Meni su danas kad sam se naručila (za dogovor samo) rekli da rade do 18.12.Citiraj:
Biene prvotno napisa
Printable View
Meni su danas kad sam se naručila (za dogovor samo) rekli da rade do 18.12.Citiraj:
Biene prvotno napisa
Sonja2,suprefact se koristi samo u stimuliranom postupku,kod tebe je bila lagana stimulacija,što znači da i u tom protokolu dobro reagiraš.Nemoj se obeshrabriti zbog jednog ivf-a,ja sam bila na 3 ivf-icsi,puna stimulacija pa slabo reagiram.Dr.zna najbolje i samo hrabro. :*
cure...nebih htjela nekog prestrasiti zbog toga sto sam napisala da nam je tako dugo trebalo za nalaze... ja sam vadila sve od a do ž pa mozda zbog toga ili ono da se vadi-radi nesto 3 ili neki drugi dan ciklusa...al s tim da se znalo oduziti zbog nekih upala i njihov godisnji...tako da nam je zbog toga dugo trebalo :) tako je i sad ipak su tu svi ti praznici ....samo sto sam mirnija u dusi kada se nesto desava nego kad miruje :) al boze moj sve je to normalno...tu svoju mirnoću tražim tu kod vas pa mi je lakse :*
Nasa Jo1974 je danas imala transfer, vratili su joj 3 zametka.
Kaze da je bilo 15-1k transfera danas.Curke vibram za svaku od vas da bude uspjesno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svima vam želim da što prije krenete dalje u svoju borbu... :heart:
Zna li tko rade li i dalje sprmiograme? MM bi trebao napraviti kontrolni pa...
zelimo_bebu, spermiogram ti je brže gotov u Petrovoj, nalaz je isti dan.
Znam da je j Perovoj brzi, ali valjda ima nekog razloga sto
je biolog rekao na Vv??!
Na VV rade puno detaljnije spermiogram nego bilo gdje drugdje, mozda je zato rekao.Najbolje da nazoves i pitas idu li i oni i kada na godisnji iako ja vjerujem da se spermiogrami mogu raditi i kada je MPO ekipa na godisnjem.Ako trebas broj samo reci al vjerujem da imas. :* :love:Citiraj:
zelimo_bebu prvotno napisa
Meni je moj privatni ginic rekao da su najpouzdaniji i najtocniji spermiogrami upravo oni s VV.Citiraj:
zelimo_bebu prvotno napisa
Al ga ne priznaju. Nego ga moraš ponovo raditi kod njih na VV.Citiraj:
vikki prvotno napisa
andy,
puno hvala, ohrabrila si me i razvedrila. :)
Stalno vrtim priču unatrag i mislim da sam nešto propustila.
Zapravo sve ide svojim tijekom.
zelimo_bebu je ionako u Vinogradskoj, a ne na VV, zar ne?Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
Ja se nadam da labosi na VV rade i kad su doktori na go.
evo cure da vam ispričam svoju priču jer sam još uvijek u šoku. 27.10. sam bila na kontroli kod dr. A. Tada smo se dogovorili da krečemo u postupak u 12 mj,nitko sretniji od mene,na prvi postupak sam čekala godinu i pol. Nabavila sam gonale,kupila suprefact spray i yaz tablete što me izašlo oko 610 kn počela koristiti to sve u 11 mj kako sam se dogovorila s doktorom da bi danas 3 d.c došla na kontrolu s uputnicom za ivf prvo je sestra iznenađeno reagirala zašto sam počela sprejati,kad sam je pitala što nije uredu rekla je da će mi doktor reći. sjedila sam u čekaonici i razmišljala što bi moglo biti. kada me doktor zvao rekao mi je nema ništa od postupka nemamo novaca,nisam znala što bi rekla pitala sam kako? njemu je to bilo smješno... ostala mi je knedla u grlu mislim si jel mi se nije moglo javiti jer i ja sam potrošila svoje novce,tražila slobodni 12 mj na poslu i stvorila si probleme. šnjofala taj sprej i pila tablete.. kaže on meni nije ovo švicarska..
mislila sam ako smo se već dogovorili za postupak i ako sam koristila terapiju da je valjda trebao računati na mene.. sve ovo mi je previše jer sad nakon godinu i pol razmišljam da sam bezveze gubila vrijeme na vv radila svaka 3 mjeseca papu i briseve i sve ostalo. toliko sam se razočarala što u takvom postupanju s pacjentom i naravno da ne izostavim milinovića. da ne spomenem 8 mjesec ove godine kada sam trebala klomifen i nigdje ga u Hr nije bilo,jedna kutija je bila u PŽ u privatnoj ljekarni i tako sam došla do lijeka 200 km daleko. razmišljam makniti se s vv i krenuti privatno ali tako da iskoristim ove gonale. svima informacija da su na vv na godišnjem od 18.12 do 11.1.
Sreća da nam ministar zdravstva zagorčava iovako tešku borbu,nemam komentara. i zanima me ako plačam dopunsko zašto plačam suprefact 500 kn,to nije moja stvar što nije na popisu besplatnih lijekova ali čemu dopunsko osiguranje??
Ovo je stvarno jako ružno ispalo...
Pa zar nisi trebala doći 21 dc da vidiš sa dr kad trebaš početi sa sprejanjem ? Malo mi je čudno da ste se dogovorili u listopadu za prosinac i da si krenula sa supresijom bez prethodnog pregleda :/
hele grozno je to što ti se desilo ali kako ti dr. nije rekao, jesi li bila 22 dc na pregledu?
Obično svih prije stimuliranog pregleda taj 22 dc i tek onda kaže da zpočnemo sa terapijom.
A ovo za superfact stvarno ne znam, to pitanje bi najbolje bilo uputiti HZZO-u i ja plaćam dopunsko pa opet moram financirati X stvari :/
Amyx me pretekla s odogovorom
Sonja2 za to smo tu. :love: :*
Hele,ovo je stvarno bed :shock: ,ali ako se ne varam možeš se prebaciti i u drugu bolnicu.Znam da to zvuči sad možda glupo,ali znam neke cure su otišle i uspjele.Baš mi je žao jer zaista je cijela situacija oko postupka komplicirana i stresna pa čovjek ne očekuje ovako nešto.
Sretno :*
Hele žao mi je što je tako ispalo, no nisu dr i sestre krivi, bolnica je potrošila sredstva za ovu godinu i nema dalje.
Pošto si već krenula sa supresijom i imaš gonale, da odeš u ovom ciklusu privatno u HR? Oprosti ne bih htjela da ovaj moj prijedlog zvuči bahato, ali u svom postu ionako spominješ privatnu kliniku kao opciju, pa bi bilo šteta da ti propadne ciklus koji si već započela s lijekovima.
I mene zbunjuje što nisi bila na pregledu 21dc?
A ministra i zdravstvo i državu ne bih uopće komentirala.
eto vidite cure,u 10 mj sam bila taj 21 d.c. i rekao mi je od 1. d.c. novog ciklusa yaz tablete i zajedno s 21 tabletom suprefact 3 puta dnevno,te doci 3 d.c u 12 mj s uputnicom za ivf(dobila sam ranije 2 dana) sve sam to napravila da doživim ovo. sve mi je to napisao na list. mislim to je sramota, da sam ja bila prije pola godine i da smo se dogovorili za postupak pa nije znao da ce ostati bez love nebi nista rekla ali ja sam bila prije mjesec dana na dogovoru i nemam opravdanja jer kao prvo mislim da je trebao racunati na mene za postupak a kao drugo mogli su biti fer pa makar javiti,ipak ne ide njima lova iz đepa za telefon. što se tiće drugih bolnica razmišljam o tome ali ne živim dugo u zg tako da nisam baš upućena. iskreno bilo je jako iritantno što je njemu to bilo smješno,došlo mi je da mu kažem da se zajebava s nekim drugim ali iskreno nisam mogla ništa reći. doktor A mi nikako ne leži jer nikada neće ništa reći kad ga se pita a i voljela bi da bude direktan a ne da ide okolo na okolo. ponekad kad sam sjedila u čekaonici i kad sam vidjela kakav je dr L prema pacjentima,poželim da je moj karton kod njega. ova borba je teška za svakoga od nas,zakon je banana,makar bi doktor mogao razmisliti da je to teško i postaviti se malo drugačije i dati podršku. a ne kad dođeš dođi na stol,obuci se,to to i to. ništa nisam znala,niti mi je doktor nešto objasnio ali cure na rodi su krasne i sve sam od njih naučila i pitala. cure lijepo je da ste tu
Hele,draga koliko ja znam možeš se prebaciti u Vinogradsku,Sveti duh ili Petrovu.A možda čak i kod dr.L. Moram bit iskrena meni je dr.L napomenuo krajem 10mj.da odmah krečemo jer tko zna šta če bit,tada mi je objasnio da vjerojatno neče imat više love za posupke.
Vrijedi sve pokušati. :love:
hele draga,zao mi je sto si tako lose prosla ja sam inace kod doktora A i nisam imala loseg iskustva i kad nesto pitam uvijek objasni cak je ljubazan....zato mi je to cudno od njega,mozda je sve to zbog tog novog zakona i cjelokupne situacije,znam da nije neka utjeha al eto,malo veci nesporazum :/
vidiš tako isto vjerujem i da je dr A znao za to,ljuta sam na njega i ovaj put mu nisam mogla ništa reći ali mislim da će me idući put saslušati i to malo duže. a o prebacivanju na drugu bolnicu razmišljam,samo dok se malo informiram a tada ću to reći dr A.
Hele malo ne kužim datume :? bila si 27.10. (21 dc) i danas 30.11. opet :?( 3dc ) :? jel to imaš jako duge cikluse ili ti je jedan ciklus u međuvremenu prošao :?
Već desetak dana se piše na ovoj temi da doktori ne primaju pacijente u nove postupke..
a u to vrijeme kad si bila moram reći da nije ni bilo spomena da će se krajem 11 mjeseca prestati raditi postupci zbog manjak novca..
Šiškice mislim da je hele pila kontracepciju 1 mj. tako je napisala ako se ne varam.
Stvarno bed hele, žao mi je da je dr. tako postupio i ja sam ljuta zbog nedostatka komunikacije, u zadnje vrijeme imaju dosta propusta, a to da su mogli nazvati i obavijestiti te mislim da su mogli, sada sve vode u kompjuteru i trebali bi imati takvu evidenciju i pravovremeno obaviještavati pacijente kad se radi o takvim hitnim stvarima, i ja sam ljuta na njih što me nisu mogli nazvati da ne moram bezveze dolaziti na transfer kad se j.s. nije ni oplodila, ja sam sveukupno 5 sati provela na putu do bolnice i natrag da bi mi to saopćili mislim da su mi to slobodno mogli reći i preko telefona :x
šiškice ciklusi su mi nešto kraći,27.10 mi je bio 21 d.c. a 2.11. mi je počela nova mjesečnica i tada sam počela s tabletama i suprefactom. nije bio nesporazum jer mi je doktor tako napisao i sve sam odradila kako treba,jednostavno bi mi valjda danas nešto drugo rekao a ne da se nema love. a to jel se znalo ili ne da će ostati bez love pogledaj iznad koju poruku,kako je dr.L lijepo rekao jednoj curi isto to krajem 10 mj.
Ima i još jedna mogućnost-ako ti novac nije problem probaj se javiti dr Rešu u Ljubljanu mailom, nas je primio po kratkom postupku, jedino što sam mu se javila prije nego sam počela uzimati ikakvu terapiju (ja sam čitala postove na forumu i tako saznala da na VV nemaju love) pa mi je on odredio terapiju a ti si sa terapijom već počela....
Hele moje je misljenje da s punim pravom ljuta. I ja bi bila.
Mislim da nije zezancija situacija u kojoj ti vec koristis ljekove. Pa nije to Andol.. :evil:
Jos i sve mogu shvatiti - mozda i nisu znali da nece biti novaca, mozda se nisu usudili govoriti..sve to mogu shvatiti..I ti ces morati prihvatiti da si jednostavno zrtva sustava..
ALI mislim da je ponasanje dr.A u tvom slucaju za svaku osudu! Nema opravdanja za podsmjehivanje umjesto pomaganja - Mozda je i on sam mogao okrenuti neki broj i pomoci ti da taj postupak odradis negdje u Zagrebu..ili bar koja rijec utjehe..
Jedino ne kuzim - jesi ti sad prestala s ljekovima ili sta? Jel ako nisi onda se hitno moras javiti u neku od bolnica u ZAgrebu koje rade MPO da te primejos u ovom ciklusu..ipak dani cure..
Ovo zvuči ružno.
Kakav je inače doktor A?Ako je čovjek inače korektan i u redu, može se svakome desiti da mu popuste kočnice pa lupi što ne bi inače. Nije opravdanje, znam..
Uglavnom se piše pohvalno o dr. L. Jel mi može netko reći kako uopće raspodjeljuju pacijentice?
ne želim da ispadne da ja nekoga branim, ali čini mi se da je dr A više jadan i ozlojađen od silnih "novina" koje je donio zakon da su mu naprosto popustile kočnice
Dr. A je po meni odličan. Ma za cijelu ekipu ne bi dala ništa manje od 5+ a provela sam godine gore.
:love:
Iako sam pacijent od dr. L. o doktoru A. imam samo riječi hvale jer je sudjelovao u moja 2 postupka.Citiraj:
lavko prvotno napisa
Žao mi je što se to dogodilo, i malo mi je čudno, ali očito se to nije dobro iskomuniciralo.
Svima puno sreće 2010.
ma je, odličan je, ali ima i mana, kao i svi
Potpisujem.Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
I mislim da se to dr.A. smijao od muke zbog cijele situacije (čisti obrambeni mehanizam u jednoj takvoj glupoj situaciji koja mu je nametnuta), a ne s namjerom da se ruga i nekog povrijedi.
U svakom slučaju je dr A trebao sugerirati neko rješenje a ne ostavite te tako svu punu upitnika i sa započetom stimulacijom da "visiš" (on je i moj doktor, fakat ne znam kaj bih rekla i mislila nakon ovakvog čega, jer to se vrlo lako moglo i meni dogoditi)
Možda ću biti dosadna, ali kako se opredjeljujete za doktora na VV - da li vas kod naručivanja sestre dodjele nekome od njih ili..?
xCitiraj:
Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
hele, :love: zao mi je
znam da nije neko super rjesenje, ali da li bi mozda mogla postojati opcija da pacijenti sami plate potrosni materijal, tj. iglu za punkciju?
Meni je to OK rješenje.
XCitiraj:
Miki76 prvotno napisa
I ja sam imala dogovoreni postupak za kraj 11. mjeseca, ali kad se počelo tu na forumu pisati o odbijanju postupaka jednostavno sam nazvala dr. A i popričala s njim. Vjerujte mi, njemu ova situacija nije nimalo laka. Rekao mi je da bi mu bilo draže da odradi 200 postupaka nego da nas 10 mora odbiti. Za ovakvo stanje možemo zahvaliti samo našim vrlim ministrima koji su nam državu doveli u ovakvu situaciju.
hele, žao mi je da si tako prošla, ali nemoj kriviti ljude koji su u svemu ovome najmanje krivi. :love: