X :yes:
Printable View
I dobro kad je ta kava??????
može u subotu? 12.02.?????
Dobila sam Lab prije sat vremena...sad bih radije da nisam:(
Imali smo 8 jajnih stanica, od toga 7 zrelih. 4 su smrznute a tri su pokusali oploditi (ICSI)
Od tri pokusaja jedan je uspio i danas je petostanicni embrij.
Spermici su bili morfoloski jako losi i rekla mi je citologinja (mislim da sam s njom razgovarala) da mi ne moze uopce prognozirati da ce transfera biti:(
Uglavnom meni su vec sve ladje potonule....
Cak bih radije da transfera ni ne bude nego da zbog losih kromosoma dodje do spontanog ili u boljem slucaju da ni ne docekam betu....
Jucer sam ipak pretjerala, mislila sam kako sam OK nakon punkcije ali sam se s posla jedva dovukla kuci od bolova. Tad mi je jos bilo u glavi kako sve ima smisla i kako nema veze sto malo boli a sad mi je sve besmisleno:(
PS. Sto vi mislite...da li bi bilo bolje da pricekam da ovaj embrijic dodje do stadija blastociste pa da mi ga onda eventualno vrata (ako uopce prezivi do sutra...). Nekako mislim da bi blastocista bila veci garant da je sve uredu.....
Bas sam zalosna.
Lilyofthe Valley petostanični embrij mi se uopće ne čini loše za 2.dan čak jako dobro, ako hoćeš pitaj da ti puste do stadija blastociste (ako i oni budu htjeli ići na to), ja bih recimo to sugerirala da se mene pita, pa makar ne bilo transfera
LOTV ajde senemoj sad zbedirat skroz bez veze. Evo Mali Mimi ti je lijepo objasnila da nije uopće loše. Daj malo optimizma :mrgreen:
KAAAVIIICAAA :mrgreen:
http://forum.roda.hr/threads/63193-R...87#post1810487
LOTV ja nebi čekala blasticu pogotovo sa jednim embrijem, ipak je maternica najbolji inkubator...blastica nije garancija da će doći do trudnoće...ja nikada nisam imala blastice i samo jednom smo probali ići na njih sa 3 peterostanična embrija i niti jedan nije preživio...vibram da ti taj embrij bude dobitni~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eto i mi smo se pokrenuli.u 4mj. čekamo naš 1.ivf.uspjeli smo napraviti sve nalaze,valjda će bit sve ok.
Evo upravo sam se vratila sa punkcije. Imamo jednu stanicu (prirodni) 22.9 velika, i u nedjelju transfer.Boljela me punkcija a bilo bi mi lakše da sam se imala za šta primiti rukama, ali nije dugo trajalo. Sada se nadamo .
Bravo maza957! Kod tebe stvarno sve ide ekspresno brzo. Neka se samo tako dobro i nastavi! Usput, znaci li to da nema liste cekanja za lijekove ili si mozda na listi vec od prije?
miari dobrodosla, zelim ti ugodno druzenje na forumu i uspjeh iz prve!
Hrabrice29 svaka cast za ulovljenu jajnu stanicu! To nije mala stvar u prirodnom postupku. Sretno i dalje!
LilyOfTheValley kakve su danas novosti kod tebe?
Aurora evo da ti odgovorim, iskreno pitao me kad bi mi išli u postupak, obzirom da čovjeka prvi put vidim nisam htjela ništa inzistirati, nego kako njemu odgovara. Ovaj mjesec mu je popunjen, čini mi se da ima listu od 30 cura. za 3 mjesec jedna cura je bila prekrižena (pretpostavljam sretnica koja je ostala trudna) i onda me ubacio na to mjesto,ali mislim da je još ostalo prostora jer je nije bio ispunjen cijeli list (druga stranica). Eto to bi u kratko bilo to. Da nekako s tim imam sreće ali ne i sa drugim djelom, mislim na postupak , nikako da se nešto uhvati
Evo, nas mali embrijic je kod svoje mame :zaljubljen:
Nadam se da cemo se druziti i napredovati sljedecih devet mjeseci. iako, nemoguce mi je zaboravit statistiku :/
Rekla mi je da betu vadim 03.03 ali ja cu to napraviti nekoliko dana prije cisto jer mi ponedjeljak bolje odgovara od srijede...ako do tada na bude sve jasno.....
Ako ne uspijemo, u postupku sa vitrificiranim stanicama smo vec u ozujku/travnju, a u sljedecam stimuliranom vec u svibnju. Izgleda da to brzo ide kad jednom udjes u masinu. Cula sam i da su im poslali naputak iz ZG-a da se malo ubrzaju s postupcima i nisam stekla dojam da postoji nekakvo cekanje i liste za terapije pa sam malo zbunjena onim sto pisete...
Inace, tko nije znao prvi smo u HR (mislim kbc RI) koji provodimo vitrifikaciju, barem nesto!
A danas tijekom transfera je profesorcia pricala s embriologinjom kako ce nam uskoro uvesti i monitoring za embrijice pa cemo ih moci promatrati na ekranu prije nego nam ih vrate:)
Ostala sam malo zatecena sto nam je embrio danas sedmostanicni kad je jucer bio petostanicni, ocekivala sam 8-10 stanica sto bi ga plasiralo u izvrsnu kvalitetu a ovako je tek dobre kvalitete. No tjesim se da je to bilo zato jer su ga jucer cekirali oko podna a danas oko 8 ujutro....mozda se maleni podijelio jos malo do transfera... Znam da je to jako jako individualno i da nema pravilnosi u diobi ali nekako kad je vec bio samo jedan voljela bih da je bio najbolji:heart:
Cure koje su bile samnom imale su transfer dva embrija, po jedan sedamstanicni, kao ja i jos po jedan od samo par stanica. Nazalost one uopce nisu imala jajasaca za vitrifikaciju, iako su imale skoro isti broj stanica na punkciji (jedna 7, druga 9), valjda je bilo prerano....
Eto, ako nista imam srece da imam jos kakvu takvu sansu u medjuvremenu dok mi se tijelo ne odmori za drugu stimulaciju.....ako bude trebalo........
Pitala sam za savjet da li da cekam stadij blastociste, receno mi je da nema problema ako tako zelim, ali da to nije njihova preporuka, pa smo odlucili da idemo do kraja
Inace, ja sam od ICSIja ocekivala vise, no ispada da su nam gotovo svi spermici toliko deformirani da su jedva nasli njih par za pokusaj oplodnje...jako me zanima hocemo li progresirati do sljedecg puta....
S teske oligoastheno dosli smo na astheno (vitaminima i drugim suplementima te smanjenjem stresa) mozda ce sada krenuti i kvaliteta.....i wish.....:heart: :heart:
Lily ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba za uspjeh !
Hvala ti :)
Uh, strah me smijati se, kihati, kasljati, stalno pazim da mi je utroba maksimalno opustena....
LOTV vibramo za jednu, ali vrijednu!
P.S. Svrati na riječko kafe!
Mnogi mi se smiju kad kazem kako me strah da mi embrio ne "ispadne" ali evo jednog clanka u kojem stoji da postoje izvjestaji o ispadanju embrija odmah poslije transfera u cak 15% slucajeva:(
http://www.neplodnost.hr/lanci-v2/em...-trudnoa-.html
Ako ovom postu nije mjesto ovdje neka se prebaci, jos se nisam (osim u citanju) mrdnula s ovog topica, uglavnom zato jer mi je geografski blizak i vise relevantan obzirom da smo sve prosle kroz iste ruke.....
Hvala Tigrical:) rado bih ali meni ti iz Lignja bas i nije blizu doc u Rijeku, a jos sam i trajno u nocnoj, pa dok se probudim vec pocinjem s ruckom, kucnim obavezama...pa sat dva s muzicem i opet na posao....
Kad uopce to planirate?
BTW. izgleda da mi je normalno postanje konacno proradilo, jupiiii:) do sada sam po 24 sata cekala na objavu posta:D
Ima li koja vegetarijanka medju vama?
Ja doduse jedem ribu i mlijecne proizvode, veganstvo ce pricekati da se zaokruzi obitelj :zaljubljen:
Kavica je sutra. Imaš posebnu temu "Riječko kafe", pa pročitaj.
P.S: Ja sam mesožder!
da se malo javim. moja m je prošla i sada brojim dane do odlaska u ri još nekih 10-tak dana po inekcije.
lily samo hrabro i želim ti jedanu pozitivanu betu i svima koji to očekuju
Lilli ja sam polu-vegetarijanka :lol: MM je lakto-ovo, a ja meso jedem samo vikendom kad odem kod mojih
LOTV nemoj se ljutit ali najrađe bi te naprašila po turu sad :evil:
Ti si već sva u novoj stimulaciji i postupcima, a još se ova mrvica nije pošteno ni snašla kod tebe. Pa kako očekuješ da ostane kad je podsvjesno već tjeraš?
Ne brij po kojekakvim statistikama, sad je vrijeme za mozak na pašu i pozitivne misli, pa šta bude
Vibram do neba da ti se ova mrva, za inat tebi :mrgreen:, uhvati čvrsto.
Hvala cranky, uvijek kazes pravu stvar:D
Ma ja se nadam....jako.... ali bojim se previse vezati i bas zato gledam negativno i svaki put kad mi situacija postane preosobna pokusvam ju gledati iskljucivo znanstveno i kroz statistike. Osim toga lakse mi je kad znam da ako ovog puta na uspije da me vrlo brzo ceka sljedeci pokusaj. A ako se maleno da na mamu onda ce sigurno ostati tu di je;)
maza975 nazalos nisam ostala trudna ali sam odgodila postupak u 3mj jer mi treba malo odmora nakon 4stimulirana,1Feta-a,7klomifenskih i 2odmrzavanja janih stanica,bilo bi komicno da nije tragicno:),pusa svim curama i sretno drage moje
Lilly :love: i ja se nadam da hoćemo uskoro :heart:
evo drage moje danas napokon gotova s folikulometrijama nakon 5 dana non-stop kbc-a danas odmrzavamo pingvine u čet opet tamo nadam se uspješno..........svima big kissssssssssss...:heart::heart::heart:
Vita mora biti... da djeci možeš pričat da su začeti na Valentinovo!!! :heart:
lilly sretno!!
Sve moje Fjumanke i Istrijanke(da vas ne nabrajam sve sada) šaljem vam jedan veeeelik virtualni cmokić :*
Vita mora se isplatit! Držim fige! Kiss
dani82 kakva je situacija?
Vita navijam za tebe:) I jedva cekam rezultate jer i mi imamo smrznutih tamo u pricuvi...nadam se za drugo-trece po redu....
BTw. evo mi je peti dan nakon transfera i upravo sam se posteno oznojila na orbitracu a sad me panika hvata da mozda nisam smjela....
Kazu da se smije lagano vjezbati u ovoj fazi a ja se sad zaista super osjecam, jer sam mislila podivljati od silne lezarine i sjedarine jos od punkcije.....Sto mislite?
Dani, hvala:)
Inace sto sitno brojis? Nisam upucena....
Sto god da je nek bude super!!
Lily svaka čast na smjelosti ... ja poslije transfera ne mirujem, ali mi ne bi bilo svejedno baš skakat na orbitracu (možda zato što mi to ne pada na pamet ni inače :))... sve u svemu mislim da ti škodit ne može.
Sitno brojim do bete, koju trebam vadit 17.02.
Uhh onda obje brojimo...
Ma neznam, mozda je to bilo glupo, ali ja i inace hopsam po tome i nije to neki umor, lagano se oznojim i skoro uopce ne zapusem, vise kao brzi hod, na najlakse si stavim, tek toliko malo aerobne aktivnosti da mogu jos vise jest:D
Jako pazim da nista tesko ne dizem, da mi pokreti nisu nagli, pazim pri razgibavanju jer mislim da to moze biti opasnije...uglavnom ponasam se intuitivno, ali opet, prvi mi je put i ne znam dovoljno pa nikako nisam sigurna da mozda ipak ne gijesim....
:love2:Dani,Tigrica L,LOTV....i sve moje riječke:love2:
Hej, a jesi li napravila kucni test?
Ja ne mogu docekati neki razumni datum da to ucinim...mislim da cu u subotu:)
Muci me to sto me danas vise ne bole cice...inace full su me boljele i bile napete jos od pocetka pikanja s Menopurom a pogotovo nakon stoperice, a danas evo splasnulo sve, nisu li inace napete grudi simptom trudnoce? A meni bas sad kad treba otisle:(
Cure, mislim na vas...ja sam 11.02.prošle godine imala transfer....i sad mi taj transfer sjedi u naručju poslije kupanja i ne želi u svoj krevetac jer mora sudjelovati u svemu:lol::lol:....pa vam želim reći da se ponekad nešto čini neostvarivo a u trenutku se sve preokrene....zato samo hrabro borilice moje....ne odustajte!
Vita, Dani....:heart::heart:
Cranky :heart: za tvoju Saru!
I svima ostalima šaljem veeeeliki kiss!
awww diabolica...prekrasno:zaljubljen: