forumu podložno je komentiranju, ovakvom ili onakvom.
nije sikupiku nitko napadao da bi joj trebala obrana, niti joj je netko rekao da se mora razvesti jer muž nije riješio slučaj buha.
i svatko od nas bi drugačije reagirao u navedenoj situaciji.
ja recimo ne bih otišla bez muža na taj ručak, ako nismo razjasnili situaciju i dogovorili se, bez obzira o čemu se radi o buhama ili o atomskoj centrali.
ali šta siku briga za mene, to je ono što bih ja napravila, ne mora nužno i ona.
isto kao što mene ne zanima što je ona ipak otišla na taj ručak.
ali valjda možemo komentirati.
Da, zanimljiv i možda samo nekima razumljiv :-/
Kada napišem "da sam ja na tvome mjestu", onda bi bilo za zabrinuti se...
Ovako ipak govorim o sebi.
Što i ne činim baš često na ovome mjestu.
sika pika je itekako napadnuta, jer je njoj njm puno bliži od bilo koje forumašice.Citiraj:
ne kužim u čemu je problem ako se komentira pa sve što se napiše na forumu podložno je komentiranju, ovakvom ili onakvom.
nije sikupiku nitko napadao da bi joj trebala obrana, niti joj je netko rekao da se mora razvesti jer muž nije riješio slučaj buha.
Kaže se još, s kim si, takav si.
Tako i ženu koju ostaje npr. s nasilnikom gledaju kao jadnicu, glupaču, itd. Ne gledaju je baš pozitivno.
Ako ženi kažete, tvoj muž ili njegove mane su meni toliko grozne, da ne bih s njim bila niti časka, vi ste ponizili i tu ženu.
Jer ona tog svog muža voli, i ne traži da joj pričate svoje preference niti da se zgrožavate nad tim manama.
A dobronamjeran savjet je uvijek dobrodošao. I odmah se i prepozna.
Ne vidim ništa loše da se situacija koju netko opiše komentira sa "Ja to tako ne bih".
Čak bi mi draže bilo da mi netko ukaže da podnosim preveliku žrtvu, nego da to pomisli a onda me potapša po ramenu..
@Dijana
Da, ali srećom taj muž nije naš nego njezin.
Ti si to samo malo upakirala.
možda je stvar u tome da se sikapika ne osjeća iskorištavanom, iako muževo ponašanje ni sama ne smatra najprikladnijim
kada se to dvoje spoji, osobno bih to nazvala uzaludnom žrtvom
apricot je očito samo reagirala iskreno i instiktivno
meni to nije za zamjeriti
kao ni što sikipiki treba ventil
da joj ne treba, ne bi šištala s osmjehom :mrgreen:
šalu na stranu
možda nije odveć korisno ovako komentirati, ali je jednako korisno kao i sagledavati svoju situaciju pred očima javnosti
Sad te zbilja ne razumijem. Šta sam ja upakirala?
Slažem se s ovim. Moglo bi se reći da je situacija "you asked for it". Samo što ja mislim da bi se trebalo nekad izdić iznadCitiraj:
možda nije odveć korisno ovako komentirati, ali je jednako korisno kao i sagledavati svoju situaciju pred očima javnosti
toga..
Dijana, prigovaraš Apri, a sama si rekla da samo srećom dotični muž nije naš već SikaPikin.
Ako se smatraš sretnom što to nije tvoj muž, u čemu je razlika između tvog i Aprinog komentara?
Citiraj:
Samo srećom dotični nije vaš muž, već sikapikin
Ja ne smatram sretnom sebe, (ja nisam ni komentirala njenu situaciju) već smatram (odnosno same ste napisale da vi to ne bi "podnosile")Citiraj:
Dijana, prigovaraš Apri, a sama si rekla da samo srećom dotični muž nije naš već SikaPikin.
Ako se smatraš sretnom što to nije tvoj muž, u čemu je razlika između tvog i Aprinog komentara?
da ste vi sretne jer vaš muž nije "takav", pa prema tome nemate ni takav "problem".
Jesam li sad pojasnila?
Ajmo više ne razgovarati o SikaPiki u trećem licu :heart:
Neka sama kaže, nema smisla niti da je tko brani, niti da se tko opravdava.
SikaPika, oprosti ako sam te svojim komentarom povrijedila, mislim da znaš kako mi to nije bila namjera.
Ali, moram vam ispričati jednu priču koja može potvrditi ono o čemu je litala pisala, da je nekome možda potrebno osvijestiti (potpuno apstrahiram od prethodnih postova):
Imala sam prijateljicu iz razdera.
Zgodna cura, obrazovana, pametna... Dugo je hodala sa dečkom koji ju je fizički zlostavljao.
Svi smo se pitali zašto to trpi, ali senismo niti uplitali u njezin život (nismo bile dovoljno bliske).
Nekoliko godina kasnije, sretnem njezinu mamu koju sam dobro znala (sa neke druge strane).
Isto visokoobrazovana žena, vrlo simpatična, omiljena...
Pitam je za kćer i ona kaže: Joj, sada ima drugoga dečka, "uopće je ne tuče"?!
Tko zna u kakvome obiteljskom modelu su njih dvije generacijama živjele kada je bila potrebna takva napomena?
Možda je samo netko trebao reći kako to nije normalno, kako je nedopustivo... Samo im osvijestiti situaciju.
dijana, razumijem na što pikiraš i što želiš reći, u većini situacija se slažem s time
u ovom slučaju malo manje
što je bio poticaj sikipiki da napiše onaj post?
blaćenje muža? prikazivanjem sebe kao patnice? vjerojatno ne.
prikazivanje sebe kao kulerice koja se sasvim dobro nosi sa svim životnim nedaćama i pri tome je sasvim zadovoljna svojim životom? najvjerojatnije da.
a gledaj, nikoga ne možemo okriviti što mu je prva misao neka druga od nabrojanih varijanti i ne slaže se sa sikapikinom ili mojom
netko će pomisliti to je neka mrcina kad spava do podneva, a netko da ga je sigurno bolio zub cijelu noć
ili, koji je to šupak kad može gledati ženu da sama vuče teret, a drugi: sigurno je umjetnik, svira harfu pa mora paziti na prste
ako sam išta naučila na ovom forumu, a to je da ono što nama izgleda lošije nije nužno lošije, samo drugačije :mrgreen:
ponekad i obrnuto :mrgreen:
Mislim da nema teorije da žena koja prati rodin forum, ostane "neosviještena" o
muško-ženskim bračnim odnosima, podjeli kućanskih poslova itd. :mrgreen:
da se i ja ubacim...ja nisam recimo osoba koja voli tapšanje po ramenu i onu famoznu..ma bit će sve u redu. to me čak izuzetno nervira. puno više nego kad mi kažeš...slušaj, mislim da nisi normalna jer...možda ću se u tom trenutku i naljutiti jer će me kritika povrijediti i imat ću se potrebu braniti, ali je činjenica da će me ta ista kritika natjerati da se zamislim nad svojim postupcima. pa ću ili nešto promijeniti ili prihvatiti situaciju, muža ili štogod takvom kakva je, i niti jedna kritika mi više neće smetati. a ukoliko ne očekujem kritike ili tuđe mišljenje, onda niti o svom problemu ne pričam. isto tako očekujem od drugih. ukoliko me tražiš mišljenje, nemoj se ljutiti kad ga i dobiješ...nisam osoba tipa...ma bit će sve u redu..zato i nisam tragično doživjela komentar od apricot. meni u većini slučajeva, kad nešto nije u redu, puno više pomogne takva kritika..nego..ma već će se nešto promijeniti..i bit će ok. ali, svi smo mi različiti, naravno :)
pa meni je to - osvjescivanje - jedna od svrha ovakve komunikacije... sto bi inace, pred tisucama citatelja koje uopce ne poznajemo, pisali o svojim detaljima i razglabali o njima? neovisno o cemu se radi - o pelenama, grasku ili, sto je ovdje slucaj - bracnoj zrtvi.
citamo, pisemo, mijenjamo se. neke nam se stvari prosvijetle, neke nam ostanu, za neke se samo dodatno uvjerimo da su dobre, od nekih se oprostimo bez imalo zaljenja... i vjerujem, duboko vjerujem, da ima puno, puno vise onih koji o promjenama koje su uslijedile bas kao posljedice necijeg ovdje iznesenog iskustva - nece ni slova napisati.
eto...dok se moj post objavi..ode mu smisao :lol:
Apri je jednom prilikom slicno prokomentarisala i mog muza - a on je sad bivsi, pa vi vidite :D :D :D