prag prvotno napisa
cure evo da vam se javim, jučer mi je bio gotov nalaz urina i hvala Bogu sve se vratilo u normalu, nalaz uredan i dr je rekla da će samo provjeriti za tjedan dana uzv bubreg da vidi stanje. kao da mi je pao kamen s srca :)
kada mi se sve ovo događalo valjda od povraćanja i dehidracije sam bila u ginekologa na vagi -2kg. ali srećom sad mi se to vratilo i opet sam na 60kg što je 4kg od početka a ja u 26 tt. tako kao i ValaMala stalno se brinem kad će te kile gore. :) iako mog gin to uopće ne zabrinjava, kaže beba uzima sebi sve što treba i dobro napreduje..a to je najbitnije!
uz to čula sam svakakvih primjera u vezi kg..npr kaže medicinska sestra od mog gin da je neka žena cijelu trudnoću povraćala i na kraju trudnoće imala manje kg već na početku pa se rodila beba 3,5kg. isto sam čula da je neka dobila 5kg a beba bila 4kg. a i suprotnih priča da žene znaju dobiti i 20 kg a roditi bebu niti 3kg..pa tko će ga znati. samo mi svi kažu da je u konačnici bolje da je beba manja da se lakše porodi.
što se tiče ogtt testa ja bih opet svima preporučila polikliniku sunce. ugodno, vrhunska usluga bez gužve, izvadili krv na početku, popila tekućinu i izvadili ponovno krv za 2h. nalaz 1h poslije toga. sve me je došlo 60 kn ( na tel kad sam zvala pitati su mi rekli 75 a naplatili 60kn!).
mislim sve u svemu da to nije neki novac a uštedi puno živaca i čekanja za uputnice, bolnice, ići opet po nalaze itd..
i da, moj gin je rekao da je to obavezna pretraga za trudnice, ne mora ništa ukazivati na povećan šećer već po defaultu sve šalje..
pozdrav novim trudnicama na forumu, dobrodošle! nadam se da ćemo pomoći savjetima!
MOjca bebica ti je preslatka!
seka 35 čestitam s malim kašnjenjem!
ValaMala sretno u dr i javi baš što je tvoj dr komentirao za težinu i kontrakcije!
Klara super za bebača, ja sam isto plakala kada sam vidjela da onako maleno maše rukicama i nogicama u svim smjerovima :))
Šiškice nemoj se brinuti, puno puta sam čula da pogriješe s težinom, meni su nevjesti pogriješili s težinom i 0,5kg prije poroda kad su procijenjivali težinu bebe.
darkica super za dobar uzv!
pozdrav svim ostalim curama i još vam jednom hvala na podršci i dobrim željama! sve je dobro što se dobro svrši! :)